Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
4,238   -0,032   (-0,75%) Dagrange 4,230 - 4,292 222.123   Gem. (3M) 896,2K

BAM september 2024

715 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 OnoMatopee 27 september 2024 10:28
    Paris Proof-verduurzaming woningen in Houten

    Voor de Paris Proof-verduurzaming van 69 woningen uit 1982 in Houten tekenden a.s.r. real estate en BAM Wonen een overeenkomst. De woningen met gemiddeld energielabel D krijgen een verfrissing naar minimaal energielabel A+++, worden CO2-neutraal en voldoen dan aan de Paris Proof-eisen.

    Uniek aan de verduurzaming is dat het de eerste keer is dat een institutionele belegger huurwoningen uit de jaren tachtig op deze schaal Paris Proof maakt. Doel van a.s.r. real estate is om in 2045 een volledig Paris Proof woningportefeuille te hebben. De woningen krijgen een all-electric warmtepomp, warmteterugwinsysteem (wtw) en duurzame energie wordt opgewekt met zonnepanelen. Daarnaast worden alle woningen beter geïsoleerd en voorzien van nieuwe dakpannen, draairamen, deuren en nieuwe beglazing.
    Paris Proof proefwoning

    De eerste proefwoning in Houten is een feit. In deze woning zijn maatregelen getest om te komen tot een Paris Proof-verduurzaming en konden huurders ervaren hoe de verduurzaming eruit ziet. Uit de eerste resultaten blijkt dat de gemiddelde CO2-uitstoot van de woningen in deze wijk onder de streefwaarden van Paris Proof uitkomen. De proefwoning wordt als standaard gebruikt voor de andere woningen.

    Robbert van Dijk, fund director van het ASR Dutch Core Residential Fund: “De gebouwde omgeving moet verduurzamen om in 2050 Paris Proof te zijn. Wij nemen graag onze verantwoordelijkheid door te onderzoeken en te investeren in verduurzaming van de bestaande portefeuille. De proefwoning in Houten laat zien dat er mogelijkheden zijn om onze bestaande woningen Paris Proof te verduurzamen.”

    Robbert vervolgt: “Het toekomstbestendig maken van de woningen levert een aanzienlijke winst op als het gaat om CO2-uitstoot, maar zorgt ook voor meer wooncomfort bij gelijkblijvende woonlasten voor de huurders. Zo zien wij een toenemende vraag en aandacht voor duurzaamheid vanuit huurders. Voor het verduurzamen van de bestaande voorraad is niet alleen techniek nodig, maar moeten ook marktpartijen, zoals verhuurmakelaars en taxateurs, de meerwaarde van verduurzaamd vastgoed met dit bouwjaar erkennen. Met deze blauwdruk kunnen we aan de slag om samen met andere marktpartijen bestaand vastgoed op grotere schaal te verduurzamen.”

    Jasper Blanken, directeur Verduurzamen bij BAM Wonen: ”We zijn trots op deze mooie mijlpaal in onze meerjarige samenwerking met a.s.r real estate. Met deze duurzaamheidsoplossing versnellen we de energietransitie. Én laten we zien dat hoogwaardige verduurzaming en betaalbaarheid hand in hand kunnen gaan.”
    Paris Proof routekaart ASR Dutch Core Residential Fund

    In 2020 ondertekende a.s.r. real estate de Paris Proof Commitment van de Dutch Green Building Council. Het ASR Dutch Core Residential Fund heeft de ambitie om in 2045 een Paris Proof portefeuille te bezitten. Om dit te bereiken heeft het Fonds heeft een Paris Proof-routekaart opgesteld op basis van CRREM.
  2. forum rang 6 bartbas 27 september 2024 10:31
    quote:

    Fred107 schreef op 27 september 2024 10:19:

    [...]
    Zou het te maken kunnen hebben met het failliet van de Britse Bouwer ISG?
    Dat BAM tegen eigen condities zonder financiële risico’s de klussen af kan maken? 6 jaar geleden ook het geval met carillion.
    Verwacht ik niet. Dat heeft geen koerssprong van 8 % tot gevolg. Bovendien schat ik in dat BAM meer dan genoeg werk heeft in het overzeese. De vertraging bij de afbouw van het kinderziekenhuis zal ook mede te westen zijn aan gebrek aan handjes.
  3. forum rang 6 effegenoeg 27 september 2024 10:33
    quote:

    bartbas schreef op 27 september 2024 09:44:

