Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

FNG (voorheen DICO International)« Terug naar discussie overzicht

Samengevat

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 januari 2007 23:52
    Mercurius heeft rechtstreeks 19,70 % van Dico in handen.
    Mercurius heeft via Manaus 43,34 % van Dico in handen.
    Mercurius heeft opgeteld 63,34 % van Dico in handen.

    Manaus en Dico worden gerund door de heer Herter en zijn op hetzelfde adres gevestigd.

    Wordt het niet eens tijd voor een persbericht?

  2. [verwijderd] 13 februari 2007 21:27
    Erg veel is er niet over DICO te vinden. Onderstaand bericht van een half jaar geleden is een van de laatste nieuwsberichten.

    Dhr. Herter hoeft voorlopig geen tijd meer aan D'66 te besteden. Dat scheelt. Onduidelijk is echter waar hij nu kantoor houdt. Het adres van DICO is gewijzigd van het adres van Manaus/Herter in Osdorp naar het adres van Apple in Dedemsvaart.

    Met alle respect voor de Dedemsvaarters toch niet echt een toplocatie voor iemand met randstedelijke politieke aspiraties.

    De website van Apple Bedrooms is doorgelinkt naar DICO. Daar is behalve een beddencollectie niet echt veel relevante info te vinden. Zelfs de financiele info over de preferente aandelen is verdwenen. De rest van de site is al maanden "under construction". Het lijkt wel of ze niet eens meer de moeite nemen om dit nog op te tuigen. Interessant is om de filosofie van Manaus te lezen wat betreft het participeren en vervolgens verkopen aan iemand uit de peer group.

    Wat betreft het onroerend goed: bij het kadaster is waarschijnlijk wel meer te vinden over de status van de bedrijfspanden.

    Wat betreft de beddenmarkt: Beter Bed heeft onlangs een aantal upgrades gehad vanwege de goede marktvooruitzichten, met name in Duitsland. Daar focust DICO zich nu ook op.

    Wat betreft het verhuren van bedden met De Boer blijft het nog gissen. Tijdens de laatste grote problemen op Schiphol werden veel bedden voor gestrande reizigers geplaatst. Maar door wie die geleverd werden?

    Mogelijke scenario's:
    DICO wordt verkocht aan een sectorgenoot en verdwijnt van de beurs.
    DICO wordt verkocht en de beursnotering wordt overgenomen door de koper, al dan niet lekker gemaakt met een eigen beursnotering ter streling van het ego.

    Vragen voor de jonge onderzoekers:
    Wie zitten er in Manaus?
    Wie zitten er in Mercurius?
    Past DICO binnen het business model van Beter Bed?
    Van wie is Auping eigenlijk?

    Voor de duidelijkheid: long DICO.

    Groet,

    Nora

    Vrijdag 04 Augustus 2006 09:27

    Door Andre Sterk Van DOW JONES NIEUWSDIENST
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Leverancier van stalen bedden en slaapplekken voor evenementen Dico International boekte over de eerste zes maanden een nettowinst van EUR498.000 tegen EUR142.000 over de eerste helft van 2005, aldus het bedrijf vrijdag voorbeurs in een persbericht.

    De winststijging dankt Dico vooral aan een kostenreductie. In april van dit jaar verwachte Dico nog licht hoger winst te boeken ten opzichte van het vorig jaar.

    De omzet van het bedrijf daalde licht naar EUR2,9 miljoen van EUR3,05 miljoen in de eerste zes maanden van 2005. Deze daling is het gevolg van een inkrimping van de collectie van Dico. Het bedrijfsresultaat kwam uit op EUR498.000 tegen EUR227.000 vorig jaar.

    Er zijn geen analisten die het lokale fonds, wier koers tot stand komt volgens het veilingsysteem, volgen.

    Chief Executive Officer (CEO) Michiel Herter verwacht voor dit jaar een ruime verdubbeling van de omzet ten opzichte van de EUR5,5 miljoen over 2005.

    'Met de overname van onze branchegenoot Apple, die sinds 1 juni in onze boeken is geconsolideerd, verwachten we dit jaar zeker twee keer zoveel omzet te boeken. In combinatie met verdere kostenbesparingen en een bredere portfolio voor onze bestaande klanten, zal dit ook een positieve uitwerking hebben op de jaarwinst', aldus Herter.

    Autonoom verwacht Herter per jaar de omzet met 6% tot 8% per jaar te kunnen laten groeien.

