Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel PostNL Koninklijke AEX:PNL.NL, NL0009739416

Laatste koers (eur) Verschil Volume
1,172   -0,028   (-2,33%) Dagrange 1,169 - 1,196 4.564.254   Gem. (3M) 1,4M

PostNL - oktober 2024

550 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 28 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 upsidedown 2 oktober 2024 15:41
    Had n pakketje via lidl webshop laten bezorgen. De bezorger was dhl. Ik wilde m gelijk retour meegeven aan de dhl bezorger kon niet. Ik moest naar een dhl-punt toe. Aldaar aangekomen werd me verteld dat ik het retour-label zelf moest uitprinten. Dus op naar de bibliotheek. Aldaar het label uitgeprint. Ik weer terug naar het dhlpunt. Ik moest zelf het label plakken op t retourpakketje. Ik had gelukkig ducktape bij me dus gedaan. Er stond een dhl-paal met touchscreen. Ik kon mijn retourpakketje zelf scannen. Mn emailadres kwam in beeld, prima dus ik kreeg een bevestigingsemail van het ingeleverde retourpakketje. Ik was eindelijk klaar. Ik kon mn retourpakketje in de kar leggen met andere poststukken.
    -------
    Als ik via bol bestel dan naar postnl punt bij retour en daar scannen ze het label vanaf mn mobiel en printen een bevestiging uit van bewijs inlevering retourpakket en klaar ben je.
  2. forum rang 5 gpjf 2 oktober 2024 17:35
    DEN HAAG - PostNL mag vanaf 2026 twee dagen gaan doen over het bezorgen van briefpost. Het bedrijf krijgt een dag extra ruimte van het kabinet, maar moet dan wel de kwaliteit van de bezorging op orde krijgen. Dat maakt minister Beljaarts (Economische Zaken) woensdagmiddag bekend. In de Postwet is nu nog afgesproken dat 95 procent van de brieven uiterlijk een dag nadat ze gepost zijn op de mat bij de ontvanger moeten liggen.
  3. forum rang 5 gpjf 2 oktober 2024 17:38
    Maar PostNL houdt zich al langer niet aan die voorwaarde. Het bedrijf werd onlangs door toezichthouder ACM op de vingers getikt omdat het bedrijf niet op tijd bezorgt, maar intussen wel de postzegelprijs flink opkrikt. PostNL klaagt op zijn beurt dat het niet meer rendabel is om postbodes elke dag op pad te sturen terwijl het aantal brieven steeds verder afneemt. Het bedrijf krijgt nu voor een deel zijn zin van Beljaarts (PVV). PostNL mag vanaf 2026 twee dagen doen over het bezorgen van een brief, alleen medische post en rouwkaarten moeten nog wel binnen 24 uur op de deurmat liggen. Omdat uit onderzoek van ACM blijkt dat mensen betrouwbaarheid belangrijker vinden dan bezorgsnelheid, is het kabinet bereid om coulance te tonen en PostNL extra bezorgtijd te gunnen. „De betrouwbaarheid is helaas significant afgenomen”, zegt Beljaarts. „Vandaar deze maatregel, inclusief stevige kwaliteitsvoorwaarden.” De minister eist namelijk dat het postbedrijf zich met die extra bezorgtijd weer gaat houden aan de wettelijke afspraak om 95 procent van de brieven op tijd te bezorgen. Aan andere wensen van PostNL komt het kabinet niet tegemoet. Het bedrijf vroeg bijvoorbeeld om overheidssubsidie en meer ruimte om de postzegelprijs te verhogen. Daarvoor is ’nu geen noodzaak’, vindt het kabinet. Volgens Beljaarts is er ook geen sprake van dat dit een opstapje is voor het verder verhogen van de bezorgtijd naar drie dagen.
  4. Napi 2 oktober 2024 17:46
    Juiste draadje voor dit bericht

    PostNL mag twee dagen doen over bezorging van brieven

    DEN HAAG - PostNL mag vanaf 2026 twee dagen gaan doen over het bezorgen van briefpost. Het bedrijf krijgt een dag extra ruimte van het kabinet, maar moet dan wel de kwaliteit van de bezorging op orde krijgen.

    © ANP / ANTON KAPPERS

    Een postbezorgster bezorgt brieven in Leeuwarden.

    Dat maakt minister Beljaarts (Economische Zaken) woensdagmiddag bekend. In de Postwet is nu nog afgesproken dat 95 procent van de brieven uiterlijk een dag nadat ze gepost zijn op de mat bij de ontvanger moeten liggen.

