Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Joop Bresser - D-day 18-09

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 14 september 2007 17:05
    OK, de Amerikaanse rente drastich naar beneden. Inflatie aan het feest en blaas die ballon maar weer goed vol. De euro naar 1,50 dollar. Het goud naar 1000 dollar en de olie naar 100. De beurs als een raket naar boven want de bedrijfswinsten (in dollars) blijven maar stijgen. Tot het moment van de ontnuchtering en de ommekeer. Het is te hopen dat Bernanke idd. enkel naar de cijfers ziet en niet denkt dat hij de wereld (in casu de stock market) moet redden.
  2. [verwijderd] 14 september 2007 17:06
    Kwartje d'r af dinsdag, misschien later in het jaar nog een kwartje.
    Thats it, dollar hangt al rond het 15 jarig dieptepunt, een lagere dollar zal de yanks best wel goed uitkomen. Maar wel een geleidelijke daling en geen afstort. Centrale banken zijn de laatste maand al netto verkopers van treasuries ipv kopers. Slechts mijn opinie...
  3. Erik.S 14 september 2007 17:45
    Het zou eindelijk verstandig monetair beleid in kunnen luiden en mogelijk de glijvlucht van de USD afremmen.

    Er zijn mensen die M3 (USD) nagerekend hebben en dat plaatje ziet eruit zoals bij de EURO. Leuk vooruitzicht voor lange vastrentende waarden.


    Trichet voert het verkarppings beleid al bijna uit, nu moet Bernanke wel volgen. Maar zo te zien is er wel sprake van enige onderlinge afstemming.

    Dan is de infaltie voorlopig nog niet in toom en leiden obligatie houders verder.

    Toch maar goud en aandelen, voorlopig
  4. [verwijderd] 14 september 2007 18:29
    quote:

    pi333 schreef:

    Ik vraag mij weleens af hoe landen als China en andere landen die vele dollars hebben tegen deze zaak aankijken. Ik kan me best voorstellen dat die kwaad worden als Amerika met zijn pappen en nat houden beleid de dollar onderuit laten gaan.
    Dat vraag ik mij ook wel eens af. Het is immers een belegging, en geen sponsor. Opzich kan china amerika in 1 dag laten crashen als ze alle dollars terug halen, maar dat zie ik zo nog niet gebeuren.
  5. bouwdroger 14 september 2007 18:48
    china heeft wat dat betreft een sterke troef in handen bij de ami's, hun probleem is nu nog dat ze hun munt aan de dollar ( het meest) hebben verzegeld, als ze besluiten om de euro en yen te gebruiken kan amerika nog wel eens een grote klap maken...maar voordat het zo ver is....;-/
  6. [verwijderd] 14 september 2007 22:10
    Systeem nog niet in gevaar
    Maar hij analyseert mogelijk sterker de oorzaken van deze crisis. De oorzaak ligt vrijwel uitsluitend aan de problemen die veroorzaakt zijn door een veel te ruime liquiditeit in het bankwezen, dat op een onverantwoorde wijze beschikbaar is gesteld aan de markt. Dit heeft geleid tot een veel te sterke stijging van diverse assets.

    --------------------------------------------

    Een directe renteverlaging zal de boel in principe alleen verergeren.
    Of zullen de banken een hogere risicopremie willen en de lagere rente van de CB's niet doorberekenen aan hun klanten?
    De riscopremies waren in het verleden dus duidelijk te laag gezien de problemen nu.

    In de toekomst duidelijk meer winst voor de betere banken?
    Aandelen banken zijn nu goedkoop!

    gr.fes

  7. Erik.S 14 september 2007 22:22
    De Chinese munt is sinds 2005 niet meer gekoppeld aan de USD maar aan de EURO.

    dat geeft Amerika ruimte om het handelstekort weg te werken, zeg maar de betalingsbalans te verbeteren. Ten tweede krijg je nu ruim 20 % korting op Amerkaanse spullen door de USD daling.

    Dat de Chinezen niet blij zijn weten we, Willem Middelkoop heeft daat wel wat over geschreven van de week.
  8. [verwijderd] 16 september 2007 01:42
    quote:

    22years schreef:

    [quote=pi333]
    Ik vraag mij weleens af hoe landen als China en andere landen die vele dollars hebben tegen deze zaak aankijken. Ik kan me best voorstellen dat die kwaad worden als Amerika met zijn pappen en nat houden beleid de dollar onderuit laten gaan.
    [/quote]

    Dat vraag ik mij ook wel eens af. Het is immers een belegging, en geen sponsor. Opzich kan china amerika in 1 dag laten crashen als ze alle dollars terug halen, maar dat zie ik zo nog niet gebeuren.
    China ziet die $'s niet als belegging, maar weet dat het daardoor uiteindelijk via een omweg van kan profiteren omdat zo de export naar de US gegarandeerd blijft, ondertussen wint China jobs bij.
  9. Ivanrybkin 16 september 2007 17:44
    quote:

    Sjaak50 schreef:

    Oké, duidelijk verhaal.
    Hoeveel zouden de beurzen omlaag mogen voordat opnieuw ingegrepen wordt na dat kwart ? 5% ? 10% ???
    Ik zou zeggen dat een deling leidt tot een stijging van de beurzen vanwege de toenemende inflatie.

    1000 dollar oud is 1200 dollar nieuw.
    13.000 dj oud isover vier jaar 16000 dj nieuw.
  10. [verwijderd] 18 september 2007 00:23
    Ivanrybkin: was het maar zo simpel. Inflatie is nooit een homogeen iets, het onstaat in delen van de economie en sijpelt gaandeweg door naar andere delen. Vraag: wat bepaalt de prijs van een aandeel?
    Wat mij betreft luidt het antwoord: vertrouwen en (geprognotiseerde) winsten. Het probleem ligt hier bij twee zaken - als de inflatie erg hoog is, dalen in eerste instantie de winsten van een bedrijf. Dit om de simpele reden dat consumenten moeten wennen aan de hogere prijzen, het bedrijf kan ze dus vaak niet direct doorrekenen, helemaal niet wanneer je concurrent dat ook niet doet. Het vertrouwen in het vermogen van het bedrijf om de inflatie in de prijzen te verwerken is ook minstens even belangrijk in die context. Dus wat gebeurt er in tijden van sterke grondstofinflatie? Juist, de winsten zullen tijdelijk dalen en daarmee de aandelenprijzen...

    Als de inflatie echt sterk wordt, zullen hierom bedrijven failliet gaan, daarmee daalt het vertrouwen en de (gemiddelde) aandelenprijzen. En is de aandelenmarkt dus per definitie slechter af dan de inflatie zelf.
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.