Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
4,270   0,000   (0,00%) Dagrange 4,158 - 4,332 1.182.111   Gem. (3M) 896,2K

BAM september 2024

715 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 OnoMatopee 25 september 2024 15:40
    De vergadering is inmiddels afgelopen.
    2 uur geleden

    Toen hem opnieuw werd gevraagd naar de opening, zei David Gunning, hoofd van de raad van bestuur, dat Bam hen had verteld dat de substantiële voltooiing in juni 2025 zou plaatsvinden, "wat de opening in 2026 mogelijk zal maken".

    "Ik wil er echt niet aan denken om verder te gaan dan dat", zei hij.
    2 uur geleden

    Volgens Phelim Devine, projectdirecteur, is het ziekenhuis nu voor 40 procent klaar met de technische ingebruikname en zijn ze ongeveer zes maanden bezig met het proces.

    De heer Devine zei dat dit de opening van het ziekenhuis niet zal vertragen.
    2 uur geleden

    David Cullinane, de woordvoerder van Sinn Féin op het gebied van volksgezondheid, is kritisch over de vertragingen en stelt dat “er ook sprake is van politieke verantwoording”.

    "Elke dag wordt een maand, wordt een jaar. Ik ben er niet van overtuigd dat deze strategie van eindeloze ruzies met de aannemer werkt. Dat is duidelijk niet het geval," zei hij.
    2 uur geleden

    David Gunning, hoofdbestuurder, zei dat er “veel overleg” is geweest met de aannemer met betrekking tot alternatieve geschillenbeslechtingsmechanismen.

    De heer Gunning zei dat de doelstellingen hierbij waren om zekerheid te krijgen over de tijd en de kosten, en dat ze “al enkele maanden bezig zijn met dit proces”.

    "We hebben dat proces niet succesvol afgerond. We hebben geen vertrouwen in wat de aannemer ons vertelt," zei hij.
    2 uur geleden

    Over de voltooiingsdatum van juni 2025 zei David Gunning, hoofdofficier: "Ik zou zeer terughoudend zijn om de commissie enige verzekering of vertrouwen te geven in de tijdlijn van juni 2025, bij gebrek aan de informatie die we nodig hebben om gedetailleerd te bekijken en een kritische analyse te maken."

    De basis daarvoor is de vraag welke middelen de aannemer in deze periode gaat inzetten, zei hij.
    2 uur geleden

    De vergadering is hervat.

    Seán Crowe, voorzitter van de gezondheidscommissie van de Oireachtas, zei dat het publiek en politici het idee hebben dat het project “een beetje een puinhoop” is.

    Hij zei: "Mensen zullen zich twee vragen stellen: wanneer gaat het open, en daar is geen zekerheid over. En hoeveel gaat het kosten, en daar is geen zekerheid over."

    De heer Crowe zei dat “een van de zwakke punten” was dat er een contract was gesloten “op basis van een ontwerp dat nog niet af was”.

    De heer Gunning antwoordde dat het “nooit de bedoeling” was dat het ontwerp voltooid zou zijn voordat de bouw zou beginnen, omdat het “onmogelijk zou zijn om dat te doen” vanwege de mate van ontwerp die op de schouders van de aannemers en onderaannemers rust.
    3 uur geleden

    De commissie van het Oireachtas neemt een korte pauze, waarna ze de ondervraging hervat.
    3 uur geleden

    Volgens Phelim Devine bestaat er geen passend programma tussen Bam en de National Paediatric Hospital Development Board, aldus projectdirecteur Phelim Devine.

    Volgens het bestuur is een basisprogramma een “cruciale contractuele vereiste, fundamenteel voor elk bouwproject”, omdat het een duidelijke aanpak en tijdlijn biedt voor de werkzaamheden die gaande zijn tot aan de substantiële voltooiing.

    "Het ontbreken van een basisprogramma voor welk bouwproject dan ook, vooral voor een project van de omvang van het nieuwe kinderziekenhuis, is volstrekt onaanvaardbaar", aldus het bestuur.
    3 uur geleden

    De National Pediatric Hospital Development Board heeft € 48 miljoen aan de aannemer betaald, een bedrag dat hoger ligt dan de oorspronkelijke contractprijs, aldus de hoofdbestuurder van de organisatie.
    3 uur geleden

    Volgens David Gunning, hoofd van de NPDHB, liggen er momenteel vier zaken bij het Hooggerechtshof.

    Drie zaken bevinden zich nog in een heel vroeg stadium, zei hij, en één is een “belangrijke zaak die momenteel door het Hooggerechtshof wordt behandeld”.

