Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Hagemeyer« Terug naar discussie overzicht

Dagopening HGM donderdag 20 september 2007

28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 20 september 2007 16:43
    Dit moet Niche toch wel aanspreken :-)

    Publicatiedatum: 20-9-2007 15:37

    'Bijna alle signalen op kopen'
    In de afgelopen weken werd er bijna dagelijks geschreven dat een eventueel herstel van de AEX een zogenaamde bearmarket rally was. Een bearmarket ontstaat echter pas indien de lange termijn stijgende trend neerwaarts wordt doorbroken.

    De stijgende bodemlijn (enkele weken geleden rond de 485 punten) van de lange termijn trend is wel een dag behoorlijk onder druk gezet, dit was voor ons echter aanleiding om onze short opinie te verhogen naar long. Zoals u de afgelopen weken heeft kunnen lezen blijven wij bij onze long-opinie met als eerste koersdoel in de komende maanden 564.

    Bewegingsruimte

    Afgelopen dinsdag schreven wij dat de bewegingsruimte voor veel indices steeds krapper werd. Dit kwam met name door de stijgende korte termijn bodemlijn en de horizontale toppenlijn (531,40 in de AEX en 1.490 in de S&P 500). Enkele technische indicatoren (zoals MACD, Momentum en RSI) wezen echter op een grote kans van uitbraak aan de bovenkant.

    Gisteren was dan ook eindelijk de dag van uitbraak boven de 531,40. Zeer belangrijk is dat dit gebeurde met een enorme toename in het volume, waardoor deze uitbraak meer valide wordt. Tevens is hiermee de neklijn van het positieve omgekeerde hoofd-schouder patroon doorbroken. Het koersdoel dat ontstaat uit deze formatie is overigens 580 punten voor de komende weken tot enkele maanden en ligt boven ons eerste koersdoel.

    Ook is met de doorbraak het laatste belangrijke 61,8% Fibonacci retracement niveau (van de recente correctieve beweging) doorbroken. Hierdoor staan nu bijna alle signalen op kopen. Voor de komende dagen is er een reële kans dat de AEX haar horizontale weerstand van ongeveer 555 punten gaat testen. Maar wij verwachten wel dat de gap die gisteren is geslagen (tussen de 531,35 en 537,80) nog gedeeltelijk moet worden opgevuld.

    Overigens zou dit ook goed passen in het patroon van een omgekeerde hoofd-schouder, waarbij het uitbraakniveau (neklijn) nog eenmaal wordt teruggetest. Ons advies is dan ook om in de komende dagen de winsten veilig te stellen (richting maximaal 555) en een terugtest richting 531,40 af te wachten om nieuwe long-posities in te nemen. Een niet door ons verwacht, maar wel mogelijk, slot onder de 531,40 is overigens zeker geen verkoopsignaal. De stijgende korte termijn bodemlijn is namelijk nog te vinden rond de 522 punten.

    Dow Jones en S&P500

    Zoals u in onderstaande grafiek kunt zien, zit de Dow Jones ook al enkele weken in een stijgende trend. De bewegingsruimte werd zeer krap tussen de horizontale weerstand van 13.450 en de stijgende bodemlijn. Zij had als eerste index haar omgekeerde hoofd-schouder patroon al doorbroken en teruggetest. Deze terugtest vond begin van deze week reeds plaats.

    Zoals wij al eerder schreven was de kans op een positieve uitbraak aanzienlijk groter dan op een tijdelijke zijwaartse fase. Na de positieve uitbraak afgelopen dinsdag steeg de Dow Jones direct door richting ons korte termijn koersdoel van 13.700. Deze werd direct doorbroken, waarna in eerste instantie de all-time high rond 14.000 weer in zicht komt. Wel is duidelijk te zien dat de Dow Jones nu is aanbeland bij de bovenkant van haar korte termijn stijgende trendkanaal (13.840).

    Wij verwachten voor de komende dagen eerst een terugtest richting minimaal de horizontale steun van 13.700, maar waarschijnlijk richting het uitbraakniveau van 13.450. Deze terugtest dient naar onze mening gebruikt te worden om long-posities in te nemen. Het koersdoel voor de komende weken vanuit het omgekeerde hoofd-schouder patroon ligt overigens rond de 14.200 punten.

    Ook voor de S&P 500 hadden wij deze week een uitbraak boven de zware weerstandszone (1.480 – 1.490) verwacht. Hierna zou de S&P 500 in een versnellingsfase aanbelanden, die haar in korte tijd richting de horizontale weerstand van 1.530 zou brengen. Dit is gisteren reeds gebeurd. Tevens ligt hier de stijgende korte termijn toppenlijn. Wij adviseren om rond de 1.530 punten de longposities tijdelijk te sluiten.

