Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Wessanen« Terug naar discussie overzicht

WESSANEN scenario

522 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 27 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 3 augustus 2007 14:01
    Ha Ton en Fyx,

    Wes vanmorgen heel mooi geopend, 12,08, maar toen direct weer neergesabeld.

    Ja, het ziet er niet naar uit dat er ineens heel snel iets onvewacht positief bekend gaat worden, dus zal het nog wel even koelkastgeld blijven. Totdat het lampje weer aangaat.

    Ik zie Fyx, dat je vandaag weer een pluk hebt vekocht: 12:13:42 11,80 200000.
    Wel weer frapant, zo'n hele grote transactie. Nog iemand met een 5% of meer belang?

    Ja, die zwakke dollar heeft toch meer invloed dan ik dacht.
    Volgens mij had het bij een gelijkblijvende dollar 0,05 euro winst per aandeel meer opgeleverd en was het 0,20 wpa over Q2 '07 geworden. (14,5 milj. gemeld negatief valuta effect, winstmarge ongeveer 2,5% = 3,5 milj., geddeld door 70 milj. aandelen = 0,05)

    Dit zal dus voor Q3 ook een niet zo prettige invloed hebben met een stand van de dollar zoals die nu is.

    Wat mij ook opviel in het verhaal tijdens de analistenmeeting is dat er zoveel geld is voor overnames. Maar zou het niet veel beter zijn, ik geloof dat Lexpen dat ook al eens heeft gezegd, om meer eigen aandelen in te kopen?
    Ten eerste is Wessanen zelf goedkoper dan de bedrijven die zij eventueel over zou willen nemen. Ten tweede zorgt dit ervoor dat de wpa meer omhoog gaat, omdat er weer minder aandelen zijn om over te verdelen.
    Ten derde blijft er dan weer meer dividend binnen het bedrijf, waardoor of het dividend weer omhoog kan of er nog weer meer aandelen ingekocht kunnen worden.
    Ten vierde vraag ik mij af wat het kan toevoegen als er al ruim 40.000 producten in het assortiment zitten.

    Grs, Jaco
  2. [verwijderd] 6 augustus 2007 16:24
    Er zijn zelfs geen mensen meer die hier willen posten, laat staan Wes aandelen kopen.

    En toch:
    Wessanen-CEO sluit verkoop Tree of Life niet uit
    01 Aug 07, 14:52
    AMSTERDAM (Dow Jones) - Voedingsconcern Koninklijke Wessanen nv sluit de verkoop van de Amerikaanse distributiedochter Tree of Life niet uit maar wil de divisie eerst goed op de rails krijgen. In de tweede helft van volgend jaar zal Wessanen mogelijk de opties voor het Noord-Amerikaanse distributie-onderdeel bekijken.

    Dat zegt Ad Veenhof, chief executive officer (ceo) van het voedingsconcern, in een interview met Dow Jones Nieuwsdienst naar aanleiding van de tweedekwartaalcijfers.

    "Op dit moment is er nog veel waarde te creeren. Als eenmaal alles goed op eigen benen staat, moeten we ons portfolio nog eens bekijken", aldus de ceo. "Verkoop is daarbij een optie."

    Tree of Life presteerde jarenlang ondermaats. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet met 2,2% en dat was de eerste keer in dertien kwartalen dat er omzetgroei werd gerealiseerd. Veenhof spreekt van een "omslagpunt" voor de Amerikaanse distributie-activiteiten.

    "Dit is structureel. We zijn er nog wel even mee bezig om het echt gezond te maken, maar ik verwacht dat Tree of Life in het vierde kwartaal winstgevend wordt", aldus Veenhof.

    "In augustus en september hebben we altijd review sessions, dan kijken we wat we gaan doen. Nu zullen we Tree of Life niet desinvesteren, maar in de tweede helft van 2008 is het goed mogelijk dat we er naar kijken", zegt de topman.

    Wessanen mikt voor Tree of Life, net als voor de andere divisies, op een omzetgroei van 5% tot 7% vanaf 2008. Daarnaast streeft het voedingsconcern naar een operationele marge van 3% tot 4% bij die distributie-activiteiten.

    Operationeel draaide Tree of Life in het tweede kwartaal break even, waarbij het resultaat werd gedrukt door onder meer opstartkosten in verband met nieuwe klanten en leveranciers en door de sluiting van de faciliteit in Minneapolis. "Het gaat de goede kant op," aldus Veenhof.

    Hij omschrijft Tree of Life als "een hele uitdaging, en een pittige uitdaging." Een analist typeerde de ceo van Wessanen recent als ’een merkenman, geen distributieman’. Veenhof: "Persoonlijk vind ik dat we twee dingen kunnen doen. Of we blijven fifty/fifty merken en distributie, of we concentreren ons volledig op merken. Dat laatste sluit ik niet uit, maar dat is nu nog niet aan de orde."

