Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

OncoMethylome's REVOLUTIONAIRE kankertest

100 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 april 2007 13:10
    dit is zeker de moeite waard om even te luisteren !!
    aanbevolen zenzoe!

    plus dat het de moeite waard is om een nieuw draadje te openen met een samenvatting van deze conference en presentatie.. Misschien iemand tijd en zin?
    Als ik tijd vind zal ik het doen, hopelijk is iemand me voor..
  2. Kaboom 25 mei 2007 07:13
    Hallo Ed,

    Natuurlijk geen "voorkennis" of nieuwe info maar zo als ik het praatje beluisterd heb, viel mij het volgende op:

    1) van af 2007 winst/zwarte cijfers verwacht (let wel, dat is voor investeringen!).

    2) eventuele winsten zullen worden geherinvesteerd in de product ontwikkeling.

    3) pas over enkele jaren "echte winst" te verwachten (+- 5 jaar ?!)

    M.a.w. men werkt aan de producten "pijplein" en volgens de planning zal er dan ook regelmatig nieuws komen over nieuwe producten en ontwikkelingen (zag er goed uit; regelmatige ontwikkelingen en nieuws zullen de koers steunen verwacht ik dan).

    4) het eerst product word via een distributie overeenkomst op de marktgezet. Men realiseert zich dat je hierbij "winst weg geeft" en wil toewerken naar een eigen distributie.

    5) de presentatie was iets minder "gladjes". Ook dat vind ik een goed teken. Niet iemand die al, met een vlotte babbel, veel "lucht" in het bedrijf en de koers heefd geblazen (mijn indruk natuurlijk).

    6) uiteraard ook relatief snelle product ontwikkeling (vergeleken met medicijnen) omdat men niet via lange procedures bij de FDA hoeft.

    en ten laatste,

    was een lekkere borrel na met cocktails in allerlei kleuren ;-)
  3. [verwijderd] 18 september 2007 08:21
    oke hierbij dan:

    Published: 08:00 18.09.2007 GMT+2 /HUGIN /Source: OncoMethylome Sciences /BXS: ONCOB /ISIN: BE0003844611

    OncoMethylome publiceert positieve klinische studieresultaten voor urinetest bij blaaskanker

    Luik (België) - 18 september 2007, 8.00 u MET - OncoMethylome Sciences (Euronext Brussel: ONCOB, Euronext Amsterdam: ONCOA) publiceerde nieuwe, tussentijdse resultaten van zijn klinische studie rond blaaskanker. Uit de studieresultaten blijkt dat de urinetest waaraan OncoMethylome werkt blaaskanker met succes kan opsporen, vooral wanneer de kanker zich in een vroege ontwikkelingsfase bevindt en het moeilijkst te detecteren is. Bovendien waren de resultaten van de test spectaculair beter dan die van cytologie, momenteel de meest gangbare urinetest bij blaaskanker.

    OncoMethylome werkt aan de ontwikkeling van een gevoelige urinetest om blaaskanker in een vroege ontwikkelingsfase op te sporen en om recidive vroeg te detecteren. Momenteel wordt blaaskanker voornamelijk opgespoord via microscopische analyse van urine (cytologie), waardoor ongeveer 38% van de kankers wordt ontdekt, samen met cytoscopie, een manueel blaasonderzoek, waarbij via de urineleider van de patiënt een cameraatje ingebracht wordt. Aangezien cytologie niet voldoende sensitief is en cytoscopie een invasieve methode is die infecties kan veroorzaken, gelooft OncoMethylome dat een nauwkeurige en reproduceerbare urinetest van grote waarde zou zijn voor urologen en patiënten.

    De tussentijdse resultaten van de nog lopende klinische studie hebben aangetoond dat de urinetest van OncoMethylome blaaskanker in een vroeg stadium detecteerde met een gevoeligheid van 88 % en een specificiteit van 93 %. Dit betekent dat de test 88 % van de kankers in een vroeg stadium opspoorde en 93 % van de controlegevallen correct identificeerde als niet-kanker, zelfs wanneer in de controlegevallen sprake was van andere blaasafwijkingen. De moleculaire test die momenteel ontwikkeld wordt, bestaat uit 5 methylatiemerkers en wordt uitgevoerd op DNA dat uit de urine geïsoleerd wordt. Al de methylatiemerkers die in de test gebruikt worden, zijn het resultaat van het programma voor merker identificatie binnen OncoMethylome zelf en werden geïdentificeerd en ontwikkeld door OncoMethylome.

