Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Hagemeyer« Terug naar discussie overzicht

RT Woensdag 9 augustus - 2006

280 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 9 augustus 2006 08:37
    Over 1 ding kunnen we het wel eens zijn, ongeacht de analisten verklaringen en koersdoelwijzingen. Hagemeyer heeft een schitterend resultaat geboekt.

    Bijna uit de as verrezen, gedumpt door de meeste beleggers, maar toch door stug volharden eindelijk weer een winst gerealiseerd. Petje af voor Rudi de Becker en al zijn medewerkers!!

    Zo, dat mag ook wel eens gezegd worden!!

    En nu nog die koers omhoog!!

    Hans
  2. [verwijderd] 9 augustus 2006 08:38
    Hagemeyer schrijft zwarte cijfers in eerste halfjaar9 aug 2006, 08:37 uur
    AMSTERDAM (Dow Jones)--Technisch handelshuis Hagemeyer maakte woensdag bekend weer winst te hebben gemaakt in het eerste halfjaar van 2006 en gaf daarnaast een verwachting af voor heel het jaar.

    De leverancier van onder meer kabels, stopcontacten en eerste hulppakketten heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst gemaakt EUR26 miljoen, vergeleken met een nettoverlies van EUR58 miljoen een jaar eerder. De gemiddelde verwachting van vijf door Dow Jones gepolste analisten lag op EUR22,2 miljoen.

    Hagemeyer maakte weer winst door de verbetering van de marktomstandigheden en gestegen grondstofprijzen. Daarnaast heeft het bedrijf de afgelopen jaren uitgebreide kostenbesparingsmaatregelen genomen.

    Het bedrijfsresultaat voor bijzondere posten kwam uit op EUR77 miljoen, 13% meer dan in het eerste halfjaar van 2005. Voor heel 2006 verwacht Hagemeyer, dat eerder zei dit jaar weer zwarte cijfers te schrijven, een bedrijfsresultaat van tenminste EUR170 miljoen. Het bedrijf maakt daarbij wel het voorbehoud dat zich geen aanzienlijke negatieve effecten van grondstofprijzen voordoen.

    De omzet steeg in het eerste halfjaar van 2006 met 13% naar EUR2,9 miljard, van EUR2,6 miljard een jaar eerder.

    Door Merel Stikkelorum, Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5890270, merel.stikkelorum@dowjones.com

  3. [verwijderd] 9 augustus 2006 08:46
    Zeker zeker, er zit een stijgende lijn in. Desondanks toch even wat puntjes:

    - De nettowinst van 27 miljoen, is vrij laag t.o.v. een omzet van 3 miljard. Niet extreem laag, maar wel onder de verwachtingen van de analisten(toch wel meer als 1% winstmarge hadden ze verwacht);

    - De omzet zit net onder de verwachtingen. Net onder de 3 miljard, terwijl ze iets meer als 3 miljard hadden verwacht. De groei in het 2de kwartaal is iets lager uitgevallen, vandaar net niet de doelstelling gehaald;

    - Daarentegen zijn de resultaten in Verenigd Koninkrijk wel redelijk, alsmede de resultaten in Duitsland en Nederland. Noord-Amerika daarentegen, loopt wat terug(omzet gedaald in 2de kwartaal en operationele lasten met 17 miljoen toegenomen(13,4%).

    Ben benieuwd wat ze ervan vinden. Ze kunnen zeiken over een paar dingen, maar feit is wel dat er groei in zit, en dan met name in Europa. De rest laat nog even op zich wachten!!

    Ik verwacht toch een stabiele koers, waar een echte stijging niet zal gebeuren!! Ik ben benieuwd!!
  4. [verwijderd] 9 augustus 2006 08:47
    Hagemeyer ziet bedrijfsresultaat bijna verdubbelen in 2006
    AMSTERDAM (FD.nl/Betten) - Hagemeyer verwacht dat het bedrijfsresultaat voor bijzondere posten in 2006 uit zal komen op ten minste euro 170 mln. In 2005 behaalde het bedrijf nog een resultaat van euro 88 mln.

    Hagemeyer gaat er bij de verwachting van uit dat zich 'geen aanzienlijke negatieve effecten van grondstofprijzen voordoen'. Dat heeft de Naardense distributeur van elektrotechnische producten en materialen woensdag laten weten bij de publicatie van zijn halfjaarcijfers.

    Ook heeft Hagemeyer zijn doelstellingen voor de korte termijn verhoogd. Analisten hadden al een verhoging van de doelstellingen voorzien.

