Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Beleggingsfondsen« Terug naar discussie overzicht

Fidelity introduceert vierseizoenen fonds

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. Pinoooo 13 februari 2007 08:39
    Fidelity introduceert vierseizoenen fonds

    Fidelity International introduceert het FF Multi Asset Strategic Fund (MASF), een nieuw gemengd fonds voor beleggers die een gediversificeerde portefeuille met langetermijn groeipotentie willen. Het verschil met standaard gemengde fondsen is dat Fidelity's nieuwe fonds naast aandelen, obligaties en kasgeld ook belegt in grondstoffen en vastgoedaandelen.

    Hierdoor kan het in elk van de vier economische "seizoenen" (Recovery, Overheat, Stagflation en Reflation) de meest kansrijke portefeuillesamenstelling kiezen. Het FF - Multi Asset Strategic Fund is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland.

    Het fonds belegt niet alleen in aandelen en vastrentende waarden, maar daarnaast ook in vastgoedaandelen en grondstoffen. Het fonds maakt gebruik van de "nowcasting"- methodiek om de portefeuille aan te passen aan veranderingen in de economische cyclus zodra die zich voordoen.

    Het MASF is de eerste van een nieuwe categorie fondsen van Fidelity International voor de Europese markt. De mate van blootstelling aan de verschillende assetcategorieën wordt voornamelijk bereikt door te beleggen in bestaande portefeuilles beheerd door Fidelity's in-house team, tegen dezelfde beheerkosten als een standaard gemengd beleggingsfonds. De optimale diversificatie tussen de verschillende vermogenscategorieën zal naar verwachting resulteren in een beduidend lagere volatiliteit ten opzichte van standaard gemengde fondsen. Daarbij komt dat de mogelijkheid om in grondstoffen te beleggen een gedeeltelijke afdekking van het onvoorziene inflatierisico op lange termijn bewerkstelligt.
  2. Pinoooo 16 februari 2007 16:50
    Fidelity introduceert “ vier seizoenen fonds”
    Fidelity International introduceert het FF Multi Asset Strategic Fund (MASF), een nieuw gemengd fonds voor beleggers die een gediversificeerde portefeuille met langetermijn groeipotentie willen. Het verschil met standaard gemengde fondsen is dat Fidelity’s nieuwe fonds naast aandelen, obligaties, en kasgeld ook belegt in grondstoffen en vastgoedaandelen. Hierdoor kan het in elk van de vier economische “seizoenen” (Recovery, Overheat, Stagflation en Reflation) de meest kansrijke portefeuillesamenstelling kiezen. Het FF - Multi Asset Strategic Fund is vanaf vandaag verkrijgbaar in Nederland.

    Het fonds onderscheidt zich van standaard gemengde fondsen op drie punten:
    - Het fonds belegt niet alleen in aandelen en vastrentende waarden, maar daarnaast ook in vastgoedaandelen en grondstoffen. Hierdoor kan het profiteren van het groeipotentieel van elk van deze beleggingscategorieen.
    - In onzekere markten kunnen beleggers er gerust op zijn dat het fonds zich meer zal richten op die beleggingscategorieen die het meest kansrijk zijn om een superieure performance te behalen.
    - Het fonds maakt gebruik van de “nowcasting”– methodiek om de portefeuille aan te passen aan veranderingen in de economische cyclus zodra die zich voordoen.

    Het MASF is de eerste van een nieuwe categorie fondsen van Fidelity International voor de Europese markt. De mate van blootstelling aan de verschillende assetcategorieen wordt voornamelijk bereikt door te beleggen in bestaande portefeuilles beheerd door Fidelity’s in-house team, tegen dezelfde beheerkosten als een standaard gemengd beleggingsfonds. De optimale diversificatie tussen de verschillende vermogenscategorieen zal naar verwachting resulteren in een beduidend lagere volatiliteit ten opzichte van standaard gemengde fondsen. Daarbij komt dat de mogelijkheid om in grondstoffen te beleggen een gedeeltelijke afdekking van het onvoorziene inflatierisico op lange termijn bewerkstelligt.

    Het fonds wordt vanuit Londen beheerd door Trevor Greetham, een specialist in asset allocatie met 16 jaar ervaring.

    Trevor Greetham: “De tactische asset allocatiestrategie is gebaseerd op het principe dat verschillende vermogenscategorieen hun beste performance laten zien in verschillende fasen van de economische cyclus. Wij doen voortdurend diepgaand onderzoek om het huidige economische klimaat zo goed mogelijk te doorgronden en positioneren het fonds in lijn daarmee om optimale langetermijnrendementen te behalen voor onze klanten”.