    De gepubliceerde gegevens die vandaag werden voorgesteld op de AACR-conferentie rond moleculaire diagnostiek bij de ontwikkeling van kankertherapieën zijn de tussentijdse resultaten van 218 deelnemers aan een nog lopende klinische studie, waarin uiteindelijk vermoedelijk 400 mensen zullen worden opgenomen.

    "We zijn heel trots dat onze test met succes blaaskanker in een vroege ontwikkelinsfase in de urine kan opsporen. De vroege opsporing van kanker en van recidive is cruciaal voor een doeltreffende behandeling", vertelde Dr. Jim DiGuiseppi, Chief Technology Officer van OncoMethylome Sciences. "Op basis van deze sterke klinische testresultaten kunnen we verder werken aan de ontwikkeling van producten. We zullen ook onze distributie- en commercialiseringsmogelijkheden voor dit product evalueren."

    De klinische studie rond blaaskanker van OncoMethylome wordt uitgevoerd in samenwerking met de afdelingen urologie en pathologie van de universiteit van Luik en het CHR de la Citadelle in België, het Erasmus Medisch Centrum in Nederland en de Cambridge University in het VK.

    Om dit persbericht te downloaden als PDF, klik hier: Persbericht PDF

    Om de klinische gegevens die werden voorgesteld op de AACR conferentie rond moleculaire diagnostiek bij de ontwikkeling van kankertherapieën te downloaden als PDF, klik hier: Klinische gegevens PDF

    Over blaaskanker
    In het Westen is blaaskanker de vierde meest voorkomende kanker bij mannen en de achtste meest voorkomende kanker bij vrouwen. De vijfjaarsoverleving is uitstekend (> 90 %) bij mensen bij wie de kanker gediagnosticeerd wordt in een vroeg stadium maar daalt echter tot 5 % als de kanker in een laat stadium wordt ontdekt. Omdat blaaskanker bij zowat 70 % van de patiënten terugkeert, is frequent en blijvend testen aanbevolen voor alle mensen met een voorgeschiedenis van blaaskanker. Omdat de vroegtijdige opsporing van kanker en het frequent testen van mensen die blaaskanker hebben overleefd veel voordelen biedt, is er behoefte aan een nauwkeurige, niet-invasieve test voor blaaskanker.

    Over methylatie en methylatiemerkers
    Methylatie is een natuurlijk controlemechanisme dat de genexpressie in DNA regelt. Abnormale methylatie van bepaalde genen, zoals tumorsupressorgenen, kan de genexpressie het zwijgen opleggen en wordt geassocieerd met de ontwikkeling van kanker. Genen waarvan de methylatie geassocieerd wordt met kanker worden methylatiemerkers genoemd. OncoMethylome bezit eigen technologie die uiterst gevoelig is en in staat is om methylatiemerkers en dus ook kanker op te sporen, zelfs in een vroege ontwikkelingsfase van kanker. In het geval van blaaskanker identificeert deze technologie de methylatie van genen, of methylatiemerkers, waarvan werd aangetoond dat ze verband houden met blaaskanker.

    Over OncoMethylome Sciences
    OncoMethylome Sciences (Euronext Brussel: ONCOB; Euronext Amsterdam: ONCOA) is een bedrijf actief in moleculaire diagnostiek, dat genmethylatietests ontwikkelt om artsen te helpen bij de doeltreffende opsporing en behandeling van kanker. Meer specifiek zijn de tests van het bedrijf ontworpen om artsen te helpen bij (i) de nauwkeurige opsporing van kanker in een vroege ontwikkelingsfase, (ii) het voorspellen van de respons van de patiënt op de behandeling met geneesmiddelen en (iii) het voorspellen van de kans dat de kanker terugkeert.

