Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
IEX 25 jaar desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Pharming Group AEX:PHARM.NL, NL0010391025

Laatste koers (eur) Verschil Volume
0,797   -0,008   (-0,93%) Dagrange 0,796 - 0,820 2.284.612   Gem. (3M) 5M

Pharming Q4-2024

3.077 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 154 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 MichelH 2 oktober 2024 19:31
    quote:

    beleggertje2020 schreef op 2 oktober 2024 17:52:

    Pharming heeft vandaag toch juist weer een klein beetje geplusd t.g.v het optimistische Wallstreet . Stijgende trend nog mooi in tact bij Pharming ! Denk dat Pharming zich de komende tijd steeds minder gaat aantrekken van Wallstreet ! Er komen steeds maar meer en meer ouderen op de wereld die zorg nodig hebben en dus ook goeie pillekes van Pharming nodig hebben. Denk dat Simply Wallstreet dit aandeel niet voor Jan Joker voor de LT op dik fair Value 7 Euro heeft gezet , terwijl analisten nog slechts op 1,80 zitten en de koers slechts 73 cent is.
    Kijk, hier kunnen we wat mee. Ik ben nu helemaal overtuigd en ga morgenochtend een antopje doen en ga bestens een flinke aankoop doen. Als deze analisten dit schrijven moet het wel goed komen. ;-))
  2. Head with Hammer 2 oktober 2024 19:58
    quote:

    Kwiirk schreef op 2 oktober 2024 15:25:

    [...]
    De lijder, uw dictie, vertelt dat Pharming monopolist is, verlies maakt, in het verleden veel verlies heeft geleden, een medicijn aanbiedt dat APDS patiënten echt helpt, zorgkosten vermindert en APDS patiënten terug brengt naar een werkzaam leven en Pharming vraagt daarvoor € 550.000 per jaar per patiënt. Niks mis mee, behalve dat lijder hiermee leider wordt.
    Pharming vraagt niet dit bedrag. Het is de marktprijs. Als je bij drugs.com een prijsopgave doet dan zie je dat dit aangeboden wordt voor $ 828,87 per pil. Bij 2 pillen per dag 365 dagen kom je uit op jaarlijkse kosten van $ 605.075,10 voor de klant. (dat is de prijs op dit moment)

    Echter, dat is niet de prijs die Pharming vangt. Ze leveren immers niet direct aan de klant. Pharming levert aan tussenhandel. Die nemen een marge van ongv 15% Dus wat Pharming vangt zal dan zo rond de $ 515.314,- zijn.

    Trek daar nog wat additionele kosten vanaf en vermoedelijk kortingen die verzekeringsmaatschappijen bedingen dan kom je ongv. uit op $ 450,000,- per jaar p.p.
    Prijzen in Europa liggen zo rond de 70% van de prijs in US.

    Dan is de volgende variabele het aantal gebruikers wat uiteindelijk Joenja zal gaan gebruiken. Volgens Pharming is dat ongv. 1,5 per M
    Vervolgens moet je ook rekening houden met het aantal verzekerde. Bij een prijs (US) van $ 605.000 zal een onverzekerde dit niet kunnen betalen uit zijn eigen zak. Percentage onverzekerde in US is 8,8%, dus die zullen jammer genoeg hier geen gebruik van kunnen maken. Die mag je aftrekken van het aantal wat wel in aanmerking komt.

    Uiteindelijk komt dit uit op 333,3M inwoners x 1,5 x 0,912 = 456 patiënten.
    Inkomsten Joenja in USA uiteindelijk na volledige inventarisatie $ 205,2M
    Inkomsten Joenja in EU, Japan, VK ......
    Wie maakt de rekensom verder af?
  3. forum rang 4 Pharming het mager businessmodel 2 oktober 2024 20:08
    quote:

    aextracker schreef op 2 oktober 2024 19:11:

    [...]