    Petercam tevreden over omzet Wessanen
    01 Aug 07, 09:51
    AMSTERDAM (ANP-AFX) - Petercam heeft het advies voor voedingsmiddelenbedrijf Wessanen verhoogd naar ’add’ van ’hold’ naar aanleiding van de woensdag gepresenteerde tweedekwartaalcijfers. De zakenbank is vooral te spreken over de distributieactiviteiten in Noord-Amerika.

    De nettowinst en het bedrijfsresultaat waren lager dan de taxaties van Petercam, maar de zakenbank is “tevreden” met de verbetering van de omzet. “De autonome omzetgroei was beter dan verwacht en Wessanen sloot nieuwe distributiecontracten af in Noord-Amerika die een hoger dan verwachte marge met zich meebrengen.”

    Petercam verhoogt het koersdoel naar 14 euro van 12,50 euro.


  3. [verwijderd] 6 augustus 2007 17:37
    Hallo Jaco, het marktsentiment is knudde. Zodra Amerika herstel laat zien, en dat is vandaag nog niet duidelijk, gaat alles weer omhoog. Mijn puts Wessanen stijgen nauwelijks ondanks de koersdaling. Dus dat betekent dat beleggers deze daling slechts als een kortetermijn incident beschouwen ingeval Wessanen. Dus dat moet je toch enige hoop en steun geven.
    Inmiddels heb ik behoorlijk wat liquiditeiten aangerukt (25 maal mijn huidige belegging) dus ik heb er wel zin in, maar laat toch de markt even uitrazen. Niets moeilijker dan op het goede moment instappen! Uitgezonderd het uitstappen uiteraard(grapje)
    groeten en succes, Ton
  4. [verwijderd] 7 augustus 2007 10:49
    WES is met de correctie mee naar beneden gegaan.

    de cijfers waren matig, maar het fonds is niet echt afgeslacht gedurende de correctie, ondanks een poging daartoe. dit valt mij dus mee.

    ik denk dat WES nu tussen de 11,40 en 12,40 gaat consolideren gedurende de komende weken.

    alleen een goed bericht kan de koers substantieel hoger gaan zetten.
    anders zit er voorlopig niet zoveel muziek in de koers, helaas.
  5. [verwijderd] 8 augustus 2007 20:45
    Jaco, ik heb mijn puts Wessanen verkocht, dus de koers kan weer morgen omhoog gaan. Overigens, zit ik nu enkel nog in Ordina,en wel vol,ik heb dus weer eens alles op een kaart gezet, natuurlijk tegen de regels van beleggen in, maar ja, meer risico, meer kans op groot verlies of grote winst, en dat laatste moet maar weer eens gebeuren!
    groeten en succes, Ton
  6. [verwijderd] 8 augustus 2007 21:06
    Ha Ton,

    Ik zie je bij de 10.000ste view van deze draad staan, gefeliciteerd.

    Mischien is een mooie winst bij Ordina wel je prijs.

    Ik begrijp niets meer van de koers van Wes.

    Huidige koers d.d. 08-08-2007: 11,46
    Aantal aandelen na inkoop tot 30 juni 2007: nog maar 69 miljoen en het worden er nog minder.
    Beurswaarde bij huidige koers: 790 miljoen
    Voorzichtig geschatte omzet 2007: 1.800 à 1.900 miljoen

    Gezien de huidige resultaten en vooruitzichten van Wessanen is de verhouding beurswaarde/omzet van 0,41 toch veel en veel te laag?

    En al helemaal nu Wessanen zelf overweegt in 2008 mogelijk TOL NA te verkopen.
    De private labels ontbijtgranenproducent Dailycer en hagelslagfabrikant Delicia brachten aan het begin van het jaar 104 miljoen op.
    Dan gaat TOL NA, met in 2006 al een omzet van ruim een miljard, toch m i n i m a a l 9 euro per aandeel opleveren?
    En mogelijk nog wel het belangrijkste: er blijft nog eens het meest winstgevende gedeelte over.
    Met ook nog eens een eigen vermogen van ruim 6,5 euro per aandeel.

    Dus voor 15,5 euro per aandeel koop je nu TOL NA en het eigen vermogen en krijg je het meest winstgevende deel, waarde minimaal 10 euro, er gratis bij!!!

    Zo geredeneerd zou Wessanen, ook al wordt TOL niet verkocht, minimaal zo'n 25 euro waard zijn. Terwijl er nu nog niet eens de helft voor wordt betaald!!!