    OncoMethylome bezit een brede productontwikkelingspijplijn bestaande uit tien producten en een stevig palmares op het vlak van partnerships. Het bedrijf werkt samen met grote internationale onderzoekscentra voor moleculaire oncologie, zoals de Johns Hopkins University, en heeft een aantal commerciële en samenwerkingspartnerships met Veridex LLC, een bedrijf van Johnson & Johnson, Schering-Plough Corp., de afdeling BioScience van Millipore Corporation en EXACT Sciences Corp. De producten van OncoMethylome zijn gebaseerd op de methylatietechnologie, een uitvinding van Johns Hopkins University (VS).

    OncoMethylome werd opgericht in januari 2003 en heeft vestigingen in Luik en Leuven (België), in Durham (USA, NC) en in Amsterdam (Nederland).


    GR. Rob
  4. [verwijderd] 18 september 2007 08:33
    Onco presenteert positief interimresultaat blaaskankerstudie
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - OncoMethylome Sciences (Onco) heeft positieve tussentijdse resultaten geboekt bij zijn studie naar het vroegtijdig opsporen van blaaskanker. Dat heeft het Belgisch-Nederlandse biotechnologiebedrijf dinsdag bekendgemaakt.

    'Deze resultaten geven ons de gelegenheid om discussies te starten over commercialisatie-overeenkomsten', aldus bestuursvoorzitter Herman Spolders.

    OncoMethylome werkt aan de ontwikkeling van een urinetest om blaaskanker in een vroege ontwikkelingsfase te ontdekken en om herhaling vroegtijdig op te sporen. Momenteel wordt blaaskanker voornamelijk opgespoord via microscopische analyse van urine, waardoor ongeveer 38% van de kankers wordt ontdekt.

    Onco, dat een notering heeft aan de beurs in Brussel en Amsterdam, ontwikkelt moleculaire tests om verschillende vormen van kanker in een vroeg stadium op te sporen. Ook maakt het tests waarmee artsen kunnen zien welke behandeling voor hun patient de meest doeltreffende is.

    Onco heeft de interimresultaten van de blaaskankerstudie gepresenteerd tijdens het jaarlijkse congres van de American Association for Cancer Research (AACR) in Atlanta.

    Annette van Soest
    annette@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  5. [verwijderd] 18 september 2007 12:35
    kijk! dit zijn de berichten waar we op zitten te wachten...
    dit is SUPER hoor mensen
    het is natuurlijk altijd afwachten of een bepaald product dat in de pijplijn zit er ook echt uitkomt.. en met die brede pijplijn die Onco heeft, is het natuurlijk super als er wat uitkomt.
    Pareltje dit aandeel, koesteren!
  6. [verwijderd] 19 september 2007 08:12
    nou hou ze nog maar even vast. moet je zien:

    Published: 08:00 19.09.2007 GMT+2 /HUGIN /Source: OncoMethylome Sciences /BXS: ONCOB /ISIN: BE0003844611

    Screeningtest van OncoMethylome voor colorectale kanker blijkt zeer doeltreffend te zijn in klinische studies

    Luik (België) - 19 september 2007, 8u00 MET - OncoMethylome Sciences (Euronext Brussel: ONCOB, Euronext Amsterdam: ONCOA) publiceerde nieuwe gegevens over zijn programma voor colorectale kanker op de AACR-conferentie over moleculaire diagnostiek gebruikt in de ontwikkeling van kankertherapieën. OncoMethylome heeft aangetoond dat het met succes methylatiemerkers heeft geïdentificeerd die, wanneer ze worden gecombineerd in een testpanel, zeer nauwkeurig colorectale kanker in een vroeg stadium kunnen opsporen via stoelgangstalen.

    De nieuwe methylatiemerkers zijn het resultaat van de activiteiten voor merker identificatie binnen OncoMethylome zelf. De merkers bleken zeer doeltreffend te zijn bij de opsporing van kanker in een vroeg stadium in stoelgangstalen verzameld bij mensen met colorectale kanker in verschillende stadia. Wanneer de merkers werden gecombineerd in een testpanel, spoorden ze colorectale kanker in een vroeg stadium op met een gevoeligheid van 86 % en een specificiteit van 96 %. Met andere woorden, de test detecteerde correct 86 % van de colonkankers in een vroeg stadium en identificeerde 96 % van de controlegevallen correct als niet-kanker. De stoelgangstalen waren van gezonde mensen uit de gepaste leeftijdscategorie.

