Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Frank van Dongen - Appletje, eitje, putje

17 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 januari 2007 10:31
    Helemaal met je eens Cees. Die iPhone is super cool, maar: (1) geen umts/3g (2) geen directe verbinding met i-tunes (3) geen flexibele software als alle andere PDA's (4) geen connectie met office mogelijk. En Pas over een half jaar op de markt? Vroeger heette dit Vaporware, als een software bedrijf dat deed. Dont belief the hype, short Apple..
  2. [verwijderd] 10 januari 2007 10:34
    menno79

    meer heb je toch niet nodig om telefoonnummers & smsjes in op te slaan?

    Voor mensen die denken dat apple hier mee ga scoren:
    quote:

    schreef:

    Het hebbeding is alleen beschikbaar voor klanten van Cingular die een tweejarig abonnement afsluiten en zal het volgens Jobs niet op andere netwerken gaan doen.
    Bron: webwereld.nl

    Zolang dat ding maar bij 1 operator te gebruiken is, is dat ding al mislukt voordat hij verkocht wordt..

    Voor de rest ben ik het met meneer van Dongen eens
    Een telefoon moet kunnen bellen, en dit goed kunnen doen. Ook Standby tijd en het aantal uren dat je kan bellen met een telefoon zijn van belang vind ik. De Iphone(komt er een rechtzaak met linksys?http://www.webwereld.nl/articles/44230/iphone)heeft een standbytijd die gelijk staat aan de bakbeesten van begin jaren 90 :S

  3. Openkader 10 januari 2007 11:13
    Opvallend dat er zoveel neuzen de zelfde kant opstaan als Cees wat roept. ('Helemaal mee eens" is volgens mij de meest gebruikte term op internetfora). Beleggen is geen Appletje, eitje en putje.
    Nooit beleggen in iets wat je niet begrijpt en zeker niet in Apple shorts.
    De analyse van Cees is wat kort door de bocht. Teveel gericht op de waan van de dag. Wel heeft hij een punt als het gaat om de positie van Steve Jobs. Onderzoek zal uitwijzen of Steve betrokken is bij optie zwendel. Dit geldt overigens niet alleen voor Apple maar voor talloze andere ondernemingen.

    Apple staat of valt niet uitsluitend door iphone. Aandelen Apple bestaan al sinds de jaren 80. Kijken we naar de grafiek dan zien we op lange termijn een uptrend. Was je eind jaren negentig ingestapt dan was je nu spekkoper.

    Omdat Apple zeer innovatieve computers maakt (De nieuwste Mac's draaien zelfs op concurrent Windows Microsoft)
    Door het succes van ipod worden er steeds meer Mac's verkocht.
    Zelfs beleggers gebruiken zo'n ding.

    Kijk ik naar de grafiek dan vind ik een koersdoel van 100 dollar reeel!

    groet, PB

  4. [verwijderd] 10 januari 2007 11:56
    je zit er volledig naast cees. ook vwb je opmerking dat zo'n ms-mp3gedrocht beter zou zijn dan een ipod. apple zet de lijnen uit, de rest volgt. dat is zo sinds 1977 en (daar heb je een punt)
    zolang Jobs niet onder de tram terechtkomt zal dat nog wel even zo blijven. (en nee, ik zal geen iphone kopen want ik vind het ook waanzin, maar reken er maar op dat ze als warme broodjes over de toonbank zullen gaan.)
    een trouwe en tevreden macgebruiker.
  5. forum rang 5 theo1 10 januari 2007 13:12
    Overvloed,

    Even voor de duidelijkheid: meestal ben ik het dus niet met vDongen eens. Nu eens wel en ik vind dat dat ook wel eens gezegd mag worden. Waar ik het mee eens ben, zijn in wezen 2 punten:
    1- die iphone vind ik overhypte en veel te dure onzin. Ik geloof niet in dat soort dingen en dus beleg ik er niet in, ook niet als het om een voor mij onbegrijpelijke reden omhoog gaat. Aan de andere kant zou het me niks verbazen dat er toch weer miljoenen van verkocht worden, maar met de beste wil van de wereld kan ik niet opgewonden raken van een telefoon, hoezeer het ding ook is opgepimpt.
    2- Apple is Jobs en Jobs kan opstappen, ziek worden, dood gaan, veroordeeld worden, weet ik veel. En wat gebeurt er dan met apple? Ze waren al eens bijna failliet.

    Om nu maar puts te kopen: zelf doe ik niks met opties, dus ook niet met apple puts. Gezien de grafiek vind ik het dapper, zeker geen appeltje eitje. Maar de titels worden niet door de auteur gemaakt, dus daar moet je niet te veel in lezen.
  6. [verwijderd] 10 januari 2007 13:17
    Van Dongen,

    Je hebt overduidelijk aangegeven met dit verhaal (en dat is niet de eerste keer) dat je geen enkel verstand hebt van de produkten van Apple, noch die van haar concurrenten.

    Dat je nu alweer puts aanbeveelt (is het voor de 9e of de10e keer, ben de tel kwijt) is dus wel consequent aan je gedachtespinsels. Maar ja, als dat vooral oppervlakkige nonsens is, wat moet je daar dan mee?

    Het heeft ook vedacht veel weg van 'revenge trading'. Eens zul je gelijk krijgen. Verlies AAPL daarom niet uit het oog.
  7. [verwijderd] 10 januari 2007 14:31
    quote:

    Redactie IEX.nl schreef:

    Appletje, eitje, putje

    Frank van Dongen - 10 jan, 09:30

    "Het kan nog gekker met Apple. Is de iPhone zo briljant? Als de idiotie een beetje over is, koop ik puts..."

    www.iex.nl/columns/columns_artikel.as...
    Frank,

    Puts kopen als de idiotie een beetje over is, klinkt als puts kopen wanneer de daling heeft ingezet c.q. een tijdje aan de gang is.

    Apple is populair en naar mijn idee wil men met de mode mee in plaats van een ander product upgraden.

    De timing van puts is zeer moeilijk, zeker als een fonds erg in de schijnwerpers staat, is het teveel tegen de stroom ingaan.

    Contrair handelen kan tot de beste resultaten leiden, het kopen van puts heeft als nadeel dat je vastzit aan een tijdslimiet.

    De tijdslimiet kan voor een verlies zorgen na 6 maanden, na 6 maanden en een week zou je een klapper gemaakt kunnen hebben.

    Ik vind het positief dat je reageerd in je draad,

    Groeten,

    Ozzy

17 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.