    Inderdaad is jouw verhaal wat je post Pharming De Expert flinterdun.
    Bij gebrek aan onderbouwing en cijfers, geen sterk verhaal.
    Veel gekleurde context, te weinig inhoud.
    Behoorlijk negatief verhaal, wat de meelezers kunnen plaatsen na deze dag :).

    Graag aandacht voor het volgende.

    aextracker
    2 oktober 2024 16:51
    auteur info
    [Modbreak IEX: Gelieve te stoppen met het plaatsen van niet onderbouwde berichten op het forum en hier geen persoonlijke vetes uit te vechten, bericht is verwijderd. Waarschuwing.]
  4. forum rang 4 Hefboom 2 oktober 2024 20:09
    quote:

    DE MONITOR - Dé Pharming Expert schreef op 2 oktober 2024 18:51:

    [...]

    De kaspositie van Pharming bestaat voor het overgrote deel uit een obligatielening.
    De kaspositie neemt daarnaast af door hoge kosten die dit bedrijf maakt.
    Ik snap dat je mooie verhalen verzint (zonder dat ik inhoudelijk weinig zie overigens) omdat je aankoopbedrag in beeld begint te komen, maar Pharming timmert helemaal niet hard aan de weg. De pijplijn richting de toekomst (waardecreateie voor de belegger) is namelijk summier en leeg.
    Ook het businessmodel is flinterdun. Zelfs bij een omzet richting 300 miljoen weet dit bedrijf nog steeds verlliezen te schrijven, na een bestaan van 36 jaar.
    Dus jij zegt dat dit bedrijf al 36 jaar verlies maakt.

    Doen ze toch iets goed.
    Immers nog steeds een positief kassaldo.
    Als pharming straks wel winst maakt waar gaat dit dan heen.

    Volgend kwartaal gaat de omzet ook weer omhoog. Geldt ook voor de prijs van Ruconest en Joenja volgend jaar .Ik hoop nee ik reken er zelfs op dat jij dit volgend jaar weer elke dag meldt zodat een ieder van ons op de hoogte is. Ikzelf lees ook niet elke dag het forum. Fijn dat ik bij berichten van jou niet terug hoef te kijken. Dot zou ook erg moeilijk zijn want 99% van jouw berichten staan onder de naam verwijderd. Doe je wel goed kan nooit een ander terug komen op eerdere berichten van jou. Goed dat anderen dit niet doen en kan jij dit mooi gebruiken.

    We hebben nu al 90 gebruikers Joenja veel meer dan weinig tot enkele die jij eerder beschreef. Geen concurrentie en elk kwartaal meer gebruikers.

    Goede samenwerking met Novartis. Voor Novartis zal het ook goed dat er heel een hoge omzet Joenja zal komen.

    Concurrentie voor Ruconest is groot dus is Joenja juist een hele goede zet geweest. Dus het is juist goed geweest om met de oude pijplijn te stoppen. Hogere kosten en minder toekomstige omzet.

    Dus voor de komende kwartalen een steeds hogere omzet. Net als de afgelopen kwartalen. Gaat gewoon gebeuren Jules wen er alvast maar aan.o ja ik denk ook zonder de prijsstijging maar dat ga jij nog wel even uitrekenen. Vorig jaar oeverloos gemeld maar dit jaar hoor ik jou hier niet over.

    Kan jij in een volgend overzicht van alle concurrenten misschien ook alle concurrent van Leniolisib benoemen. Want Lenilisib is voor Pharming de toekomst Jules. Weing tot geen nou ja over een paar jaar lachen wij erom.

    Fijne avond nog Jules ik ga er weer vandoor.

    Pharming Up
  5. forum rang 6 Rikos 2 oktober 2024 20:20
    quote:

    beleggertje2020 schreef op 2 oktober 2024 17:52:

    Pharming heeft vandaag toch juist weer een klein beetje geplusd t.g.v het optimistische Wallstreet . Stijgende trend nog mooi in tact bij Pharming ! Denk dat Pharming zich de komende tijd steeds minder gaat aantrekken van Wallstreet ! Er komen steeds maar meer en meer ouderen op de wereld die zorg nodig hebben en dus ook goeie pillekes van Pharming nodig hebben. Denk dat Simply Wallstreet dit aandeel niet voor Jan Joker voor de LT op dik fair Value 7 Euro heeft gezet , terwijl analisten nog slechts op 1,80 zitten en de koers slechts 73 cent is.
    Er komen steeds maar meer en meer ouderen op de wereld die zorg nodig hebben en dus ook goeie pillekes van Pharming nodig hebben.

