Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Corné van Zeijl - Verstrooide professor

32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste | Omlaag ↓
  1. Chichi21 7 juni 2006 00:47
    Heerlijk, dit soort grafiekjes. Wellicht kan een deel van de misverstanden nog eens objectief worden belicht (Kan mij toch niet voorstellen dat heer C een verkeerd grafiekje gebruikt)

    Duidelijk is bij deze aangetoond dat het kabinet van Agt-Wiegel, qua overheidstekort, de grootste ramp voor dit land was sinds de 2de wereldoorlog (van circa 2,5% tot meer dan 6 % in hun laatste jaar (81).)

    Kabinet Den Uyl varieerde tussen de -1 en - 3 %. Hihi ...-;

    Mvg CC

  2. [verwijderd] 7 juni 2006 08:48
    quote:

    Laaglander40 schreef:

    Beste Corné,

    Goed artikel, waar geen speld tussen te krijgen is.

    Rendement volgens Morningstar.nl, 6 juni 2006:
    SNS Nederlandfonds 52.3% in 3 jaar.
    Volgens dft.nl in die 3 jaar:
    AEX van 289,39 naar 427,88 dus +47,86 %.

    Dus, BJL ("splinter en balk", waar slaat dat nou weer op??) het SNS Nederlandfonds heeft zijn benchmark WEL verslagen.
    Goed zo, jij bent de perfecte klant voor banken en beleggingsfondsen.

    PS: Vergeet niet dat op LT de helft van je rendement wordt gegenereerd door dividenden.
    PPS: Hoe komt die geweldige outperformance van de AEX tracker ten opzichte van de AEX index tot stand denk je als die slechts de index volgt?
  3. [verwijderd] 7 juni 2006 09:46
    Beetje goedkoop om het rendement t.o.v. de benchmark erbij te halen als er gesproken wordt over macro econimische ontwikkelingen.

    En dat zo'n man de tweede kamer van advies voorziet is zeer twijfelachtig. Want zelf ik, als commercieel econoom, kan inzien dat de overheidsschulden een probleem zijn.

    Om het rapport van Scheepsbouwer hierbij te slepen is wederom onzin. Want wat hij stelt is dat er een giga mentaliteitsomslag nodig is om investeringen in de ICT in de zorg rendabel te maken. En niets is minder waar.
  4. [verwijderd] 7 juni 2006 09:57
    Die Groningse hoogleraar moet weg. Ontslagen. Zo'n stuk onbenul verdient niet op kosten van de belastingbetaler op die plek te zitten.

    Overigens wil ik nog even opmerken dat het kabinet Den Uijl met zijn talloze ongelooflijk kostbare open einde regelingen (WAO et cetara) heeft gezorgd voor meer dan dertig jaar ellende in de staatsfinanciën (we plukken er nu nog steeds de wrange vruchten van). Dus kom niet aan met dat lulverhaal dat Van Agt/Wiegel daar schuld aan hebben. Het is namelijk moeilijk, zoniet onmogelijk om eenmaal aangegane open einde regelingen weer terug te draaien (WAO, et cetera). Daar is namelijk erg veel moed voor nodig.

    Overigens moet ik bij Den Uijl altijd denken aan zijn onsterfelijk domme voorstel om een forse extra belasting op computers te heffen omdat die 'werk zouden vernietigen'.
  5. Boemba ~ de stem van de rede 7 juni 2006 10:03
    Van de elseviersite geript:

    "Economen adviseren kamer
    Het definitieve besluit moet nog vallen, maar de Tweede Kamer krijgt waarschijnlijk een tegenhanger van het Centraal Planbureau. De 'Raad van Economische Adviseurs’ gaat de Kamer adviseren. Topeconomen Arjen van Witteloostuijn (44), Sylvester Eijffinger (50) en Kees Koedijk (44) worden als leden genoemd."

    Corne heeft de blunders van de heer Witteloostuijn al fijntjes blootgelegd, maar ik stoor mij ook ontzettend aan de heer Eijffinger, eveneens 'topeconoom' die met droge ogen durfde te beweren dat babyboomers dit land opgebouwd hebben...

    Akelig figuur.

    en dat gaat dan het parlement adviseren...
    combineer dit met een overwinning van de pvda volgend jaar en een ramp is geboren.

  6. Boemba ~ de stem van de rede 7 juni 2006 10:06
    "The vast majority of human beings dislike and even actually dread all notions with which they are not familiar. Hence it comes about that at their first appearance innovators have always been derided as fools and madmen.
    Aldous Huxley."

    ik ben een groot aanhanger van huxley, maar je rukt het enigzins uit verband. deze professor wil namelijk terug naar een soort keynesiaanse door de overheid gereguleerde economie, hij wil afremmen. hij predikt dus geen nieuwe ideeen, maar hij wil innovaties tegenhouden. roeien met de riemen die we in het verleden uit weloverwogen ergernis hadden weggegooid.

