Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Crucell« Terug naar discussie overzicht

Nieuwe COO, Cees de Jong

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 september 2007 08:09
    Crucell Appoints Mr. Cees de Jong as Chief Operating Officer



    Leiden, The Netherlands, September 10, 2007 - Dutch biotechnology company Crucell N.V. (Euronext, NASDAQ: CRXL, Swiss Exchange: CRX) today announced the appointment of Mr. Cees de Jong to the position of Chief Operating Officer. Mr. de Jong will serve as a member of Crucell's Management Committee.

    "Cees de Jong is an experienced senior executive and we are excited he has joined Crucell," said Dr. Ronald H.P. Brus, Crucell's Chief Executive Officer. "He has strong qualifications to bring operational excellence to our worldwide organization. His extensive management experience will make an important contribution to Crucell's ambitious growth strategy."

    Prior to joining Crucell, Mr. de Jong was Group Vice President in charge of the Flavours Division at Quest International in the Netherlands. He was a member of Quest International's Management Board. Mr. de Jong was responsible for turning around the Flavours Division, leading up to the €1,8 billion acquisition of Quest International by market leader Givaudan.

    Mr. de Jong remains a member of Quest International's Dutch Supervisory Board. He is also Chairman of GreenChem BV's Supervisory Board. Prior to joining Quest, Mr. de Jong worked as Managing Director of DSM Anti-infectives, a $625 million global business, employing more than 4000 people worldwide. In 1989, he started his career at Gist Brocades, holding a number of positions in business development, strategy and general management before the company was acquired by DSM in 1998. Mr. de Jong holds a Medical Degree as well as a MBA from Erasmus University in Rotterdam.

  2. [verwijderd] 10 september 2007 08:38
    Crucell benoemt nieuwe COO en sluit overeenkomst met Merck


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Crucell nv benoemt Cees de Jong als Chief Operating Officer. Dit meldt het biotechnologiebedrijf maandag voorbeurs in een persbericht.

    Verder maakt Crucell bekend dat het een overeenkomst heeft met het farmaciebedrijf Merck & Co inc voor het gebruik van Crucell's PER.C6 technologie en AdVac vaccinatietechnologie. Merck had al een optie op het gebruik van de technologie.

    Onder de overeenkomst met Merck krijgt Crucell het recht om bepaalde cel technologie ontwikkeld door Merck te gebruiken voor de productie van recombinante proteinen.

    Cees de Jong was, voordat hij bij Crucell kwam, onder meer werkzaam bij Quest en DSM.



    Door Anna Marij van der Meulen; +31-20-5890270; annamarij.vandermeulen@dowjones.com
  3. miekemuis 10 september 2007 11:11
    quote:

    munckf schreef:

    De Merck-deal (onderdeel toegang tot Merck-technologie) lijkt ook gunstig voor de waarde van Crucell door de bril van DSM.
    Misschien meer uitleg op 27/9 door DSM :

    DSM: erop of eronderJacques Potuijt - 7 september 2007, 14:00

    DSM maakte deze week bekend voor de derde opeenvolgende keer een belang te hebben genomen in een bedrijf dat zich ophoudt in de voorhoede van genetisch onderzoek. Dit keer gaat het om het Finse Jurilab.
    Dit bedrijf voert dergelijk onderzoek onder andere uit met het oog op de ontwikkeling van gepersonifieerde voedingsingrediënten. DSM geeft de onderneming een kapitaalinjectie van 2 miljoen euro.


    Daarvoor krijgt ze als deel van de tegenprestatie ook een zetel in de raad van commissarissen. Eerder nam DSM soortgelijke belangen in het Amerikaanse Sciona en het Franse Integragen, die ze onderbracht in haar eigen venture fund.

    Elk van de drie bedrijven houdt zich bezig met onderzoek naar de samenhang tussen voeding en genetische dispositie.

    Bijzonder nieuws?
    Het uiteindelijke doel is om medicijnen en voedingsingrediënten te ontwikkelen, die nauw aansluiten bij het genetische profiel van de gebruiker. Daarvoor is diepgaande kennis van het menselijk genome noodzakelijk. DSM is via het in 1998 overgenomen Gist-Brocades eigenlijk een van de oudste biotechbedrijven ter wereld.