    Herter heeft via zijn investeringsbedrijf Manaus 43,5% van de aandelen Dico in bezit als de cumulatief preferente aandelen worden meegeteld. Als deze buiten beschouwing worden gelaten ligt het belang van Manaus op 70%.

    Voor dit jaar is Dico klaar met overnemen, 'maar voor 2007 sluit ik een volgende acquisitie niet uit, waarbij de belangstelling uitgaat naar Duitsland', zegt Herter.

    Dico verwacht voor de rest van dit jaar dan ook een verdere stijging van de nettowinst.

    Het bedrijf signaleert een aantrekkende meubelmarkt in zowel Nederland als Duitsland. De detailhandel in deze landen breidt de collecties weer uit en Dico denkt daarvan te profiteren.

    'We zitten in Duitsland in het zogeheten hoge segment en daar zien we duidelijk herstel', aldus de CEO.

    Dico verwacht verder dat in de tweede helft van dit jaar de collectie van Apple in Duitsland en Belgie in de verkooplijn kan meelopen. De kantoren van beide ondernemingen zullen, zoals reeds aangekondigd, worden samengevoegd met kostenbesparingen tot gevolg.

    Dico heeft dit jaar tot nu toe nogal wat veranderingen en turbulentie doorgemaakt. Zo werden productieactiviteiten afgestoten naar Polen, Tsjechie Italie en China. Er werden nieuwe activiteiten ontwikkeld in de evenementensector en recent werd dus de Nederlandse branchegenoot Apple overgenomen. En heel even leek Herter in de race voor een lijststrekkersschap voor D'66.

    Tussendoor was er dit jaar nogal wat onrust en onduidelijkheid over de forse koersstijging van het aandeel.

    Op 27 maart noteerde het aandeel EUR6,50 nadat een onderhandse plaatsing van aandelen werd gevolgd door een afname van een aandelenpakket Dico door International Assets, 'met de garantie deze te kunnen doorplaatsen bij beleggers'. Deze vermogensbeheerder opperde vervolgens bij het televieprogramma Business Class van Harry Mens dat het fonds koopwaardig was.

    Het Openbaar Ministerie doet nu een onderzoek naar mogelijke koersmanipulatie met het aandeel Dico door Geert Schaaij van vermogensbeheerder International Assets. Dat doet het OM naar aanleiding van een aangifte door de Autoriteit Financiele Markten. Schaaij is inmiddels weg bij International Assets.

    De samenwerking met De Boer Tenten bij evenementen waarbij door Dico slaapaccomodatie wordt geleverd, heeft dit jaar tot nu toe nog geen zichtbare omzet opgeleverd, maar Herter verwacht in de tweede helft van dit jaar uit deze relatief nieuwe activiteit wel substantiele omzet te genereren.

    Apple zorgt voor een balanstotaal dat sterker is gegroeid dan het eigen vermogen met als gevolg dat de solvabiliteit daalde tot 28%. Deze kan weer stijgen naar 36% na de voorgenomen verkoop van vastgoed van Apple in Dedemsvaart. Deze staat op de balans onder de post 'materieel in de verkoop' voor EUR 2,9 miljoen. Deze vestiging wordt vervolgens weer teruggehuurd.

    Dico sloot donderdag op EUR0,09 hoger op EUR3,69.

    De second opinion die Dico bij een groot accountantskantoor inzake de boekhoudkundige status van in het verleden geemitteerde preferente aandelen heeft aangevraagd is nog niet binnen, 'maar die zal niet lang meer op zich laten wachten', aldus Herter.

    Accountant Deloitte stelde eerder dat de preferente aandelen onder het vreemd vermogen vallen, terwijl Dico uitging van eigen vermogen. Volgens Deloitte is het dividend van de cumulatieve preferentie aandelen een schuld. In dat geval zou er over 2005 sprake zijn van een verlies van meer dan EUR100.000 in plaats van een winst van EUR 142.000. Herter sprak nogmaals het vertrouwen uit dat de second opinion Dico in het gelijk zal stellen.
  3. [verwijderd] 13 februari 2007 23:08
    Je zou bijna denken dat iedere DICO-medewerker z'n eigen BV heeft. Hierbij komen overigens nog de BV's van Apple en P&W Design en Projects.

