Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel VIVORYON THERAPEUTICS N.V. AEX:VVY.NL, NL00150002Q7

Laatste koers (eur) Verschil Volume
2,325   -0,670   (-22,37%) Dagrange 2,280 - 2,925 1.261.568   Gem. (3M) 295,4K

Vivoryon in 2024: Overname, Deal of Down the Drain?

2.560 Posts
Pagina: «« 1 ... 123 124 125 126 127 128 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 oktober 2024 08:25
    quote:

    habbie schreef op 1 oktober 2024 08:21:

    Voor de liefhebbers: samenvatting van de presentatie van gisteren.

    Varoglutamstat in Kidney Disease
    Varoglutamstat (PQ912) is a proprietary, potent and selective inhibitor of human glutaminyl cyclases QPCT and QPCTL with therapeutic potential in indications including inflammatory and fibrotic diseases, neurodegenerative diseases, cancer and others. Initially advancing development aiming to treat Alzheimer’s disease (AD), varoglutamstat has been investigated in a number of different clinical studies, all of which have consistently demonstrated a favorable safety and tolerability profile both in healthy volunteers and patients with AD.
    Based on the known anti-inflammatory activity of varoglutamstat, the protocol for the Phase 2 VIVIAD study in AD, which was completed in the first half of 2024, included the investigation of kidney function and measurement of biomarkers of kidney inflammation and fibrosis to explore the role of QPCT/L inhibition on kidney function.
    Although patients in VIVIAD were selected for their AD status and not for their kidney function level, many of them had reduced kidney function due to age and/or comorbidities. Analysis showed a statistically significant benefit of varoglutamstat on a prospectively defined key kidney function endpoint (eGFR) and a significant reduction of the pro-inflammatory cytokine pE-CCL2.

    A substantially higher treatment benefit of varoglutamstat on eGFR was observed in a post-hoc diabetes subgroup, triggering plans to advance varoglutamstat into Phase 2 study in DKD, which is currently in planning.
  2. forum rang 7 lucas D 1 oktober 2024 08:38
    Halle (Saale) / München, Duitsland, 1 oktober 2024 – Vivoryon Therapeutics N.V. (Euronext Amsterdam: VVY; NL00150002Q7) (Vivoryon), een bedrijf in de klinische fase dat zich richt op de ontdekking en ontwikkeling van kleine moleculaire medicijnen om de activiteit en stabiliteit van pathologisch veranderde eiwitten te moduleren, heeft vandaag de belangrijkste conclusies bekendgemaakt van het virtuele Kidney Disease Key Opinion Leader (KOL) Event dat op 30 september 2024 werd gehouden. Het evenement richtte zich op de standaardzorg en bestaande medische behoeften, marktontwikkeling en dynamiek bij nieraandoeningen, evenals op belangrijke statistische overwegingen bij de ontwikkeling van geneesmiddelen tegen nierziekten, met speciale nadruk op diabetische nierziekte (DKD).

    Het evenement, dat werd georganiseerd door Frank Weber, MD, CEO van Vivoryon, bevatte presentaties van Tobias B. Huber, MD, voorzitter van het Center of Internal Medicine en directeur van het III. Afdeling Geneeskunde, Universitair Medisch Centrum Hamburg-Eppendorf (UKE), Florian Jehle, expert in de farmaceutische industrie voor nierziekten en Kevin Carroll, PhD, CEO, KJC Statistics.

    "Ons KOL-evenement heeft licht geworpen op de diepgaande bestaande medische behoefte om de progressie van nierziekten te stoppen. Het schetste duidelijk dat, ondanks een aantal beschikbare behandelingen en wetenschappelijke vooruitgang op dit gebied in de afgelopen jaren, nieuwe medicijnen nodig zijn met werkingsmechanismen die geschikt zijn om de belangrijkste ontstekings- en fibrotische paden aan te pakken die ten grondslag liggen aan deze ziekte," aldus Frank Weber, MD, CEO van Vivoryon. "Ik wil alle sprekers bedanken voor hun deelname en het delen van hun kennis en unieke perspectieven, gevormd door hun kernexpertise in belangrijke aspecten van medicijnontwikkeling bij nierziekten. Voortbouwend op het sterke bewijsmateriaal van het vermogen van varoglutamstat om de nierfunctie te beschermen en te verbeteren, met name waargenomen bij patiënten met diabetes, kijken we er nu naar uit om de markt op de hoogte te houden van onze voortgang bij het volledig realiseren van het potentieel van Vivoryons belangrijkste actief varoglutamstat bij nierziekten."

