Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel TITAN AEX:TITAN.NL, NL0010389508

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,410   +0,010   (+0,71%) Dagrange 1,410 - 1,410 250   Gem. (3M) 6,1K

Mezzanine financiering

22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 juli 2001 13:44
    Wanneer het onmogelijk is om een gewonen financieringsovereenkomst aan te gaan komt als mogelijk alternatief de mezzanine nog wel eens in beeld. Tie heeft geen enkele kredietmogelijkheid meer bij een bank en probeert het nu op deze manier op te lossen. Een mezzanine overeenkomst is een combinatie tussen eigen en vreemd vermogen financiering. In dit geval wordt er dus 2 mln aan vreemd vermogen verstrekt (lening) en is er een optie (de beslissing ligt bij de financier) om nog eens 3 mln eigen vermogen aan te trekken voor 1 euro per aandeel. De details van deze (nog niet getekende) overeenkomst zijn niet bekend gemaakt. De vraag is natuurlijk welke zekerheden er vertrekt worden, wat is het percentage van de lening, wanneer moet deze afgelost worden enz. De optie op de 3 mln aandelen voor maar liefst 5 jaar kan zeer lucratief zijn voor de financier als Tie overeind blijft. Voor de zittende aandeelhouders is het allemaal bijzonder pijnlijk, immers een jaar geleden plaatste Tie 3,7 mln aandelen tegen een prijs van 10 euro ! Het zou goed zijn als tijdens de komende AVA eind augustus (een jaar na afsluiting boekjaar !) er eens kritisch over de positie van Raman gesproken wordt.
  2. Highsand 18 juli 2001 18:01
    Het is lang gelden dat ik op dit forum iets geschreven heb. Er was dan ook weinig aanleiding toe......Ik kan me volledig aansluiten bij auteur bovengenoemd onderwerp....Een zwarte dag voor de bestaande aandeelhouders van TIE.....De gemaakte deal heeft misschien het voortbestaan van TIE voorlopig gegarandeerd, maar garandeert tevens dat het aandeel de komende jaren niet lucratief zal zijn voor beleggers!
  3. [verwijderd] 18 juli 2001 19:32
    Zoals ik gisteren al schreef, maar niemand schijnt dat te lezen, moet je gezien de lengte van de looptijd van de optie er op rekenen dat Tie op expiratiedatum ver boven de 1 euro uitkomt. Herhaling van mijn rekenvoorbeeldje: Stel Tie is op 0,90 euro juist gewaardeerd en stel de rendementseis van Tie-beleggers is 15%. Dan is die optie over 5 jaar op expiratiedatum 0.81 per aandeel waard. Bij 3 miljoen aandelen dus een kleine 2,5 miljoen euro. Wie dat betaalt zijn natuurlijk de aandeelhouders in de vorm van verwatering op het moment van uitgifte (en eventueel in de vorm van verkoopdruk als de belegger zijn aandelen weer verkoopt). Dit komt dus bovenop eventuele rentebetalingen. En i.t.t. wat een forumlid beweerde is er weinig reden aan te nemen dat Tie niet de hoofdsom van 2 miljoen euro terug te betalen. Dit zou wel een zeer speciale eigenschap van deze financiering zijn dat zeker in het persbericht zou zijn opgenomen.
  4. [verwijderd] 18 juli 2001 19:44
    M.i. hebben dit soort rekenexercities weinig zin. Immers, "gewone" financiers stappen er niet in. Deze financier neemt gewoon een leuke gok. Wordt het niets dan is hij 2 mln euro voor het grootste deel kwijt (tenzij er een leuk onderpand geregeld is). Wordt het onverhoopt wel wat, stel bijv. dat Tie overeind blijft en dat het sentiment nog een keer draait in die 5 jaar dan kan hij op een ongelooflijke manier zijn zakken vullen. Immers bij een koers van 5 euro verdiend hij al ruim 25 miljoen gulden met deze optieconstructie. Nogmaals dit soort financieringsovereenkomsten ga je alleen aan als je met de rug tegen de muur staat.