  7. [verwijderd] 9 augustus 2007 10:52
    P., ik heb geen andere verklaring. Ben het helemaal met je eens en zie dit al heel, heel erg lang gebeuren.

    Die 'verkopende' partij is volgens mij de marketmakers van Wessanen die, ik weet niet hoe lang al, de koers naar hun hand, lees portemonnee, zetten.

    "In 2006 hebben vier liquiditeitsverstrekkers onze aandelen verhandeld op de aandelenmarkt van de Euronext." Aldus het jaarverslag van 2006.

  8. [verwijderd] 9 augustus 2007 11:57
    Tja Jaco, bij GTN heb ik gezien dat de koers gemanipuleerd werd om uiteindelijk KPN voor een prikkie GTN te laten kopen in ruil voor een flinke bonus voor o.a. de ceo. Dat soort spelletjes verwacht ik niet van Veenhof, maar ja, niets is ondenkbaar. Alleen de stakeholders zullen ingeval een overname toch een flinke prijs bovenop de reele koers(wat dat dan ook moge zijn) vorderen.
    groeten Ton
  9. [verwijderd] 9 augustus 2007 12:43
    Goedemiddag Ton,

    Het ziet er uit als een goede middag voor Wes.

    Nu net zoveel in de plus als de AEX in de min: 11,64 ( 12:29 ) 0,18 / 1,57%.

    En toch voel ik me beetgenomen.

    Ja, de achterblijvers mogen nu even een stukje opschuiven. Gelukkig ziet de biedkant er aardig gevuld uit. En het volume is ook niet onaardig met 312k stuks.

    Het loopt lekker door nu: 11,68 ( 12:35 ) 0,22 / 1,92%.

    Laat de daggrafiek maar dezelfde richting aanhouden als nu, heb ik toch een fijne middag.

    Wens ik jou ook toe!

    GRS, Jaco.

    Nu 11,70 ( 12:42 ) + 0,24 / 2,09%.

  10. [verwijderd] 9 augustus 2007 13:02
    quote:

    P.POOS schreef:

    word vlink geschoven in het bied en laat boek de verkopende partij wil laten zien dat ze nog genoeg aandelen hebben koers mag niet omhoog. wie heeft andere verklaring
    En nu wordt het laatboekje weer naar beneden gemanipuleerd en dat gaat zo mooi op steeds dezelfde manier dat het niet anders kan dan dat het maar één partij is die dit doet. MM.
  11. [verwijderd] 9 augustus 2007 16:57
    Wessanen 11,78 aangetikt met een paar grote uitschieters van 50.000 stukken en een totaal volume van 844.000.

    11,77 372 1
    11,78 1.000 1
    11,88 1.000 1
    11,89 1.000 1
    11,95 837 1

    Het laatboek is zo goed als leeg.

    Vijf partijen......

    Of maar één???

    Ja MM, zo is het moeilijk laag te houden die koers. Maar ik zie dat je je best alweer doet.
  12. [verwijderd] 9 augustus 2007 17:55
    Het was vandaag bijna niet tegen te houden.

    En op zo'n rode dag als deze is het wel héél sterk van Wes.

    Met een volume van bijna 1008kk werd bij een koersstijging van 2% gesloten op 11,69.

    Zelfs even 11,78 aangetikt en dat blijkt een weerstand doorbraak te zijn: www.quoteweb.nl/ts.aspx?id=60&issueid...

    Nog niet op de slotstand doorbroken, maar dat zou morgen wel eens kunnen gebeuren. De RSI staat namelijk al een paar dagen flink oversold en de candle die vandaag is neergezet trek mischien weer meer kopers aan.

    Dat de dollar stijgt kan het volgens mij niet zijn want die heeft op de winst niet zo'n hele grote impact dacht ik. Het werkt natuurlijk wel mee aan het sentiment en alle beetjes zijn mooi meegenomen.

    Zal vanavond weleens naar de reden zoeken waardoor het vandaag zo lekker liep.

    Eet smakelijk.
  13. risky N 9 augustus 2007 20:22
    He Jaco en andere Wessanen volgers. Wat vertoont Wessanen toch een raar koersverloop. Wes was zelfs de grootste stijger op de beurs als je een paar kleine fondsen zoals AND, Baan en Ajax buiten beschouwing laat. Heel vreemd. Lijkt wel of Wessanen een soort hedge is bij dalende markten.

    En in de VS zie je hetzelfde met United Natural Food alleen dan wat heftiger. Vorige week stonden ze op $27,- en nu op $33,- (vandaag 4% in de plus).

    Ik heb er geen verklaring voor, maar van mij mag het zo doorgaan.

    Fyx

522 Posts
Pagina: «« 1 ... 15 16 17 18 19 ... 27 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.