    Handelsnaam KvK-nummer
    Adres Vestiging
    DICO Benelux B.V. 05038529 0000
    Marconistraat 5, 7701SJ Dedemsvaart Hoofdvestiging

    DICO Export B.V. 01047484 0000
    Marconistraat 5, 7701SJ Dedemsvaart Hoofdvestiging

    DICO Distribution Center B.V. 05041940 0001
    Marconistraat 5, 7701SJ Dedemsvaart Hoofdvestiging

    DICO Group Services B.V. 05051449 0000
    Marconistraat 5, 7701SJ Dedemsvaart Hoofdvestiging

    DICO Participaties B.V. 05055168 0000
    Marconistraat 5, 7701SJ Dedemsvaart Hoofdvestiging

    DICO Group B.V. 05066076 0000
    Marconistraat 5, 7701SJ Dedemsvaart Hoofdvestiging
  4. forum rang 10 voda 15 februari 2007 16:16
    quote:

    rodeco* schreef:

    Kopen of niet? Wat denken jullie ?
    Ja?

    RTRS-Dico boekt flinke winststijging (2)
    N i e u w bericht, meer informatie

    AMSTERDAM (ANP) - De leverancier van slaapkamermeubilair
    Dico heeft vorig jaar flink meer winst behaald dan in 2005. Het
    bedrijf verwacht dit jaar te kunnen profiteren van de versterkte
    marktpositie en het toenemende consumentenvertrouwen in
    Nederland en Duitsland. Dat heeft het bedrijf donderdag
    bekendgemaakt.

    De nettowinst steeg tot 900.000 euro van 100.000 euro in
    2005. De omzet nam met 60 procent toe tot 8,6 miljoen euro. Dico
    rekent dit jaar op een ,,substantiële'' stijging van de omzet
    door de bijdrage van het vorig jaar overgenomen Apple Furniture.
    De cijfers van dat bedrijf werden vorig jaar voor zeven maanden
    meegenomen in de resultaten van Dico. Een woordvoerder wil geen
    percentage verbinden aan de verwachte omzetgroei.

    Procentueel zal de omzet het meest stijgen in Duitsland,
    maar ook in de Polen, Oekraïne en Roemenië begint de markt aan
    te trekken. Sinds kort is Dico ook actief in Rusland.
    Oost-Europa draagt momenteel nog geen 10 procent bij aan de
    omzet maar de vooruitzichten zijn goed, aldus het bedrijf.

    Naast het leveren van bedden wil Dico zich meer gaan
    toeleggen op de verhuur van tijdelijke slaapplaatsen,
    bijvoorbeeld bij EK's en WK's voetbal, en de thuiszorg. ,,De
    thuiszorg is voor ons echt een speerpunt. We willen er graag in
    uitbreiden''.

    Dico maakte verder bekend 245.000 aandelen onderhands te
    hebben geplaatst voor 3,60 euro per aandeel. De uitgifte is
    bedoeld om het eigen vermogen te versterken met het oog op de
    verwachte groei van de onderneming.

    ((ANP Redactie Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20
    504 5999))
  5. forum rang 10 voda 15 februari 2007 16:50
    DICO boekt omzetstijging van 59% dankzij overname Apple15 feb 2007, 16:05 uur
    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - DICO International, leverancier van slaapkamermeubilair en tijdelijke slaapplaatsen, heeft in 2006 een omzetstijging geboekt van 59%, mede dankzij de overname van Apple Furniture. Dat heeft het bedrijf uit Dedemsvaart donderdag bekendgemaakt op basis van de voorlopige jaarcijfers over 2006.

    De omzet van DICO bedroeg vorig jaar EUR 8,6 miljoen tegen EUR 5,4 miljoen een jaar eerder. In het resultaat is de omzet van Apple verwerkt sinds de overname in juni 2006.

    De winst voor de onderneming nam toe van EUR 0,1 miljoen in 2005 tot EUR 0,9 miljoen afgelopen jaar. Per aandeel bedraagt de winst EUR 0,37, tegen EUR 0,06 een jaar eerder. DICO meldt dat het resultaat werd beinvloed door bijzondere opbrengsten, en eenmalige kosten voor de overname van Apple en de daaropvolgende reorganisatie.

    Om het eigen vermogen te vergroten en om verder groei te financieren, geeft het bedrijf 245.000 nieuwe aandelen uit. Deze aandelen zijn onderhands geplaatst voor EUR 3,60 per aandeel.

    (c) BETTEN BEURSMEDIA NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)


8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.