Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel ABN AMRO BANK N.V. AEX:ABN.NL, NL0011540547

Laatste koers (eur) Verschil Volume
15,140   -0,005   (-0,03%) Dagrange 15,115 - 15,290 1.949.709   Gem. (3M) 2,5M

'Citigroup overweegt bod op ABN AMRO'

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 maart 2007 07:57
    Een groep binnen Citigroup oefent druk uit op bestuursvoorzitter Charles Prince om een bod uit te brengen op ABN AMRO. Dit meldt de Wall Street Journal vrijdag op basis van bronnen die bekend zijn met de situatie.

    Volgens die bronnen zou Cititgroup al bekijken hoe ABN AMRO binnen Citigroup zou passen als de bank zou worden overgenomen. Zo hebben de banken aanvullende activiteiten in de VS en Latijns-Amerika. Daarnaast zou Citigroup door een overname een stevige voet aan de grond in Europa kunnen krijgen.

    Er is echter ook een mogelijkheid dat Citigroup delen van de bank zou kunnen kopen zoals LaSalle Bank in de VS of Banco Real in Brazilie.

    Vanwege de exclusiviteit van de gesprekken tussen ABN AMRO en Barclays is het op dit moment lastig voor Citigroup om een bod uit te brengen. Een bod zou immers als vijandig worden beschouwd.

    Naar het schijnt heeft Citigroup zijn belangstelling in ABN AMRO al wel gemeld. Bijna alle grote banken zijn al betrokken bij de transactie, ofwel aan de zijde van ABN AMRO ofwel van Barclays. Citigroup is daarin de enige uitzondering.
  2. [verwijderd] 23 maart 2007 09:32
    Wanneer Citigroup de totale ABN AMRO overneemt, geldt een gelijk scenario als bij HSBC namelijk dat de overlappende activiteiten verkocht kunnen worden. Om die reden kan nu ook een hoger bod op ABN AMRO uitgebracht worden. Van HSBC ligt dat boven de 45 euro maar van Citigroup is dat even onbekend. In ieder geval hoger dan de verwachte 33 euro van Barclay's. Wat buiten kijf staat is, dat de medewerkers van ABN AMRO beter af zijn met een Barclay's en dat de aandeelhouders op een biedingsoorlog mogen hopen, waarbij HSBC aan het langste eind trekt.

    quote:

    comeyertje schreef:

    Er is echter ook een mogelijkheid dat Citigroup delen van de bank zou kunnen kopen zoals LaSalle Bank in de VS of Banco Real in Brazilie.

    Naar het schijnt heeft Citigroup zijn belangstelling in ABN AMRO al wel gemeld. Bijna alle grote banken zijn al betrokken bij de transactie, ofwel aan de zijde van ABN AMRO ofwel van Barclays. Citigroup is daarin de enige uitzondering.

  3. [verwijderd] 23 maart 2007 14:33
    Citigroup: HSBC is beste fit voor ABN Amro
    [PK] Tot dusver wordt er alleen nog maar vriendelijk gesproken, maar het volgende hoofdstuk in de overnamedans rond ABN Amro zou zomaar eens vijandig kunnen zijn. Vanochtend werd Citigroup nadrukkelijk genoemd, maar nu iedereen is wakker geschud zal er op meer plaatsen in Europa en Amerika een blik in de oorlogskas worden geworpen.

    Inmiddels zijn ook Fortis en ING nadrukkelijk in play, dus het wordt een leuke tijd op de financiële markt, en al helemaal voor IEX-columnist Patrick Lemmens, die met zijn ABN Amro Financials Fund de wind nu wel heel hard in de rug heeft.

    Om het spel volledig in kaart te brengen berekenden analisten van (jawel) Citigroup welke banken in termen van synergie het best bij ABN Amro zouden passen. De Financial Times publiceerde hun interessante lijstje, in volgorde van de mogelijke synergie - als percentage van de netto kosten:

    HSBC (19%)
    JP Morgan Chase (16%)
    Royal Bank of Scotland (15%)
    BNP paribas (13%)
    ING (13%)
    Santander (13%)
    UBS (11%)
    Credit Suisse (11%)
    Barclays (10%)

    Helaas werd het lijstje opgesteld door Citigroup, waardoor die bank zelf niet in het overzicht staat - we gokken op een plek bij de eerste vijf. Wat in ieder geval wel duidelijk wordt is dat ABN Amro volgens de Citi-analisten niet met de ideale partij aan tafel zit.

    iexredactie.beloggen.nl/pages/topic.a...
  4. [verwijderd] 23 maart 2007 14:44
    Er is dan echter geen sprake meer van een fusie maar van een overname en ja HSBC lijkt inderdaad de beste fit voor de aandeelhouders want HSBC gaat dan de veel aanwezige overlappingen verkopen. Dat gegeven zullen zij je meenemen in hun bod op ABN AMRO en dat zal boven de 45 euro liggen. Voor de medewerkers van ABN AMRO is HSBC niet zo'n prettig vooruitzicht want die staan met de verkochte delen grotendeels op straat. Maar of met hun belangen rekening wordt gehouden, is twijfelachtig met een CEO Rijkman Groenink, die altijd op zijn hardst heeft geroepen, dat aandeelhouderswaarde op nr. 1 staat. Let's see maar als aandeelhouder ABN AMRO is het in ieder geval prettig toeven. Nu en de komende periode.

    quote:

    h.vdbilt schreef:

    HSBC is beste fit voor ABN Amro
17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.