Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Overname koers ABN

64 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 21 april 2007 17:14
    hoop niet dat de mensen met aandelen abn zich een ongeluk schrikken als het werkelijke bod op abn bekend wordt....stel het is onder de 30 euro?
    wat gaat dat met de aex doen ook nog eens?

    misschien is er wel iets in de boeken wat ze zwaar op de maag ligt...heb de hele tijd het idee dat er iets niet klopt...weet niet waarom,maar is een gevoel.
    Laten we maar hopen voor veel speculanten dat dat niet zo is...
  2. [verwijderd] 21 april 2007 17:34
    quote:

    jonas schreef:

    O.verwaarde op zich waardeer ik het altijd als iemand wat tegen de stroom ingaat op het forum. Dat het met een aandelenbod oppassen wordt helemaal mee eens.

    Toch heb ik het idee dat je uitgangspunt niet strookt met de realiteit en die is dat ABN/AMRO hoe dan ook gesplitst wordt. Op zich mpoeten we daar niet dramatisch overdoen, want het is nu gatenkaas.

    Het waarderen van ABN/AMRO naar de waarde voor eventuele derden is moeilijk voor ons te doen. Daarnaast vermoed ik stille reserves bij de bank. Ik hoop dat Fortis van de gelegenheidgebruik maakt om zich van een flinke thuismarkt te verzekeren zelfs als dat even een koersdippie geeft.

    Fortis moet dan vervolgens ook weer geen nieuwe gatenkaas gaan maken, want daar zijn nu wel enigszins mee bezig. Ze moeten gewoon stad voor stad, plein voor plein gaan oprukken met kantoren en kleine overnames over de nabije grenzen.

    Een corridor maken richting de veelbelovende Oost Europese markten via Zuid Duitsland en Noord Duitsland. Duitsland omsingelen dus en oprukken vanuit Noord Frankrijk. That's marketing!

    Groet, Jonas
    Heel erg mooi, maar als er geen cash wordt gegeven voor de aandelen moet je maar afwachten wat het uiteindelijk wordt met je pakketje aandelen van 3 banken. Probleem is, dat als het blijkt dat er toch wat te diep in de buidel is getast je dit gelijk merkt in de waarde van de aandelen die je hebt gekregen voor je AAB. Pletteren de koersen in elkaar zit je mooi te kijken. Vooral de schuldenlast zal zwaar meewegen in de koersen van de aandelen die je krijgt. En de rest is toekomstmuziek. Met cash is het makkelijk. Poen op je rekening en de zegen ermee. Wil je daarna gaan investeren in andere financials kan je dat altijd nog doen. Nu wordt je opgescheept met aandelen die je misschien helemaal niet wil hebben. Of heb je nu al fortis, santander en RBS in je portefeuille?
    Dat gaat het grote probleem worden in de nabije toekomst. Tenminste dat denk ik.
  3. [verwijderd] 21 april 2007 23:23
    quote:

    succes46 schreef:

    Hoeveel klanten van AbnAmro denken er nu al over op maar over te stappen naar ING of Rabo.
    Kan me best voorstellen dat veel klanten het zekeren voor het onzekeren gaan nemen.

    Heb van meerdere mensen gehoord dat ze de rekeningen hebben opgezegd. Heb dit zelf ook gedaan en nu alles bij de Rabo.
  4. [verwijderd] 22 april 2007 01:17
    Dat is nogal onzinnig om te doen. ABN/AMRO heeft nu al een bedroevende service. Fortis, RBS en Santander zijn bijzonder solvabel en betrouwbaar. Het zijn dijken van banken in financieel opzicht.
    Helemaal niets mis mee. Weet Wellink ook.

    Heb er meer vertrouwen in dan de Groeninks bij ABN/AMRO.

    Groet, Jonas

  5. Chichi21 22 april 2007 01:35
    quote:

    jonas schreef:

    Dat is nogal onzinnig om te doen. ABN/AMRO heeft nu al een bedroevende service. Fortis, RBS en Santander zijn bijzonder solvabel en betrouwbaar. Het zijn dijken van banken in financieel opzicht.
    Helemaal niets mis mee. Weet Wellink ook.

    Heb er meer vertrouwen in dan de Groeninks bij ABN/AMRO.

    Groet, Jonas

    Fortis betrouwbaar ? Hm ?

    Zelf 10 jaar voor een Belgisch bedrijf gewerkt en op basis van mijn ervaringen denk ik dat Fortis en ABNAMRO totaal niet matchen qua bedrijfscultuur, karakter van de medewerkers, initiatief, etc.

    Ik ken de Belg, ik ken ABNAMRO en heb wat goeie NL kennissen bij Fortis NL die ook het verschil in management op zijn BE's en NL's ervaren. Op basis hiervan vermoed ik met 80 % zekerheid dat deze 'overname' cq 'fusie' een echte ramp wordt.