  5. [verwijderd] 18 juli 2001 19:50
    Om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen zal ik toch nog eens nakijken of dit nu allemaal wel kan. Raman geeft immers de ene pluk aandelen uit na de andere. Dit alles zonder een prospektus. Tevens vraag ik mij af hoeveel aandelen hij statutair mag plaatsen zonder toestemming van de aandeelhouders. Misschien wel een goed idee om de AVA maar eens te gaan bezoeken (maar ja, dan moet ik wel één aandeeltje kopen).
  6. [verwijderd] 18 juli 2001 20:48
    Alfred, Ik geef toe dat dit een gestileerd voorbeeld is. Wat ik wil aangeven is dat dit een dure optie is die Tie heeft moeten weggeven. Dit i.v.m. de lange looptijd en vanwege de onzekerheid die rond Tie hangt (en, voor alle duidelijkheid, zien aandeelhouders onzekerheid als iets negatiefs, voor optiehouders is onzekerheid slechts positief, omdat ze kunnen profiteren van koersstijgingen, maar bij koersdalingen niet hoeven te kopen). Het lijkt me duidelijk dat deze deal niet eenduidig als positief moet worden beoordeeld. Groet, Rouwendaal
  7. Highsand 18 juli 2001 22:06
    "waarom is het niet lucratief, leg eens uit? Nu kopen onder de 1 euro kan toch zeker wel 100% winst opleveren voor de komende 6 maanden. Volgens mij is dat zeer lucratief" Heer Heuvel...zoals u het stelt is het zeker lucratief, geen twijfel over mogelijk. Nou roept u al een hele tijd dat 100% winsten gegarandeerd zijn met dit aandeel, maar vooralsnog heeft u het ongelijk aan u zijde...Helaas voor uw portefeuille en die van anderen. Ongebreideld (en niet fundamenteel) optimisme lijkt me vooralsnog niet aan de orde...... Ik wilde toch weer een oproep doen aan de forumleden voor "het standbeeld Raman". Ik ben bereid een klein stukje van mijn grondbezit in Amsterdam hiervoor af te staan op de voorwaarde dat de volgende ondertitel wordt ingegraveerd "Hij prutste maar wat aan"...lijkt me toch wel het minste als je net 2 miljoen hebt gedoneerd !
  8. [verwijderd] 18 juli 2001 22:47
    Ik kan best wel een keer gezegd hebben dat 100% winst er op de langere termijn zeker in moet zitten. Ik heb zeker niet gezegd dat 100% winst er op de zeer korte termijn er gegarandeerd in zit. Ik ben nog steeds van mening dat het mooi en misschien ook haalbaar is als we over 4/5 maanden tussen de 2 en 3 euro zitten. Dit kan ik nergens op baseren, net zo min als jij dat kan. We leven nu van dag tot dag. En als tie nu een financiering rond kan krijgen van 2 milj, dan is dat volgens mij positief. Hoe dit op de langere termijn uit gaat pakken zien we dan wel weer. Ik ga er van uit dat Dhr. Raman z''n best doet om er zoveel mogelijk uit te slepen, maar jij weet net zo goed als ik dat dat op dit moment zeeeer moeilijk is. Dat straks de koers winstverhouding erg laag (door de vele uitstaande aandelen) is een zorg voor later. Mark
  9. [verwijderd] 18 juli 2001 22:49
    "Hij prutste maar wat aan"...lijkt me toch wel het minste als je net 2 miljoen hebt gedoneerd ! Als je dit soort uitspraken doet wil ik graag een lijstje van je zien met de punten waarvan jij denkt dat hij maar wat aanprutst en gelijk daarbij de manier van aanpak zoals het volgens jou hoort. Mark
  10. Jos Koets 19 juli 2001 16:17
    Hoofd boven water houden en lekker nog een jaartje blijven drijven. Tie moet overleven, dus heeft geld nodig. Als volgend jaar Tie nog bestaat en iedereen weer positief is over de tech-aandelen, kan Tie weer flink stijgen. Mensen zijn net kudde koeien, als er een te water gaat volgt de rest. Veel kleine bedrijfjes worden nu voor een prikkie overgenomen (zie bijv. Devote), Tie moet gewoon zorgen dat dit niet gebeurd. Sentiment is belangrijk (wat voor soort aandeel, ach daar kijken veel mensen dan niet meer naar daar zij de boot niet willen missen). Koersen van 10 euro voor Tie zijn niet reeel, maar waarom niet haalbaar als de gekte weer aanslaat.
