Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Beleggingsfondsen« Terug naar discussie overzicht

ik zoek lotgenoten

157 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 18 oktober 2005 16:13
    Klop, via dit forum en via mijn email adres zijn al verschillende reacties binnengekomen. Ook AFM en allelei instanties zijn geinformeerd maar komen (nog) niet in aktie. Wat de AMEV doet is gewoon zakken vullen en goedgelovige mensen hun zuurverdiende centen aftroggelen. De AMEV is zelf zo stom geweest om het op papier uit te leggen en ze moeten schriftelijk toegeven dat ze 26% zgn eerste kosten in rekening brengen over de eerste vijf jaar waarvna dan ongeveer 20% naar tussen personen gaat, waarvan de AFM dan een verklaring geeft dat ze dat hard nodig hebben omdat er ook adviezen gegeven worden die GENN provisie opleveren. Nou ik zelf een winkel en je wilt niet wetne hoe vaak ik gratis advies geef. Het is echt bij de beesten af en niemand doet iets. Kortom meld je bij me aan en we beginnen een aktie
  2. [verwijderd] 25 oktober 2005 18:24
    Ik kan u mededelen , dat alle funds ( hoe deze worden genoemd ) die zogenaamd voor u zijn gemaakt!daar gelloft u toch niet in??dat het u geld kost ja !! en zeker met verlies!!de beheerders zitten alleen voor hun beheerskosten, heerlijk he een jaarlijkse salaris van wat u betaald van € 150.000 euro. Nee, meneer/mevrouw stoppen er mee, zij( de beheerders) doen niet echt hun best om geld te verdienen voor u!! dat is mijn ervaring als belegger !!!!!!!!!!!!( 25 jaar lang )
    gr Dee gee
  3. IMET 27 oktober 2005 17:31
    er is in der daad geen een fonds die voor ieder gemaakt is. en je moet welk fonds dan ook, kiesen naar eigen sentiment, wereld situatie en nog medere kriteria. eens een uit gezocht, kies goed een instap moment en zeker weten, geld is pas binnen als je eruit stap!!!! dus dit is net als niet het meest belangrijk !!!! gr. en success ningpo
  4. [verwijderd] 30 oktober 2005 22:01
    wat ook altijd erg "leuk" is:
    vaak wordt belegd in een eigen fonds.("speciaal voor u"). In wezen wordt er bij een zuster of dochterbedrijf belegd.

    De spread voor aan/verkoop is 5%. ("daar kunnen wij niets aan doen; dat moeten wij gewoon betalen")
    Helemaal waar. Dus we hebben hoge kosten. Maar waar gaan die kosten naar toe? juist..naar het moederbedrijf. Je kan dit vergelijken met het huren van een pand. De onderhoudskosten worden aan je doorberekend. Nou blijkt het schoonmaakbedrijf heel erg duur te zijn, en toevallig ook van de eigenaar van het pand te zijn.

    Nog zoiets. Als je in- of uit wilt stappen, moet je dit 's ochtends vóór opening beurs doen, maar je aan of verkoop vind plaats tegen de SLOTkoers van die dag. Oftewel: ze weten precies of er per saldo gekocht of verkocht wordt, en daar kunnen ze de hele dag op inspelen.

    Als laatste: ik heb nog nooit een overzicht gekregen van mijn aankopen. Maandelijks wordt er gekocht, ik krijg alleen een overzicht van mijn "bezit" per kwartaal.
  5. [verwijderd] 11 november 2005 16:02
    Beste Sambalbij,

    als je dat verzoek schriftelijk doen en een cc stuurt naar de algemene verzkeringskamer of de AFM dan zijn ze verplicht een duidelijk leesbare verklaring van de kosten te geven. Zo heeft AMEX met de VIP polis exact aangegeven wat de kosten waren. Dit was dus 26% en daar konden ze niet onderuit
  6. [verwijderd] 20 december 2005 14:58
    Hallo, waar blijven jullie??? Er zijn nu ongeveer 20 aanmeldingen en sommig zijn vergelijkbaar met mijn ervaring. Een Amerikaase wetenschapper heeft ooit onderzocht dat je een klacht minimaal met factor tien mag vermenigvuldigen dus in feite zijn we al met 200 dus wie meld zich nog aan.
  7. [verwijderd] 12 januari 2006 14:49
    Bij AMEV VIP polis worden ind de eerste 5 jaar de meeste kosten verrekend. Met name de aburd hoge provisie van bijna 25% aan tussenpersonen nekt natuurlijk het rendement. Ik zou persoonlijk de kosten opvragen, dat zijn ze sinds kort verplicht te doen. Het feit dat men de kosten niet zichtbaar maakt geeft al aan dat ze schuldig zijn.
    Er ligt een wetsvoorstel om dit aan te pakken, dus er is absoluut iets fout. daarom nogmaals de oproep, meld je aan, hierbij nogmaals mijn email adres: dpcgeert@wxs.nl
  8. [verwijderd] 6 februari 2006 17:24
    Ik heb het zelfde probleem bij AXA leven. Een beleggingshypotheek met een overlijdensrisico verzekering, jaarlijks stort ik een bepaald bedrag. Ik ben hier nu 20 jaar mee bezig, mijn opgebouwde kapitaal is gelijk aan de som van de gestorte bedragen over die 20 jaar. Elk jaar moet ik 15% poliskosten en andere kosten betalen over het ingelegde bedrag, daar bij worden er iedere maand stukken afgeboekt voor mijn overlijdensrisico. De overlijdensrisico verzekering gaat gezien mijn leeftijd boven het jaarlijks ingelegde bedrag uitkomen. Ik overweeg nu om het stukje overlijdensrisico er uit te halen, zodat er jaarlijks meer wordt toegevoegd aan mijn beleggingskapitaal. Maar ik weet niet of dat verstandig is. Ik heb meerdere keren gevraagd om een specificatie aan AXA wat betreft ingehouden kosten, steeds krijg ik weer andere bedragen van hun te hoeren. Je wordt er zo’n beetje van!!!!
  9. [verwijderd] 6 februari 2006 19:28
    goedenavond allemaal, nog een slachtoffer van het amev VIP. Ook nog twee andere leden van ons gezin zijn er het dupe van geworden.