    [...]
    Toch moeten veel beleggers weten wat er aan de hand is. Het zijn niet allemaal alleen maar trendvolgers. Ik denk aan gunstige ontwikkelingen voor het kinderziekenhuis. Een andere reden kan zijn een koersdoelverhoging van een bank of intermediair, die eerst zijn klanten geïnformeerd heeft en dan wordt dat advies later pas algemeen bekend gemaakt. Maar dan moet het wel een bijzonder en goed onderbouwd advies zijn. Later op de dag zal op Iex premium wel een bijdrage met feiten en analyse volgen.
    Had hier zeker wat meer kennis verwacht.
    Helaas heeft dit forum meer het gemiddelde huiskamer nieuws
  4. forum rang 6 OnoMatopee 27 september 2024 10:37
    quote:

    bartbas schreef op 27 september 2024 10:31:

    [...]
    Verwacht ik niet. Dat heeft geen koerssprong van 8 % tot gevolg. Bovendien schat ik in dat BAM meer dan genoeg werk heeft in het overzeese. De vertraging bij de afbouw van het kinderziekenhuis zal ook mede te westen zijn aan gebrek aan handjes.
    die extra handjes komen dan van het inmiddels werkloze personeel van de gefailleerde.
  5. forum rang 6 OnoMatopee 27 september 2024 10:45
    ABN AMRO Oddo heeft vrijdag het koersdoel voor BAM verhoogd van 5,70 naar 5,90 euro met een herhaling van het Outperform advies. Dit bleek uit een rapport van analist Martijn den Drijver.

    De halfjaarcijfers van BAM waren "beter dan verwacht", ondanks tegenvallers met een Deense school en in Manchester.

    Het orderboek steeg met 12 procent, merkte Den Drijver op.

    De analist schreef verder dat de Nederlandse woningmarkt de bodem heeft bereikt. De trend in de afgegeven bouwvergunningen ogen goed, en dat biedt BAM met een grote landbank en als projectontwikkelaar goede kansen.

    Verder noemde de analist Infra "robuust" en is er een groeiende markt voor Energy.

    Wel blijft de Britse markt voor niet-residentieel vastgoed moeilijk, meent Den Drijver, hoewel die richting stabilisatie gaan. Dat die markt nu nog moeilijk is wordt onderstreept door het faillissement van SIG, een top-5 bouwer in het VK. "Maar omdat BAM focust op gezondheid en educatie, zou het bedrijf iets beter moeten presteren dan de markt." Ook in het VK presteren de segmenten Infra en Energy erg goed, zag de analist, vooral in Rail, waarin BAM marktleider is.

    Twee projecten uit het verleden brengen nog risico's met zich mee, meent Den Drijver, maar bij de Fehmarnbelt tunnel lijkt het nu de goede kant op te bewegen.

    ABN AMRO besloot zijn omzettaxaties met 5 procent te verhogen en die voor de aangepaste EBITDA met 9 procent. "De consensus oogt wat aan de lage kant", zei Den Drijver, maar merkte ook op dat er maar weinig analisten bijdragen aan deze consensus.

    Den Drijver verwacht verder dat de vrije kasstroom van BAM in 2025 positief zal zijn en in 2026 boven de 100 miljoen euro uitkomt. "En dat biedt ruimte voor aandeleninkoop en dividend."

    "Ook blijft de waardering van BAM achter bij het gemiddelde van directe sectorgenoten, kijkende naar 2025 EV/EBITDA", merkte de analist nog op.
  6. forum rang 8 HenkdeV 27 september 2024 10:46
    "Geleend" van het Heijmans forum speciaal voor Zaza:-)).

    Als CEO ben ik trots dat we de goedkeuring van het Science Based Targets initiative (SBTi) hebben ontvangen voor onze ambitieuze emissiereductiedoelstellingen. Dit betekent dat onze plannen voor netto-nul uitstoot niet alleen ambitieus zijn, maar ook wetenschappelijk onderbouwd en haalbaar.

    Bij Heijmans nemen we onze verantwoordelijkheid. We willen in 2030 onze directe CO2-uitstoot (Scope 1 en 2) op nul hebben, en tegen 2040 willen we volledig ‘net-zero’ zijn, inclusief de uitstoot van onze ketenpartners (Scope 3). We lopen hiermee 10 jaar voor op de Europese Klimaatwet. Dit is hoe wij onder meer invulling geven aan onze duurzaamheidsambities.
  7. forum rang 8 HenkdeV 27 september 2024 10:47
    quote:

    wilcool schreef op 27 september 2024 10:37:

    (ABM FN-Dow Jones) ABN AMRO Oddo heeft vrijdag het koersdoel voor BAM verhoogd van 5,70 naar 5,90 euro met een herhaling van het Outperform advies. Dit bleek uit een rapport van analist Martijn den Drijver.
    Klein beetje een storm in een glas water, maar wel mooi voor de koers. Kon wel een impuls gebruiken.
715 Posts
Pagina: «« 1 ... 27 28 29 30 31 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.