    Het bedrijf gaat er nu van uit om in 2007 een rendement op geinvesteerd vermogen (ROIC) voor zijn kernactiviteit Professional Products en Services (PPS) te behalen van 10%, ten opzichte van een Weighted Average Cost of Capital (WACC) van momenteel 8%. Eerder streefde het bedrijf naar een ROIC van 9%.

    Verder zal het uiteindelijke ROIC naar verwachting tussen de 8% en 12% liggen, tegen een eerder geprognotiseerde 7-10%. De uiteindelijke uitkomst is afhankelijk van in hoeverre het bedrijf in staat is de overige doelstellingen te realiseren.

    De onderneming mikt hierbij nu op een jaarlijkse omzetgroei tussen de 4% en 6% en een verbetering van de brutomarge. De verwachting voor de jaarlijkse omzetgroei bevond zich voorheen op 3% tot 5%, waar voor de brutomarge een verbetering tot 23%-24% werd voorzien.

    Ook heeft Hagemeyer voor het eerst een doelstelling afgegeven voor 2009. Dan is de target voor PPS om een ROIC te behalen tussen de 11% en 15%, ten opzichte van een Weighted Average Cost of Capital (WACC) van momenteel 8%. Ook hierbij gelden als voorwaarde het uitgangspunt van een jaarlijkse omzettoename van 4% tot 6% en de doelstelling tot een verbetering van de bruto marge.

    Bestuursvoorzitter Rudi de Becker had eerder dit jaar al aangegeven dat hij de intentie had om de vooruitzichten aan te passen bij de halfjaarcijfers.

    Wat de resultaten betreft, maakte Hagemeyer bekend dat het in de eerste helft van het jaar een nettowinst heeft geboekt van euro 26 mln, tegen een verlies van euro 58 mln in dezelfde periode vorig jaar. Analisten geraadpleegd door Betten Beursmedia waren uitgegaan van een winst van euro 18,4 mln.

    Per aandeel boog de handelaar in stopcontacten en gereedschap een verlies van euro 0,11 om in een winst van euro 0,05. Hierbij lag de consensus op euro 0,04.

    Het bedrijfsresultaat (ebit) voor bijzondere posten kwam in de eerste zes maanden van het jaar uit op euro 77 mln, waar analisten gerekend hadden op euro 62,5 mln. Een jaar eerder bedroeg het ebit ex-items nog euro 9 mln.

    De omzet klom van euro 2.640 mln naar euro 2.987 mln. De consensus lag hierbij op euro 2.905 mln. Hogere grondstoffenprijzen, vooral gedreven door prijsstijgingen van koper, bepaalden ongeveer de helft van de omzetgroei.

    Onderliggend groeide Hagemeyer in de eerste zes maanden van 2006 met 11,2%, waar de autonome omzetgroei in dezelfde periode van 2005 nog 3,3% bedroeg. Hiermee doet Hagemeyer het beter dan analisten hadden verwacht. Zij gingen uit van een onderliggende groei van 8,8%.

    De belangrijkste divisie PPS zag de autonome omzet met 9,5% toenemen, tegen 4,5% een jaar eerder. In het Verenigd Koninkrijk boekte Hagemeyer een autonome omzetgroei van 7,7%. In het eerste kwartaal van 2006 lag die omzetgroei nog op 6,3%.

    Analisten zijn met name geinteresseerd naar de prestaties in het VK nadat een krimpende markt en een mislukt IT-project in het land de handelsonderneming in 2003 aan de rand van de financiele afgrond brachten.

    Hagemeyer zag zich gedwongen een nieuw krediet af te sluiten en nieuwe aandelen uit te geven. Daarna werd besloten de activiteiten in het Verenigd Koninkrijk te reorganiseren.

    Ondanks de 'grillige ontwikkeling' van grondstofprijzen en het feit dat de omzetgroei moeilijk te voorspellen is, durft bestuursvoorzitter De Becker toch te stellen dat hij 'een verdere positieve tweede helft van het jaar' verwacht, met een 'gezonde onderliggende omzetgroei' en een verbetering van de winstgevendheid ten opzichte van vorig jaar.

    (c) Het Financieele Dagblad in samenwerking met Betten Beursmedia News (contact: webred@fd.nl/ 020-5928456)

    Copyright (c) 2006 Het Financieele

    vriendelijke groet lucas D
280 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 14 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.