Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

AEX - Donderdag 30 augustus

394 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 augustus 2007 10:26
    quote:

    Wistikhetmaar schreef:

    Iemand een idee waarom die DAX niet vooruit te branden is zowel omhoog als omlaag. Lijkt een zomer griepje te hebben of.......
    ze hadden het er net over op cnbc, heb het hele verhaal eigenlijk gemist, maar heeft iets te maken met een bank en omdat ze daar nog een beetje huiverig zijn en niet zeker weten welke richting de dax op zal gaan....zoiets was het vandaar de de zwakke dax
  2. slickster 30 augustus 2007 10:35
    @ Kniep en Pacito.... Bedankt voor jullie PR en NR bijdragen. Ik heb net het boek van C.Brown aangeschaft ( Op Marktplaats nb!)en ben nog maar op de helft! Met die helft ben ik net short gegaan op 516 en-een-beetje:-)

    PS Wel zware kost...en op pag 58 staat bij mij helemaal niets interessants!
  3. [verwijderd] 30 augustus 2007 10:37
    quote:

    rubbererobby schreef:

    Nou nou , we zijn allemaal weer positief hoor.. ;)
    Ik zou eerder zeggen behoorlijk achterdochtig.

    Las ik eergisteren in een beurscommentaar :
    " Tsja de daling was wel erg overdreven "
    Ik lees NIET dat de daarop volgende stijging van gister ook overdreven was in het vervolg commentaar.
    Nee, ineens waren er weer die "koopjesjagers" dus alles is weer koek en ei ?
  4. [verwijderd] 30 augustus 2007 10:37
    quote:

    vissekop schreef:

    [quote=Wistikhetmaar]
    Iemand een idee waarom die DAX niet vooruit te branden is zowel omhoog als omlaag. Lijkt een zomer griepje te hebben of.......
    [/quote]

    Wilde ik net zeggen.
    Wat is nou het probleem? Bleibt einfach gehorsam unter d.. fallend.. Trendlinie, oder?
  5. [verwijderd] 30 augustus 2007 10:41
    Aparte markt
    30 Aug 07, 09:30
    door Rob Koenders De Europese beurzen zullen vanochtend de zeer sterke rebound van Wall Street gisterenavond volgen door ook hoger te koersen. Een uitgelekte brief van Fed voorzitter Bernanke van 27 augustus aan een Amerikaanse senator waarin hij bevestigt dat de Federal Reserve de ontwikkelingen op de financiële markten zeer nauwgezet volgt, “closely monitoring”, en zal acteren wanneer nodig, zorgde voor een spectaculaire rally op Wall Street. De zeer scherpe verliezen van de vorige dag werden weer in één keer ongedaan gemaakt. Dinsdag tussen min 2,1 en 2,4 procent, woensdag plus 1,9 tot 2,5 procent. Absurd.
    Indien de AEX in dit knotsgekke klimaat vandaag weer weet te sluiten boven de 516, waar het o zo belangrijke 200 daags voortschrijdend gemiddelde zich bevindt, zou het zomaar kunnen gebeuren dat we verder herstellen tot zelfs aan de 530. Ook de S&P500 is er gisteren door het spectaculaire herstel weer in geslaagd om weer boven de 200 daags voortschrijdend van 1456 te sluiten. Vanmiddag om half drie wordt de tweede raming op jaarbasis over het tweede kwartaal van het Amerikaanse GDP gepubliceerd, Bruto Binnenlands Product, verwacht op een groei met 4,0 procent. Een cijfer in de prik of wellicht zelfs beter zal beleggers positief beïnvloeden en de markt verder laten opveren.

    Hoe raar kan het lopen op de financiële markten op dit moment. Afgelopen dinsdag nog een piek in onzekerheid door een combinatie aan negatieve berichten resulterend in fors lagere koersen. Gisteren een forse duikeling op de opening voor de Europese beurzen waarna in de loop van de ochtend de verkoopdruk opdroogde en plotseling koopjesjagers zich storten op sommige onterecht veel te zwaar afgestrafte aandelen. Koopjesjagers zette Wall Street ook initieel hoger maar de scherpe rally werd geïntensiveerd na de Bernanke openbaring.

