Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

René van Mourik - TA: Ego

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 september 2007 10:56
    Sinds je voor IEX de dagelijkse technische analyse verzorgt, heb je de richting steeds goed voorzien. Ook de voorspelling van de keerpunten van beweging op de korte termijn blijken telkens uit te komen, tot mijn verbazing, want ik ben zelf bearish. Gelijk krijgen, de ultieme beurservaring, dat geeft uiteraard grote voldoening, jouw TROTS lijkt mij daarom terecht. Zelfgenoegzaam, ja, het is natuurlijk moeilijk verteerbaar voor degenen die nog dik in hun puts zitten, of nog aan de zijlijn staan. Aansporing tot meer (nederlandse?) bescheidenheid zou ik niet opvolgen, blijf lekker juichen, wanneer je analyse uitkomt.
  2. [verwijderd] 27 september 2007 13:16
    quote:

    dagpauwoog schreef:

    Zelfgenoegzaam, ja, het is natuurlijk moeilijk verteerbaar voor degenen die nog dik in hun puts zitten, of nog aan de zijlijn staan. Aansporing tot meer (nederlandse?) bescheidenheid zou ik niet opvolgen, blijf lekker juichen, wanneer je analyse uitkomt.
    Ieder z'n mening natuurlijk, maar ik denk dat die bescheidenheid wel goed is. Ik merk in ieder geval bij mezelf dat op het moment dat ik zelfgenoegzaam word ik scherpte verlies. Dat gaat dus ten koste van het resultaat. Hetzelfde geld overigens bij een serie slechte resultaten. Ik probeer continu afstand te nemen van m'n beleggingsresultaat. Op het moment dat ik de resultaten wel op mezelf projecteer ben ik onderdeel van het resultaat en niet meer onafhankelijk en objectief. Kortom, het gaat om de eigen mentale processen en niet over de mening van derden.

    mvg
    Wilco
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.