Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Logica« Terug naar discussie overzicht

Daling LogicaCMG is koopmoment

23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 23 januari 2007 17:21
    Daling LogicaCMG is koopmoment - Kempen


    AMSTERDAM (Dow Jones)--De trading update van LogicaCMG was onder de verwachting van analist Jan Willem Berghuis van Kempen & Co. De autonome omzetgroei van net onder de 5% is lager dan de analist had verwacht. Dit was voornamelijk te wijten aan Frankrijk waar de omzet met 4,4% toenam waar Kempen op 7,7% rekende. Desondanks denkt de analist dat de algehele marktcondities in het Verenigd Koninkrijk en de Benelux zijn verbeterd, waardoor er weinig neerwaartse risico's zijn ten aanzien van de winstverwachting. Berghuis handhaaft het advies hold en een koersdoel van 180 pence vanwege de waardering van het aandeel en stelt dat iedere daling een koopgelegenheid is. Omstreeks 09.40 uur noteert het aandeel 5,4% lager op EUR2,65, terwijl de Midkap met 0,4% daalt. (ALT)



    Dow Jones Nieuwsdienst: +31 20 5890270, amsterdam@dowjones.com



    (END) Dow Jones Newswires

    January 23, 2007 03:43 ET (08:43 GMT)

    Copyright (c) 2007 Dow Jones & Company, Inc.

    *Alex is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
  2. [verwijderd] 23 januari 2007 17:50
    Evenzo positief: verkoop Telecom afd staat men nu voor open. 200 milj GBP, da's niet verkeerd.

    INTERVIEW-LogicaCMG sees growth matching rest of market
    Tue Jan 23, 2007 2:59 PM GMT

    LONDON, Jan 23 (Reuters) - Anglo-Dutch computer services firm LogicaCMG (LOG.AS: Quote, Profile , Research)(LOG.L: Quote, Profile , Research) said on Tuesday it expected to see its own overall growth match the rest of the IT services sector and it was open to offers for its telecoms products division.

    "That (5-6 percent) is the rate that the market is growing at, more in some countries and a little bit lower in the UK, and we feel comfortable we can achieve the market level of growth," Finance Director Seamus Keating told Reuters.

    He added the firm was also open to offers for its telecoms products division as it increasingly concentrates on the IT services market.

    "As the business gets bigger in IT services then it (telecoms products) becomes less critical to the overall business."

    "If we established there was a way to get better value for shareholders we would clearly look at that, dependent on what the price might be," he added.

    Analysts say the business could fetch as much as 200 million pounds ($396.8 million).
  3. [verwijderd] 23 januari 2007 17:54
    quote:

    voda schreef:

    Ik sta op het punt van instappen. Morgen nog een klein dipje naar 2.62 denk ik. Daar ligt dan een koopordertje....
    Verwacht eerder een herstel dan een verdere daling, misschien dat de koers in de ochtend nog iets terugzakt. 'k denk dat er steeds meer adviesverhogingen komen o.g.v. het huidige prijsnivo.

    guruwatch.nl/advies.asp?Id=23464
  4. sharkie 23 januari 2007 17:55
    ik ben zojuist ingestapt, kan mogelijk morgen nog wel even dalen maar verwacht vervolgens een gestage oplopende koers dit jaar.
    Opvallend hoog volume vandaag waarbij volgens mijn berekeningen meer dan 3% van de uitstaande aandelen is omgezet in UK en NL, hopelijk zorgt dit dan voor een mooie steun rond de 2,60!

    Gr J
  5. [verwijderd] 23 januari 2007 18:16
    Onderstaand stuk van beleggersbelangen beschrijft de gang van zaken het beste. Teleurstelling begrijpelijk maar rechtvaardigt niet een dergelijke daling.

    Beleggers verliezen geloof in LogicalCMG

    Beleggers waren duidelijk teleurgesteld in de trading update van LogicaCMG. Het aandeel daalde in de ochtenduren met 5,4% tot €2,65. Met een omzet op de beurs van 5,4 mln stukken, bij een gemiddelde dagomzet van 1,4 mln stukken in de afgelopen drie weken, lijken beleggers voor een groot deel de brui te geven aan het geloof in LogicaCMG.


    Er is sprake van teleurstelling maar het lijkt er op dat in de daling van het aandeel meer frustratie zit dan teleurstelling. Wie de forums op internetsites bekijkt, weet dat er veel geklaagd wordt over de prestaties van LogicaCMG. Er wordt veel gespeculeerd op verkoop van de stukken om de winst van de afgelopen drie maanden veilig te stellen. Duidelijk blijkt nu dat veel beleggers toch hebben vastgehouden in de hoop op een betere update. Nu deze tegenvalt, ook al is er sprake van een ‘lichte’ teleurstelling, gaan bij veel beleggers de stukken er alsnog uit.

