Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

AEX maandag 13 Augustus

165 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 augustus 2007 00:43
    Gisteren wees ik er in mijn blog op dat de meeste internationale indici op lange termijn steun waren aanbeland, zodat -hoewel er geen duidellijke omkeerpatronen zijn neerzet- opveren vanaf de steunlijn 80 % zeker is.

    Voor de AEX ziet de lange termijn er als volgt uit:

    print.chartnet.nl/Show.cgi?Img=FAC854...

    De geconstateerde PR naar 580 is zwak maar als u deze grafiek aan een kleuter voorlegt zal die zeggen dat we nu weer terug naar de bovenste lijn gaan.

    De daggrafiek dan

    print.chartnet.nl/Show.cgi?Img=0E1A75...

    We zien een RSI die nog niet oversold is geweest en positief divergeert,

    Wel geeft de 4 uursgrafiek een addertje onder het gras
    print.chartnet.nl/Show.cgi?Img=2CDE61...

    Ik zie ook valide NR in de 30 minuten maar die zal bij een start rond 506 tenietgedaan zijn.

    Bij een top onder de 518 zou NR kunnen ontstaan naar evenveel punten onder de 497,7

    Als eerste richtpunten daarom de 518, daana de trendlijn op nu 525 en dan een hele zware: 530
  2. [verwijderd] 13 augustus 2007 00:51
    quote:

    n00bje schreef:

    Zeer netjes, ik weet het niet wat het gaat worden maar de uitslag aan het eind van de week zal wel niet gelijk zijn aan het slot van afgelopen vrijdag. Een optiestrangle lijkt me dan ook niet een gek idee om deze (tumulte) week mee te beginnen.

    Mvg,
    Nu is de vola momenteel hoog, loopt hij terug zakt ook de waarde van de strangle
  3. [verwijderd] 13 augustus 2007 07:09
    Spoedoverleg van centrale bankiers
    VAN ONZE REDACTEUR

    AMSTERDAM - Centrale bankiers van Europese landen hebben dit weekeinde spoedoverleg gehad met het topmanagement van commerciële banken om de risico's en de gevolgen van de crisis op de Amerikaase kredietmarkt in te schatten. Dit melden bronnen tegenover persbureau Reuters.

    Het beraad, waarover geen nadere details bekend zijn, komt op een moment dat analisten en marktpartijen ervan uitgaan dat de komende week de beurzen in Europa en de Verenigde Staten als gevolg van de crisis onrustig blijven. Handelaren verwachten dat er nieuwe signalen zullen komen over een opdrogende kredietmarkt en dat hierdoor de toonaangevende indices scherp dalen.

    'Wat de markten de komende dagen bezighoudt? Eén woord: subprime', zo stelde een Amerikaanse handelaar. Deze crisis op de Amerikaanse hypotheekmarkt voor slechte debiteuren heeft tot gevolg dat banken terughoudend zijn geworden in het verstrekken van krediet. Beleggers vrezen daardoor voor een lagere economische groei.

    Centrale banken, wereldwijd, pompten eind vorige week meer dan $ 300 mrd in de markten in een poging een dreigende liquiditeitscrisis tegen te gaan. Zij reageerden op scherp dalende koersen op vooral de Europese financiële markten.

    De AEX-index raakte eind vorige week vrijwel zijn gehele jaarwinst kwijt. In een maand tijd verloor de index 11% van zijn waarde. Mede door de interventie van de Amerikaanse centrale bank sloot Wall Street vrijdag vrijwel onveranderd. De Europese beurzen zijn veel harder getroffen dat hun Amerikaanse collega's. Zij noteren sinds 13 juli zo'n 11% onder hun hoogste waarde, tegen 5,5% voor de Dow Jones en 6,5% voor de S&P 500.

    De paniek in Europa was het gevolg van de mededeling van de Franse bank BNP Paribas dat hij de waarde van drie van zijn beleggingsfondsen niet kon bepalen door de kredietcrisis in de Verenigde Staten. De drie fondsen hebben belangen in de zogenoemde 'subprime market', de Amerikaanse hypotheekmarkt voor mensen met een lage kredietwaardigheid.

