Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Redactie - AEX in 2007: eeeh...hoger

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 25 november 2006 00:58
    tja ik reageer al jaren nergens meer op maar lees toch bijna alles .
    zo waren er eerst annalisten die de beurs nog veel lager zagen gaan als 218 bla bla enz.
    nu lees ik tot mijn grote verbazing dat cornee wel wat ziet in logica cmg.
    terwijl de collums log. nee enz toch heel anders over kwamen !!!!! inmiddels laag in gestapt ?
    het is nog even wachten op een collum van marcel w. die ineens pharming wel van het vind . u begrijpt het al . net ingestapt ?
    zo bleert iedereen zijn posieties al jaren na en verder niets.
    zie ook het stukje ratten van onno !!! enz.
    zie ook gjn maar we gaan eerst terug naar 3XX dan als dat niet gebeurt 512 dat lukt nu ook even niet. morgen of volgende week . ik zei toch eerst 3XX
    hoop bla bla zonder nut dus.

    dus ? hoop gelul maar niks waar je
    wat aan hebt .

    forum leden zijn overigens nog veel erger. lullen echt altijd hun eigen positie na
  2. [verwijderd] 25 november 2006 01:41
    "forum leden zijn overigens nog veel erger. lullen echt altijd hun eigen positie na" zegt boomer 92.

    Ik kom Jaap van Duijn zo af en toe eens tegen en maak ook wel eens een praatje. Tenslotte is hij nu ook een privébelegger en niet meer verbonden aan Robeco.
    Ik vind hem oprecht en deskundig. Dat wil niet zeggen dat hij dus ook altijd gelijk heeft. Ook zijn adviezen snijden hout. Zijn voorspelling over een stevige correctie heeft hij twee jaar geleden ook al gedaan op een beleggingsbijeenkomst.
    Hij baseert zijn visie op een termijn van 5 tot 10 jaar. Niet alle forumleden waren het steeds geheel met hem eens. Zo zei Alex Otto dat hij i.t.t. Jaap van Duijn verwacht dat de rente in de VS laag blijft. Corné van Zeijl was ook die mening toegedaan omdat er in het jaar voorafgaande aan de presidentsverkiezingen in de VS altijd extra geld in de economie wordt gepompt door het zittende regime. Weer een ander pannellid zag juist risico's vanwege de huizenmarkt.
    De heren zullen elkaar wel enigszins de bal toespelen. Maar Jaap concludeerde dat de Amerikaanse economie relatief goede vooruitzichten heeft omdat de dollar niet overgewaardeerd is, maar wees met nadruk op het risico van renteverhogingen.
    Ongetwijfeld zal hij nog belangen in het Robeco Emerging Markets Fund hebben. Daarin zijn de beleggingen immers gespreid. Maar als ik naar de performance van dat fonds kijk, dan doet het over 5 jaar bezien weinig onder voor fondsen als Pictet Emerging Markets, JP Morgan Emerging Markets en performt het beter dan bijvoorbeeld Fidelity Emerging Markets.
    En ja.... de beheerders waar hij waardering voor vroeg, bijvoorbeeld Alex Otto van Delta Lloyd. Zeg nou zelf, doet het Deelnemingen Fonds het niet geweldig ?

    De tips over aandelen was redelijk uit de losse pols. Daarover heb je in het IEX-artikel kunnen lezen.
    Duidelijk werd dat de AEX best nog kan spurten, misschien wel over de 600, maar dat er ook rekening gehouden moet worden met een correctie steviger dan die in het voorjaar van 2006. Na het herstel verwacht met per saldo eind 2007 een hogere AEX.

    Lees ook eens mijn verslag onder de tab beleggingsfondsen: 'VOORUITZICHTEN VOOR 2007"

    Groet, fintech
  3. forum rang 7 ffff 25 november 2006 14:18
    Uit de Telegraaf: Zelfde verhaal natuurlijk, iets anders verwoord:

    Gouden tips van beurskenners
    24 Nov 06, 21:43
    AMSTERDAM - De RAI stond vrijdag in het teken van de 28e Dag van de Belegger. Specialisten uit de effectenwereld gaven tijdens een forum hun ‘gouden tips’ voor 2007.
    Voor Corné van Zeijl van SNS Bank is Logica CMG in de grootste kanshebber. Volgens de analist van de zakenbank is het bedrijf al voldoende afgestraft en heeft het aandeel nu veel opwaarts potentieel.

    Jorik van den Bos (Kempen Capital) koos vooral voor het dividend. Daarom zijn voor de deskundige ABN Amro, ING en vooral Unilever favoriet in 2007.

    Jaap van Duijn, onafhankelijk beleggingsgoeroe, is in het komend jaar vooral gecharmeerd van de technologiesector, met name Dell en Microsoft. Voor de Nederlandse markt koos hij voor het techologiebedrijf ASML.

    Rolf Stout van Fortis zocht het vooral in de Mid-en smallcaps. Hij is positief gestemd over Fugro en Boskalis. Daarnaast noemde hij ook lokaal fonds Air France-KLM als een potentiële winaar.

    Alex Otto (Delta Lloyd) vond het veelgeplaagde Getronics het toekomstige goudhaantje van de Amsterdamse beurs. Volgens Otto is het slechte nieuws over het IT-bedrijf al in de prijs van het aandeel verdisconteerd.

    Patrick Lemmens van ABN Amro verwacht dat KKR het goed gaat doen in 2007. Het private equityfonds heeft volgens Lemmens nog veel cashflow in de kas. De analist mikt op een rendement tussen de 10 en 15%.

    De Dag van de Belegger werd vrijdag goed bezocht. Vooral de workshops van verschillende bank-instellingen, beursgenoteerde bedrijven en beleggingsgoeroe´s vonden gretig aftrek.
  4. PGP 27 november 2006 16:30
    Bij CRUCELL alles zit perfect (zeldzaam in biotech ! - ik werk in de medische sector) en tòch zakken. Ideale kans om tegendraads long te gaan. Ik geef binnen 6 maanden rendez-vous same time-same place: koersdoel 23.50 !
    Omgekeerd plaatje bij ASML & financials: de eerste heeft volgens mij onrealistische verwachtingen vr 2007, de laatste smukken hun cijfers op met lagere voorzieningen voor slechte crediteurs in 2007, terwijl door iedereen een toename van "slechte kredieten" voorspeld wordt. En rentestijgingen in het vooruitzicht...! ? Afblijven en short.

    Ah ja, en de AEX: een (flink) steviger correctie dan in mei (tot 420 bv.) en de 600 zo rond eind 2008.
    Wie moet dan klagen: bijna 400 ptn. hoger op 5 jaar !?
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.