Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Proximus BRU:PROX.BL, BE0003810273

Laatste koers (eur) Verschil Volume
6,950   0,000   (0,00%) Dagrange 6,910 - 7,025 272.169   Gem. (3M) 336,9K

Forum Proximus geopend

1.093 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 55 | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 1 september 2024 14:46
    quote:

    Steven6 schreef op 1 september 2024 13:24:

    Hoe kan je een koersdoel van 6,4 voorstellen , als de intrensieke waarde 11,5 is. Sommige analisten zijn verre van bekwaam.
    Die "intrinsieke" (boek)waarde bevat ook een hoop goodwill en is sowieso arbitrair.

    Waar het om gaat is de contante waarde van de toekomstige kasstromen. Die is mede afhankelijk van hoeveel geld het management in de toekomst nog in buitenlandse avonturen zal afzinken. Zolang niemand ingrijpt kan dat behoorlijk oplopen.

    De contante waarde van de binnenlandse activiteiten ligt wat mij betreft wel ver boven de huidige enterprise value (market cap + net debt).

    Voorlopig blijf ik dus maar zitten, in de hoop dat spoedig iemand ingrijpt ;-)
  2. Jadadde 4 september 2024 18:38
    De voorbije 16 maanden hebben 16 analisten een gemiddelde advies van 8,81 euro gegeven voor Proximus, waarbij KBC van opbouwen naar kopen adviseert met 8,70 euro als koersdoel. begrijpelijk gezien de grote investeringen de laatste jaren aan het net stilletjes hun einde naderen. Dat Proximus over de landgrenzen kijkt met een grotere omzet en winsten als doel kan enkel toegejuicht worden. Zou het zelf doen. Groter worden moet altijd een doel op zich zijn. Zeker op de beurs. Wel ben ik overtuigd dat grote investeringen in het buitenland voor de eerste jaren in de koelkast zitten. Ondanks al die investeringen toch nog een stevig dividend met een mogelijkse gelijke koersverhoging. Chapeau Proximus.
  3. DrkBlg 10 september 2024 11:38
    Proximus en Infosys kondigen samenwerking aan

    Het telecombedrijf kondigt de samenwerking aan met Infosys, een wereldleider in digitale diensten en consulting. In het partnerschap worden de producten van Proximus' internationale filialen (waaronder 'Communications Platform as a Service' (CPaaS)-oplossingen van Route Mobile en de DI-oplossingen van Telesign), gecombineerd met de digitale diensten van Infosys. Doel is om de innovatie te stimuleren in “omnikanalen”-klantbetrokkenheid en AI-gestuurde digitale assistenten voor klanten en om de digitale veiligheid te versterken.
  4. DrkBlg 10 september 2024 15:38
    uit de tijd :

    Voor de internationale dochters van Proximus is het de tweede belangrijke partnershipdeal in enkele maanden. In juni sloot de telco al een gelijkaardig akkoord met de Amerikaanse softwarereus Microsoft. Ook die zet de oplossingen van Telesign en RouteMobile mee in de markt in zijn enorme netwerk. Dat moet de internationale activiteiten van Proximus mee een zetje geven. CEO Guillaume Boutin mikt erop over een tweetal jaar de helft van de omzet - vorig jaar ruim 6 miljard euro - uit de groeiende internationale dochters te halen.

    Maar Proximus krijgt er vooral een nieuwe distributeur van zijn diensten bij, met een wereldwijde aanwezigheid. Infosys is een toonaangevende speler in zijn vakgebied. Met 300.000 werknemers draaide het vorig jaar zo'n 17 miljard euro omzet.
  5. forum rang 7 JdeFL 16 september 2024 08:47
    Proximus brengt belang in Route Mobile terug tot minder dan 75 procent.
    ...Indiase beurswaakhond SEBI... eist dat beursgenoteerde bedrijven een free float van minimaal 25 procent...
    De bruto-opbrengst ... ongeveer 90 miljoen euro. Het belang van Proximus in Route Mobile is nu afgenomen tot 74,90 procent. (Tijd.be)
  6. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 17 september 2024 10:27
    Bovenstaande is overigens geheel conform de afspraken die golden toen het belang werd genomen:

    www.proximus.com/nl/news/2024/2024091...

    www.proximus.com/nl/news/2024/2024050...

    Noemenswaardig is overigens wel dat de verkoopkoers ruim 2% boven de aankoopkoers ligt. Vier maanden na aankoop lijkt een eerste afschrijving daarnee dus nog niet noodzakelijk.

    De aanhoudende rally op de beurs van India (met de daarbijbehorende uitwassen, vergelijkbaar met hoe het bij ons ging eind jaren negentig van de vorige eeuw) zal daar mede aan ten grondslag liggen.

    Er is dus weer wat extra geld om te verbrassen ;-)
  7. forum rang 7 JdeFL 30 september 2024 19:24
    Belfius en Proximus trekken stekker uit ambitieuze app Banx
    Drie jaar nadat ze Banx hebben voorgesteld, stellen Proximus en Belfius vast dat hun gezamenlijke bankenapp de steile ambities nooit kon inlossen. Banx wordt stopgezet, maar Belfius en Proximus blijven samenwerken. (Tijd.be)
  8. DrkBlg 1 oktober 2024 16:39
    (ABM FN) ING heeft het koersdoel voor Proximus verlaagd van 6,90 naar 6,10 euro met handhaving van het Houden advies. Dit bleek maandag uit een rapport van analist David Vagman.

    De analist houdt daarmee rekening met de deals die het telecombedrijf sloot voor de uitrol van glasvezelnetwerken in Vlaanderen, de verkoop van onderdelen en de zwakke outlook voor de vrije kasstroom voor de periode 2028 tot en met 2030.

    De deals die het bedrijf sloot voor de uitrol van glasvezelnetwerken in Vlaanderen gaat Proximus 1,3 miljard euro, ofwel 4 euro per aandeel, extra kosten, merkte Vagman op.

    Met name voor degenen die optimistisch zijn over deze samenwerkingsovereenkomsten kwam de outlook van het management voor de vrije kasstroom van circa 350 miljoen euro voor 2028 tot en met 2030 dan ook als een schok, voegde de analist toe.

    Vagman denkt dat de zwakke outlook voor de vrije kasstroom het gevolg is van de hoge kosten voor wholesale, inclusief het vertrek uit plattelandsgebieden, een zwakke onderhandelingspositie, migratiekosten en desinvesteringen, waardoor het risicoprofiel van Proximus verslechtert en er veel obstakels voor het bedrijf in het verschiet liggen, zoals de komst van Digi en meer concurrentie.
  9. Tenko 1 oktober 2024 18:30
    Ik vraag me af op basis van wat ze tot dat cijfer komen. Tegenover de ebitda die het bedrijf genereert is de beurswaarde al enorm laag. Ok ze investeren veel in glasvezel, maar dat komt dan wel bij de 'assets' van het bedrijf en zal renderen in de toekomst. Het is niet alsof ze dat geld in de verbrandingsoven gooien. Ze staan hiermee ook enorm sterk voor op de concurrentie.

    Hoe de markt Proximus waardeert zou je haast denken dat ze al het geld op een stapel gooien en opbranden. De wereld digitaliseerd meer en meer en glasvezel zal heus wel de nieuwe standaard worden. Als je dan het merendeel van het netwerk in eigen bezit hebt zal het geld wel volgen.

    In tussentijd een hoog dividend en uitmuntende kwartaalcijfers.
1.093 Posts
Pagina: «« 1 ... 50 51 52 53 54 55 | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.