Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Logica« Terug naar discussie overzicht

Zie guruwatch

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. deodaat 22 januari 2007 13:55
    Analisten zien optimistische trading update LogicaCMG
    22-01-2007 13:52:22

    Amsterdam (BETTEN BEURSMEDIA NEWS) - LogicaCMG zal in de trading update die het bedrijf dinsdag geeft optimistisch zijn over de marktomstandigheden en de ontwikkelingen van het bedrijf. Met name positieve gang van zaken in het traditioneel slecht presterende Duitsland zal morgen opvallen, zo denken analisten.

    Het aandeel LogicaCMG dikte sinds begin december met 7,3% aan. Toen troffen analisten, tijdens een jaarafsluitend informeel evenement van de IT-onderneming waar ook bestuurders bij aanwezig waren, een management aan dat 'vol zelfvertrouwen' was.

    Deutsche Bank-analisten Mark Bryan en Rajeev Bahl stelden destijds al ervan uit te gaan dat hun verwachtingen voor 2006 veilig leken. Beide analisten stelden dat het management in jaren niet zo relaxed was.

    'Dit lijkt voort te komen uit de marktvraag en wat vroege successen uit recente acquisities. Ook lijkt echt voortgang te zijn geboekt met de opbouw van kostenefficiente leveringsmechanismen', zo stelden ze. 'Er zijn volgens hen ook wat gemengde factoren. 'We hebben het gevoel dat Nederland en Duitsland licht beter presteren dan we hadden verwacht, terwijl Telecom Products (TP) wel eens licht weggezakt kan zijn.'

    Gerardus Vos, analist van Citigroup, lijkt het verstandig om de divisie te desinvesteren. Telecom Products is verantwoordelijk voor circa 8% van de totale omzet van LogicaCMG. 'Het verkopen van TP zou risico's verminderen. Ook zou het beter zijn voor de balans van Logica', aldus Vos.

    LogicaCMG pleegde in 2006 twee acquisities. Zo nam het voor SEK 11,9 miljard (ca. EUR 1,3 miljard) het Scandinavische WM-data over. Ook rondde het begin 2006 de overname van het Franse Unilog af. Door de overname werd LogicaCMG de vierde speler in Frankrijk.

    Volgens analisten van Goldman Sachs valt in Frankrijk de acquisitie van Unilog goed uit, zo stellen ze in een rapport. 'Voordelen van de Unilog-overname zijn sneller zichtbaar dan verwacht, ondanks het feit dat omzetgroei bij de onderneming gedrukt wordt door de schaarste aan voldoende personeel.'

    Mede door de invloed van Unilog op de resultaten, verwacht Goldmans Sachs dan ook dat LogicaCMG, bij de presentatie van de definitieve jaarcijfers op 28 februari, resultaten bekend zal maken die rond- tot licht boven de verwachting van de markt uit zullen komen.

    Rabo-analist Hans Slob geeft aan dinsdag goede geluiden over het herstel van de Duitse markt. 'Dat is onder meer te danken aan de gerealiseerde kostensynergieen die zijn ontstaan door de Unilog-acquisitie, verbeterende marktomstandigheden en doorgevoerde managementsveranderingen', aldus Slob.

    Slob blijft daarentegen sceptisch over de in zijn ogen 'grote en dure' acquisitie van WM-data, na de winstwaarschuwing van IT-dienstverlener TietoEnator.

    Deze Finse onderneming, de Scandinavische concurrent van WM-data, maakte begin januari bekend dat het de eigen verwachting voor de operationele marge in 2006 niet heeft waargemaakt. TietoEnator ziet onder meer aanhoudende prijsdruk in de Scandinavische regio.

    'In het licht van de resultaten van TietoEnator is onze verwachting voor een autonome groei van WM-data van 5% in 2007 wellicht te veel gevraagd. Dat biedt ruimte voor teleurstellingen', aldus Slob. WM-data behaalde in het derde kwartaal van 2006 een nettowinst van SEK 102 miljoen (circa EUR 11,1 miljoen). Een jaar eerder leed de Scandinavische IT-dienstverlener nog een verlies van SEK 14 miljoen.

    Wat betreft de autonome groeiverwachting voor 2007 stellen twee door Betten geraadpleegde analisten een groei te verwachten van 4,5%. Voor dit jaar stelt analist Slob van Rabo dat LogicaCMG bij de presentatie van de definitieve cijfers een autonome omzetgroei van 5,6% zal rapporteren, licht boven de 5,3%-groei die de onderneming eerder als target stelde.
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.