Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Jacques Potuijt - Winst nemen ABN Amro

63 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 22 maart 2007 16:03
    Fortis lijkt de aangewezen partner: geen problemen met de NMA voor wat betreft de Nederlandse markt, een mooi (maar wel voortdurend afnemend)marktaandeel in Belgie. In 1998 wilde ABN-AMRO al de Generale Bank overnemen, Fortis was ze voor.Bovendien heeft Fortis uitgebreide assurantie-activiteiten die ABN-AMRO niet heeft.

    Hiervoor moet het bestuur van ABN-AMRO wel aktie ondernemen, men zal zelf moeten overnemen in plaats van te fuseren (ik denk trouwens fuseren volgens de 'Corus-methode'). Daarbij vraag ik me trouwens af of Barclays de goede partij is.
  2. forum rang 7 ffff 22 maart 2007 16:42
    Zoals altijd weer een goed onderbouwde analyse van Jacques Potuyt. Twee maal lezen geeft je de indruk: daar valt geen speld tussen te krijgen.

    Maar ik heb wel degelijk een goede reden mijn ABN AMRO stukken nog NIET weg te doen.

    Dat is de volgende Jacques: De waarde die aan de aandelen momenteel worden toegekend zullen ook niet al teveel zakken tot op het moment van overnamebod.

    Maar door je stukken weg te doen ontneem je je de kans op een extraatje door een BIEDSTRIJD. En nu hebben we juist het afgelopen jaar met een paar prachtvoorbeelden gezien dat dan de koers enorm kan oplopen: Bij Telindus het gevecht tussen Belgacom En France Telekom, het gigantische gevecht om Schering door Bayer en Merck. Zelfs toen bij beide gevechten het eerste bod kwam werd dat als hoog door de anlisten gewaardeerd. Maar het eindresultaat was nog een heel pak hoger. De laatste voorbeelden zijn nog duidelijker: Het gevecht om Endesa door E.On en Enel en Acciona.
    Het bod van E.On ligt op dit moment bijna 30 procent hoger dan het eerste. En als supervoorbeeld: De gigantische strijd om Arcelor.
    Het opbieden hield niet op. Wie bleef zitten tot het eind ving het meest voor zijn Schering, voor zijn Telindus, voor zijn Endesa en het allermeest voor zijn Arcelor.

    Is er nu een kans op een BIEDOORLOG bij ABN AMRO?

    Ik acht die kans in ieder geval zo groot dat ik mijn stukken aanhoud.

    De pers barst van ANDERE gegadigden voor ABN AMRO dan alleen maar Barclays. En wellicht wachten die anderen eerst maar eens af wat het bod van Barclays wordt.

    Tenslotte wachtte Bayer ook heel geniepig het bod van Merck op Schering af en sloeg toen keihard toe. hetzelfde spel herhaalde zich bij Endesa. Enel pakt 25 procent van de aandelen van Endesa en dwingt E.On zijn bod opnieuw te verhogen.

    Er is natuurlijk een kans dat er GEEN biedstrijd komt. maar dan zie ik de koers ook al niet teveel zakken.

    PLUS het feit dat ik als langetermijnbelegger ook helemaal niet vies ben van aandelen combinatie Barclays ABN AMRO met de huidige CEO van Barclays aan het hoofd. Want die man weet iets van bankieren....

    Peter

  3. [verwijderd] 22 maart 2007 17:29
    quote:

    ffff schreef:

    Maar ik heb wel degelijk een goede reden mijn ABN AMRO stukken nog NIET weg te doen.

    Want die man weet iets van bankieren....

    Peter
    Goed gezien Peter,ben 't met je eens.Bijkomende reden voor mij om toch 45% van AAb te verkopen is spreiding(AAB nu met Maersk gedeelde 2e plaats)en behoefte aan cash,ben 108% belegd.

    gr kck

    ps (Cé)RD gaat meedoen,met grote volumes up nu.
  4. [verwijderd] 22 maart 2007 17:37
    quote:

    kck schreef:

    [quote=ffff]
    Maar ik heb wel degelijk een goede reden mijn ABN AMRO stukken nog NIET weg te doen.

    Want die man weet iets van bankieren....

    Peter
    [/quote]

    Goed gezien Peter,ben 't met je eens.Bijkomende reden voor mij om toch 45% van AAb te verkopen is spreiding(AAB nu met Maersk gedeelde 2e plaats)en behoefte aan cash,ben 108% belegd.

    gr kck

    ps (Cé)RD gaat meedoen,met grote volumes up nu.
    Heel verstandig KCK winst is winst en het kan verkeren dat bleek ook bij de overname van de KLM daar ging de koers ook vijf euro boven de uiteindelijke overnamesom,kleine beleggers hebben niets in te brengen.

    mvrgr jo jo
  5. [verwijderd] 22 maart 2007 17:59
    De lucht in de koers van de duurste bank ter wereld gaat er vanzelf wel een keer uit.
    Of het nu het gevolg is van een aandelenruil door de fusie of van het afblazen van de fusie met Barclays.

    Desalniettemin kan de luchtballon nog verder opgeblazen worden. Dat kan het geval zijn als andere geinteresseerde partijen nu pakketten uit de markt nemen om een belang op te bouwen. En daar lijkt het aardig op bij zulke hoge omzetten.

    Groet.
  6. [verwijderd] 22 maart 2007 18:14
    @ Peter (ffff),

    Ik respecteer uw keuze om uw aandelen te houden. Maar wat te denken van de k/w van ABN en de mogelijkheid dat de fusie / overname niet doorgaat? Of dat Barclays een substantieel lager bedrag biedt dan de huidige koers (ik ken een voorbeeld in de US). Is het dan niet een overweging waard een deel van de winst te verzilveren en te investeren in kandidaten met meer opwaarts potentieel?

    Mvg, CIT
63 Posts
Pagina: 1 2 3 4 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.