    Voor de komende weken mag een terugval (terugtest) worden verwacht van maximaal het uitbraakniveau van 1.490. Hier ligt overigens ook de neklijn van het omgekeerde hoofd-schouder patroon en de korte termijn stijgende bodemlijn. Het koersdoel dat hieruit is te berekenen ligt rond de 1.590. Dit zou betekenen dat de S&P 500 toch nog nieuwe all-time highs op de borden zou kunnen schrijven in 2007. Zoals u weet hielden wij al rekening in de afgelopen weken met minimaal een nieuwe test van de all-time highs binnen de S&P 500.

    Nikkei

    Na de valse uitbraak boven zowel haar dalende toppenlijn evenals haar 38,2% Fibonacci retracement niveau hebben wij onze opinie weer snel verlaagd naar neutraal. Er leek een zijwaarts patroon te ontstaan tussen de 15.600 en de 16.600. Wel kan de snelle daling na de genoemde uitbraak gezien worden als terugtest van de scherp dalende toppenlijn sinds de top van 18.300. Er is nu in de Nikkei een hogere bodem gezet (rond 15.600) welke parallel loopt aan de stijgende toppenlijn.

    Er is pas sprake van een stijgende trend indien er meerdere hogere bodems zijn. Een slot boven de 16.400 geeft een verdere verbetering aan voor de Nikkei. Hierna zou de Nikkei in de komende weken de stijgende korte termijn toppenlijn kunnen testen (16.900) alsmede de lange termijn, sinds (1996) dalende toppenlijn rond 17.000. De bewegingsruimte in de Nikkei is de laatste weken natuurlijk wel beperkter dan bij de andere indices, maar zij zit nog wel in de afrondende fase van uitbodeming.

    Waar overige indices al hun 61,8% Fibonacci retracement niveau hebben doorbroken, test de Nikkei momenteel haar 38,2% niveau (16.400). Ook dient u niet te vergeten dat de procentuele correctieve beweging van de Nikkei veel groter is dan bij andere indices. Al met al zijn wij gematigd positief voor de Nikkei.

    ING Private Banking/Sales Trading Desk

    Technische analyse is een autonome analysemethode. De adviezen en conclusies van technische analyse kunnen afwijken van die van fundamentele analyse. Deze opinies zijn alleen bedoeld voor beleggers met het beleggingsprofiel Trading. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde rendementen bieden geen garantie voor de toekomst. ING Bank NV is geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten te Amsterdam.

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  2. [verwijderd] 20 september 2007 17:22
    quote:

    senbob1 schreef:

    De Telegraaf meldde dat de top van Corporate Express onder druk staat van activistische aandeelhouders om het bedrijf in de etalage te zetten. .. Laat die gasten ook eens Hagemeyer bellen.

    Het zal echt niet lang meer duren. Btw hoeveel optie contracten staan er uit op € 3,00. De schrijvende partij zal proberen de koers onder de € 3,00 te houden. Voorlopig loopt de koers helaas lang het 12daagsgemiddelde omlaag.
  3. forum rang 10 voda 20 september 2007 22:30
    RTRS-BEURZEN Wall Street doet stapje terug (2)
    N i e u w bericht, meer informatie

    NEW YORK (ANP) - Beleggers op Wall Street leken donderdag
    een adempauze te nemen, volgend op de koerswinsten na de
    renteverlaging van dinsdag. Daardoor sloten de graadmeters in
    New York in de min. Een zwakke dollar, dure olie en enkele
    tegenvallende kwartaalcijfers spoorden beleggers niet aan om in
    aandelen te stappen.

    De Dow-Jonesindex van dertig hoofdfondsen noteerde een
    slotstand van 13.766,70 punten. Dat is een verlies van 48,86
    punten, ofwel 0,4 procent. De breder samengestelde S&P 500-index
    verloor 10,28 punten op 1518,75 punten, een daling van 0,7
    procent. Schermenbeurs Nasdaq ging met 12,19 punten naar beneden
    naar 2654,29 punten. Dat betekent een achteruitgang van 0,5
    procent.

    Het herstel van de afgelopen dagen werd mede een halt
    toegeroepen onder invloed van de zwakke dollar. De euro doorbrak
    donderdag de ,,psychologische grens'' van 1,40 dollar. Een
    goedkope dollar kan weliswaar een positieve invloed hebben op
    Amerikaanse bedrijven die veel exporteren, maar tegelijkertijd
    wakkert het de angst voor inflatie aan. De import wordt dan
    namelijk duurder en de VS importeert veel. Een zwakke dollar
    maakt Amerikaanse aandelen bovenal minder aantrekkelijk voor
    beleggers.