    Volgens hem hoeven de problemen niet opgelost te zijn voordat het ziekenhuis wordt overgedragen.
    4 uur geleden

    Op de vraag wat er nog moet worden voltooid binnen het ziekenhuis, antwoordde Phelim Devine, projectdirecteur, dat er nog twee hoofdonderdelen moeten worden voltooid.

    De eerste stap is het op peil brengen van de opleveringsnormen van de kamers.

    "Geen van hen is ondertekend. Ze zijn erg ver gevorderd, maar niet compleet in overeenstemming met het contract," zei hij, hoewel hij zei dat er de afgelopen weken vooruitgang is geboekt op dit gebied.

    Ontwerpteams inspecteren momenteel 72 kamers die opnieuw zijn aangeboden als zijnde voltooid. Hij zei dat hij verwacht dat er honderden per week worden aangeboden aan het ontwerpteam.

    De laatste fase, zei hij, is de technische commissie. "En dan ben je bij de substantiële voltooiing," zei hij.

    De heer Devine zei dat ze meer middelen nodig hebben om de datum van juni te halen.
  2. forum rang 6 OnoMatopee 25 september 2024 15:51
    Gebiedsontwikkelaar AM start met realisatie eyecatcher aan het Spaarne in Haarlem

    In het Schoterkwartier in Haarlem start gebiedsontwikkelaar AM vandaag officieel met de tweede fase van de transformatie van het voormalige Deliterrein. Dit nieuwe woongebied wordt hiermee 108 woningen rijker. De eyecatcher is een fraaie woontoren met 72 appartementen.

    Centraal in het plan staat een slanke woontoren van bijna 58 meter hoog. Vijftig appartementen zijn bestemd voor de sociale huur (afgenomen door Elan Wonen) en 22 voor de verkoop. Naast de appartementen komen er 36 koopwoningen. Er wordt in het plan voorzien in een stallingsgarage met 107 parkeerplaatsen en ruimte voor het stallen van fietsen.
    Gezond en groen wonen aan het Spaarne

    Het Schoterkwartier is ontwikkeld op basis van de WELL Building Standards. Dit betekent dat de impact van het gebouw op de gezondheid, het comfort en het welzijn van haar bewoners centraal staat. Het gebouw is dan ook van een A+++ energielabel voorzien.

    De energiezuinige, toegankelijke woningen bieden een prachtig uitzicht op het Spaarne en zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. Naast de woontoren komen twaalf herenhuizen, zeven eengezinswoningen en zeventien stadswoningen rondom een groen binnengebied. Alle woningen zijn energiezuinig en voorzien van een warmtepomp en optimale isolatie. De oppervlaktes variëren 56 m2 tot 182 m2. De prijzen zijn van € 355.000,- tot € 1.300.000,- v.o.n.
    Centrale ligging

    Schoterkwartier ligt in het zuidelijke deel van de Indische buurt in Haarlem. De naam Schoterkwartier komt van het toevoegen van het grondgebied van de gemeente Schoten aan de gemeente Haarlem. Nog steeds is de dorpskern van Schoten zichtbaar. Alle dagelijkse voorzieningen (supermarkt, kinderopvang, basisonderwijs en sport- en recreatiefaciliteiten) liggen in de nabijheid. Verder bestaat er een goede verbinding van en naar het centrum van Haarlem. Deze verbinding is vooral gebaseerd op bus- en fietsverkeer. Dit om voor de korte afstand het gebruik van de auto te minimaliseren.
    Ontwerp

    Het ontwerp van Schoterkwartier, gecreëerd door Arons en Gelauff architecten, kenmerkt zich door expressieve vormgeving met schuine lijnen en bijzondere dakvormen, wat zorgt voor een fraai aanzicht. Zeven eengezinswoningen zijn ontworpen door Klous Brandjes Architecten, De realisatie is in handen van BAM Wonen. Naar verwachting worden de woningen medio 2026 opgeleverd.
    Officiële handeling

    Tijdens de feestelijke handeling die vanmiddag wordt gehouden zijn wethouder Floor Roduner (gemeente Haarlem), Martin van Nuland (AM), Marieke Heilbron (Elan Wonen) en Henk Dilweg (BAM Wonen Speciale Projecten) aanwezig om de start bouw op feestelijke wijze met de toekomstige bewoners in te luiden.

    Wethouder Wonen en Ruimtelijke ordening Floor Roduner is blij met de woningen die de stad er met dit project bij krijgt. ‘Elke woning die erbij komt is winst en vooral de vijftig sociale huurwoningen zijn zeer welkom voor onze inwoners die al lang op een huis wachten.’

