Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

Laatste koers (eur) Verschil Volume
15,600   +0,215   (+1,40%) Dagrange 15,345 - 15,670 2.851.346   Gem. (3M) 2,3M

alles over de overname betreffende abnamro

1.437 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 72 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Taosan 31 mei 2007 09:05
    De Unie wantrouwt trojka

    31 May 07, 08:37
    door Herman Stam

    AMSTERDAM (DFT) - Op het hoofdkantoor van ABN Amro gaan volgens voorzitter Jacques Teuwen van vakbond De Unie veel meer werknemers verdwijnen dan door het consortium is aangekondigd.
    Fortis, Royal Bank of Scotland en Banco Santander hebben laten weten dat er 1100 van de 4500 banen op de tocht komen te staan in het prestigieuze pand aan de Amsterdamse Zuidas.

    Maar Teuwen denkt dat het eerder andersom is. „Wij verwachten dat er zo’n 3000 hoofdkantoormedewerkers op straat worden gezet”, aldus de voorman van de vakbond die vooral midden en hoger personeel vertegenwoordigt.

    De Unie is van mening dat de functie van het hoofdkantoor langzaam uitgekleed gaat worden door de bankentrojka. De drie partijen zouden – doordat ABN wordt opgeknipt – minder gebruik hoeven te maken van de Zuidas. „Het hoofdkantoor verliest dan zijn kracht als plek waar de informatiestromen samenkomen en waar de research wordt gedaan. De drie banken zullen een groot deel van de mankracht op het hoofdkantoor simpelweg niet nodig hebben in de toekomst.”

    De Unie-voorman hekelt het gebrek aan transparantie over de voorgenomen ontslagen. „Door de wirwar aan cijfers zullen we er waarschijnlijk pas over een paar jaar achter komen dat er een spelletje met ons is gespeeld. Het is absurd dat de vakbonden zo slecht worden geïnformeerd. De belangen van de medewerkers staan kennelijk als laatste in het rijtje. Hoewel die toch de dragende kracht van de organisatie zijn.”

    Teuwen vindt het belachelijk dat vooral aandeelhouders tevreden gesteld dienen te worden. „En DNB-voorzitter Nout Wellink, die de boel kritisch in de gaten dient te houden, kruipt in zijn schulp als Brussel een scheet over zijn zogenaamde bemoeizucht laat.”

    Ook stelt De Unie, die de grootste bond is in de bankensector, dat het banenverlies in Brazilië volledig onderbelicht blijft in de cijfers van het consortium. „Banco Real van ABN heeft een enorme overlap met Banco Santander in Brazilië. En beide zijn gericht op het midden- en kleinbedrijf. Dat gaat daar dus ook veel meer banen kosten dan tot nu toe wordt voorgeschoteld.”

    Teuwen heeft een voorkeur voor Barclays, mede omdat hun overnameplannen voor ABN overzichtelijker zijn. „Het bod van het drietal is momenteel nog veel te onhelder om op zijn merites te beoordelen. Maar wij zijn bang dat we over een paar jaar op voldongen feiten worden gewezen als er een grote ontslaggolf op het hoofdkantoor is doorgevoerd.”
  2. Taosan 31 mei 2007 09:06
    Vingers Fortis-baas jeuken om plannen uit te voeren