    Mike Nikou, Managing Director voor Noord-Europa:
    “Beleggers zijn zich meer en meer bewust van de voordelen van diversificatie tussen beleggingscategorieen. Dit fonds biedt onze klanten de mogelijkheid om met een enkele belegging te profiteren van een brede range van asset categorieen. Een belegging die in alle economische seizoenen kan worden aangehouden omdat het fonds is ontworpen om in alle omstandigheden, zowel in stijgende als dalende markten, optimaal te presteren. Het fonds is daardoor zowel geschikt voor beginnende als voor meer ervaren beleggers”.

    Bron: Persbericht Fidelity International (12-02-2007)
  3. Pinoooo 16 februari 2007 19:01
    Fidelity Funds Multi Asset Strategic Fund: Ein Fonds für jedes Gelände

    Einen Mischfonds kaufen? Für viele Anleger ist das zu langweilig. Fidelity sorgt mit einem pfiffigen Konzept aber für frischen Wind. Beim neuen Fidelity Funds Multi Asset Strategic Fund investiert Fondsmanager Trevor Greetham in fünf Anlageklassen.
    Fünf Assetklassen in einem Fonds

    Wer einen Audi Quattro kauft, bekommt dazu einen Allrad-Antrieb. Fidelity macht es den Autobauern aus Ingolstadt nun nach und bietet Anlegern einen Allrad-Fonds an. Fidelity Multi Asset Strategic Fund nennt die Fondsgesellschaft ihren Quattro.

    Allrad-Antrieb auf Fondsebene heißt: Fondsmanager Trevor Greetham investiert in die fünf Anlageklassen Geldmarkt, Aktien, Immobilienaktien, Rohstoffe und Anleihen. Dabei gewichtet er die Anlageklassen entsprechend der aktuellen Lage der Weltwirtschaft.

    Greetham steuert das Portfolio mit einem Wirtschaftszyklus-Modell

    "Wo die Weltwirtschaft sich gerade befindet, ermittle ich anhand eines globalen Indikatormodells. Wichtige Einflussgrößen sind Inflation und Wachstum", so Greetham.

    Greetham hat das Modell für die vergangenen 30 Jahre rückwirkend getestet: "Anhand der Ergebnisse haben wir eine Basisaufteilung für die fünf Anlageklassen ermittelt."

    In der Grundausstattung besteht der Allrad-Fonds aus 40 Prozent Anleihen, 35 Prozent Aktien sowie jeweils zehn Prozent Rohstoffen und Geldmarktpapieren; hinzukommen fünf Prozent Immobilienaktien.

    Derzeit hat Greetham Anleihen übergewichtet

    Davon weicht Greetham aktuell aber ab. "Das Modell signalisiert uns einen Abschwung der Weltwirtschaft. Daher sind Aktien neutral gewichtet. Untergewichtet haben wir Rohstoffe den Geldmarkttitel. Übergewichtet sind hingegen Anleihen und Immobilienaktien", erklärt Greetham.

    Damit agiert der Fidelity-Manager klar gegen die herrschende Meinung. "Ich kann und muss damit leben. Denn auch mein eigenes Geld steckt in dem Fonds. Überhaupt – wenn der Manager nicht selbst investiert ist, sollte dies ruhig im Kleingedruckten stehen", sagt Greetham.

    Eine Enttäuschung ist unwahrscheinlich

    Fazit: Mit dem Multi Asset Strategic hat Fidelity den Mischfonds zwar nicht neu erfunden. Allerdings klingt das Wirtschaftszyklus-Modell vielversprechend. Eine Enttäuschung ist daher unwahrscheinlich.

    Fonds im Überblick:

    Fonds: Fidelity Funds – Multi Asset Strategic Fund
    Anlageschwerpunkt: Multi Asset Strategie

    Fondsgesellschaft: Fidelity International
    Fondsmanager: Trevor Greetham

    ISIN: LU 026 738 750 3
    WKN: A0L E0P

    Auflegung: 30. Oktober 2006
    Volumen: –

    Ausgabeaufschlag: 3,5 %
    Verwaltungsvergütung p.a.: 1,25 %

    Anlageklassen: Ausgangsportfolio
    1. Aktien: 35%
    2. Immobilienaktien: 5%
    3. Anleihen: 40%
    4. Rohstoffe: 10%
    5. Geldmarkt: 10%

    Quelle: Fidelity International.

12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.