Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Binck« Terug naar discussie overzicht

Cijfers 2e kwartaal 2007

38 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 27 juli 2007 09:50
    Waar zijn de tijden gebleven dat er een miljoen stukjes over de toonbank gingen? Het groene cijfer op het moment is mooi maar ik denk dat na vandaag veel beleggers hun heil bij andere fondsen gaan zoeken met ook goede vooruitzichten en een koers die wel wat doet.
    Volgende week verwacht ik dat het toch onder de 14 gaat worden.
  2. [verwijderd] 27 juli 2007 10:22
    [quote=h.vdbilt]
    Hot news?

    08:48 *BINCKBANK IN PRINCIPE GEINTERESSEERD IN OVERNAME ALEX

    Goedemorgen allemaal,

    Dit is nu juist een reden om ze vast te houden. Als hierover door de CEO wordt gesproken moet er gewoon iets meer achter zitten dan hij zegt.

    Het was tot heden op het forum alleen maar speculeren m.b.t. een eventuele overname maar die speculaties werden niet door het bedrijf zelf gevoed en nu wel.

    Ik doe ze voorlopig niet meer weg
    gr. Jan
  3. [verwijderd] 27 juli 2007 10:38
    BinckBank groeit verder
    De winst per aandeel van BinckBank (EUR 14,40 – Kopen) over het tweede kwartaal nam toe tot EUR 0,45 (+22%). Alle fundamentele groeifactoren die wij al eerder benoemden blijven volgens ons onverminderd van kracht. Het aantal klanten, het aantal transacties en het belegde volume tonen een gezonde groei. De activiteiten in België werden al in het afgelopen kwartaal winstgevend en Binck wil in het tweede halfjaar in Frankrijk van start gaan. Het aandeel wordt met een k/w 2008 van ongeveer 14 duidelijk lager gewaardeerd dan Europese sectorgenoten, terwijl de groeivooruitzichten vergelijkbaar zijn. Wij handhaven ons koopadvies met een 12-maands koersdoel van EUR 17.

    Bron: ABN Amrobank
  4. gerrie2000 27 juli 2007 10:48
    quote:

    h.vdbilt schreef:

    Hot news?

    08:48 *BINCKBANK IN PRINCIPE GEINTERESSEERD IN OVERNAME ALEX

    Goedemorgen allemaal,
    Dit is nu juist een reden om ze vast te houden. Als hierover door de CEO wordt gesproken moet er gewoon iets meer achter zitten dan hij zegt.
    Het was tot heden op het forum alleen maar speculeren m.b.t. een eventuele overname maar die speculaties werden niet door het bedrijf zelf gevoed en nu wel.
    Ik doe ze voorlopig niet meer weg
    gr. Jan
    Ik denk dat Binck nog even wacht met het overnemen van Alex, zodat de prijs van Alex nog wat zakt, bij het uitblijven van andere kopers. Maar uiteindelijk zullen ze Alex wel overnemen.

    Met die overname kunnen de 2 brokersystemen waarschijnlijk zonder moeite in elkaar worden geschoven, waarna de winst per klant van vooral de Alex beleggers flink omhoog kan worden geschroefd. Erg positief allemaal!!

  5. [verwijderd] 27 juli 2007 12:25
    Al eens over nagedacht hoe Binck de hoge prijs van Alex zou kunnen bekostigen? Fred zegt het al, de aandelenpers moet dan weer aan het werk en dat is voor de aandeelhouder niet echt voordelig.

    Nog een uur dan stap ik in het vliegtuig voor een binnenlandse vlucht en ben ik voor een week van de buitenwereld afgesloten. Heerlijk!

    Ik wens jullie allen succes en Fred maak je niet te druk.