  7. [verwijderd] 7 juni 2006 11:47
    Arjen van Witteloostuijn is ,neem ik aan,macro-econoom en bekijkt de zaken macro en niet micro.In de eerste plaats gaat het bij de kapitaalbalans om de totale verdeling van vermogenstitels over binnen- en buitenland en niet alleen obligaties.In de tweede plaats Als 73 % van de staatsobligaties in buitenlandse handen is,dan zijn rente- en aflossing inderdaad een last voor de samenleving,maar indien deze gewoon in eigen land zouden zijn,dan is macrolast in principe nul,hoewel er natuurlijk op de microschaal van de overheidsfinanciën rentebetalingen andere uitgaven verdringen.De keuze is een politieke.En over het winstverhaal:Het is algemeen bekend,dat bedrijven onder de cultuur van de aandeelhouderswaarde veel meer bezuinigen dan uit continuïteitstreven noodzakelijk is.De winsten zijn vet en de balansverhoudingen ijzersterk.De bonussen worden dikwijls betaald uit de bespaarde salarissen op ontslagen werknemers.Datzou allemaal niet zo erg zijn,als er met die winsten goede dingen worden gedaan.In veel gevallen weten bedrijven echter nauwelijks wat ze met het geld moeten doen.Aandeleninkoopprogramma's zijn populair en echte investeringen komen maar moeilijk van de grond.Dus uit oogpunt van werkgelegenheid zou je in plaats van die aandeleninkoopprogramma's ook mensen in dienst kunnen houden.Dat is goed voor consumptie en belastingen,terwijl aandeleninkoopprogramma's meestal slechts een marginale invloed op de koersvorming hebben.
  8. pcrs7 7 juni 2006 12:30
    quote:

    boschdijk schreef:

    Overigens moet ik bij Den Uijl altijd denken aan zijn onsterfelijk domme voorstel om een forse extra belasting op computers te heffen omdat die 'werk zouden vernietigen'.
    afschaffing van de kruiwagen was niet ver weg in die tijd, zou een hoop nieuwe banen hebben opgeleverd aan de onderkant van de samenleving.
    -pcrs
  9. Boemba ~ de stem van de rede 7 juni 2006 13:06
    "En over het winstverhaal:Het is algemeen bekend,dat bedrijven onder de cultuur van de aandeelhouderswaarde veel meer bezuinigen dan uit continuïteitstreven noodzakelijk is."

    als de overheid dan al in zou moeten grijpen, dan zouden ze herinvesteringen aantrekkelijker moeten maken. ik begrijp het probleem dat je hierboven schetst en het is ook relevant, maar of witteloostuijns oplossing nou zo goed is...

    het probleem zit hem dan niet in de besparingen, maar in het oppotten van geld.

  10. [verwijderd] 7 juni 2006 15:44
    het gaat mij ook een beetje te ver om voor overheidsingrijpen te pleiten,maar ik ken het hele verhaal van van Witteloostuijn met zijn afwegingen niet.Over besparen en oppotten:dat m.i. meer met de cultuur van de aandeelhouderswaarde te maken dan we denken,want,omdat die van de korte termijn uitgaat,zouden investeringen de winst van de komende jaren belasten,waardoor bonussen en optie/aandelenplannen schade oplopen.Het zou leuke stof voor een proefschrift zijn!Maar dat ongebreidelde voortgang van de cultuur van de aandeelhouderswaarde grote gevolgen voor de samenleving heeft,leert de V.S. In het F.D. van 4 april j.l.,wordt gereferred aan een onderzoek van de economen Dew Becker en Gordon,waaruit blijkt,dat de onderste 90 % van loontrekkenden niet hebben geprofiteerd van de welvaartsgroei.Over de periode 1989-1997 verdubbelden salarissen van de bestuursvoorzitters,terwijl die van computerdeskundigen over de hele periode met niet meer dan 4.8 % reëel stegen en die van ingenieurs zelfs reëel met 1.4 % daalden.Dat is niet goed voor een samenleving,het is een land zonder hoop geworden en eigenlijk al op de terugtocht.
  11. folg2 7 juni 2006 16:05
    Goed zo Corné. Wij zeggen hier "waar onze lieve Heer zijn eten aan wegsmijt". Men moet al die vetgemeste beunhazen een basiswedde geven en voor de rest afrekenen op woorden en daden. Ze zullen na een tijdje anders piepen!
    Als binnenkort ook Putin (die zoveel goud heeft) toch nog 4 miljard dollar wil ruilen voor goud dan is dit enkel vanwege de amerikaanse schuld. Belgïe heeft de hoogste belastingsdruk in europa door de in het verleden opgebouwde schuld. Deze schuld zit voor het merendeel in Belgïe maar dikwijls in de verkeerde handen.
32 Posts
Pagina: «« 1 2 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.