    Maw:Zodra Fortis ABNMARO heeft overgenomen geef ik je bij deze het davies om zo snel mogelijk je aandeeltjes te verkopen. Ik haal in ieder geval alle tegoeden weg ABNAMRO igv die eventuele combinatie echt werkelijkheid mocht worden (wat God moge verhoede).

    CC
  6. forum rang 7 handyman6 22 april 2007 17:09
    2 van mijn klanten/personeelsleden ABN hoger echelon, zijn met zakken met geld/opties de afgelopen jaren weggestuurd,of gewoon ontslagen als ze(2) te laag zaten,en zelf heb ik 3jaar terug de Bank voor de postbank ingeruild als zaken bank,want ze deden niks voor MKB bedrijven..kortom:ik haal nu mijn ''gram'' met de aandelen,die ik desondanks altijd heb aangehouden ,OMDAT ik al langer verwachte dat men overgenomen wenste te worden...dus van mij mag het voor €50 p.st.gr H6
  7. [verwijderd] 22 april 2007 17:26
    www.nu.nl

    Royal Bank of Scotland doet solo gooi naar ABN Amro
    Uitgegeven: 22 april 2007 07:33
    Laatst gewijzigd: 22 april 2007 14:23

    LONDEN - De Royal Bank of Scotland (RBS) gaat een solopoging ondernemen om de Nederlandse bank ABN Amro over te nemen. De RBS voelt er niets meer voor om samen met het Belgische Fortis en het Spaanse Santander een bod uit te brengen op ABN Amro.
    Fortis-woordvoerder Marianne Honkoop weersprak zondag deze berichtgeving en zegt dat er fundamenteel niets is veranderd: "We gaan maandag gedrieën met ABN Amro om de tafel zitten en we zijn nog steeds actief als consortium. De besprekingen gaan gewoon door zoals gepland."

    Een woordvoerder van RBS gaf zondag geen commentaar op een mogelijk solobod. Zij benadrukte dat de voor maandag geplande ontmoeting van RBS, Santander en Fortis met de ABN Amro-top doorgaat.

    RBS zou volgens de berichtgeving in de The Sunday Times het bieden door het bankenconsortium inmiddels als te gecompliceerd beschouwen. Santander en Fortis zouden wel actief op de achtergrond blijven en zullen RBS financieel steunen.

    RBS-topman Fred Goodwin wil maandag ABN Amro van alle details voorzien, aldus The Times. De lopende fusiebesprekingen tussen ABN Amro en de Britse bank Barclays werden over het weekeinde heengetild.

    ***********************

    Als Barclays 70 miljard biedt (dat bod wordt maandag voor beurs verwacht) zal RBS er overheen moeten gaan. Er is dus een gerede kans dat het aandeel verder oploopt van ruim 36 euro thans richting 40 euro. Op 26 april is de AVA in Den Haag. Daar zullen beleggers en management van ABN AMRO elkaar treffen.
  8. forum rang 7 ffff 22 april 2007 18:18

    Van 36 tot 40.....Mar eigenlijk vermoedden wij dat ook al in de KK....

    AFP le 22/04/2007 15h18
    Barclays serait prêt à proposer environ 69 milliards d'euros pour ABN Amro

    Des enseignes des banques Barclays et ABM Amro
    © AFP-ANP/Archives
    La banque anglaise Barclays devrait faire lundi une offre d'environ 69 milliards d'euros pour le rachat de son homologue néerlandaise ABN Amro, selon la presse britannique de dimanche.

    Barclays devait se résoudre à préciser son offre alors que l'exclusivité de ses négociations avec ABN prenait fin vendredi et que la direction de la banque néerlandaise doit rencontrer lundi les représentants du consortium Royal Bank of Scotland, SCH et Fortis.

    Selon The Observer, l'offre de Barclays pourrait cependant ne pas suffire à emporter la décision du comité directeur d'ABN, qui pourrait être séduit par les propositions du consortium.

    L'hebdomadaire affirme que Barclays serait prêt à offrir 36 euros par titre aux actionnaires d'ABN, alors que le consortium pourrait proposer jusqu'à 40 euros par action.

    Pour The Independent, l'offre de rachat de Barclays se situerait à "plus de 36 euros" par action.

    Les membres du consortium avaient convié ABN à une réunion lundi pour "clarifier leurs intentions et leurs intérêts".


  9. [verwijderd] 22 april 2007 18:27
    Uit financieel dagblad ook vandaag actie daar Peter!.

    Publicatiedatum: 22-4-2007 16:16

    RBS spreekt solobod op ABN Amro tegen
    Het consortium van Royal Bank of Scotland (RBS), Banco Santander en Fortis spreekt tegen dat RBS solo een overnamebod zou willen doen op ABN Amro.'Dergelijke suggesties zijn onzin,' zegt een woordvoerster van de bank zondag tegen persbureau Reuters.