    Hoogtepunten uit de presentatie van Dr. Huber zijn onder meer:

    Chronische nierziekte (CKD) is een groeiend wereldwijd gezondheidsprobleem en zal naar verwachting de vijfde belangrijkste oorzaak van verloren levensjaren worden tegen 2040.
    Behandelingen voor CKD zijn de afgelopen jaren verbeterd, maar stoppen of keren de achteruitgang van de nierfunctie nog steeds niet terug, die waarschijnlijk zal toenemen naarmate de bevolking ouder wordt.
    CKD manifesteert zich als een progressieve achteruitgang van de nierfunctie en kan leiden tot aanzienlijke invaliditeit en/of vroegtijdige dood en diabetes is een belangrijke risicofactor voor CKD.
    Ontsteking is een belangrijk onderliggend pad bij het aansturen van de progressie van diabetische nierziekte (DKD) en andere nieraandoeningen en het richten op ontstekingspaden zou een aanpak kunnen zijn om de onvervulde behoeften aan te pakken in zowel de bredere CKD-populatie als in de zeldzame ziekteruimte.
    Observaties uit de VIVIAD Fase 2b-studie hebben aangetoond dat varoglutamstat, met zijn nieuwe werkingswijze gericht op ontstekings- en fibrotische paden en veelbelovende werkzaamheid en veiligheidsprofiel tot nu toe, een interessante behandelingsoptie voor patiënten zou kunnen worden, als het succesvol blijkt in dubbelblinde, gerandomiseerde prospectieve klinische studies.
    Hoogtepunten uit de presentatie van dhr. Jehle zijn:

    Patiënten met CKD in een laat stadium lopen het grootste risico op nierfalen waarvoor niervervangende therapie (dialyse of transplantatie) nodig is.
    Nierziekte in het eindstadium en nierfalen vormen niet alleen een grote zorg voor patiënten en artsen, maar ook voor zorgverleners en betalers, waarbij de kosten aanzienlijk toenemen naarmate de ziekte zich in een later stadium bevindt.
    Het aantal cardiometabole risicofactoren zoals diabetes en hypertensie, evenals leeftijd, zijn belangrijke dynamieken in de CKD-markt.
    Huidige therapieën zoals SGLT2's en GLP1's vertragen alleen de progressie van de ziekte, maar zijn geen genezing. Bijgevolg blijft er een grote onvervulde behoefte bestaan ??voor de meerderheid van CKD- en DKD-patiënten.
    Er is een aanzienlijk marktpotentieel voor orale varoglutamstat, met name in de patiëntenpopulaties CKD en DKD in stadium 4 en snel progressieve stadium 3b, en ook voor bepaalde zeldzame ziekten zoals het syndroom van Alport en de ziekte van Fabry.
    De toenemende interesse van grote farmaceutische bedrijven in nierziekten is aangetoond door recente deals met hoge waarderingen.

    Hoogtepunten uit de presentatie van Dr. Carroll zijn onder meer:

    Analyses van de geschatte glomerulaire filtratiesnelheid (eGFR) in CKD-studies zijn de afgelopen 40 jaar geëvolueerd en er worden nieuwe methoden voor statistische analyse toegepast, waarbij de Random Coefficients (RC) Analysis naar voren komt als voorkeursmethode.
    Het meten van de eGFR-helling via RC-analyse was het primaire werkzaamheidseindpunt in recente FDA-goedkeuringen bij CKD, evenals in veel lopende fase 3-studies.
    Analyse van gegevens uit de VIVIAD-studie met behulp van deze methode heeft consistente bevindingen opgeleverd voor eGFR met varoglutamstat, met een substantieel behandeleffect op de eGFR-helling die werd gezien voor varoglutamstat in vergelijking met placebo in de algehele populatie, aangestuurd door een nog groter effect bij patiënten met diabetes type 2.
    Beschikbare resultaten van VIVIAD samen met een goede statistische planning maken een efficiënt ontwerp van een fase 2-studie mogelijk bij patiënten met DKD-stadium 3/4 met een tussentijdse futiliteitsanalyse na 62 patiënten die ten minste 24 weken zijn behandeld.
    Een herhaling van de webcast van het virtuele R&D-evenement is beschikbaar via de pagina Presentaties en webcasts in de sectie Investor Relations op de website van het bedrijf op www.vivoryon.com.