    Colorectale kanker of dikkedarmkanker is de tweede meest dodelijke kanker en geeft in een vroeg stadium vaak geen symptomen. Precies daarom zouden mensen vanaf een bepaalde leeftijd die geen symptomen vertonen, systematisch gescreend moeten worden. Hiervoor wordt vaak gebruik gemaakt van colonoscopie, een visueel onderzoek van het colon. Maar omdat dit een invasieve en dure methode is, is ze niet zomaar beschikbaar en aanvaard. Daarom wil OncoMethylome met zijn colorectale kankerprogramma niet-invasieve, gebruikersvriendelijke tests ontwikkelen die geschikt zijn voor massale screening. Het is de bedoeling van OncoMethylome dat zijn stoelgangtest uiteindelijk gebruikt zal worden voor de screening van asymptomatische mensen, om zo diegenen te identificeren die waarschijnlijk kanker hebben en verder zouden moeten worden onderzocht met een colonoscopie.

    De gepubliceerde gegevens zijn gebaseerd op stoelgang van de eerste 147 deelnemers aan nog lopende klinische studies die werden opgezet om de bloed- en fecestesten van OncoMethylome voor colorectale kanker te valideren. Naast de gegevens die vandaag worden gepubliceerd, wil OncoMethylome initiële resultaten over zijn bloedtest voor colorectale kanker publiceren vóór het einde van 2007.

    Dr. Adriaan de Bruine, Professor pathologie aan het Universitaire Ziekenhuis van Maastricht en medewerker in de studie, vertelde: "Colorectale kanker kan succesvol behandeld worden via de verwijdering van kleine tumoren en letsels die aan de kanker voorafgaan. Het is dus zaak om deze afwijkingen op te sporen in een vroege ontwikkelingsfase omdat ze, doordat ze zo klein zijn, vrijwel altijd asymptomatisch verlopen. Deze klinische studie heeft aangetoond dat de test die door OncoMethylome wordt ontwikkeld, in staat is om deze afwijkingen in een vroeg stadium op te sporen, zelfs in stoelgang. Ik zie dan ook veel potentieel voor het routinegebruik van deze nauwkeurige en niet-invasieve test voor mensen ouder dan 50 die veel kans hebben om colorectale kanker te ontwikkelen en regelmatig zouden moeten worden gescreend."

    "We hebben aangetoond dat onze nieuwe methylatiemerkers uiterst gevoelig en specifiek zijn in de opsporing van colorectale kanker in stoelgang. We zullen deze klinische studie voortzetten om de efficiëntie van deze merkers verder te valideren, niet alleen in stoelgang, maar ook in bloedstalen. De ontwikkeling van patiëntvriendelijke, niet-invasieve stoelgang- en bloedtests voor colorectale kanker is één van onze hoogste prioriteiten", aldus Herman Spolders, Chief Executive Officer van OncoMethylome. "We bespreken deze nieuwe studieresultaten momenteel met potentiële commercialiseringspartners en evalueren onze mogelijkheden voor commercialisering."

    Om dit persbericht te downloaden als PDF, klik hier: Persbericht PDF

    Om de klinische gegevens voorgesteld op de AACR-conferentie rond moleculaire diagnostiek bij de ontwikkeling van kankertherapieën te downloaden, klik hier: Klinische gegevens PDF

    Over colorectale kanker
    De mortaliteit als gevolg van colorectale kanker is een wereldwijd probleem. Jaarlijks worden wereldwijd meer dan 900.000 nieuwe gevallen van colorectale kanker gediagnosticeerd. Met 500.000 doden per jaar is colorectale kanker de tweede meest dodelijke kanker. De incidentie van colorectale kanker stijgt met de leeftijd en het Amerikaanse Department of Health schat dat 50 tot 60 procent van de overlijdens door colorectale kanker zou kunnen worden voorkomen, als iedereen vanaf de leeftijd van 50 jaar regelmatig zou worden gescreend. In Europa zouden 120 miljoen mensen ouder dan 50 baat hebben bij een regelmatige screening op colorectale kanker. Met behulp van de huidige screeningmethodes worden minder dan 40 % van de colorectale kankers opgespoord in een vroege ontwikkelingsfase, wanneer de kanker het best te behandelen is. Het overlevingscijfer daalt sterk als de kanker vastgesteld wordt in een gevorderd stadium. Daarom is er dringend nood aan een gevoelige, niet-invasieve en massale screeningtest voor deze aandoening.

