Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

De Dow Jones vanavond (deel 4).

1.176 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 59 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 14 september 2007 23:11
    Wall Street: minieme winsten in rustige handel
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - In New York zijn de belangrijkste graadmeters de handelsweek met een nipte winst gesloten. De handel was rustig en beleggers leken hun kruit droog te houden tot het rentebesluit van de Federal Reserve komende dinsdag.

    Hierbij is het nog geen uitgemaakte zaak of de rente met een kwart of een half procentpunt verlaagd zal worden. Vooralsnog rekenen economen in meerderheid op een verlaging met een 'kwartje' tot 5,00%, hoewel ook steeds meer stemmen opgaan dat het belangrijkste tarief met een 'halfje' wordt verlaagd.

    's Ochtend waren de koersenborden aanvankelijk nog rood gekleurd. De index voor het consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan, die boven verwachting uitkwam, zette handelaren echter aan tot kopen.

    'De gedachte is dat zolang het vertrouwen van consumenten relatief goed blijft en de Fed paraat staat, de vertraging van de economische groei van tijdelijke aard zal zijn', aldus een handelaar.

    De Dow Jones voegde uiteindelijk 0,1% bij. De oudste index van de Verenigde Staten sloot deze week vier sessies af met winst, en breidde zijn totaal uit met 329 punten tot 13.442,52.

    De breed samengestelde S&P 500 eindigde vrijdag onveranderd op 1.484,25 punten, net als de technologiezware Nasdaq op 2.602,18 punten. De tienjarige Amerikaanse T-bond noteerde 2/32 hoger op 98-17/32, bij een rendement van 4,35%.

    Op de valutamarkt won de euro 0,1% ten opzichte van de dollar op $ 1,3866. Donderdag tikte de koers een recordhoogte aan van 1,3930. Ook op de olietermijnmarkt sneuvelden records, vrijdag voorlopig voor het laatst tot $ 80,35. Aan het eind van de handel zakte de prijs voor een vat lichte olie weer terug tot $ 79,10.

    Binnen de Dow sloten zeventien fondsen in de plus, de overige dertien kleurden rood. De topnotering was voor mijnbouwer Alcoa met een winst van 3,1%, dankzij de opgelopen koperprijs. Ook General Motors (+2,8%) was in trek, nadat het donderdag ruim 10% aandikte op speculaties dat overleg met de vakbonden tot een positief resultaat leidt.

    Aan de andere kant was creditcardbedrijf American Express (-2,7%) de grootste verliezer, gevolgd door chipproducent Intel (1,7%). Beide blue chips kregen een adviesverlaging van buy naar neutral te verwerken van de Amerikaanse zakenbank Merril Lynch.

    Merrill Lynch, de twee na grootste effectenbank van de VS gesproken, gaf aan dat er 'significante risico's' blijven bestaan in relatie tot de waarde van hun investeringen. 'De omstandigheden op de kredietmarkt zijn in het derde kwartaal wederom uitdagend', aldus de zakenbank (-0,65%).

    Bouwfonds Hovnanian Enterprises (+9,7%) stelde dat de verzwakte Amerikaanse huizenmarkt bijna zijn dieptepunt heeft bereikt, en zich niet voor 2009 zal herstellen. Hovnanian startte verder een verkoopactie om de omzet op te krikken. De onderneming verwacht 1.000 huizen te verkopen in onder meer Californie en Florida.

    Op macro-economisch gebied ging verder de aandacht uit naar de detailhandelsverkopen, die onder verwachting uitkwamen. In augustus namen de verkopen in de Verenigde Staten toe met 0,3%, terwijl economen rekening hielden met een stijging van 0,5%.

    Harm Luttikhedde
    harm@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  2. [verwijderd] 15 september 2007 00:31
    quote:

    oppie47 schreef:

    Fijn weekend allemaal en ik ga maandag callopties kopen op Randstad.

    Willem gefeliciteerd met kleinkind.
    Wij hebben ook een kleinzoon twee weken oud.

    oppie
    oppie47 jij ook nog gefeliciteerd met je klein kindje de onze woog 9,2 pond dus een flinke kerel.

    Ik ga ASML kopen.

    fijn weekend willem

  3. [verwijderd] 15 september 2007 01:19
    quote:

    waterskieer schreef:

    Een kleinkind...mijn zoon van 21 heeft geen serieuze relatie en mijn dochtertje is slechts 8 jaar oud...zelf ben ik 46....kzal wel een oude opa worden...;-)

    Ab
    Ach Ab,wat is oud.
    Ik ben zelf 44 bijna 45 en al opa en je sprak mij net nog aan met u.(haha lol).
    U mag mij ook gewoon met je aanschrijven dan doe ik dat ook,ok?

    groet,

    willem

  4. [verwijderd] 17 september 2007 21:23
    goed, we weten uiteraard allemaal wat wishful thinking is (wens is de vader van de gedachte).
    Als men werkelijk dacht dat we morgen zouden gaan knallen (200 punten erbij Frans als we nu de 447 slechten?) zouden we nu toch een accumulatie patroon zien en niet alleen een moving average kanaal? Zoals het er nu uitziet eindigt de Dow gelijk, de S&P en Nas op een klein verlies. Dat is geen accumulatie.
    Denken jullie niet dat Alan Greenspan wordt gebruikt om de markt te vertellen dat er GEEN renteverlaging gaat komen of slechts een streng eenmalige .25%? Denk je dat een ex Fed chairman "zomaar" de dingen MAG roepen die hij vandaag in 60 minutes riep? Ik herriner me Volcker nog als de dag van gister toen Alan voor de keus stond hoe LTCM op te lossen (1998). Die vertelde grootschalig de dag ervoor hoe Alan het moest doen (precies wat er dus gebeurde). Dat bleek achteraf afgesproken werk om de markt voor te bereiden. Zoiets gebeurde ook vlak na het aantreden van Alan, voor een onverwachte renteverhoging uit. Volckert ageerde voor een rente verhoging die de markt niet wilde; en boem, daar was hij.
    Nou ja, we weten het, over ongeveer 23 uur :-)
  5. [verwijderd] 17 september 2007 21:47
    Ik vind het ook allemaal wat te veel op een film lijken om eerlijk te zijn. Maar als het waar is wat hierboven beschreven word, zal het wel een enorme klapper wezen(of worden). Met huidige standen mag de fed eingelijk niet eens verlagen, de fed is er voor de economie, en consumenten, niet voor aandeelhouders en hedgefunds. Daar begint het behoorlijk op te lijken, laten we eerlijk wezen.
1.176 Posts
Pagina: «« 1 ... 48 49 50 51 52 ... 59 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.