    Dus u bent er van overtuigd dat de 2 medicijnen van Pharming onwikkeld zijn voor ouderdoms ziekten??.?.??.

    Als u dit geloofd snap ik ook wel dat u waarde hecht aan de "bevindingen" van Simply Wallstreet........

    Het moet niet gekker worden.

    M.i. dan
  6. forum rang 6 Lord Apollyon 2 oktober 2024 20:29
    quote:

    aextracker schreef op 2 oktober 2024 19:03:

    Interessante update van Q2 Powerpoint i.r.t. de outlook van JOENJA komende jaren , waarmee hoog gerekend kan worden (speciaal voor DE Pharming Expert - De Monitor) voor toekomstige omzetbespiegelingen ;

    www.pharming.com/sites/default/files/...

    Zie de 3 duidelijke fasen;
    Fase 1.) APDS USA ; 500 patienten, 230 bekend, waarvan 91 op medicatie.
    - Uitrol in landen (Israel, VK, Australie, EMA\Canada & Japan) na goedkeuring (2025 t\m 2027)

    Fase 2.) VUS USA ; 1200 patienten in scope (verdubbeling vs. potentieel APDS). Na onderzoek Q4 2024 bekend wat kans van slagen is.

    Fase 3.) MLT - PID (Primary Immuno Defficiencies) ; JOENJA schaalbaarheid van 1.5 -> 5 patienten \ miljoen inwoners.

    Interessant te lezen in de Conference Powerpoint van 11 September, Fin. Outlook dat gedurende H2 2024, focus ligt op OPEX (adjustments \ savings) t.g.v. vertraging goedkeuring EMA.
    M.a.w. Pharming Group NV aktiever sturend op kosten , gebruik makend van de EMA vertraging !
    Daarmee een kans richting winstgevendheid Q4 en een significante reduktie vs. 2023 verlies.

    Wellicht een wens \ opdracht vanuit grootaandeelhouders en (potentiele) fondsverstrekkers als voorwaarde een volgende Pharming-pony in de stal te trekken ?
    Ik voorspel; De volgende inlicentieringskandidaat gaat in 2025 bij Pharming Group NV in de boeken.

    Zoekgebieden voor Pharmings new business pony's;
    -> Immonulogie, hematologie (infecties bloed), ademhalingstelsel (learnings covid) & gastroenterology= maag en darmklachten\infecties.

    Ik zeg "kansrijk verdien potentieel voor omzetgroei en kostenbeheersing gedurende H-2.
    Zien vanzelf wat dat met de waardering doet door de markt.
    Ik zeg “sterfhuis”. Het is allemaal wensdenken, de keiharde realiteit is dat Ruconest een aflopende zaak is door toenemende concurrentie, Joenja is zoals aangekondigd hooguit een gapfiller, de pijplijn is leeg en aankoop van een ander medicijn is bij deze beurskoers niet meer mogelijk.
  7. forum rang 6 Lord Apollyon 2 oktober 2024 20:32
    quote:

    Rikos schreef op 2 oktober 2024 20:20:

    [...]

    Er komen steeds maar meer en meer ouderen op de wereld die zorg nodig hebben en dus ook goeie pillekes van Pharming nodig hebben.

    Dus u bent er van overtuigd dat de 2 medicijnen van Pharming onwikkeld zijn voor ouderdoms ziekten??.?.??.

    Als u dit geloofd snap ik ook wel dat u waarde hecht aan de "bevindingen" van Simply Wallstreet........

    Het moet niet gekker worden.