    Over methylatie en methylatiemerkers
    Methylatie is een natuurlijk controlemechanisme dat de genexpressie in DNA regelt. Abnormale methylatie van bepaalde genen, zoals tumorsupressorgenen, kan de genexpressie het zwijgen opleggen en wordt geassocieerd met de ontwikkeling van kanker. Genen waarvan de methylatie geassocieerd wordt met kanker worden methylatiemerkers genoemd. OncoMethylome bezit eigen technologie die uiterst gevoelig is en in staat is om methylatiemerkers en dus ook kanker op te sporen, zelfs in een vroege ontwikkelingsfase van kanker. In het geval van colorectale kanker identificeert deze technologie de methylatie van genen, of methylatiemerkers, waarvan werd aangetoond dat ze verband houden met colorectale kanker.

    Over OncoMethylome Sciences
    OncoMethylome Sciences (Euronext Brussel: ONCOB; Euronext Amsterdam: ONCOA) is een bedrijf actief in moleculaire diagnostiek, dat genmethylatietests ontwikkelt om artsen te helpen bij de doeltreffende opsporing en behandeling van kanker. Meer specifiek zijn de tests van het bedrijf ontworpen om artsen te helpen bij (i) de nauwkeurige opsporing van kanker in een vroege ontwikkelingsfase, (ii) het voorspellen van de respons van de patiënt op de behandeling met geneesmiddelen en (iii) het voorspellen van de kans dat de kanker terugkeert.

    OncoMethylome bezit een brede productontwikkelingspijplijn bestaande uit tien producten en een stevig palmares op het vlak van partnerships. Het bedrijf werkt samen met grote internationale onderzoekscentra voor moleculaire oncologie, zoals de Johns Hopkins University, en heeft een aantal commerciële en samenwerkingspartnerships met Veridex LLC, een bedrijf van Johnson & Johnson, Schering-Plough Corp., de afdeling BioScience van Millipore Corporation en EXACT Sciences Corp. De producten van OncoMethylome zijn gebaseerd op de methylatietechnologie, een uitvin
  7. [verwijderd] 19 september 2007 08:35
    Rob, je bent mij weer voor :-)

    Publicatiedatum: 19-9-2007 08:25

    Onco presenteert positief interimresultaat darmkankerstudie
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - OncoMethylome Sciences (Onco) heeft positieve tussentijdse resultaten geboekt bij zijn studie naar het vroegtijdig opsporen van darmkanker. Dat heeft het Luikse biotechnologiebedrijf woensdag bekendgemaakt.

    Onco, dat een notering heeft aan de beurs in Brussel en Amsterdam, ontwikkelt moleculaire tests om verschillende vormen van kanker in een vroeg stadium op te sporen. Ook maakt het tests waarmee artsen kunnen zien welke behandeling voor hun patient de meest doeltreffende is.

    Onco heeft de interimresultaten van de darmkankerstudie gepresenteerd tijdens het jaarlijkse congres van de American Association for Cancer Research (AACR) in Atlanta.

    De zogenoemde markers van het onderzoek hebben sterke resultaten getoond. Bij onderzoek naar poepmonsters kon in een vroeg stadium kanker worden ontdekt.

    Annette van Soest
    annette@bfn.com

    Corina Ruhe
    corina@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  8. [verwijderd] 19 september 2007 08:37
    OncoMethylome screentest colorectale kanker doeltreffend


    AMSTERDAM (Dow Jones)--OncoMethylome Sciences sa heeft methylatiemerkers geidentificeerd die in een vroeg stadium colorectale kanker kunnen opsporen via stoelgangstalen. Dit blijkt uit een studie onder 147 deelnemers aan nog lopende klinische studies, zo maakt het Belgisch Nederlandse Biotechbedrijf woensdag voorbeurs bekend.

    Het biotechbedrijf wil met zijn colorectale kankerprogramma niet-invasieve tests ontwikkelen die massaal toepasbaar zijn.

    "We bespreken deze nieuwe studieresultaten momenteel met potentiele commercialiseringspartners en evalueren de mogelijk tot commercialisering", aldus Herman Spolders, ceo van OncoMethylome.



