Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Opties« Terug naar discussie overzicht

Risico?

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 31 mei 2006 12:37
    quote:

    Hansbus schreef:

    Een aantal call opties (gelijke waarde) van augustus zijn minder waard dan die van juli. Als ik nu die van augustus koop en die van juli verkoop, dan maak ik toch altijd winst mits ik ze laat lopen tot de uitoefendatum of vergis ik me hierin?
    Jij vergist je hierin, ik weet niet over welke calls jij het hebt, maar het met een aan zekerheid grenzende kans is er namelijk een hele goede reden (dividend) voor. Zelfs als er geen reden voor is is er geen enkele garantie en kun je nog altijd verlies maken op zo'n trade.

    mvg
    Wilco
  2. [verwijderd] 31 mei 2006 12:51
    Kijk naar de opties jul 415 en aug 415. Het verschil is nu minder dan 1 Euro. Als de optie 415 afloopt heeft de aug 415 nog waarde. De eerste heb ik geschreven en de tweede verkocht. Je moet ze natuurlijk wel als een combinatieorder opgeven zodat beide voor 21 juli(de experatiedatum van de eerste) verkocht worden. Los verkopen en terugkopen is ook mogelijk maar het risico met de geschreven optie wordt dan erg groot. Je speelt in op het verlies in tijdswaarde.(bij Binck in de optiematrix vind je een erg overzicht)

    Hans
  3. [verwijderd] 1 juni 2006 13:29
    quote:

    Hansbus schreef:

    Kijk naar de opties jul 415 en aug 415. Het verschil is nu minder dan 1 Euro. Als de optie 415 afloopt heeft de aug 415 nog waarde.
    Jij doet alsof je de juli optie 'gratis' terug kunt kopen. Het is uiteraard nog maar zeer de vraag of dat zo is. De bulk van de waarde van de optie wordt bepaald door intrinsieke waarde. De futurewaarde van juli en augustus scheelt enkele punten (dividend en rente effecten) daardoor lijkt de verwachtingswaarde in de augustus opties klein, maar dat is schijn. Dat kun je ook zien aan de put prijzen.

    Zelfs als de prijzen werkelijk nauwelijks verschillen, betekent dat niet dat je er geld aan verdient. Als de onzekerheid nu groot is is de verzekering (optie) duur. Over een maand kan de wereld er heel anders uit zien en kan de waarde van de verzekering veel lager zijn. Dit effect kan, met name bij individuele fondsen, soms zeer groot zijn.

    mvg
    Wilco

  4. [verwijderd] 1 juni 2006 16:44
    Van "gratis" terugkopen is geen sprake. Bij index opties blijft er altijd tijdswaarde staan. kijk maar naar de juni opties AEX. Ik moet tevreden zijn met enkele euro's per combinatie. Afhankelijk van de hoeveelheid opties kan je dan winst maken. Aangezien ik door mijn eerste combinatieorder(time-spread) al winst gemaakt heb, denk ik dat alleen bij een zeer grote sprong van de AEX (minimaal 100 punten omhoog of omlaag) geen winst meer op de combinatie zal maken. Dan blijft mijn winst het bedrag wat ik initieel ontvangen heb. Ik heb echter een doorlopende combinatieopdracht lopen met een minimum limiet. Indien deze limiet bereikt wordt zal de geschreven optie teruggekocht worden en de gekochte optie verkocht. Normaal kost de eerste combinatieorder geld maar in dit geval niet.

    mvg

    Hans
  5. [verwijderd] 13 augustus 2006 11:20
    Zou het niet kunnen dat deze opties in maart 2007, op het moment dat de eerste expireert, wel eens 2 of meer euro van elkaar verschillen, naar gelang de stand van de AEX (hoger). Dan moet je op dat moment bijbetalen! Kik maar naar de mrt 360 en juni 360. Die verschillen nu(bied en laat meegenomen) 2,35 euro. Aan de andere kant: als de aex in maart onder de 400 expireert, kun je ook nog de tijdwaarde van de juno 400 opsnuiven!
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.