    Dit weekeinde werd bekend dat grote Europese banken als Deutsche Bank, Commerzbank, Fortis en BNP Paribas kredieten hebben uitstaan bij de in surseance verkerende Amerikaanse hypotheekbank HomeBanc Corp. Hoe groot hun betrokkenheid is, is niet duidelijk. Homebanc heeft voor $ 4,9 mrd aan schuld.

    De Duitse Postbank liet zondag weten voor euro 200 mln te hebben uitstaan in de subprime-sector. De bank heeft in totaal euro800 mln aan directe en indirecte leningen uitstaan in de Amerikaanse hypotheekmarkt. Eerder sprak de Duitse IKB-bank waarschuwende woorden over zijn subprime-leningen.

    Onzekerheid

    Spoedoverleg centrale bankiers in Europa met commerciële bankiers

    Hoever reikt crisis op Amerikaanse hypotheekmarkt?

    Beleggers vrezen dat crisis overslaat naar Europa

    Europese beurzen sinds juli veel harder getroffen dan Amerikaanse beurzen

    Wall Street sloot vrijdag vrijwel onveranderd

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

  4. [verwijderd] 13 augustus 2007 09:16
    Ik houd mijn hart vast voor deze beurs. Als je naar de Elliot Wave benadering kijkt is het eind van de daling nog lang niet in zicht en zitten we nog maar net in golf 3 en dat is de langste golf. Ik denk zelf dat we eerder 445 opzoeken dan 545 want er is toch wel echt iets serieus mis met het financiele systeem. Ik ga de komende tijd goed de rente in de gaten houden. Dat zou nog wel eens de trigger kunnen zijn voor een hele grote daling zoals we die jaren niet gezien hebben. Ik weet het, rentestijgingen worden vaak langdurig genegeerd dus de correlatie is niet 1 op 1 maar als het ingeprijsd wordt gaat het hard. Vlak voor de daling in 87 gingen de obligaties door een belangrijke steun terwijl deze neerwaartse trend al maanden werd genegeerd.
    Het zal wel weer doemdenkerij zijn van mij en ik geef toe dat het flauw is om altijd weer naar 87 te refereren maar ik zie velen al weer omhoog kijken terwijl de onderliggende fundamentele factoren veel serieuzer zijn dan bij voorgaande twee dalingen.
  5. [verwijderd] 13 augustus 2007 09:26
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Aandelen van financele instellingen die wereldwijd opereren zouden nog 10% tot 20% verder kunnen dalen, waarschuwt JP Morgan. De zakenbank is van mening dat het een foutieve beslissing is van beleggers om te investeren in financiele waarden. JP Morgan verwacht dat de boekwaarde verder te lijden zal hebben onder een aanhoudende daling van de kwaliteit van de activa en de druk op de omzet en winst. Verder is de bank van mening dat de blootstelling van Europese en Aziatische financiele aandelen aan de risicovolle hypotheekmarkt maar beperkt is, maar dat dit een daling niet in de weg staat wegens het negatieve sentiment in de sector. Ook zegt de bank dat de problemen met de kwaliteit van de Amerikaanse activa niet alleen spelen op de risicovolle hypotheekmarkt. "Het lijkt er steeds meer op dat ook op de markt voor goed gedekte hypotheken, de zogenaamde prime markt, de kwaliteit van de activa aan het verminderen is. Dit wordt naar alle waarschijnlijkheid verder versterkt doordat de gemiddelde prijs van een huis in de VS met 10% of meer daalt," aldus de bank. (AMV)

    Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com

    (END) Dow Jones Newswires
  6. [verwijderd] 13 augustus 2007 09:28
    Misschien meer een beetje teleurstelling..
    na de goede recov van de Dow, plus futurs +100
    aex plus 1%...had eigenlijk al +2 of meer moeten zijn...
    Maar het moge duidelijk zijn, Amerika heeft een probleem, maar wij dragen het risico...niet voor niks moet de ECB de poorten het meeste opengooien
    Al weken komt de zwakte maar uit een hoek, europa en vandaag is niet anders.
    Hopen maar dat de yen het kan houden, anders kon er nog wel eens golf verkoop starten...
165 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 9 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.