    - Door Anna Marij van der Meulen; +31-20-5890270; annamarij.vandermeulen@dowjones.com
  9. [verwijderd] 19 september 2007 10:14
    MARKET TALK: OncoMethylome testresultaten uitstekend nieuws


    AMSTERDAM (Dow Jones)--Het nieuws van de doeltreffende screentest voor kanker van de dikke darm en endeldarm en de dinsdag bekendgemaakte positieve resultaten voor de blaaskankertest van OncoMethylome, "zouden het sentiment rond het aandeel significant moeten versterken." Dat zegt Mark Clark, analist van ING. "Dit is wederom uitstekend nieuws over de pijplijn." ING handhaaft het advies buy, met als koersdoel EUR13,30. Omstreeks 10.05 uur noteert het aandeel 5,5% hoger op EUR11,23. (CHG)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com

  10. [verwijderd] 19 september 2007 10:59
    Onco komt met positief interimresultaat darmkankerstudie--2
    Toevoeging: meer informatie, met reactie bestuursvoorzitter, in alinea's 2 t/m 5 en 8 en 9.

    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - OncoMethylome Sciences (Onco) heeft positieve tussentijdse resultaten geboekt bij zijn klinische studie naar het vroegtijdig opsporen van darmkanker. Dat heeft het Belgisch-Nederlandse biotechnologiebedrijf woensdag bekendgemaakt.

    De zogenoemde markers van het onderzoek hebben sterke resultaten getoond. Bij onderzoek naar stoelgangmonsters kon in een vroeg stadium kanker worden ontdekt. De interimresultaten geven Onco 'de gelegenheid om discussies te starten over distributieovereenkomsten', aldus bestuursvoorzitter Herman Spolders.

    Het bedrijf ontwikkelde al een test op het gebied van dikkedarmkanker in samenwerking met Exact Sciences. Spolders verwacht dat OncoMethylome binnen drie tot zes maanden hierover een overeenkomst kan sluiten met Laboratory Corp., een van de commerciele partners van Exact in de Verenigde Staten. Dan zal het product daar op de markt worden gebracht.

    De nieuwe test waarvan nu de jongste resultaten bekend zijn gemaakt, is volledig zelf ontwikkeld door Onco, zonder samenwerking met een ander biotechbedrijf.

    De resultaten hebben betrekking op tests voor darmkanker in ontlasting. Over een paar maanden zal Onco resultaten bekendmaken waarbij bloed wordt getest bij het opsporen van darmkanker.

    Onco, dat een notering heeft aan de beurs in Brussel en Amsterdam, ontwikkelt moleculaire tests om verschillende vormen van kanker in een vroeg stadium op te sporen. Ook maakt het tests waarmee artsen kunnen zien welke behandeling voor hun patient de meest doeltreffende is.

    Onco heeft de interimresultaten van de darmkankerstudie gepresenteerd tijdens het jaarlijkse congres van de American Association for Cancer Research (AACR) in Atlanta.

    In Europa en de Verenigde Staten worden er jaarlijks meer dan 300.000 nieuwe gevallen van dikkedarmkanker vastgesteld en met 120.000 doden per jaar is het de op een na meest dodelijke vorm van kanker. Bij vroegtijdige opsporing van darmkanker geldt een veel grotere overlevingskans.

    In Nederland wordt jaarlijks bij 10.000 mensen de diagnose darmkanker vastgesteld. Het aantal sterfgevallen ligt daarbij op 4.800.

    Annette van Soest
    annette@bfn.com

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

  11. [verwijderd] 19 september 2007 13:56
    UPDATE: OncoMethylome screentest dikkedarmkanker doeltreffend


    (Update van eerder gepubliceerd bericht 'OncoMethylome screentest colorectale kanker doeltreffend', om extra informatie en commentaar analist toe te voegen)



    AMSTERDAM (Dow Jones)--OncoMethylome Sciences sa heeft zogeheten methylatiemerkers geidentificeerd die kanker van de dikke darm, of colorectale kanker, zeer nauwkeurig in een vroeg stadium kunnen opsporen, door middel van een analyse van ontlasting. Dat maakt het Belgisch-Nederlandse biotechbedrijf woensdag bekend.