    De bezorgdheid voor een stijgende inflatie nam ook toe als
    gevolg van de hoge olieprijzen. Op de oliemarkt in New York
    steeg een vat olie met 1,7 procent naar een recordprijs van 84
    dollar door zorgen over een storm in de Golf van Mexico.
    Oliegigant Exxon Mobil, een zwaargewicht in de Dow, sloot
    nagenoeg onveranderd. Dat heeft wellicht te maken met zijn
    belangen in de regio.

    De handel kreeg eerst een beetje steun van een beter dan
    verwachte winstgroei van Goldman Sachs, 's werelds grootste
    zakenbank. Het fonds moest echter de aanvankelijke koerswinst
    weer inleveren en sloot met 1 procent verlies.

    Bear Stearns, een andere belangrijke zakenbank, maakte
    daarentegen voorbeurs een scherpe daling van de winst bekend.
    Het aandeel stuiterde op het eind van de handelsdag heen en
    weer. Mogelijk had dat te maken met uitspraken van de financiële
    topman Sam Molinaro die zei dat voor Bear Stearns ,,de ergste
    tijd'' achter de rug is. De financiële sector had de afgelopen
    veel te lijden van de crisis op de hypotheek- en kapitaalmarkt.
    Uiteindelijk verloor het aandeel donderdag 0,2 procent.

    FedEx had een drukkend effect op de handel, nadat de
    Amerikaanse pakjesbezorger met een winstwaarschuwing kwam. Het
    bedrijf meldde dat het last heeft van een ,,zwakkere economische
    omgeving''. Het fonds eindigde 2,9 procent lager.

    Doe-het-zelf-keten Home Depot was met 2,4 procent verlies de
    sterkste daler in de Dow. Woensdag daalde het aandeel ook al na
    het nieuws dat het aantal in aanbouw genomen huizen was gedaald.

    Op macro-economisch vlak was er sprake van een kleine
    opsteker. Het aantal uitkeringsaanvragen in de VS daalde vorige
    week tot 311.000 personen. Economen hadden in doorsnee juist een
    stijging verwacht. Minder bemoedigend was het dat de
    conjunctuurbarometer van het Amerikaanse onderzoeksinstituut
    Conference Board lager was dan verwacht. De index wijst op een
    vertraging van de economische groei de komende drie tot zes
    maanden.

    De euro was donderdagavond 1,4065 dollar waard. Aan het
    einde van de handel op de Europese beurzen moest er voor de
    Europese munt 1,4095 dollar worden betaald.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
  4. [verwijderd] 20 september 2007 22:48
    quote:

    bartbas schreef:

    Harm Johb Abtje.
    Het optimisme lijkt mede gezien de bijdrage van Gerrit terug op dit forum. Toch vind ik in jullie bijdragen een groot wenselijkheidsgehalte.
    De koers rond de opening vandaag lijkt dit te bevestigen Voorlopig zijn er weing redenen om verrassende kwartaalcijfers te verwachten. Denk een aan afnemende kooplust in Amerika, gedaalde dollar, forse daling in nieuwe bouwactiviteiten in de USA en ook in europa neemt de bouw voor de woningmarkt af. Ik blijf erbij dat we blij mogen zijn wanneer de winst dit jaar uitkomt op 20 a 22 cent per aandeel.
    Omdat te bereiken moet er halfjaar II nog fors gesneden worden in de bedrijfskosten.

    Overigens hoop ik dat jullie gelijk krijgen. Voor alle zekerheid heb ik zojuist toch nog maar wat gekocht voor 2,96.
    Ik ben benieuwd naar jullie koersdoel voor eind december 2007.

    Bartbas
    Bartbas,
    Die optimistische geluiden en gevoelens hebben alles te maken met de psyche van de belegger. Je belegt normaal gesproken in een fonds waar je verwachtingen van hebt. Ik heb het dan niet over de shorters. Die verwachtingen zijn gedeeltelijk gebaseerd op cijfers van het bedrijf en daarnaast andere marktontwikkelingen. Ik denk dat ik al meermalen mijn argumenten (zie ook het stellingendraadje) heb aangegeven. Natuurlijk kunnen we ook nog lager gaan maar dat zal dan slechts gebeuren wanneer de hele beurs down gaat. de huidige koers zit geen enkele muziek in en toch hoor ik op de achtergrond het orkest oefenen.
    Mijn koersdoel voor het einde van het jaar tussen de 3,50 en 3,75.
    gr.
    hj
28 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.