    31 May 07, 08:33
    door Rien Meijer
    AMSTERDAM (DFT) - Met de langverwachte lancering van het – nog altijd voorwaardelijke – bod op ABN Amro, kwam voor Fortis-topman Jean-Paul Votron afgelopen dinsdag een einde aan de eerste fase van het gevecht om Nederlands grootste bankconcern. In de tweede fase, die moet eindigen met de keuze van ABN Amro’s aandeelhouders, hoopt hij de nodige misverstanden over de intenties van Fortis, Royal Bank of Scotland en Santander te kunnen wegnemen. „Maar de fase die ik ambieer, is de derde fase. Die van de plannen uitvoeren.”
    Je zult maar Feyenoordsupporter zijn en net doelbewust een hypotheek bij (shirtsponsor) Fortis hebben afgesloten. Zit je straks mooi opgescheept met een forse lening van het vermaledijde ABN Amro, nota bene de voornaamste geldschieter van aartsrivaal Ajax. Tenminste, als het allemaal gaat zoals Votron in gedachten heeft. Dan wordt ABN Amro – na een geslaagde overname door Fortis, Royal Bank of Scotland (RBS) en Banco Santander – immers hét merk voor de consumentenbank in Nederland en verdwijnt de naam Fortis Bank hier goeddeels uit het straatbeeld. „Je moet daar heel realistisch over zijn. ABN Amro is op de retailmarkt een zeer belangrijk merk, feitelijk belangrijker dan Fortis. En daar wil ik gewoon gebruik van maken”, aldus Votron, die er wel bij zegt dat een en ander iets ’voor de lange termijn’ is.

    Hoofdkantoren

    Het grote verzekeringsbedrijf in Nederland zal overigens wel gewoon Fortis blijven heten. Net als wellicht de banktak voor welgestelde particulieren, die nu nog als Fortis MeesPierson door het leven gaat en die met de privatebanktak van ABN Amro erbij de nummer drie van Europa zou worden, na UBS en CSFB.

    De ’namenkwestie’ was een van de zaken die na de aankondiging door het consortium voor onduidelijkheid zorgde. Dat gold ook voor het Amsterdamse hoofdkantoor van ABN Amro, waarvoor geen van de drie partners veel belangstelling bleek te hebben en zodoende op het weinig eervolle lijstje ’gezamenlijke activa’ kwam. Volgens Votron is het echter nog te vroeg om daar iets concreets over te zeggen. „Wij hébben hoofdkantoren – of liever: hoofdactiviteiten – in Amsterdam, in Utrecht, in Rotterdam. Wij hoeven dus geen verhalen op te hangen over een hoofdkantoor in Amsterdam om krediet op te bouwen. Maar we werken aan een plan dat een meer centrale visie op het land mogelijk maakt. We gaan hier immers van 12.000 naar 30.000 mensen.”

    En dat brengt ons meteen bij nóg een heet hangijzer, namelijk het aantal banen dat in geval van een overname door het consortium zal moeten verdwijnen. Aan de hand van de 57 pagina’s tellende presentatie van het gelegenheidsdrietal legt Votron uit: Fortis heeft in totaal bijna 57.000 werknemers, waarvan ruim 12.000 in Nederland. Met de bewuste delen van ABN Amro erbij worden dat er een kleine 82.000, waarvan 35.000 in Nederland. In totaal levert dat een overlap op van totaal 6443 fte’s, waarvan 5827 in Nederland. Die moeten dus verdwijnen, plús de 1177 banen op het hoofdkantoor waar vakbond De Unie grote vraagtekens bij zet (zie ook hiernaast).

    Voorr de boventallige werknemers – en om überhaupt de beste mensen op de juiste plek te krijgen – willen de drie banken een mobiliteitscentrum opzetten, waarschijnlijk in Amsterdam. Eigen mensen krijgen daarbij voorrang bij vacatures elders binnen de banken.

    „Met ABN Amro erbij gaat het om 400.000 mensen wereldwijd”, geeft Votron de omvang van het project aan.