    BEKIJK OOK:

    PostNL neemt twee keer zoveel tijd voor bezorging zakelijke post
    Maar PostNL houdt zich al langer niet aan die voorwaarde. Het bedrijf werd onlangs door toezichthouder ACM op de vingers getikt omdat het bedrijf niet op tijd bezorgt, maar intussen wel de postzegelprijs flink opkrikt. PostNL klaagt op zijn beurt dat het niet meer rendabel is om postbodes elke dag op pad te sturen terwijl het aantal brieven steeds verder afneemt.

    Medische post
    Het bedrijf krijgt nu voor een deel zijn zin van Beljaarts (PVV). PostNL mag vanaf 2026 twee dagen doen over het bezorgen van een brief, alleen medische post en rouwkaarten moeten nog wel binnen 24 uur op de deurmat liggen.

    BEKIJK OOK:

    Drukkerijen boos over minder bezorgdagen PostNL: ’Omroepblad te laat op de mat’
    Omdat uit onderzoek van ACM blijkt dat mensen betrouwbaarheid belangrijker vinden dan bezorgsnelheid, is het kabinet bereid om coulance te tonen en PostNL extra bezorgtijd te gunnen. „De betrouwbaarheid is helaas significant afgenomen”, zegt Beljaarts. „Vandaar deze maatregel, inclusief stevige kwaliteitsvoorwaarden.”

    Overheidssubsidie
    De minister eist namelijk dat het postbedrijf zich met die extra bezorgtijd weer gaat houden aan de wettelijke afspraak om 95 procent van de brieven op tijd te bezorgen. Aan andere wensen van PostNL komt het kabinet niet tegemoet. Het bedrijf vroeg bijvoorbeeld om overheidssubsidie en meer ruimte om de postzegelprijs te verhogen. Daarvoor is ’nu geen noodzaak’, vindt het kabinet. Volgens Beljaarts is er ook geen sprake van dat dit een opstapje is voor het verder verhogen van de bezorgtijd naar drie dagen.
  5. Pieter zonder Post 2 oktober 2024 17:50
    quote:

    Napi schreef op 2 oktober 2024 17:46:

    PostNL klaagt op zijn beurt dat het niet meer rendabel is om postbodes elke dag op pad te sturen terwijl het aantal brieven steeds verder afneemt.

    Hmmm... als je op maandag iets op de bus doet moet dat woensdag bezorgd zijn, als je dus dinsdag iets op de bus doet moet dat donderdag bezorgd zijn et cetera. Maar zo moet je nog elke dag een bode op pad sturen, tenzij de brief van dinsdag ook gelijk aan de bode voor woensdag (met de maandagpost) wordt meegegeven en dan in dit voorbeeld donderdag (en dinsdag) geen bode meer op pad hoeft te sturen.
  6. forum rang 6 pietje-2005 2 oktober 2024 18:30
    quote:

    wins schreef op 2 oktober 2024 17:46:

    Morgen een flinke spike up, dat is nog eens mooi nabeurs nieuws
    Per 2026 , hahaha.
    Dit is gewoon slechts om iets gezegd te hebben, door de minister ?
    Nog steeds de dagen postbodes op pad, zoals nu.
    En de kwaliteit moet omhoog ; niet de koers, laat daar geen misverstand over bestaan, haha ;-)
    Volgens ingewijden hier is PostNL trouwens in 2026 in andere handen, en (hopelijk?) hebben ze dan geen postbezorging meer ? ;-)
    Ik zou zeggen: nu de post teruggeven (per 2026?) aan de regering.
    Succes
  7. forum rang 4 Uniek 2 oktober 2024 18:48
    quote:

    wins schreef op 2 oktober 2024 17:46:

    Morgen een flinke spike up, dat is nog eens mooi nabeurs nieuws
    Ik denk eerder naar beneden. Geen overheidssubsidie voorlopig, waar we toch op hoopten en Herna om schreeuwde. Nu komt de rekening bij de aandeelhouders te liggen. Ook maar 2 dagen en geen automatische opstap naar 3 dagen. Dan ook nog de voorwaarden die aan de uitbreiding zijn verbonden, al golden die volgens mij al. Enige hoop is dat er nog een ACM onderzoek loopt voor verdergaande maatregelen, maar dat is geen nieuws.
550 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 6 ... 28 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.