Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Bloedbad !

195 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 5 maart 2007 19:12
    quote:

    fes schreef:

    [quote=MDJ_0]

    ja precies, ik geloof dat we met de yen op een belangrijk punt staan, dus zullen het zien/merken. Hoe dan ook heb ik even niet voldoende info mbt de yen... dus als er iemand is gaarne.
    [/quote]

    Het is de valuta landen (dollar,euro,yuam) al langer een doorn in het oog van de steeds maar zwakker wordende yen en de lage rente van 0.25%,nu 0.50%.
    Vooral de Europese en Amerikaanse industrie klaagden steen en been door de betere concurrentie positie van Japan i.v.m. een steeds maar goedkopere yen.
    Japan als excuus, de nog steeds maar aanwezige deflatie die bestreden werd met een ruim monetair beleid.
    Hedgefunds maakten graag gebruik van deze mix (lage rente en de steeds maar zakkende yen door massaal yens te lenen.
    Wellicht moet Japan nu onder economische druk van o.a. Amerika en Europa de yen massaal steunen om geen handelsconflicten te krijgen.
    Het gevolg is natuurlijk dat hedgefondsen hun dollar of europosities met geleende yens moeten afbouwen en yens moeten kopen om geen grote verliezen te leiden.
    Dit geeft m.i. een extra versterkt en plotseling effect op de stijging van de yen.

    Eigenlijk zouden wij heel blij moeten zijn dat Japan eindelijk eens maatregelen treft om de yen te stabiliseren t.o.v. andere wereldvaluta.
    Het kan de mondiale industrie, vooral de Europese autoindustrie die flink last hadden van de goedkope yen ten goeden komen.
    Doordat de carrytraders nu versneld posities moeten afbouwen op westerse markten zie we waarschijnlijk onbegrijpelijke dalingen op de beurzen.
    Het zal vast niet lang meer duren.

    gr.fes
    Goed onderbouwd!
  2. [verwijderd] 5 maart 2007 19:34
    Als de Yen en de carrytrading oorzaak zijn van deze crisis via de schakel goedkoop lenen- niet afdekken en via hedgefondsen met hefboom beleggen in vooral Amerikaanse aandelen dan zou het een ramp kunnen worden.

    Het lijkt mij echter sterk:

    Dat hedgefondsbeheerders zich niet hebben moeten afdekken.

    Dat grootbanken kapitalen aan die fondsen ter beschikking hebben gesteld zonder voorwaarden.

    Het echte gevaar schuilt in US (hypotheekbanken, schuldposities) en de cikelwerking tussen de beursen en alle technische orders.

    Het is maar mijn idee.

    Groet, Jonas
  3. [verwijderd] 5 maart 2007 19:42
    Dit staat op Reuters onder de kop:

    Iran still a cloud for chastened world markets

    "We are entering this situation in financial markets in a rather more vulnerable state than we were in 2003 ... because people have loaded up on risk," said Mark Cliffe, global head of economics and strategy at ING.

    "We expect sharp falls in stock markets, industrial raw materials, and in interest rates, and a huge widening in credit spreads," he told a round-table discussion on Friday. "We had a foretaste of that reaction this week but the important thing is that the magnitudes will be substantially greater."

    Cliffe and Charles Robertson, ING's chief economist for emerging Europe, Middle East and Africa, co-authored a report in January called "Attacking Iran", assessing the market impact of a surprise Israeli strike on Iran's nuclear facilities.

    --------

  4. [verwijderd] 5 maart 2007 20:11
    Artist, ik ben zeker geen emotiebelegger meer na dertig jaar. Daarom sta ik nu ook inmiddels flink cash en heb ik er ook nog Turbo's short onder.

    Ik kijk naar wat er gebeurt en tracht tot een analytische verklaring te komen vanuit de economie en ja ook een stukje psychologie.

    Het ziet er beangstigend uit, tenzij je geen problemen ziet uit de hedgefondssector, de gang van zaken in de US of het Midden Oosten.

    Artist, je bent gewoon een blijmoedig en bijzonder optimistisch mens. Op zich geen kwalijke eigenschappen, maar hoe lang zal dat voortduren?

    Groet,
    Jonas
  5. [verwijderd] 14 maart 2007 08:11
    quote:

    PRVIEW schreef:

    hahaha, ik zal maar even een beginstand noteren:

    AEX 484.38
    DAX 6623.99
    DOW 12075.96

    van mij mag het naar beneden nu, want ik ben er weer helemaal klaar voor sinds maandag!!
    Nou dan zit je deze week goed. We zijn verguisd Preview omdat we zeker wisten dat we down zouden gaan en wat gebeurt er? :-)
    groet en succes!
  6. donnie 14 maart 2007 08:48
    quote:

    leropa schreef:

    Vraagje , ik heb een aantal puts mrt477,5, de bied schiet omhoog, moet ik nu de posities bestens verkopen, of afwachten tot a.k. vrijdag
    Nooit bestens kopen of verkopen, hier profiteert slechts de professionele handel van ! Eerste half uur rustig afwachten, en vervolgens eventueel met een limiet verkopen. Tenzij je verwacht dat de AEX de komende dagen verder zakt, dan kun je je positie nog wat langer aanhouden.
195 Posts
Pagina: «« 1 ... 5 6 7 8 9 10 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.