    Spek en bonen

    Binnen het consortium heeft de Belg vooral te maken met RBS-topman Sir Fred Goodwin, die dinsdag in Londen opnieuw met strakke hand de regie voerde. En net als bij de eerste presentatie in Edinburgh, leek de Santanderman er een beetje voor spek en bonen bij te zitten. Volgens Votron komt dat, behalve door de taal, door het feit dat de Spanjaarden met name uit zijn op de ’meer geïsoleerde’ activiteiten in Brazilië en Italië. „Terwijl Fred en ik te maken hebben met ABN Amro in al zijn complexiteit. Wij zijn heel veel samen bezig, vrijwel dagelijks. Vrienden voor het leven? Nou, vrienden kun je kiezen en de beste vrienden zitten meestal niet in je familie. Maar ik heb Goodwin leren kennen als een zeer professionele man, met zeer veel ervaring en een zeer respectabel bedrijf. Over wat er moet gebeuren, de communicatie, de toezichthouders zitten we meestal op één lijn. Ik denk dat we wat dat betreft dezelfde taal spreken.”
  3. optiepipo 31 mei 2007 09:29
    Moody's handhaaft ratings ABN AMRO en Fortis
    30-5-2007 18:07:20

    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Kredietbeoordelaar Moody's laat de ratings voor de kredietwaardigheid van ABN AMRO en Fortis onveranderd, na het bod van het bankenconsortium op ABN AMRO. Fortis maakt deel uit van het consortium, naast Royal Bank of Scotland en het Spaanse Santander.

    Tim Kezer

  4. [verwijderd] 31 mei 2007 09:37
    'RBS en Bank of America waren dichtbij overeenkomst'
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Royal Bank of Scotland (RBS) was dichtbij een overeenkomst met Bank of America over LaSalle, voordat de gesprekken werden afgebroken. Dit schrijft de Wall Street Journal donderdag op basis van bronnen die dicht bij de zaak betrokken zijn.

    De Schotse bank wilde ABN AMRO -dochter LaSalle verdelen met Bank of America, dat al een koopovereenkomst heeft gesloten met ABN AMRO.

    Volgens de krant streven de banken ernaar om zo snel mogelijk tot overeenstemming te komen en zullen de gesprekken spoedig worden hervat. Het consortium, dat verder nog bestaat uit Fortis en Santander, voerde gesprekken over een opsplitsing van LaSalle. Partijen zouden al op een groot aantal punten overeenstemming hebben bereikt, onder meer over hoe de bank zou moeten worden verdeeld. Ook zouden ze al bijna rond zijn over de prijs.

    Volgens de ingewijden zouden ABN AMRO, Bank of America en het bankenconsortium tot overeenstemming willen komen over LaSalle, voordat de Hoge Raad uitspraak doet over de verkoop van LaSalle.

    Eerder blokkeerde de Ondernemingskamer in Amsterdam de verkoop van LaSalle aan Bank of America omdat eerst de aandeelhouders van de Nederlandse Bank hun goedkeuring moeten geven.

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  5. optiepipo 31 mei 2007 09:54
    ABN AMRO-CEO: toekomst LaSalle cruciaal in overnameproces
    31-05-2007 09:52:32

    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - De toekomst van LaSalle blijft een kritiek punt bij het overnamevoorstel van het consortium. Dit zegt Rijkman Groenink, bestuursvoorzitter van ABN AMRO, woensdagavond in een brief aan het personeel van de bank die in handen is van Betten.

    'Het biedingsvoorstel biedt eindelijk meer duidelijkheid, maar hiermee is nog lang geen einde gekomen aan alle onzekerheid', aldus Groenink. De verkoop van LaSalle is onder meer afhankelijk van de uitspraak van de Hoge Raad en een mogelijke buitengewone aandeelhoudersvergadering.

    De volgende stap die nog moet worden gezet in het overnamevoorstel van het bankentrio, dat bestaat uit Royal Bank of Scotland, Santander en Fortis, is een bijzondere aandeelhoudersvergadering van Fortis. Deze vergadering zal nodig zijn voor de goedkeuring van de voorgenomen uitgifte van aandelenkapitaal. Daarnaast gaat het om eventuele bijzondere aandeelhoudersvergaderingen van de andere twee groepsleden.

    'De precieze datums zijn nog niet bekend, maar zullen naar verwachting voor het merendeel in de periode eind juni tot augustus vallen', aldus Groenink.

