Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel ALUMEXX N.V. AEX:ALX.NL, NL0012194724

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,250   -0,020   (-1,57%) Dagrange 1,250 - 1,250 100   Gem. (3M) 4,6K

BitMagic vraagt surseance aan

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. MOONboy 5 juni 2001 10:32
    bron: www.dft.nl BitMagic vraagt surseance aan AMSTERDAM- BitMagic heeft in Amsterdam uitstel van betaling aanvraagd voor haar ontwikkeldochter. De Amerikaanse moedermaatschappij blijft buiten de surseance maar ook daar zijn de vooruitzichten erg slecht. Volgens De Telegraaf heeft het internetbedrijf, waarin ruim f 10 miljoen is gestoken, de afgelopen maanden nagenoeg geen omzet meer behaald. BitMagic-optichter en topman Michiel Frackers hoopt nog een koper voor zijn bedrijf of de ontwikkelde technologie te vinden. Op het laatst legde BitMagic zich nog uitsluitend toe op de verkoop van software waarmee abonnees via het web regelmatig content zoals beurskoersen toegestuurd kunnen krijgen. Door de internetcrisis lieten potentiële klanten het afweten. Oorspronkelijk was de zogenoemde player-software ontwikkeld om de animaties mee binnen te halen, die BitMagic tot vorig jaar zomer dagelijks produceerde.
  2. [verwijderd] 5 juni 2001 14:18
    Mijn fout: NC heeft wel in Bitmagic gezeten, maar is net op tijd uitgestapt. Helaas niet helemaal, want ze hebben nog een flinke lening uitstaan. Hoeveel zien ze daar van terug? AMSTERDAM (MoneyView On-Line) - Het Amsterdamse internetbedrijf Bitmagic heeft uitstel van betaling aangevraagd. Newconomy nv heeft een lening van NLG 1,1 mln bij Bitmagic uitstaan. Dit bevestigt Peter Kuipers, directeur van Newconomy, tegenover deze redactie. Kuipers ontkent dat Bitmagic surseance heeft aangevraagd nadat Newconomy de lening terugvorderde, zoals in de media wordt beweerd. "We hebben de lening niet teruggevorderd", zegt Kuipers. Newconomy wil "rustig afwachten" of de surseance door de rechtbank wordt verleend. "Als Bitmagic uitstel van betaling krijgt betekent dat er nog doorstartmogelijkheden zijn", zegt Kuipers. In februari dit jaar meldde Newconomy dat het zijn resterende belang van 5,2 pct in BitMagic voor EUR 106.000 van de hand heeft gedaan. Kuipers wil niet bekend maken hoe de lening van NLG 1,1 mln opgebouwd of ontstaan is. Eerder dit jaar maakte Newconomy bekend een eerder verstrekte obligatie-lening in een gewone lening werd omgezet. Bitmagic is niet bereikbaar voor commentaar.
  3. [verwijderd] 6 juni 2001 16:57
    AMSTERDAM (MoneyView On-Line) - Newconomy nv heeft een voorziening van NLG 1,1 mln getroffen voor het zojuist failliet verklaarde Amsterdamse internetbedrijf Bitmagic. Dit zegt Peter Kuipers, directeur van Newconomy, tegen deze redactie. Newconomy heeft een lening van NLG 1,1 mln bij Bitmagic uitstaan. Persvoorlichter Philine de Roos van het Arrondissementsparket Amsterdam bevestigt dat Bitmagic vandaag failliet verklaard is. De onderneming vroeg op 31 mei uitstel van betaling aan. "We hadden de oninbaarheid van de vordering al voorzien", zegt Kuipers. "Deze faillietverklaring heeft daarom geen enkele invloed op de resultaten van Newconomy", voegt hij toe. In februari dit jaar meldde Newconomy dat het haar resterende belang van 5,2 pct in BitMagic voor EUR 106.000 van de hand heeft gedaan. Bitmagic is niet bereikbaar voor commentaar. AMSTERDAM (MoneyView On-Line) - Michiel Frackers, CEO van het vandaag failliet verklaarde Bitmagic, en curator Judith Kuiper van Wieringa Advocaten kunnen de terugbetaling van de vordering die Newconomy nv op Bitmagic heeft, niet garanderen. Dat zeggen beide partijen in een telefoongesprek met deze redactie. Frackers verwacht dat Newconomy "waarschijnlijk niets zal terug zien" van de lening van NLG 1,1 mln die Newconomy bij Bitmagic heeft uitstaan. Hij benadrukt dat Newconomy de lening bij het in San Fransisco (VS) gevestigde Bitmagic corp heeft uitstaan en niet bij de Nederlandse dochter Bitmagic. Maar hij voegt eraan toe dat ook daar de activiteiten gestaakt zijn. Kuiper meent dat andere partijen, zoals banken, voorrang zullen hebben bij het terugbetalen van vorderingen. Zij kan echter geen uitspraak doen over hoeveel Newconomy kan terug verwachten van de lening. Frackers zegt dat, nadat het faillissement is uitgesproken, de verkoop van content, technologie en datastructuren in aandelen betaald zullen worden. Curator Kuiper zegt dat dat nog maar te bezien valt, omdat alleen zij en de rechter commissaris daarover beslissen. Peter Kuipers, directeur van Newconomy liet eerder vandaag weten dat het een voorziening van NLG 1,1 mln heeft getroffen voor de eventuele "oninbaarheid van de vordering" op Bitmagic. De faillietverklaring heeft om die reden geen enkele invloed op de resultaten van Newconomy, aldus Kuipers.
  4. [verwijderd] 6 juni 2001 16:58
    BitMagic falliet. Newconomy geld kwijt. 1,1 miljoen weg. Maar... Newconomy had die 1,1 miljoen al als voorziening getroffen in de vorige resultaten. Dus het was geen wonder dat de resultaten zo tegenvielen. Toch knap dat men iedereen voor is op dit soort zaken. Jammer, helaas, next...
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.