    De drie banken zullen maandag gezamenlijk met de top van ABN Amro spreken over een mogelijke overname van die bank. De Britse krant The Sunday Times berichtte zondag dat RBS een solopoging zal ondernemen om ABN Amro in te lijven.

    Overname te complex?

    Aanleiding hiervoor zou zijn dat een overname door drie partijen te complex zou zijn. Volgens de Britse pers neemt RBS juridisch het voortouw. De andere partners zouden RBS hebben gegarandeerd dat zij meerdere delen van ABN Amro willen overnemen - zo berichtte vrijdag Het Financieele Dagblad al. Behalve RBS, heeft zondag ook Fortis dergelijke berichten weersproken.

    RBS zou volgens de zondagskrant het bieden door het bankenconsortium inmiddels als te gecompliceerd beschouwen. Woensdag liet De Nederlandsche Bank weten dat een bod van het consortium 'een sterk risicoverhogende en complicerende factor zou zijn, zowel in de voorbereiding van de transactie als in de executie en implementatie daarvan.'

    Onduidelijk is of de banken wel gezamenlijk met ABN Amro willen gaan praten, maar dat het feitelijke bod alleen door RBS wordt gedaan.

    Bod uit contanten en aandelen

    Het bod van het consortium aan de ABN-aandeelhouders zou naar verwachting naast contanten ook bestaan uit aandelen in de drie banken. Santander en Fortis willen wel actief op de achtergrond blijven en zullen RBS financieel steunen, aldus de krant. Beide banken zijn geïntereseerd in enkele buitenlandse ondernemingen van ABN Amro.

    Barclays laat deadline voor bod op ABN Amro passeren
    Barclays heeft vrijdagnacht de periode laten verlopen dat de bank exclusieve overnamegesprekken kon voeren met ABN Amro. Ingewijden zeggen dat er nog onenigheid zou bestaan over de overnameprijs. In de Britse pers wordt gesproken van euro 36 per aandeel. Aandeelhouders van Barclays zouden dat een te hoge prijs kunnen vinden. Naar alle waarschijnlijkheid presenteren zij maandagochtend vroeg, voor de opening van de Amsterdamse effectenbeurs, de resultaten van hun gesprekken.

    mvrgr jo jo
  10. bartelx 22 april 2007 19:39
    'Barclays wil La Salle verkopen om tegenbod te counteren'

    De Britse bank Barclays wil een tegenbod op ABN Amro verhinderen door de Amerikaanse activiteiten van de Nederlandse groep af te stoten. Dat schrijft de Sunday Telegraph op haar website.

    (tijd/belga) - De topman van Barclays heeft vanuit diverse hoeken interesse geconstateerd voor La Salle, een retailbank met zetel in Chicago die eigendom is van ABN Amro. Volgens de Sunday Telegraph gaat het om Bank of America, maar ook om BNP Paribas, Wachovia en Citigroup. De waarde van La Salle wordt geraamd op 5 miljard dollar.

    Door deze divisie af te stoten denkt Barclays om het even welk bod van het consortium van Royal Bank of Scotland (RBS), Fortis en Santander te kunnen counteren.

    Bepaalde waarnemers opperen zelfs dat RBS het consortium zou kunnen verlaten om La Salle bij Barclays weg te kapen.

    The Observer meent dan weer te weten dat Barclays maandag een bod zal doen van 36 euro per aandeel of 69 miljard euro op ABN Amro. Maar dat bod zou wel eens onvoldoende kunnen zijn, want het consortium rond RBS zou tot 40 euro per aandeel willen gaan. Volgens The Independent zou het bod van Barclays echter meer dan 36 euro bedragen.

    22/04/2007

  11. forum rang 7 ffff 22 april 2007 20:51
    Klopt Jojo, en is veel lager dan ik dit hele weekend al op andere sites als overnamebedrag heb horen noemen. Daar kom je regelmatig 69 miljard Euro tegen ofwel ruim 91 miljard dollar...

    Bij Marketwatch zijn ze een beetje uit het oog verloren dat de dollar steeds minder waard wordt...

    Peter
  12. [verwijderd] 22 april 2007 21:24
    quote:

    ffff schreef:

    Bij Marketwatch zijn ze een beetje uit het oog verloren dat de dollar steeds minder waard wordt...
    Kijk..dat zijn nog eens de juiste argumenten..het zijn ook zulke grote bedragen, een kniesoor die dat dan ook nog maar eens goed omrekent naar de juiste cijfers...

    :-))

    Hoe het ook gaat lopen, het zal de KK wel bezig houden vrees ik.
    Ik denk wel dat als Barclays nu graag zou willen weglopen, ze dat niet te vroeg doen. Vandaar dat het waarschijnlijk ook zo lang duurt voordat er iets op tafel komt te liggen.
64 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.