    De bestuursvoorzitter benadrukt verder in zijn brief dat er op dit moment twee biedingsvoorstellen op tafel liggen, dat van Barclays en dat van het consortium. 'Een verschil tussen beide is dat het bod van Barclays is afgestemd met ABN AMRO en aanbevolen door de raad van bestuur en de raad van commissarissen.'

    De raden bestuderen nu het biedingsvoorstel van het consortium 'en onderzoeken de mogelijke gevolgen ervan voor ABN AMRO, onze aandeelhouders en alle andere belanghebben', zo schrijft de bestuursvoorzitter.

    Groenink wil zijn personeel onder de huidige onzekere omstandigheden een hart onder de riem steken. 'We hebben allemaal te maken met onzekerheid. Een ding hebben we evenwel gemeen: onze zorg voor onze klanten en onze dagelijkse werkzaamheden. Laten we ook de komende tijd er samen onze schouders onder zetten!'

  6. [verwijderd] 31 mei 2007 09:56
    'Consortium dicht bij deal LaSalle'
    31 mei 2007, 09:05 (plaats uw reactie)

    AMSTERDAM (ANP) - Het bankconsortium Royal Bank of Scotland (RBS), Fortis en Santander is dichtbij een overeenkomst met Bank of America over de ABN Amro-dochter LaSalle. Dat meldde de zakenkrant The Wall Street Journal donderdag op basis van anonieme bronnen.

    LaSalle staat centraal in de overnamestrijd die woedt om ABN Amro. De Nederlandse bank verkocht het onderdeel aan Bank of America voor 21 miljard dollar, als onderdeel van een grotere transactie met Barclays. Met die bank wil ABN Amro graag fuseren.

    Royal Bank of Scotland heeft zijn oog laten vallen op LaSalle. Volgens The Wall Street Journal zijn de Schotten het met Bank of America eens over een opdeling van LaSalle. Er zou nog worden onderhandeld over de prijs. De twee zouden erop gebrand zijn juridisch getouwtrek te willen voorkomen. Er lopen verschillende rechtszaken rond de verkoop van LaSalle.

    (plaats uw reactie)
  7. optiepipo 31 mei 2007 10:02
    ABN AMRO - interne brief bestuursvoorzitter aan personeel
    31-05-2007 09:58:33

    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - Hier volgt de interne brief van ABN AMRO-CEO Groenink:

    Beste collega’s,

    Gisteren hebben wij een biedingsvoorstel ontvangen van het consortium bestaande uit Royal Bank of Scotland, Santander en Fortis, zoals velen van jullie wellicht inmiddels via de media hebben vernomen. Ongetwijfeld hebben jullie hier vragen over.

    Er liggen nu twee biedingsvoorstellen op tafel – dat van Barclays en het voorstel van het consortium. Een verschil tussen beide is dat het bod van Barclays is afgestemd met ABN AMRO en aanbevolen door de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen.

    Deze beide raden nemen nu het 49 pagina’s tellende biedingsvoorstel van het consortium onder de loep en onderzoeken de mogelijke gevolgen ervan voor ABN AMRO, onze aandeelhouders en alle andere belanghebbenden.

    In het vandaag door ons gepubliceerde persbericht wordt onder meer de vorming van een Transaction Committee bekendgemaakt. Deze commissie, die bestaat uit drie leden van de Raad van Commissarissen, zal voortdurend
    contact onderhouden met de Raad van Bestuur, bepaalde medewerkers in sleutelposities en adviseurs over alle aangelegenheden met betrekking tot het aanbevolen bod van Barclays en het voorgenomen bod van het consortium.

    Deze commissarissen hebben alledrie uiteraard ruime ervaring met alle ontwikkelingen en hebben tot nu toe in het proces nauw samengewerkt met de Raad van Bestuur.