    Ciao
  6. [verwijderd] 27 juli 2007 13:25

    BinckBank profiteert van gunstig beursklimaat

    VRIJDAG 27 JULI 2007, 08:59


    AMSTERDAM (ANP-AFX) - De internetbank BinckBank heeft in het eerste halfjaar een nettowinst behaald van 13,8 miljoen euro. Daarmee is de winst met 23 procent gestegen ten opzichte van de eerste zes maanden van 2006. Dat liet BinckBank vrijdag weten.

    BinckBank telde aan het einde van de eerste zes maanden 68.500 klanten, tegen 45.900 een jaar eerder. Daarmee is het klantenbestand in een jaar tijd met bijna 50 procent toegenomen.

    ,,Ondanks de toegenomen concurrentie op de markt voor online beleggen blijft BinckBank de snelst groeiende partij van Nederland en België'', zei bestuursvoorzitter Thierry Schaap. De topman zei dat het gunstige beursklimaat eveneens heeft bijgedragen aan de hogere resultaten van Binckbank.

    Drie divisies

    BinckBank telt drie divisies. Bij de grootste, waarbij particulieren kunnen internetbankieren, groeide het resultaat voor belasting met dik 10 procent tot bijna 15 miljoen euro. België was in het tweede kwartaal winstgevend.

    De divisie die diensten verleent aan professionele partijen verdubbelde het resultaat tot bijna 2,5 miljoen euro. De groep Trading, die onder meer voor klanten aandelentranscties doet, wil BinckBank verzelfstandigen. De groep telt 23 aandelenhandelaren. Het resultaat bij Trading steeg 5 procent naar 877.000 euro.

    Streven

    Schaap liet weten nog steeds te streven naar een martkaandeel in Nederland van 20 procent ,,binnen enkele jaren''. Hij wilde niets zeggen over de omvang van het huidige marktaandeel.

    De internetbank Alex, die onlangs door Rabobank in de etalage is gezet, is nog niet uit beeld bij BinckBank. Schaap: ,,We hebben eerder gezegd in principe geïnteresseerd te zijn. Dat geldt nog steeds. We moeten natuurlijk afwegen wat het kost om iets over te nemen en wat het kost om zelfstandig verder te gaan. Een overname van Alex zou onherroepelijk betekenen dat we nieuwe aandelen moeten uitgeven'', aldus de topman.

  7. [verwijderd] 27 juli 2007 17:12
    quote:

    sjapo schreef:

    Hoezo kost dat ons geld? de winst per aandeel zal niet dalen, maar eerder stijgen door besparingen.
    Daarnaast komt de combinatie qua grootte veel eerder in aanmerking voor een overname.

    Overname van of fuseren met Alex lijkt mij een mooi plan.

    Sjapo
    Dat is dus ook de enige reden, dat ik mijn aandeeltjes vasthoud Sajpo
  8. [verwijderd] 27 juli 2007 21:24
    Rabobank voert gesprekken over mogelijke verkoop Alex
    27-07-2007 11:35:04

    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Rabobank voert gesprekken over een mogelijke verkoop van Alex, de digitale effectenbank voor particulieren. Dat heeft woordvoerder Rene Loman van Rabobank vrijdag gezegd tegen Betten. De woordvoerder wilde geen namen noemen van de partijen met wie de bank gesprekken voert en wanneer de gesprekken zullen worden afgerond.

    Rabobank liet in maart weten 'de stategische mogelijkheden' voor Alex te onderzoeken. Daarbij kijkt de bank naar mogelijkheden binnen en buiten de Rabobank Groep. Rabobank nam Alex, dat in 1999 werd opgericht, in 2003 over van Dexia Bank Nederland.

    Bestuursvoorzitter Thierry Schaap van BinckBank, de voornaamste concurrent van Alex, liet vanochtend in een interview met Betten weten nog altijd geinteresseerd in een overname van Alex. Hij wilde echter bevestigen noch ontkennen of BinckBank momenteel gesprekken voert met Rabobank over een mogelijke aankoop van Alex.

    Martijn Mom
    martijn@bfn.com

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
38 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.