    Martin van Nuland, Directeur Projectontwikkeling bij AM: ‘We zijn trots dat het is gelukt om samen met de gemeente en Elan Wonen centrumstedelijk wonen aan de stad toe te voegen. Het project kent een gevarieerd woonprogramma voor een brede mix van bewoners. Dit sluit volledig aan bij het AM thema ‘Create social impact’; het realiseren van een aantrekkelijke stad en ontmoetingsplaatsen waarin een gemeenschap groeit, omdat iedereen zich welkom heet. De stad Haarlem is bereikbaar voor iedereen!’

    Directeur-bestuurder Marieke Heilbron van Elan Wonen: ‘We zijn blij dat er nu gestart wordt met de ontwikkeling van Schoterkwartier. Deze locatie biedt ons een mooie kans om vijftig sociale huurwoningen te realiseren in een gebied waar nog weinig sociale huur staat. De woningen zijn energiezuinig en van alle gemakken voorzien. Daarnaast biedt het uitzicht over het Spaarne een unieke kijk op de mooie stad Haarlem.’

    AM is al lange tijd betrokken bij de ontwikkeling van het voormalige Deliterrein. In een eerdere fase zijn 34 energiezuinige eengezinswoningen opgeleverd. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

    Meer informatie over Schoterkwartier is te vinden op: schoterkwartier.nl/nl/.
    Over AM

    Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelproces. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Geïnspireerd door actuele maatschappelijke thema’s, leggen wij in het bijzonder het accent op betaalbaar wonen en klimaatpositieve gebiedsontwikkeling. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.
    Over Elan Wonen

    Elan Wonen is een ondernemende woningcorporatie die zo’n 7.000 woningen beheert in Haarlem en Heemstede. Ze bouwen, innoveren, verduurzamen en zijn actief in diverse netwerken. Elan Wonen vindt dat iedereen recht heeft op een fatsoenlijke en betaalbare woning. Ook als je een laag of bescheiden inkomen hebt. Voor deze grote en diverse groep mensen bouwen en beheren wij sociale huurwoningen die passen bij hun mogelijkheden en behoeften. Daarnaast verduurzamen ze de woningen en investeren ze onder andere in het plaatsen van zonnepanelen. Hierdoor wekken huurders hun eigen stroom op en is de energierekening een stuk lager. Op dit alles zijn ze trots en zetten ze zich iedere dag met veel plezier en energie in.

    Nadere informatie: AM, afdeling communicatie, (030) 609 72 22 of communicatie@am.nl.

    Illustraties in hoge resolutie zijn te downloaden bij het persbericht op www.am.nl.
  3. forum rang 4 Doemebest 25 september 2024 17:23
    quote:

    IQ schreef op 25 september 2024 16:53:

    Trage betaling vertraagt de oplevering, zou ook niet verder bouwen als mijn rekening niet betaald wordt.
    Door niet verder te bouwen komt het geld ook niet binnen, van W. wou die klus blijkbaar te graag zonder goede afspraken, enige oplossing is dat de Ieren toezeggen af te tikken en BAM zich vastlegt aan een opleveringsdatum.
  4. forum rang 5 IQ 25 september 2024 18:04
    quote:

    Doemebest schreef op 25 september 2024 17:23:

    [...]Door niet verder te bouwen komt het geld ook niet binnen, van W. wou die klus blijkbaar te graag zonder goede afspraken, enige oplossing is dat de Ieren toezeggen af te tikken en BAM zich vastlegt aan een opleveringsdatum.
    Je kan alleen opleveringsdatum vastleggen als de plannen niet veranderen, maar dat is het grote probleem, de opdrachtgever veranderd op zeker wederom de plannen.
  5. Rob 25 september 2024 18:14
    We horen alleen 1 kant van het verhaal, Joosten hoor je niet. Volgens mij is dit allemaal gerommel in de marge. De belangrijkste claims komen onder de rechter en 1 ligt er nu bij de Hoge Raad. Wanneer die uitspraak doet weten we niet. De meeste andere claims worden gemiddeld.