    Het bedrijf baseert zich op tussentijdse resultaten van nog lopende klinische studies onder 147 deelnemers.

    "We bespreken deze nieuwe testresultaten momenteel met potentiele commercialiseringspartners en evalueren de mogelijk tot commercialisering", aldus Herman Spolders, ceo van OncoMethylome.

    Het biotechbedrijf wil een gebruiksvriendelijke test op deze vorm van kanker ontwikkelen, die niet-invasief is en daardoor op grote schaal kan worden toegepast.

    Na de dinsdag bekendgemaakte positieve resultaten voor een test op blaaskanker zou het nieuws over de screentest voor colorectale kanker, "het sentiment rond het aandeel significant moeten versterken", zegt Mark Clark, analist van ING, die een buy-advies heeft met een koersdoel van EUR13,30.

    "Dit is wederom uitstekend nieuws over de pijplijn." De analist ziet een potentiele topomzet voor de nieuwe screentest van EUR717 miljoen per jaar.

    Het aandeel OncoMethylome staat woensdag rond 13.00 uur 5% hoger op EUR11,18 en is deze week al ruim 17% gestegen.

    In een testpanel hadden de nieuwe methylatiemerkers een gevoeligheid van 86% en een specificiteit van 96%. Dat wil zeggen dat 86% van de gevallen van kanker in een vroeg stadium wordt gedetecteerd, terwijl van de controlegevallen 96% correct wordt geidentificeerd als niet-kanker.

    Het biotechbedrijf werkt op het gebied van tests op colorectale kanker darm samen met Exact Sciences. Dat bedrijf heeft ook een test ontwikkeld, die binnenkort op de markt zal worden gebracht door Lab Corp.

    De test van Exact Sciences, die eveneens gebruikmaakt van OncoMethylome's methylatietechnologie, heeft weliswaar een vergelijkbare gevoeligheid, 88%, maar een beduidend lagere specificiteit van 82%.

    Dat houdt in dat bij bijna 20% van de patienten ten onrechte kanker wordt vastgesteld, wat zou leiden tot onnodige coloscopieen - een zeer invasief en onaangenaam visueel onderzoek van de endel- en dikke darm.

    Colorectale kanker is met 500.000 doden per jaar een van de meest dodelijke vormen van kanker. Jaarlijks worden wereldwijd meer dan 900.000 nieuwe gevallen vastgesteld.

    De aandoening geeft in een vroeg stadium, wanneer ze nog goed behandelbaar is, vaak geen symptomen. Daarom is er grote behoefte aan een test waarmee mensen boven 50 jaar massaal op deze kanker kunnen worden gescreend.



    - Door Anna Marij van der Meulen en Archie van Riemsdijk; +31-20-5890270; annamarij.vandermeulen@dowjones.com

  12. forum rang 10 voda 19 september 2007 17:22
    quote:

    EdBr schreef:

    dit zijn de berichten waar we op zaten tewachten !!

    rustig blijven zitten !
    hopelijkbrengen deze berichten meer aandacht naar dit aandeel
    Er komt nog veel meer aan, want die pijplijn is inmens!
    Geef de brengers van goed nieuws ook eens wat extra. Je weet wel wat ik bedoel :-)
  13. forum rang 10 voda 24 september 2007 19:47
    Ik hoop dat Onco snel goede tests op de markt brengt.

    'Aantal oudere kankerpatiënten verdubbelt'
    Het aantal kankerpatiënten boven de 65 zal in 2030 ten opzichte van 2000 wereldwijd verdubbeld zijn. Hiermee komt de mondiale gezondheidszorg voor een moeilijke opgave te staan.

    Dat meldden wetenschappers op het gebied van kanker maandag.

    De verbeterde diagnoses en behandelingen zullen een verhoging van het absolute aantal oudere kankerpatiënten tot gevolg hebben. Ook zal in verhouding tot het totale aantal patiënten met kanker het aandeel van ouderen toenemen.

    De problemen die in de gezondheidszorg zullen ontstaan, worden veroorzaakt doordat er niet genoeg deskundigen op het gebied van de gezondheidszorg zijn. Zij moeten kennis hebben van zowel kanker als van de beste zorg en behandeling voor ouderen.

    Copyright (c) 2007 Het Financieele Dagblad

100 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.