    M.i. dan
    Ach ja als je Beleggertje even checkt dan zie je m overal opduiken met zn SWS verhalen en na een paar maanden en wat koersverliezen is ie weer verkast naar een ander aandeel
  8. forum rang 4 Pharming het mager businessmodel 2 oktober 2024 20:34
    quote:

    Rikos schreef op 2 oktober 2024 20:20:

    [...]

    Er komen steeds maar meer en meer ouderen op de wereld die zorg nodig hebben en dus ook goeie pillekes van Pharming nodig hebben.

    Dus u bent er van overtuigd dat de 2 medicijnen van Pharming onwikkeld zijn voor ouderdoms ziekten??.?.??.

    Als u dit geloofd snap ik ook wel dat u waarde hecht aan de "bevindingen" van Simply Wallstreet........

    Het moet niet gekker worden.

    M.i. dan
    Tsja als je denkt dat Ruconest een pilletje is heb je er nog weinig van begrepen.
  9. forum rang 4 Pharming het mager businessmodel 2 oktober 2024 20:57
    quote:

    Lord Apollyon schreef op 2 oktober 2024 20:32:

    [...]
    Ach ja als je Beleggertje even checkt dan zie je m overal opduiken met zn SWS verhalen en na een paar maanden en wat koersverliezen is ie weer verkast naar een ander aandeel
    Zo ken ik er nog wel een paar
  10. forum rang 8 beleggertje2020 2 oktober 2024 22:05
    quote:

    Rikos schreef op 2 oktober 2024 20:20:

    [...]

    Er komen steeds maar meer en meer ouderen op de wereld die zorg nodig hebben en dus ook goeie pillekes van Pharming nodig hebben.

    Dus u bent er van overtuigd dat de 2 medicijnen van Pharming onwikkeld zijn voor ouderdoms ziekten??.?.??.

    Als u dit geloofd snap ik ook wel dat u waarde hecht aan de "bevindingen" van Simply Wallstreet........

    Het moet niet gekker worden.

    M.i. dan
    Denk ook es aan de vele zijwegen die door die medicijnen bewandeld kunnen worden. VB: Corona lijkt weer aan een opmars bezig, dus straks wellicht weer meer levensbedreigende ziekenhuisopnames. Ook daar heeft Ruconest zich voor een belangrijk deel bewezen als prima ontstekingsremmer cq levensredder. Zijn nog zat andere zijwegen te bewandelen met die 2 medicijnen in een ouder wordende wereld. Men is de Stier Herman ook al weer vergeten. Zit m.i een enorme groeipotentie in dit aandeel wat ook nog es zeer kapitaalkrachtig is, dus ze hebben een zeer lange adem bij Pharming. Als ze ook maar een keer goed raak schieten knalt zo'n aandeel rustig 10 tot 100 keer over de kop . Hoe langer je Pharming hebt hoe meer kans je hebt dat ze ook echt een keer goed raak schieten. Het zou zomaar es kunnen dat ze zelfs zeer binnenkort al flink raak schieten met veel patienten uit de geboortegolf direct na WO2 (1945-1950) . Ouderdom komt nu eenmaal met gebreken en verminderde weerstand.
  11. forum rang 5 G. Hendriks 2 oktober 2024 22:12
    quote:

    beleggertje2020 schreef op 2 oktober 2024 22:05:

    [...]
    Denk ook es aan de vele zijwegen die door die medicijnen bewandeld kunnen worden. VB: Corona lijkt weer aan een opmars bezig, dus straks wellicht weer meer levensbedreigende ziekenhuisopnames. Ook daar heeft Ruconest zich voor een belangrijk deel bewezen als prima ontstekingsremmer cq levensredder. Zijn nog zat andere zijwegen te bewandelen met die 2 medicijnen in een ouder wordende wereld. Men is de Stier Herman ook al weer vergeten. Zit m.i een enorme groeipotentie in dit aandeel wat ook nog es zeer kapitaalkrachtig is, dus ze hebben een zeer lange adem bij Pharming. Als ze ook maar een keer goed raak schieten knalt zo'n aandeel rustig 10 tot 100 keer over de kop . Hoe langer je Pharming hebt hoe meer kans je hebt dat ze ook echt een keer goed raak schieten. Het zou zomaar es kunnen dat ze zelfs zeer binnenkort al flink raak schieten met veel patienten uit de geboortegolf direct na WO2 (1945-1950) . Ouderdom komt nu eenmaal met gebreken en verminderde weerstand.
    Wat een on-ge-loof-lij-ke berg onzin.
  12. forum rang 4 Pharming het mager businessmodel 2 oktober 2024 23:07
    quote:

    beleggertje2020 schreef op 2 oktober 2024 22:05:

    [...]
    VB: Corona lijkt weer aan een opmars bezig, dus straks wellicht weer meer levensbedreigende ziekenhuisopnames. Ook daar heeft Ruconest zich voor een belangrijk deel bewezen als prima ontstekingsremmer cq levensredder.
    Je kunt wel zien dat je inhoudelijk weinig (niets) kent van de huidige staat van Pharming.
    Heel het COVID verhaaltje dat de incapabele sijmen met grote woorden kwam vertellen bij BNR draaide uit op niets. Onderzoeken liepen spaak, te duur, volgens pharming enkele jaren later veel te risicovol, geen capaciteit.
    Die sidesteps zijn er niet. Ik snap dat jij je belegging probeert op te hemelen maar daar trapt hier niemand meer in kerel. Ik denk dat je iets te groot ingestapt bent en te veel verwachtingen van je gokje hebt.
  13. forum rang 4 Pharming het mager businessmodel 2 oktober 2024 23:14
    quote:

    Head with Hammer schreef op 2 oktober 2024 19:58:

    [...]

    Uiteindelijk komt dit uit op 333,3M inwoners x 1,5 x 0,912 = 456 patiënten.
    Inkomsten Joenja in USA uiteindelijk na volledige inventarisatie $ 205,2M
    Pharming spreekt in US over potentiële patiënten van nog minder dan de helft van 456.
    Je rekenwerkje kan de prullenbak in.
  14. forum rang 4 De Warhoeft 2 oktober 2024 23:33
    quote:

    DE MONITOR - Dé Pharming Expert schreef op 2 oktober 2024 18:48:

    Netto shortposities boven publicatiegrens van 0,5%
    Millennium International Management LP 1,90% (1 oktober 2024) +0,08%
    Highbridge Capital Management LLC 1,15% (12 augustus 2024))
    Lazard Asset Management LLC 0,51% (17 september 2024)
    Arrowstreet Capital, Limited Partnership 0,72 (30 september 2024)
    Citadel Advisors LLC 0,52% (27 september 2024)

    www.afm.nl/nl-nl/sector/registers/mel...
    Die met hun shorts aan zullen het wel koud gaan krijgen nu de R in de maand is :-)
  15. Head with Hammer 2 oktober 2024 23:38
    quote:

    DE MONITOR - Dé Pharming Expert schreef op 2 oktober 2024 23:14:

    [...]

    Pharming spreekt in US over potentiële patiënten van nog minder dan de helft van 456.
    Je rekenwerkje kan de prullenbak in.
    Graag dit onderbouwen door je eigen "rekenwerkje" en met behulp van cijfers c.q. linken naar waar jij dan je gegeven vandaan hebt. En kom niet met je dooddoener dat dit op de Pharming site. Op de Pharming site staat juist dat dat ze rekening houden met 1 tot 1,5 per M. Precies wat ik gebruik in mijn berekening. En de andere cijfers zoals inwonersaantal en aantal verzekerde zijn ook gewoon opvraagbaar en te valideren. Dus kom maar op met je eigen cijfers???
    Verder is je opmerking "rekenwerkje" is minachting voor een post die serieus een poging doet inhoudelijk een bijdrage te leveren aan een discussie hier. Ik dien dan ook hierover een klacht in bij de moderatie over je manier van communiceren met andere forumleden.
3.077 Posts
Pagina: «« 1 ... 8 9 10 11 12 ... 154 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.