    Via een beetje zoeken ben ik terecht gekomen op de site: www.pay-back.nl en dan onder forums/fortis/tussenpersonen of bedrijven staat ook een oproep voor slachtoffers van dit plan al is de datum wel wat gedateerd. Of is dit oud nieuws voor jullie?
  10. [verwijderd] 6 februari 2006 21:04
    Ik sluit me graag aan bij degene die meer duidelijkheid willen van Amev inzake hun VIP-product. Dank aan Geert voor zijn initiatief.

    Ook ik ben verrast door 33% eerste kosten sinds ik medio 1998 met VIP ben begonnen.
    Kan Rexona me vertellen hoe de tabel er uit ziet waar zij op doelde in haar email van 16-03-2005?
    Geert, hoe kom jij uit op een maximum percentage van rond de 25%?

    Ik zelf heb via de tussenpersoon een nieuwe offerte aangevraagd voor een verhoging van mijn inleg. Ik verwacht dat in het kader van de nieuwe wet WFD dat de eerste kosten daar uitgebreid in beschreven staan. Dat ik de inleg werkelijk ga verhogen lijkt mij uitgesloten.
  11. [verwijderd] 9 februari 2006 14:43
    Beste Robert,

    In mijn geval hebben ze correct uitleg gegeven en zwart op wit staat dat ze 26% afromen voor de eerste kosten. Een groot deel is bestemd voor de tussenpersoon die volgens de AFM, daar gewoon recht op heeft. Mijn vraag waarom dat dat dan niet gewoon gecommuniceert wordt, daarop heeft de AFM, verzekeringsombudsman en andere organisaties, GEEN ANTWOORDT OP. De nieuwe wet voorziet hier gelukkig wel in. Misschien moet er wel weer een soort Duisenberg persoon opstaan.
    meld je aub nog steeds aan, het kost niets en ik vezamel alleen maar lotgenoten om daarmee o.a. de media te kunnen overtuigen.
  12. [verwijderd] 9 februari 2006 20:25
    Geert,

    ik denk dat het verschil tussen jouw eerste kosten percentage en die van mij te maken heeft met dat het percentage afhankelijk is van de duur van de verzekering, dus van het moment van afsluiting tot de einddatum rond 65-jarige leeftijd. Hoe jonger je hem afsluit, hoe hoger het percentage. Ik was 25 toen ik hem in 1998 afsloot.
  13. [verwijderd] 10 februari 2006 17:39
    Robert,

    ik heb het dus niet over allerlei premies e.d. want die ben je overal kwijt. Ik heb het alleen maar over eerste kosten die NIETS te maken hebben met transactiekosten, verzekeringspremies of dergelijke. Ik vindt 26% afromen nogal wat voor een tussenpersoon die er relatief weinig voor hoeft te doen. Vergeet niet dat die 26% eerste kosten van de eerste vijf jaar een stempel drukken op het rendement in de toekomst. Reken dat maar eens door.
  14. [verwijderd] 22 februari 2006 20:56
    Hoi Geert,

    Ik heb het ook alleen over eerste kosten die niets te maken hebben met transactiekosten, verzekeringspremies of dergelijke. De eerste kosten dus, die ook apart worden vermeld op een kostenoverzicht. Ik kom dus uit op 33% en omdat jij dus vrij stellig rond de 26% uitkomt vraag ik mij dus af hoe er werkelijk gerekend wordt bij Fortis (AMEV)? Hoe komt jij aan jouw 26%? Heb jij de eerste-kosten-tabel van Fortis? Die wil ik graag hebben.

    Daarnaast heb ik van mijn eigen tussen persoon vernomen dat hij van elke maandelijkse inleg 4% ontvangt en 7% van elke eenmalige inleg. Deze worden uit de eerste kosten gefinancierd. Gezien er op het forum verschillende percentages zijn gecommuniseerd, doe ik deze daar bovenop.

    Ik heb overigens de kosten- en waardeverloop van mijn polis gesimuleerd in Excel. Elke maand komt mijn inleg erbij, gaan de kosten eraf en verandert de fondswaarde. Dit geeft een aardige overzicht van wat er nu maandelijks in mijn polis gebeurde, maar het geeft ook keihard aan hoe inleg verdwijnt in kostenposten.

    De kostenoverzicht die ik begin december 2005 opvroeg bij Fortis heb ik nog steeds niet ontvangen. Het geeft wederom duidelijk aan dat Fortis niet aan zijn eigen gestelde verwachtingen kan voldoen. Na menig telefonisch contact heb ik ten gehore gekregen dat vanwege technische problemen ik voorlopig niet op een kostenoverzicht hoef te rekenen. Zelf het even aflezen van de som van de eerste kosten vanaf het beeldscherm wordt als onmogelijk afgedaan.

    Toch zie ik Fortis als vriend en ik weet dat deze vriend binnenkort inzicht gaat geven in mijn kosten.
157 Posts
Pagina: «« 1 2 3 4 5 6 ... 8 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.