    Het waren met name de technologie- en energiewaarden die fors in waarde wisten te stijgen. De Nasdaq onderging gisteren de grootste stijging van het jaar. De technologie leidende bedrijven zoals Intel, Oracle, Dell en Apple leidde de stijging door tussen 3 en 5 procent te stijgen. De gemiddelde winstgroei van de Amerikaanse technologiebedrijven voor 2007 wordt verwacht te stijgen met 10,5 procent en voor 2008 zelfs met 22,7 procent volgens data samengesteld door Bloomberg. Prachtige vooruitzichten dus zou je zeggen op aantrekkelijke waarderingen. 31 van de 32 energiesector bedrijven in de S&P500 stegen gisteren met een gemiddelde van 3,2 procent als groep. Onder aanvoering van Exxon Mobil stegen de oliesectorbedrijven in reactie op de fors hogere olieprijs van $73,50 per vat, een hoogtepunt in drie weken.

    Het is de markt nu duidelijk dat de Fed met grote waarschijnlijkheid de Federal fund rate zal gaan verlagen op uiterlijk de eerstvolgende Fed vergadering van 18 september. De Fed fund futures prijzen per gisteren een 44 procent mogelijkheid in van een renteverlaging met 50 basispunten tot 4,75 procent op de Fed vergadering van 18 september ten opzichte van een 36 procent mogelijkheid de dag ervoor.

    Ook commentaren gisteren van de op Wall Street zeer hoog aangeschreven econoom Edward Hyman, al 27 jaar voorzitter van de International Strategy and Investment Group, werden zeer gewaardeerd. Hyman verwacht dat de Fed de rente gradueel zal verlagen tot uiteindelijk 4,0 procent doordat eroderende groei inflatie zal bedwingen. Hyman stelt dat de Fed vanaf de 18 septembervergadering de rente op elke vergadering met 25 basispunten zal verlagen tot 4,0 procent. Vijf vergaderingen achter elkaar een rentedaling moet de huizenmarktcrisis bezweren, de kredietmarkten het vertrouwen terug laten keren en weer normaal laten functioneren en beleggers zich weer op de fundamenten van de markt laten richten. De beurzen zouden omhoog moeten gaan met een verlagende Fed.

    Koninklijke Ahold heeft in het afgelopen tweede kwartaal een bedrijfsresultaat gerealiseerd van 291 miljoen versus een gemiddelde analistenverwachting van een bedrijfsresultaat van 269 miljoen. Het bedrijfsresultaat uit retailactiviteiten bedroeg 313 miljoen waarbij de operationele marge uitkwam op 4,7 procent. De nettowinst over het tweede kwartaal viel uit op euro 2,2 miljard vooral als gevolg van de desinvestering van U.S. Foodservice en de Poolse activiteiten.

    Beleggers zijn vooral te spreken over de aankondiging van Ahold om voor 1 miljard aan eigen aandelen in te kopen. Dit komt bovenop de onlangs doorgevoerde kapitaalrestitutie aan aandeelhouders van 3 miljard met de reverse stocksplit. Het totaal uit keren bedrag aan aandeelhouders komt dan op 4 miljard. Ahold weet aandeelhouders hier mee te paaien.

    De verbeterende omstandigheden in Amerika zijn positief, de resultaten van Albert Heijn indrukwekkend sterk. Het beter dan verwachte bedrijfsresultaat in combinatie met de gestage voortgang van de strategie tot meer winstgevende groei en een eigen aandelen inkoop ter waarde van euro 1 miljard zijn allemaal zeer positieve ontwikkelingen. Ahold weet aandeelhouders weer tevreden te stellen. Maar nog geen enkel bericht over een nieuwe CEO. Dit kan de fusie- of overname geruchten weer nieuw leven inblazen.

    Harmony houdt posities in Ahold, is positief over de ontwikkelingen en heeft een koersdoel van 11.

    Rob Koenders is directeur van Harmony Vermogensbeheer, www.harmonyvermogensbeheer.nl
  6. slickster 30 augustus 2007 10:41
    Techical analysis for the trading professional...
    Hoop dat het de goede is!
    hoofdstuk 4 over dominant trendlines begint al op pag.47.

    Of hebben jullie het over de quote op pag.58
    "When an oscillator advances or declines disproportionately to the markets movement, you are on the wrong side of the market if you are positioned with the oscillator..." (AHA....lampje!)
  7. [verwijderd] 30 augustus 2007 10:49
    quote:

    slickster schreef:

    Techical analysis for the trading professional...
    Hoop dat het de goede is!
    hoofdstuk 4 over dominant trendlines begint al op pag.47.

    Of hebben jullie het over de quote op pag.58
    "When an oscillator advances or declines disproportionately to the markets movement, you are on the wrong side of the market if you are positioned with the oscillator..." (AHA....lampje!)
    De mooiste NR geschiedt dus als volgt:

    koersbodem en rsi bodem oversold
    koers omhoog maar maakt lagere top
    RSi maakt daarentegen hogere top- herstel disproportioneel
394 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 20 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.