    Het specialisme van DSM ligt op het gebied van industriële toepassing van fermentatieprocessen. Processen waarbij bruikbare producten worden geproduceerd uit bacteriekweken, zoals bakkerijgist en penicilline. Dat is iets anders dan biotechnologie zoals die wordt toegepast door bijvoorbeeld Genentech en Amgen.

    Dit bestaat uit het rechtstreeks ingrijpen in het genetische materiaal met behulp van recombinant DNA technieken. Als DSM zich werkelijk op dat terrein wil storten zou dat bijzonder nieuws zijn. Vooralsnog ziet het daar niet naar uit. DSM ziet haar participaties vermoedelijk als alternatief voor haar eigen onderzoeksinspanningen.

    Brug te ver
    Dit is zo'n gespecialiseerd terrein dat DSM al dat onderzoek niet zelf ter hand wil nemen. Door een belang en een commissariszetel te verwerven, houdt het concern een vinger aan de pols en kan het wellicht het researchproces wat sturen in de richting van toepassingen die met name voor DSM interessant zijn.

    Bovendien is er een verschil tussen de ontwikkeling van voedingsingrediënten die aansluiten op genetische kenmerken en het vervaardigen ervan met behulp van recombinant DNA technieken. Ofwel, het isoleren van menselijke genen en het overbrengen naar bacteriën, waarna vervolgens menselijke eiwitten worden gesynthetiseerd.

    Dit alles lijkt mij op dit moment voor DSM nog een brug te ver. Het onmiddellijke doel zal zijn de ontwikkeling van min of meer gepersonifieerde voedingsingrediënten, die uiteindelijk bij DSM in conventionele productieprocessen kunnen worden vervaardigd. Van een revolutionaire doorbraak is derhalve geen sprake.

    Teruglopende winst
    De drie achtereenvolgende participaties geven wel aan waar DSM haar prioriteiten legt voor de divisie Nutrition, die in 2006 goed was voor circa 30% van de concernomzet en bijna 40% van het resultaat. In 2006 behaalde deze divisie een operationele marge van 12,7%, een teruggang ten opzichte van de 13,3% over 2005.
    In de eerste helft van dit jaar is de marge verder teruggelopen tot 10,0%. DSM moet er daarom hard aan trekken om de winstgevendheid te herstellen. Het merendeel van de producten van deze divisie betreft veterinaire voedingsadditieven en vitaminen, het bedrijfsonderdeel dat DSM in 2003 van het Zwitserse Roche verwierf.

    De marge kon de eerste jaren na de overname nog op peil blijven door gunstige afnamecontracten die destijds met Roche als onderdeel van de overname waren overeengekomen. Voor beleggers was het een fikse tegenvaller eerder dit jaar dat de gekelderde winstmarge direct in verband moet worden gebracht met het aflopen hiervan.

    Behapbare overname
    DSM is dankzij die overname nu wel 's werelds grootste producent van vitaminen. Daarmee werd in 2003 een verbetering van de product mix gerealiseerd, waarin de commodity penicilline tot dan toe een dominante rol speelde. Nu inmiddels ook vitaminen een meer commodity-achtige status hebben bereikt, is DSM weer toe aan upgrading.

    Twee jaar geleden werd een mooie mogelijkheid gemist, toen DSM het Deense Chr. Hansen, een gespecialiseerde producent van voedingsingrediënten, aan naar neus voorbij zag gaan. Het bedrijf met een jaaromzet van 505 miljoen euro ging voor 1,1 miljard euro over in handen van de Franse private equity investors PAI Partners.

    PAI heeft veel gekocht in de laatste jaren en door de huidige credit crunch valt er wellicht met haar te praten over verkoop. Voor DSM is dat een zeer behapbare overname. Met een eigen vermogen van 5,6 miljard euro, wat gerelateerd aan haar balanstotaal een solvabiliteit oplevert van 60%, is DSM conservatief gefinancierd.