  11. Highsand 19 juli 2001 18:13
    We gaan nu zelfs 300% stijgen in 4/5 maanden.....het moet niet gekker worden!! en laten we het al helemaal niet hebben over koers/winst verhoudingen. Even voor de duidelijk: Een bedrijf dat rode cijfers schrijft kan geen koers/winst verhouding hebben. Dat Raman maar wat aanprutst is een opsomming van de afgelopen 12 maanden. Ik verwijs hiervoor naar de kritische opmerkingen van allerlei (kritische) forumleden (die gelukkig gelijk hebben gekregen). Nu zijn er gelukkig een aantal mensen niet weggehoond op dit forum, en misschien wordt het eens tijd ook naar deze mensen te luisteren om een goede investeringsbeslissing te nemen !!!!
  12. [verwijderd] 19 juli 2001 18:30
    Misschien heb je wat last met rekenen, maar 100% stijging van 0,90c is 1.80. Dan nog eens 100% is 2.70. Dus dat is 200% en zeker geen 300%. als ze 2.10 staan is dat ook tussen de 2 en 3. Dus een 130% stijging over 5 maanden is misschien best haalbaar. Tie verwacht in het derde kwartaal zwarte cijfers te gaan schrijven. Maar goed, als jij geen vertrouwen hebt in tie, dan is dat jouw goed recht. Ik heb zeker vertrouwen in tie en in Dhr Raman.
  13. Highsand 19 juli 2001 20:09
    Heuveltje, het is duidelijk dat je idolaat bent van heer Raman.....geeft verder niks hoor. Ik doe je hierbij een voorstel: Ik zou graag 5 opgesomde en gemotiveerde punten willen zien wat de heer Raman vanaf de Beurskoers goed heeft gedaan. Als tegenpresentatie zal ik 10 uitzonderlijk goed opgesomde en gemotiveerde punten presenteren waarom de heer Raman een PRUTSER is
  14. Jos Koets 19 juli 2001 21:04
    Koers van Tie heeft niets met Raman te maken. Ieder klein bedrijf heeft in de goede jaren te veel geinvesteerd / uitgegeven. Ook de grotere bedrijven zijn daar een mooi voorbeeld van, zoals bijv KPN en UPC. Nogmaals sentiment is zeer slecht alles wordt over een kant gegooid en er wordt geen onderscheid meer gemaakt. Als iets tot de hemel groeit wordt daarvoor betaald (kijk bijvoorbeeld eens naar de huizenprijzen nu) en iedereen doet daar aan mee. Het draaipunt kwam en ieder bedrijf moest eraan geloven. Wie redt het, is de vraag (heeft totaal niets te maken met de eigenaren van de bedrijven)? We moeten dus weer wachten op het draaipunt en de gekte gaat weer beginnen.
  15. Highsand 19 juli 2001 23:01
    Ach, hoe ik je aanspreek maakt niet zoveel uit ...Waar het om ging is dat jij geen 5 punten kan noemen die Raman goed heeft gedaan na de Beursintroductie..... Zelfs ik kan 5 punten opnoemen die hij goed heeft gedaan... Heuveltje, hou ons maar op de hoogte wanneer TIE weer een eurocent gestegen is !! Lees ik graag !!
  16. Jos Koets 20 juli 2001 09:36
    Raman heeft niets goed gedaan en niets fout gedaan. Valt voor ons niet te beoordelen. Ik heb zelf een eigen bedrijf. Lijkt mij leuk als iemand precies kan zeggen wat ik fout of goed heb gedaan (zeer knap). Niemand (buiten het bedrijf) kan beoordelen over Raman, want je weet niet hoe de beslissingen zijn/worden genomen.
22 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.