    Zo begrijp ik het allemaal..als het anders is hoor ik het graag.
  6. Dreeke 25 september 2024 18:18
    Ik vind dat Joosten zich wel een keer mag uitspreken. Daar is hij CEO voor. In een tijd dat de bouw floreert en groeit, moet het voor de aandeelhouders ook resulteren in een betere koers. Dat gebeurt wel, maar te traag. En dat komt door de donkere wolken die boven het aandeel BAM hangen. Verdrijf ze!
  7. Rob 25 september 2024 18:28
    Gunning zegt ook dat er geld genoeg is om het ziekenhuis af te bouwen. Maar niemand vraagt zich af waar het geld vandaan moet komen als ze rechtszaken verliezen. Dat geld heeft Gunning niet. Dus weer terug naar de overheid dan. Of zou hij er 100% van overtuigd zijn dat hij alle zaken wint?
  8. forum rang 6 innicksname 25 september 2024 19:30
    quote:

    OnoMatopee schreef op 25 september 2024 15:40:

    De vergadering is inmiddels afgelopen.
    2 uur geleden

    Toen hem opnieuw werd gevraagd naar de opening, zei David Gunning, hoofd van de raad van bestuur, dat Bam hen had verteld dat de substantiële voltooiing in juni 2025 zou plaatsvinden, "wat de opening in 2026 mogelijk zal maken".

    "Ik wil er echt niet aan denken om verder te gaan dan dat", zei hij.
    2 uur geleden

    Volgens Phelim Devine, projectdirecteur, is het ziekenhuis nu voor 40 procent klaar met de technische ingebruikname en zijn ze ongeveer zes maanden bezig met het proces.

    De heer Devine zei dat dit de opening van het ziekenhuis niet zal vertragen.
    2 uur geleden

    David Cullinane, de woordvoerder van Sinn Féin op het gebied van volksgezondheid, is kritisch over de vertragingen en stelt dat “er ook sprake is van politieke verantwoording”.

    "Elke dag wordt een maand, wordt een jaar. Ik ben er niet van overtuigd dat deze strategie van eindeloze ruzies met de aannemer werkt. Dat is duidelijk niet het geval," zei hij.
    2 uur geleden

    David Gunning, hoofdbestuurder, zei dat er “veel overleg” is geweest met de aannemer met betrekking tot alternatieve geschillenbeslechtingsmechanismen.

    De heer Gunning zei dat de doelstellingen hierbij waren om zekerheid te krijgen over de tijd en de kosten, en dat ze “al enkele maanden bezig zijn met dit proces”.

    "We hebben dat proces niet succesvol afgerond. We hebben geen vertrouwen in wat de aannemer ons vertelt," zei hij.
    2 uur geleden

    Over de voltooiingsdatum van juni 2025 zei David Gunning, hoofdofficier: "Ik zou zeer terughoudend zijn om de commissie enige verzekering of vertrouwen te geven in de tijdlijn van juni 2025, bij gebrek aan de informatie die we nodig hebben om gedetailleerd te bekijken en een kritische analyse te maken."

    De basis daarvoor is de vraag welke middelen de aannemer in deze periode gaat inzetten, zei hij.
    2 uur geleden

    De vergadering is hervat.

    Seán Crowe, voorzitter van de gezondheidscommissie van de Oireachtas, zei dat het publiek en politici het idee hebben dat het project “een beetje een puinhoop” is.

    Hij zei: "Mensen zullen zich twee vragen stellen: wanneer gaat het open, en daar is geen zekerheid over. En hoeveel gaat het kosten, en daar is geen zekerheid over."

    De heer Crowe zei dat “een van de zwakke punten” was dat er een contract was gesloten “op basis van een ontwerp dat nog niet af was”.

    De heer Gunning antwoordde dat het “nooit de bedoeling” was dat het ontwerp voltooid zou zijn voordat de bouw zou beginnen, omdat het “onmogelijk zou zijn om dat te doen” vanwege de mate van ontwerp die op de schouders van de aannemers en onderaannemers rust.
    3 uur geleden

    De commissie van het Oireachtas neemt een korte pauze, waarna ze de ondervraging hervat.
    3 uur geleden

    Volgens Phelim Devine bestaat er geen passend programma tussen Bam en de National Paediatric Hospital Development Board, aldus projectdirecteur Phelim Devine.

    Volgens het bestuur is een basisprogramma een “cruciale contractuele vereiste, fundamenteel voor elk bouwproject”, omdat het een duidelijke aanpak en tijdlijn biedt voor de werkzaamheden die gaande zijn tot aan de substantiële voltooiing.

    "Het ontbreken van een basisprogramma voor welk bouwproject dan ook, vooral voor een project van de omvang van het nieuwe kinderziekenhuis, is volstrekt onaanvaardbaar", aldus het bestuur.
    3 uur geleden

    De National Pediatric Hospital Development Board heeft € 48 miljoen aan de aannemer betaald, een bedrag dat hoger ligt dan de oorspronkelijke contractprijs, aldus de hoofdbestuurder van de organisatie.
    3 uur geleden

    Volgens David Gunning, hoofd van de NPDHB, liggen er momenteel vier zaken bij het Hooggerechtshof.