    Strategisch plan
    Een wat hogere financiële hefboom kan geen kwaad en de onbenutte leencapaciteit kan beter strategisch worden ingezet om Nutrition op te vijzelen. Met de inkoop van eigen aandelen is een deel van de aandeelhouders te paaien. Beleggers die meer waarde hechten aan groei worden zo wel van het bedrijf vervreemd.

    Feike Sijbesma, de nieuwe CEO die op 1 mei die taak van Peter Elverding overnam, zegt niet hijgerig achter acquisities aan te hollen om daarmee overnemers van het lijf te houden. Als het niet anders kan, is hij eerder bereid een overname van DSM onder ogen te zien. Dat wordt inderdaad het alternatief als het aan eigen actie ontbreekt.

    Een goede kanshebber lijkt mij BASF, dat de laatste jaren mede dankzij acquisities sterk is gegroeid en de winstmarges verbeterde. Op de beurs is dat niet ongemerkt gebleven. Vanaf ultimo 2005 is de koers van BASF met 47% gestegen, terwijl DSM-beleggers het in die tijd met 8% waardevermeerdering moesten doen.

    Op 27 september geeft Sijbesma, een jaar eerder dan gepland, een evaluatie van DSM's strategische plan Vision 2010. Dan moet blijken of hij, evenals zijn voorganger die DSM uit de bulkchemie loodste, bereid is het concern wederom hoger op te stuwen.

    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
  4. [verwijderd] 10 september 2007 22:52
    Aan alles, maar dan ook echt alles, is te merken, dat het beleid volkomen gericht is op het zelfstandig voortbestaan van de zaak en daar echt een hele grote onderneming van te maken.

    De heren zijn aandeelhouder, zijn nog optiegerechtigd en hebben, net als ik, dezer dagen op grond van de nieuw gesloten contracten het lange-termijn-koersdoel verhoogd van € 110 tot € 120.
  5. [verwijderd] 11 september 2007 02:02
    quote:

    DieGroeneGigant schreef:

    ....en die ron bangbang moet de koers naar beneden praten
    Groene ,voor zover ik het weet zit ron al heel lang in Crucell, hij zat eerst op een ander forum.
    Volgens mij geen basher alleen een gefrustreerde Crucell belegger.
    Hij had op Yahoo iets van ron the banger hermione of hoggintal inwarts of zoiets.
    Ik denk dat oudje dit wel kan bevestigen.....
  6. [verwijderd] 11 september 2007 14:26
    quote:

    bilbo3 schreef:

    het was
    "ron banged hermione first"
    Wie HP deel 7 heeft gelezen, weet dat ie daar wel gelijk gehad. Toen was ie ook positief, nu inderdaad gefrusteerd.
    Yes I was, and still am. I have always used the same name, and when I post on Yahoo, I am still Ron banged hermione first.

    I will state it again, I talked to Brus directly, and he did not speak the truth, which I found out later. I then assumed he makes stuff up for the Street, which the Street has figured out, and punished the stock. He has been "adding value" to Crucell for 2 years now and destroyed any credibility and goodwill the company had built up.

    Fine, he said that Factor V proof of concept testing was done, they have the data. PUT IT OUT. He said that "maybe the end of this quarter or next quarter. Why wait? Because it isn't done. I'm sure they have gotten some positive date, but it is not done. If it were done, it could have been done at the CC, or within a week. And Genzyme, another what? Genentech announcement?

    Maybe Kruimer can pick out another line from the financials that doesn't mean anything to build next years guidance around.
  7. [verwijderd] 11 september 2007 17:33
    quote:

    bilbo3 schreef:

    het was
    "ron banged hermione first"
    Wie HP deel 7 heeft gelezen, weet dat ie daar wel gelijk gehad. Toen was ie ook positief, nu inderdaad gefrusteerd.
    Ja, wie is er niet gefrustreerd, kijk alleen maar naar de koersdoelen door ons alle eerder opgegeven. ikzelf heb ook nog bijgekocht op 22 euro.
    Jan
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.