Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Marcel Tak - Alan en de bellen

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 30 januari 2006 17:44
    Nogal duidelijk waar de voorkeur ligt (het pro kamp). Maakt niet uit, maar ik ben het niet echt eens met problemen veroorzaken en vervolgens oplossen met nog meer geldbellen (die op hun beurt wederom problemen veroorzaken).

    Een beurscrash is geen crashende economie. Daar wordt slechts veel geld verdiend door enkelen en veel verloren door anderen.

    Deflatie moet voorkomen worden, dat is het dogma. Dan maar wederom een liquiditeitsinjectie, de prijzen van huizen in NL stijgen weer, hosanna ;)
  2. [verwijderd] 30 januari 2006 19:38
    Alan was een bellenblazer, maar veel keus had hij niet. Zijn opvolger zal deze circustrucs - met één hand zeven ballen in de lucht houden - niet voor mekaar krijgen. Dat staat voor mij vast. De grote vraag is: wanneer de ballen over het podium rollen. Lang kan dat niet meer duren!
    groet
  3. [verwijderd] 31 januari 2006 00:35
    "Daar zitten u en ik niet op te wachten... "
    ik wel en anderen ook , lijkt me. Er zit lucht in de huizenmarkt, detailhandel, olie enz., een goeie krach zou wonderen doen :weg lucht , alle prijzen tjoink omlaag. Ja, moet je niet in de aandelen zitten nee en mogelijk ook niet in de rest maarrdaarna gaan we wel weer lekker met een schone lei beginnen en dat is prima. Beetje klo.. dat het vertrouwen dan weer weg is maar dat begint intussen routine te worden, bij mij dan.
    ik zie echt geen genie in die greenspan maar ook geen bellenblazer, wel heeft die grenzen gezien en nu dus op het eind ook een beetje gemaakt.
    Okay, bernanke, staaf dynamiet erin en mijn vertrouwen heb je !
  4. folg2 31 januari 2006 13:30
    Bernanke is als de schrik voor deflatie. Zolang de chinezen $obligaties kopen zal Ben de intrestverhogingen stoppen en zelfs terug naar beneden halen. Bernanke is geopcedeerd door het japan syndroom, blijft dat de jappanners sparen en de amerikanen verkwisten.
    De chinezen en jappen sparen voor de amerikanen met als gevolg dat het feest nog even door kan gaan. Als nu reeds de geldgroei in Amerika niet meer bekend wordt gemaakt! Het doet mij denken aan Moeboetoe die de Zaire drukte als een lieve lust. Cececeko zelf vloog wekelijks, als een vlijtige bij, kilo's goud naar Zwitserland. Voordeel voor de $, je kan niet handelen of je moet $s hebben. Ook hier worden arabieren en chinezen zich bewust dat de edele metalen beter zijn dan dollars. Kijk maar naar de inflatie in goud en zilver. Een "fait divers" in het middenoosten kruitvat zal het gehele systeem met derivaten en alles in een grote klap doen springen; zeker weten. Wat ik niet weet is wanneer, maar zeker voor 2012. Schrijf het in uw agenda.
    folg
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.