    Drie zaken bevinden zich nog in een heel vroeg stadium, zei hij, en één is een “belangrijke zaak die momenteel door het Hooggerechtshof wordt behandeld”.

    Volgens hem hoeven de problemen niet opgelost te zijn voordat het ziekenhuis wordt overgedragen.
    4 uur geleden

    Op de vraag wat er nog moet worden voltooid binnen het ziekenhuis, antwoordde Phelim Devine, projectdirecteur, dat er nog twee hoofdonderdelen moeten worden voltooid.

    De eerste stap is het op peil brengen van de opleveringsnormen van de kamers.

    "Geen van hen is ondertekend. Ze zijn erg ver gevorderd, maar niet compleet in overeenstemming met het contract," zei hij, hoewel hij zei dat er de afgelopen weken vooruitgang is geboekt op dit gebied.

    Ontwerpteams inspecteren momenteel 72 kamers die opnieuw zijn aangeboden als zijnde voltooid. Hij zei dat hij verwacht dat er honderden per week worden aangeboden aan het ontwerpteam.

    De laatste fase, zei hij, is de technische commissie. "En dan ben je bij de substantiële voltooiing," zei hij.

    De heer Devine zei dat ze meer middelen nodig hebben om de datum van juni te halen.
    Die Gunning gaat vast lekker slapen vannacht...
  9. forum rang 4 Doemebest 25 september 2024 19:38
    quote:

    Dreeke schreef op 25 september 2024 18:18:

    Ik vind dat Joosten zich wel een keer mag uitspreken. Daar is hij CEO voor. In een tijd dat de bouw floreert en groeit, moet het voor de aandeelhouders ook resulteren in een betere koers. Dat gebeurt wel, maar te traag. En dat komt door de donkere wolken die boven het aandeel BAM hangen. Verdrijf ze!
    De kant van BAM is duidelijk ze vinden dat ze in hun recht staan, wat kan Joosten er verder over zeggen dan?
    Het ligt bij het hoge gerechtshof en die doen een uitsprak Joosten kan wel zeggen dat het allemaal goed komt om de beleggers die bevestiging zoeken gerust te stellen maar dat kan hij niet en daar is een CEO niet voor.

    Ik lees dat vaker dat onzekere beleggers vinden dat een CEO zich over een individueel geval uit moet spreken, zo werkt het niet BAM heeft als onderneming hun standpunt duidelijk gemaakt en nu is het aan de rechter, beide partijen zullen altijd zeggen dat ze er alle vertrouwen in hebben..
  10. Rob 25 september 2024 19:48
    De eerste stap is het op peil brengen van de opleveringsnormen van de kamers.

    "Geen van hen is ondertekend. Ze zijn erg ver gevorderd, maar niet compleet in overeenstemming met het contract," zei hij, hoewel hij zei dat er de afgelopen weken vooruitgang is geboekt op dit gebied.

    Ontwerpteams inspecteren momenteel 72 kamers die opnieuw zijn aangeboden als zijnde voltooid. Hij zei dat hij verwacht dat er honderden per week worden aangeboden aan het ontwerpteam.

    Bam heeft een stopcontact te weinig geinstalleerd en is de gordijnrail vergeten op alle kamers. Ik zou er ook veel tamtam over maken als ik Gunning was.
  11. forum rang 4 JVDP 25 september 2024 20:34
    BAM houdt zich wijselijk stil in de kwestie rond het Child Hospital. Ze krijgen nog aardig wat geld van het CH en het is niet in BAM’s belang de boel op de spits te drijven. Dit versterkt haar positie ook als het tot een oordeel van de rechter komt. Dunning daarentegen moet zich t.o.v. iedereen verdedigen, ligt zwaar onder vuur en gaat daarom in het rond trappen. Verder heeft BAM nog meerdere Ierse projecten en dan is het slim om terughoudend te zijn.
  12. forum rang 4 axie 25 september 2024 21:22
    quote:

    Zwijnash schreef op 25 september 2024 15:17:

    Bij abn heb ik een bericht dat binnen kort dat er een aandeelhouder vergadering is - ik zie niets op de agenda is er iets nuiews ingepland?
    Gaat om een benoeming van een nieuwe commissaris. Je kunt agenda vinden op website van BAM.

    www.bam.com/nl/pers/persberichten/202...
715 Posts
Pagina: «« 1 ... 24 25 26 27 28 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.