Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel TomTom AEX:TOM2.NL, NL0013332471

Laatste koers (eur) Verschil Volume
5,010   0,000   (0,00%) Dagrange 4,930 - 5,040 150.130   Gem. (3M) 269,2K

Waar blijft de reaktie TOMTOM ???

18 Posts
| Omlaag ↓
  1. Vlaming 13 januari 2006 10:55
    Krijgen we geen tegenreaktie van TOMTOM t.o.v. Microsoft ???

    Ik verwachtte toch iets méér van TOMTOM !!!

    Straks staan we onder de 25 euro ,dan is de weg

    terug héél ver te zoeken. Heren wakker worden ,de

    aandeelhouders zitten op hun honger !!!

    charts.production.euronext.com/h_char...
  2. [verwijderd] 13 januari 2006 11:05
    Dat zou ik zeggen jah,

    wanneer heb we de bodem nou eens bereikt? Ik het idee dat dit sentiment alleen maar wordt gecreeerd door kleine nieuwtjes als een bon krijgen voor iets achter je vooruit plakken. Maar dat Microsoft binnenkort komt met navigatieapparatuur daar had ik ook wel een reactie op verwacht.
  3. [verwijderd] 13 januari 2006 11:06
    Wat zou de reactie moeten zijn? Dat Microsoft geen concurrentie voor hun is?

    Moet zeggen, zit met gemengde gevoelens, deels super nationalistisch dus hoop dat T2 dé fabrikant is, wordt en blijft. Anderzijds, zit inmiddels in de puts en heb er helaas niet zoveel vertrouwen in...

    Reeele koers lijkt mij eerder 15eur dan 30, maar goed, de tijd zal het leren. Verlies eerlijk gezegd liever een paar centen en dat NL weer top op de kaart staat, maar ja, zoals ik al zei, erg weinig vertrouwen. Als Microsoft ergens instapt is het wel heel erg vaak een succes voor hun.
  4. [verwijderd] 13 januari 2006 11:17
    Heb ik ook aan zitten denken, maar denk dat de prijs nog een beetje te hoog is. Zelf opzetten zou wellicht nog goedkoper kunnen zijn. De merknaam is natuurlijk wel wat waard, maar ja een grote producent heeft zelf natuurlijk ook al een (goede) merknaam. Wellicht als T2 een stuk lager staat is het gunstig voor een producent die nog helemaal niets heeft.
  5. [verwijderd] 13 januari 2006 11:22
    Ik nog wat gevonden;

    IRIS beleggingscommentaar

    TomTom (Kopen), zwaar overdreven koersreactie op boete

    Nederland, Informatie Technologie

    -
    - Beleggingsopinie: het IRIS-advies is Kopen

    Samenvatting:

    TomTom (Kopen), zag de koers vanmorgen fors terugzakken toen bekend werd dat er in Nederland een boete was uitgedeeld aan een gebruiker van het systeem. Het apparaat zou het zicht belemmeren. De politie Haaglanden heeft inmiddels bevestigd dat dit een incident was. Volgens de politie worden de meeste systemen wel goed geplaatst. Toevallig kwam het bericht tegelijkertijd op de markt met een IRIS-tip, waarin nog geen melding over de zaak kon worden gedaan. Wij zien het als een mooie kans om goedkoop in te stappen.

    Overdreven koersreactie

    Of de boete voor de TomTomgebruiker de reden voor de koersval was zal nooit duidelijk worden. Wel was er in de afgelopen dagen wat negatief nieuws over het bedrijf. Afgelopen weekend publiceerde het AD een artikel over Garmin, de Amerikaanse concurrent van TomTom. Dat bedrijf begint in maart een offensief in Europa. TomTom heeft echter de marketing- en verkoopinspanningen fors verhoogd en zegt niet bang te zijn voor Garmin. TomTom houdt het marktaandeel in Europa stabiel en wint zelfs in de VS.

    Na het weekend kwam er een verkoopadvies van Van Lanschot, waarin gewaarschuwd werd voor prijsdruk. Gisteren kwam ING met een uitgebreid rapport over de markt voor navigatie-apparatuur. Het advies voor TomTom was houden. Daar staan echter andere rapporten tegenover: Goldman Sachs herhaalde vorige week het advies 'outperformer' en Chevreux kwam op 27 december met een koersdoel van EUR 44 (outperform).

    Beleggingsopinie: het IRIS-advies is Kopen

    TomTom is een van de leidende bedrijven op de markt voor persoonlijke navigatieproducten en -diensten. Het bedrijf levert alles-in-eenapparaten en software voor PDA's en smart phones. De markt voor navigatiesystemen, vooral die van draagbare systemen in Europa, groeit sterk. De bedrijfsvoering kent een hoog risico. Het succes hangt sterk af van een product, de TomTom GO; de sterke prijsdruk moet worden gecompenseerd met voortdurende productintroducties en de onderneming heeft vrijwel geen patenten op de gebruikte technologie.

    Het IRIS-advies voor TomTom is Kopen.