    Ik heb er alle vertrouwen in dat het Transaction Committee een toegevoegde waarde zal hebben in dit gecompliceerde proces, namelijk in de vorm van kortere lijnen voor communicatie en besluitvorming, zonder dat daarbij concessies worden gedaan op het gebied van corporate governance-regelgeving.

    Het biedingsvoorstel van het consortium biedt eindelijk meer duidelijkheid, maar hiermee is nog lang geen einde gekomen aan alle onzekerheid. Een kritiek punt blijft de toekomst van LaSalle, welke onder meer afhankelijk is van de uitspraak van de Hoge Raad en een mogelijke Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA). Een volgende stap die nog moet worden gezet is een door Fortis te organiseren BAVA (nodig voor de goedkeuring van de voorgenomen uitgifte van aandelenkapitaal) en eventuele BAVA’s van de andere consortiumbanken. De precieze datums zijn nog niet bekend, maar zullen naar verwachting voor het merendeel in de periode eind juni – augustus vallen.

    Ik wil graag ook even stilstaan bij de feedback van sommige collega’s die teleurgesteld zijn dat zij niet vooraf over de ontwikkelingen worden geïnformeerd. Ik begrijp hun teleurstelling goed, maar door juridische restricties kunnen wij jullie pas inlichten nadat de betreffende informatie openbaar is gemaakt. Ik hoop dat jullie hiervoor begrip hebben. De hoofden van de BU’s – en natuurlijk ook ikzelf – zullen steeds hun best doen om jullie zo snel mogelijk te informeren om zo een stuk onzekerheid weg te nemen.

    Wij hebben allemaal, op elk niveau in onze organisatie, op verschillende manieren te maken met deze onzekerheid. Eén ding hebben wij evenwel gemeenschappelijk: onze zorg voor onze klanten en onze dagelijkse werkzaamheden. Ik hoop dat jullie, net als ik, inspiratie putten uit de onverminderde inzet van zovele collega’s. Dit vertaalt zich niet alleen in baten voor de bank, maar zorgt ook voor tevreden klanten.

    Laten we ook de komende tijd er samen onze schouders onder zetten!

    Met vriendelijke groet,

    Rijkman Groenink
    Voorzitter van de Raad van Bestuur

  8. optiepipo 31 mei 2007 10:46
    zal me niets verbazen als de aex door abn door de 542 getrokken wordt.
    alleen al door onderstaande regel,

    Volgens de ingewijden zouden ABN AMRO, Bank of America en het bankenconsortium tot overeenstemming willen komen over LaSalle, voordat de Hoge Raad uitspraak doet over de verkoop van LaSalle.
  9. optiepipo 31 mei 2007 11:13
    quote:

    hellfirea schreef:

    [quote=hellmaster]

    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - De toekomst van LaSalle blijft een kritiek punt bij het overnamevoorstel van het consortium. Dit zegt Rijkman Groenink...[/quote]

    Draait ie er zichzelf niet in op die manier voor het hoge gerechtshof?
    het enige waar ie indraait is zijn bankrekening ,hij heeft zijn mannetjes die alles regelen want zelf doet hij niets alleen zijn krabbel overal onder zetten en cashen.
    koers blijft wel goed liggen op 35,70!


    Laatste 35,69
    Laatste volume 167
    Tijd 11:16
    +/- 0,10 0,28%
    Volume 5.128.235

    Bied 35,69 11:16
    Biedvolume 6.047
    Laat 35,70 11:16
    Laatvolume 10.670

    Slot 35,59 30/5
    Open 35,82 09:00
    Hoog 35,92 09:01
    Laag 35,66 09:22

  10. [verwijderd] 31 mei 2007 11:45
    'Consortium dicht bij deal LaSalle'
    Uitgegeven: 31 mei 2007 09:11

    AMSTERDAM - Het bankconsortium Royal Bank of Scotland (RBS), Fortis en Santander is dichtbij een overeenkomst met Bank of America over de ABN Amro-dochter LaSalle.

    Dat meldde de zakenkrant The Wall Street Journal donderdag op basis van anonieme bronnen.