    ###

    Varoglutamstat bij nierziekte
    Varoglutamstat (PQ912) is een gepatenteerde, krachtige en selectieve remmer van humane glutaminylcyclasen QPCT en QPCTL met therapeutisch potentieel bij indicaties zoals ontstekings- en fibrotische ziekten, neurodegeneratieve ziekten, kanker en andere. Varoglutamstat, dat aanvankelijk de ontwikkeling naar voren bracht met als doel de ziekte van Alzheimer (AD) te behandelen, is onderzocht in een aantal verschillende klinische onderzoeken, die allemaal consistent een gunstig veiligheids- en verdraagbaarheidsprofiel hebben aangetoond, zowel bij gezonde vrijwilligers als bij patiënten met AD. Gebaseerd op de bekende ontstekingsremmende activiteit van varoglutamstat, omvatte het protocol voor de Fase 2 VIVIAD-studie bij AD, die in de eerste helft van 2024 werd afgerond, het onderzoek naar de nierfunctie en het meten van biomarkers van nierontsteking en fibrose om de rol van QPCT/L-remming op de nierfunctie te onderzoeken. Hoewel patiënten in VIVIAD werden geselecteerd op hun AD-status en niet op hun nierfunctieniveau, hadden velen van hen een verminderde nierfunctie vanwege leeftijd en/of comorbiditeiten. Analyse toonde een statistisch significant voordeel van varoglutamstat op een prospectief gedefinieerd belangrijk nierfunctie-eindpunt (eGFR) en een significante vermindering van de pro-inflammatoire cytokine pE-CCL2. Een substantieel hoger behandelingsvoordeel van varoglutamstat op eGFR werd waargenomen in een post-hoc diabetes-subgroep, wat aanleiding gaf tot plannen om varoglutamstat door te laten stromen naar de Fase 2-studie bij DKD, die momenteel in de planning staat.
  3. Kogovus 1 oktober 2024 09:09
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 1 oktober 2024 09:03:

    Het non-nieuws wordt niet goed ontvangen.
    Lijkt er wel op maar denk niet dat de grote partijen die gisteren op des of non -informatie hebben ingeslagen.

    Kan ook bang makerij zijn om de kleine jongens en meisjes tot verkopen te verleiden.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 oktober 2024 09:17
    quote:

    Kogovus schreef op 1 oktober 2024 09:09:

    [...]Lijkt er wel op maar denk niet dat de grote partijen die gisteren op des of non -informatie hebben ingeslagen.

    Kan ook bang makerij zijn om de kleine jongens en meisjes tot verkopen te verleiden.
    Dit zijn naïeve cafépraatjes.

    In werkelijkheid ben jij voor de gek gehouden door slimme shuffelaars.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 1 oktober 2024 10:13
    quote:

    arreno schreef op 1 oktober 2024 10:07:

    Kan alle kanten op. Toen het middel nog zou werken tegen Alzheimer was de koers 8,40. Nu het "veelbelovend" is voor verbetering van de nierfunctie zou het weer die kant op kunnen (of niet).
    Het testen duurt minstens 5 tot 10 jaar en vele emissies zullen dus volgen.
  6. SRD 1 oktober 2024 10:41
    quote:

    arreno schreef op 1 oktober 2024 10:07:

    Kan alle kanten op. Toen het middel nog zou werken tegen Alzheimer was de koers 8,40. Nu het "veelbelovend" is voor verbetering van de nierfunctie zou het weer die kant op kunnen (of niet).
    Misschien krijgt Varoglutamstat wel een conditional status, en gaat het snel.
2.560 Posts
Pagina: «« 1 ... 123 124 125 126 127 128 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.