Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Manipulatie of meerkennis?

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 8 oktober 2007 09:27
    PS:

    Is dat Bloomberg verhaal niet wat onzinnig? Als je het orderbook zou volgen en ziet dat er fake bids als sneeuw voor de zon verdwijnen dan klets je hem toch gewoon aan?

    Die fake bids zullen waarschijnlijk steeds verlaagd worden zodra ze gehit worden. Ook geen probleem, gewoon blijven verkopen. Er ontstaat immers inbalance. De verkopers zullen toenemen en zich niet onmiddellijk terugtrekken.

    Een nerd verhaal mijn inziens. Dit soort dingen worden bedacht door computerprogrammeurs, niet door handelaren.

    [En met Bill Gates z'n bedrijf gaat het ook al minder, MSFT nog maar 2x marktwaarde AAPL]

    :-)

    Aan de koffie en een kleine Cubaan

    Gr. HaC
  2. [verwijderd] 8 oktober 2007 10:06
    Frank/Cees: "Je ziet een stoploss order liggen en als handelaar probeer je de limiet te triggeren. Als je het systeem gebruikt, is het dan misbruik?"

    Jazeker! Volgens de wet mag je de koers niet manipuleren.
    En als je aan de ene kant probeert klanten over te halen om stoploss orders in te leggen, en daarna probeert ze te triggeren, ben je absoluut verkeerd bezig!

    Bovendien, beste Frank/Cees, verkondigde je een jaar geleden nog dat het [stoploss triggeren] een broodje aap verhaal was.

    Ik vraag me af, ben je een "oude rot" in het vak? of een "rotte oude"?

    Z
  3. [verwijderd] 8 oktober 2007 10:45
    Het inleggen van nep kooporders en verkooporders is je rijnste oplichterij. Zie het als een advertentie die een paar schoenen aanbied voor €5 en elders kosten deze €25. En als je ze wil kopen zegt men nee deze verkoop ik niet.
    Ik heb hier afgelopen vrijdag bij de AFM op gewezen dat dit ook gebeurt bij bv Crucell. Dit moet niet mogen. Ben benieuwd wat ze er mee doen. Ze geven de klacht in iedergeval weer door.
  4. [verwijderd] 8 oktober 2007 10:58
    quote:

    paul63 schreef:

    Het inleggen van nep kooporders en verkooporders is je rijnste oplichterij. Zie het als een advertentie die een paar schoenen aanbied voor €5 en elders kosten deze €25. En als je ze wil kopen zegt men nee deze verkoop ik niet.
    Ik heb hier afgelopen vrijdag bij de AFM op gewezen dat dit ook gebeurt bij bv Crucell. Dit moet niet mogen. Ben benieuwd wat ze er mee doen. Ze geven de klacht in iedergeval weer door.
    Denk na man. De waarde van een optie wordt o.a. bepaald door de waarde/beweeglijkheid van de onderliggende waarde. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Natuurlijk kun je dan je bied/laat voor de onderliggende waarde aanpassen. Daarnaast maakt een aandeel vaak deel uit van een index. Er is altijd arbitrage mogelijk. Denk ook aan een aandeel dat op meerdere beurzen tegelijk wordt verhandeld.
  5. [verwijderd] 9 oktober 2007 20:50

    Even toevoegen reactie op RPT-draadje 8 october. Het is toch zoveel mogelijk op 1 draadje over dezelfde topic rageren?

    Bron: Tom Lassing Beursbox
    dinsdag, oktober 09, 2007

    Gebruik, of misbruik?
    De koersmanipulatie door de eigenaar van IEX wordt op IEX doodgezwegen. Wel is de columnist die mij indertijd voor nitwit uitmaakte nu ineens aan het schrijven over handelaren die slim zijn als ze een stoploss zien liggen. Hij schrijft nu: Je ziet een stoploss order liggen en als handelaar probeer je de limiet te triggeren. Als je het systeem gebruikt, is het dan misbruik?
    Dat terwijl ik indertijd een onwetende hondendrol was die dacht dat de professionele partijen een inzicht hadden dat er volgens hem niet was. Ik begrijp even niet hoe hij dan nu 'ineens' kan schrijven dat het slim is om de ruimte die er dus blijkbaar wel was te gebruiken. Ze hadden dat inzicht volgens hem toch niet? Het was toch geheim? Ik was toch stom omdat ik het vermoeden had dat het niet meer geheim was?

    Jammer is het dat sommige schrijvers zichzelf zo in een ivoren toren plaatsen dat ze hun vergissingen niet eens durven toe te geven.

    Ondertussen ben ik wel benieuwd hoe de rechter gaat oordelen. De stoploss was immers indertijd geacht om 'onzichtbaar' te zijn. Dat was toen ook het standpunt van die IEX columnist. Dat geheim zijn van de stoploss was wat particuliere beleggers was voorgehouden. Als dan juist een IEX columnist gaat schrijven over 'slimme handelaren' die gebruik maken van een kennisvoordeel waarvan de andere partij niet weet dat dat voordeel er is, ben je dan slim, of ben je een oplichter? Als ik rechter was, dan zou ik kiezen voor het laatste. Bij IEX denken ze er nu anders over. Ik vind dat niet netjes. Eigenlijk zouden de IEX lezers nu moeten vragen aan iedere individuele columnist van IEX hoe ze erover denken. Het geeft dan goed aan met wat voor mensen en wat voor bedrijf u als particuliere belegger te maken heeft. Wat of de rechter ook zegt, is op deze manier 'gebruik' maken van gegevens een nette manier van werken?
    Mag van professionals niet een 'nette manier van werken' verwacht worden? Mag van een site als IEX en haar eigenaren niet de hoogste standaard van net handelen naar de klanten toe verwacht worden?

    Had IEX haar lezers niet moeten waarschuwen tegen deze praktijk, in plaats van er 'gebruik danwel misbruik' van te maken? De winst voor de eigenaar van IEX ging ten koste van de lezers van IEX. Ze achten hun lezers dus blijkbaar niet zo heel hoog.

    Tom Lassing
    Beursbox

    Groet, Jonas
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.