    LaSalle staat centraal in de overnamestrijd die woedt om ABN Amro. De Nederlandse bank verkocht het onderdeel aan Bank of America voor 21 miljard dollar, als onderdeel van een grotere transactie met Barclays. Met die bank wil ABN Amro graag fuseren.

    Prijs

    Royal Bank of Scotland heeft zijn oog laten vallen op LaSalle. Volgens The Wall Street Journal zijn de Schotten het met Bank of America eens over een opdeling van LaSalle. Er zou nog worden onderhandeld over de prijs.

    De twee zouden erop gebrand zijn juridisch getouwtrek te willen voorkomen. Er lopen verschillende rechtszaken rond de verkoop van LaSalle.

    (c) ANP
  11. [verwijderd] 31 mei 2007 11:57
    quote:

    JeffreyD schreef:

    'Consortium dicht bij deal LaSalle'
    Uitgegeven: 31 mei 2007 09:11

    AMSTERDAM - Het bankconsortium Royal Bank of Scotland (RBS), Fortis en Santander is dichtbij een overeenkomst met Bank of America over de ABN Amro-dochter LaSalle.

    Dat meldde de zakenkrant The Wall Street Journal donderdag op basis van anonieme bronnen.

    LaSalle staat centraal in de overnamestrijd die woedt om ABN Amro. De Nederlandse bank verkocht het onderdeel aan Bank of America voor 21 miljard dollar, als onderdeel van een grotere transactie met Barclays. Met die bank wil ABN Amro graag fuseren.

    Prijs

    Royal Bank of Scotland heeft zijn oog laten vallen op LaSalle. Volgens The Wall Street Journal zijn de Schotten het met Bank of America eens over een opdeling van LaSalle. Er zou nog worden onderhandeld over de prijs.

    De twee zouden erop gebrand zijn juridisch getouwtrek te willen voorkomen. Er lopen verschillende rechtszaken rond de verkoop van LaSalle.

    (c) ANP
    wat voor deal? Iedere deal kost geld. En reken maar, dat gaat van de overname-prijs af. En als er een deal komt houdt dit dan in dat RBS uit het consortium stapt? Wat een onzekerheden, bah, je ziet het aan de koers.
  12. optiepipo 31 mei 2007 12:05
    Publicatiedatum: 31-5-2007 11:18

    'Bankconsortium dicht bij overeenkomst LaSalle'
    Het bankconsortium Royal Bank of Scotland (RBS), Fortis en Santander gelooft nog steeds dat een overeenkomst mogelijk is met Bank of America over de ABN Amro-dochter LaSalle. Dat schrijft de zakenkrant The Wall Street Journal donderdag op basis van anonieme bronnen.

    Volgens de Wall Street Journal was de Royal Bank of Scotland eerder deze maand al dicht bij een deal met Bank of America over de opsplitsing van LaSalle. Afgelopen dinsdag stelde topman Fred Goodwin nog dat de gesprekken waren afgebroken.

    Royal Bank of Scotland is in overname van ABN Amro vooral geinteresseerd vanwege LaSalle, dat inmiddels door ABN Amro is verkocht aan Bank of America. Volgens de Ondernemingskamer had ABN Amro hiervoor toestemming moeten vragen van zijn aandeelhouders.

    Volgens The Wall Street Journal streven de banken ernaar om zo snel mogelijk tot overeenstemming te komen en zullen de gesprekken spoedig worden hervat.

  13. maartenr 31 mei 2007 12:09
    de dag dat die deal (RBS-BoA) rond is wordt spectakel;
    -/-onzekerheid etc

    Hopen dat het dit weekend al rond komt, naar mijn mening is dit de beste oplossing en maakt het de weg vrij voor een koers zelfs boven de 37,40, daar ik aanneem dat een deal sluiten met BoA goedkoper uitvalt dan een claim..
1.437 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 ... 72 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.