    Met het oog op 2007 kun je jezelf als belegger echter afvragen of je niet beter kunt blijven zitten, want echt slecht ziet het er voor LogicaCMG niet uit. Of zoals Victor Bareno van SNS Securities het stelt: “Strategisch is de onderneming goed gepositioneerd”. Hij ziet dan ook ruimte voor verdere verbeteringen in 2007.

    Analyse: veel positieve geluid in trading update (23-01-2007
    Advies: aandeel LogicaCMG gewoon aanhouden (23-01-2007)

    Zie hier de koers van het aandeel LogicaCMG
    Zie hier meer over LogicaCMG op BeleggersBelangen.nl via Google.com
  6. robin200 23 januari 2007 18:35
    4 weken was ik volledig uit LOG gestapt. Heb mijn winst destijds genomen. Het wordt nu weer een mooi koopmoment. Ik verwacht dat er morgen wel een dalinkje aan zit te komen, daarna is er mijn inziens maar 1 weg. Dit is de bescheiden mening van een tradertje. Voor de LT aandeelhouder is het natuurlijk weer een klap in gezicht, deze daling. Maar zo gaat het al 2 jaar met LOG. Doe er je voor deel mee. Buy moderate low, sell moderate high.
  7. [verwijderd] 23 januari 2007 20:01
    Ole Logica. Heb hier verleden jaar -lang- ingezeten, toen maar turbo's, enorm verlies geleden. Toen ik eindelijk de strijd opgaf bekeek ik hun website nog eens, kwam terecht op het smoelenboard en dacht..nee hier kan alleen een bestuurswisseling soelaas bieden. Tot die tijd verwacht ik LOG op 2.50 en bodem 2.30, iets hoger dan verleden jaar. Succes!
  8. [verwijderd] 23 januari 2007 21:40
    quote:

    friesduimpje schreef:

    Wall Street: technologiesector zet indices hoger.

    Gister was het andersom.
    Volgens de wet van Bartje moeten we dus morgen weer om hoog.
    Volgens mij zit er de komende tijd niet zoveel potentie in de koers,vandaag was toch een tegenvaller met de omzet van het bedrijf.
  9. Ruud100 23 januari 2007 22:22
    quote:

    ezel schreef:

    Ole Logica. Heb hier verleden jaar -lang- ingezeten, toen maar turbo's, enorm verlies geleden. Toen ik eindelijk de strijd opgaf bekeek ik hun website nog eens, kwam terecht op het smoelenboard en dacht..nee hier kan alleen een bestuurswisseling soelaas bieden. Tot die tijd verwacht ik LOG op 2.50 en bodem 2.30, iets hoger dan verleden jaar. Succes!
    En zeker weer vol in de turbo's gegaan om van de door jou voorspelde koersdaling te profiteren en je verliezen goed te maken?

    Nou, veel sterkte dan

    Gr
    Ruud
  10. Borreltijd 24 januari 2007 11:10
    Wat vinden jullie van het kopen van een call optie LC voor eind september '07 in kan de out the money versie van 3 euro.

    Verwacht niet dat hij in 9 maanden 16 % stijgt naar 3 euro maar winst pakken na 5 maanden bij 8% stijging van aandeel is natuurlijk ook intressant.

    Call kost erg weinig op dit moment...

    Wat vinden jullie ?
  11. [verwijderd] 24 januari 2007 17:23
    Helaas ben ik een van de personen die dankzij de daling met een aardig verlies zit (leermoment: altijd een stoploss gebruiken en van te voren instelen). Kon dan ook eigelijk niet anders om vandaag bij 2.62 bijkomen. Mijn positie komt hiermee uit op 4500 stuks.

    Waarom bijkopen? Fundamenteel is het een sterk aandeel en de markt ziet er goed uit. Daarnaast vind ik de afstraffing te groot. 10% op korte termijn terwijl de resultaten op de autonome groei goed waren staat niet in verhouding. Van de jaarcijfers verwacht ik overtreffende cijfers in verhouding met de analisten voorspellingen.
  12. mjmj 24 januari 2007 20:28
    ik heb een aantal keren een flink blauwtje gelopen met Log. En ik heb de grafieken daarna nog eens goed bestudeerd en kreeg op een gegeven moment toch echt het gevoel dat er partijen zijn die op belangrijke momenten flink dumpen.
    Ik twijfel soms of dat aan de fundamenten ligt. Een andere verklaring kan zijn dat er een partij rustig zit te wachten op teleurgestelde beleggers en op enig moment met een (te laag) overname bod komen. Ik kan me voorstellen dat LOG voor wereldwijde spelers met een lage koers erg aantrekkelijk is bv voor zo´n clup als IBM. Maar ja om nu daarom in zo´n aandeel te stappen is wel erg veel gevraagd.
    Al met al blijf ik er vanaf.
    g
    m
23 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.