    Positieve punten

    Het aandeel TomTom is naar onze huidige inschatting meer dan 50% ondergewaardeerd. In de koers is een langetermijnwinstgroei van 29% ingeprijsd, terwijl wij uitgaan van een winstgroei van 44%. Daarmee behoort de onderneming ons inziens tot de meest gunstig gewaardeerde Nederlandse bedrijven.
    Op industriegroepniveau zijn de vooruitzichten voor IT software & services goed. De winstontwikkeling in de industriegroep en het koersbeeld van IT software & services zijn relatief gunstig.
    De optelsom van de kwantitatieve variabelen is positief. Relatief gezien zijn de kortetermijnwinstgroei, de trend in de winsttaxaties en de koersontwikkeling in de afgelopen zes maanden sterke punten. TomTom scoort echter zwak op de koers-winstverhouding en de risicograad.

    Neutrale punten

    Het technisch beeld is neutraal. Wegens de beperkte koershistorie is het niet mogelijk om een gedegen onderbouwing van het technisch advies te geven.

    Fundamenteel advies: Kopen

    Technisch advies: Houden

    Strategisch advies: Kopen

    Kwantitatief advies: Kopen

    Auteursnaam: Jos Versteeg, analist van IRIS Research.

    Aandelenpositie analist
    Toelichting adviesmethodiek
  6. [verwijderd] 13 januari 2006 11:54
    quote:

    Vlaming schreef:

    Krijgen we geen tegenreaktie van TOMTOM t.o.v. Microsoft ???

    Ik verwachtte toch iets méér van TOMTOM !!!
    Het gaat hier wel over oud nieuws van bijna een jaar geleden...

    En is MS daadwerkelijk geïnteresseerd in GPS ? Gaat het MS niet om Microsoft mobile, het telematics platform waar ze al jaren aan werken met de grote automerken ? Deze ontwikkeling wordt natuurlijk ook op de voet gevolgd bij T2... Het is niet aan T2 om in hun kaarten te laten kijken. Wat houdt TT tegen om op de markt te komen met een device met Windows Mobile als operating system en waarop dan hun software,bluetooth,MP3 enz draait/ondersteunt? Waarom zou de gebruiker in de toekomst niet kunnen kiezen welke GPS(of Galileo) software hij op WM draait? En het kostenplaatje van dit nieuwe device dat wordt ontwikkeld voor/met Fiat ? Men spreekt van een verkoopprijs van 200$. Maar van een grafisch LCD scherm zou dan geen sprake van zijn: ipv een schijf met kaartinformatie krijgt de bestuurder een klein paneeltje recht voor zich die icoontjes toont die via de GSM en bluetooth worden gedownloaded...

  7. Optie virus 14 januari 2006 19:37
    De omzet van TT was de afgelopen mnd ( 3q) fors , maar aan wie wil TT hun navi 's verder verkopen om een betere omzet te maken , volgens mij is de markt op dit gebied bijna verzadigd afgezien de grote concurentie zal het xtra moeilijk worden in voor de 4q 2005 en de lopende 2006 .
    TT heeft maar een produkt lijkt mij op dit moment erg link om in TT te investeren . Ik zal maar eerst afwachten op hun 4q cijfers.

    brun
  8. [verwijderd] 17 januari 2006 02:30
    Een directe TA-link naar Tomtom:

    ta.beurs.nl/ta/taadvies.aspx?id=65

    Zelf kijk ik eerst eens aan of de kwadratensteun op 25 euri standhoudt. Als de koers nu uitbodemt rond dit niveau, dan overweeg ik koop over enige tijd.
    Zo nee, dan kunnen we nog een stuk verder terug!

    Het probleem is de CEO en zijn PR.
    De cijfers zullen best OK zijn, maar moet je als belegger het risico nemen dat hij weer als Mr Sombermans op CNBC de koers om zeep helpt na goede cijfers? Heb helaas nergens gelezen of hij geleerd heeft van dat debacle ......
  9. Vlaming 17 januari 2006 09:38
    TOMTOM laat zich afslachten.......

    Market Talk: Van Lanschot verlaagt koersdoel TomTom17 jan 2006, 09:07 uur
    AMSTERDAM (Dow Jones)-- F. van Lanschot Bankiers verlaagt het koersdoel voor TomTom naar EUR 20,50 van EUR 26,00 vanwege aanhoudende neerwaartse prijsdruk in de markt voor navigatie-apparatuur. Verder wijst analist op toegenomen concurrentie in Europa van Garmin, dat stevig aan de weg timmert. Ook moet TomTom rekening houden met Sony en JVC die ook van plan zijn navigatie-apparatuur aan te gaan bieden. Advies is sell. Aandeel -3,6% op EUR 25,25. (TJW)

  10. MartyB 17 januari 2006 11:17
    Ik begrijp de paniekreactie van sommige beleggers niet. Dit is nu eens een gezond bedrijf die een winstprognose heeft waar menig ouder bedrijf alleen maar van kan dromen. Overigens steunen ze niet op één product want als je kijkt op de Tom Tom site zijn ze hun markt al aan het verbreden. Ook de aankoop van Applied Generics laat dit zien. Natuurlijk is het vervelend wanneer de beurs ietsje zakt, maar dit is onderdeel van elke beursnotering. Houdt je aandelen op zak of koop in, zou ik zeggen. 14 februari worden de jaarcijfers gepresenteerd. Deze zullen dus hoger zijn dan het management voorzag in Q3. Ook Robeco advies geeft een "kopen" advies en die jongens zitten er niet vaak naast. Zoals een van hun handelaren aanduidde: dit is de tijd om in te kopen!
18 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.