Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
4,270   0,000   (0,00%) Dagrange 4,158 - 4,332 1.182.111   Gem. (3M) 896,2K

BAM september 2024

715 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 36 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 bartbas 19 september 2024 21:58
    quote:

    Zwijnash schreef op 19 september 2024 20:43:

    [...]

    Ik ben van mening dat wij > 5% haalt dit jaar.
    Kijk naar Q 2 cijfers met € 30 M afschrijving, er wordt ook gerekend op 1700 huizen - dat wordt meer.

    Het zal mij niet verrassen als de marge in 2de 1/2 jaar boven 6% light

    Ik ben nog meer positief er over - nog weinig Olde projecten in omloop
    Dat moet ook wel om een een ebitda van 5 % te komen over het hele jaar.
    Wanneer we in het derde en vierde kwartaal 6 % halen zitten we precies op 5 % over het hele jaar. Kan iets gunstiger uitkomen wanneer omzet in tweede half jaar hoger is dan in het eerste. Maar als we zes halen in het derde kwartaal, lijkt mij 7 in het vierde niet uitgesloten.
  2. forum rang 6 bartbas 19 september 2024 22:02
    Alle Nederlandse amandelen in de States op dit moment rood. We zullen morgen genoegen moeten nemen met kleine winstjes of misschien wel pas op de plaats. Opmerkelijk verschil vandaag tussen Bam en Heijmans. H. maakt een flinke sprong, terwijl Bam nauwelijks een outperformed is.
  3. forum rang 6 OnoMatopee 20 september 2024 02:02
    BAM start met industriële en circulaire productie van houten woning-concept Flow

    Na drie jaar innoveren, ontwerpen, engineeren, testen en bouwen van een unieke platformtechnologie, is BAM gestart met de productie van haar circulaire houten Flow-woningen. In de hightech productiefaciliteiten in Oudkarspel en Heerhugowaard ontwikkelt en realiseert BAM Wood Concepts de hoogwaardige elementen van Flow, het duurzame, industriële, digitale en modulaire woonconcept van BAM.

    Met Flow speelt BAM in op de grote en toenemende vraag naar betaalbare, duurzame, circulaire en gezonde woningen. Het architectonisch flexibele woningconcept Flow is het antwoord op deze stijgende vraag. BAM verandert met het nieuwe woonconcept de woningbouw in een efficiënt, industrieel productieproces.

    De industriële manier van produceren vergroot de veiligheid in de bouw, verkleint de faalkosten en verhoogt de efficiency van het gehele bouwproces. Met deze conceptuele methode is het mogelijk het casco van de woning, inclusief gevelafwerking en modulaire installatiecomponenten, in één dag op locatie te bouwen. Hierdoor wordt de bouwtijd, inclusief afwerking, individuele opties en de wijkinrichting verkort van gemiddeld twaalf naar gemiddeld drie maanden.
    Circulair en duurzaam

    De toepassing van de brede mogelijkheden van houtbouw met droge verbindingen is voor Flow cruciaal. Dit biedt nieuwe mogelijkheden om de assemblage te vereenvoudigen en is aanzienlijk duurzamer, mede door de offsite productie. Flow is een combinatie van houtskeletbouw (HSB) en massieve houtbouw (CLT). De gevels, (dragende) wanden, vloeren en gordingenkappen bestaan uit houtskeletbouwelementen. In de constructieve trapkern is een aantal stabiliteitswanden van massief hout opgenomen. Voor Flow wordt gebruik gemaakt van circulaire biobased materialen, zoals cellulose voor isolatie. Voor de assemblage op locatie maakt BAM gebruik van elektrisch materieel.
    Indeling en afwerking naar eigen inzicht

    Flow kent een grote mate van flexibiliteit. Het parametrisch model biedt veel variatie in indelingsmogelijkheden. Gevels kunnen met maximale vrijheid worden ontworpen. De ontwerpvrijheid van houtbouw vergroot bovendien de mogelijkheden voor stedenbouwkundige inpassing met maatwerk voor iedere kavel. Door het standaardiseren van diverse modules blijft de betaalbaarheid beheersbaar. Met de combinatie van duurzaamheid, industrialisatie en digitalisering geeft BAM met Flow uitvoering aan haar strategie ‘Building a sustainable tomorrow’.
    Eerste Flow-woningen

    De eerste Flow koop- en huurwoningen worden de komende periode gebouwd in onder meer Cruquius (Landgoed Wickevoort), Barendrecht (Zeeheldenwijk), Terneuzen (Othene), Valkenswaard (Wilde Wingerd), Doetinchem (Weidewald), Leeuwarden (beHagen) en Veenendaal (Wilgenpoort).
    Over BAM Wood Concepts

    BAM Wood Concepts is gespecialiseerd in de industriële productie van complete houten woningen. In onze hightech productiefaciliteiten in Oudkarspel en Heerhugowaard ontwikkelen en realiseren we onder geconditioneerde omstandigheden hoogwaardige elementen (kozijnen, gevels, dragende wanden, vloeren en binnenwanden) voor de woningbouw. Daarmee spelen we in op de toenemende vraag naar betaalbare, duurzame, circulaire en gezonde woningen.

    Nadere informatie: BAM Wood Concepts, Bart Hogenbosch, bart.hogenbosch@bam.com.
  4. forum rang 6 OnoMatopee 20 september 2024 02:03
    Waterfront (Waregem, België) wint Realty Award

    Het project Waterfront heeft de Realty Belgium Residential Award gewonnen. Deze prestigieuze prijs erkent woonontwikkelingen die uitblinken in kwaliteit, betaalbaarheid en duurzaamheid.
    Waterfront (Waregem, België) wint Realty Award

    Gelegen in Waregem, bestaat Waterfront uit twee iconische woontorens, kantoren en een hotel, gerealiseerd door BAM Interbuild. De torens zijn opvallend door hun uitkragende vorm die doet denken aan paardenhoofden, de onregelmatige natuurstenen gevels en de gekartelde balkons.
    Partners

    Ontwikkelaars: ION development, Steenoven en Alheembouw NV
    Financiële partner: Captuur
    Aannemer: BAM Interbuild bv
    Architecten: B2Ai architects en WIELFAERT ARCHITECTEN
    Landschapsarchitect: atelier.ad
    Adviespartners: VK architects+engineers, part of Sweco, BM Engineering en VECOBO
    Geothermische energie en verwarming: Noven

    Waterfront: Wonen, Werken en Ontspannen in Waregem

    Waterfront is een prestigieus all-in project dat bestaat uit twee woonblokken, een kantoorgebouw en een hotel. Dit iconische project vormt een symbolische brug tussen de zuidelijke rand en het stadscentrum van Waregem. De woontorens Ascot en Windsor zijn met oog voor detail ontworpen en beschikken over royale inkomhallen, multifunctionele ruimtes en gebruiksvriendelijke fietsliften. De opvallende vormen en terrassen van de gebouwen dragen bij aan het unieke karakter van dit project.

    Waterfront geniet van een uitzonderlijke ligging, naast de Stadionvijvers en op korte afstand van het stadscentrum. In de nabije omgeving bevinden zich tal van recreatiemogelijkheden, winkels, restaurants en bars, waardoor het de ideale plek is om te wonen, werken en ontspannen.

    De sterktes van dit project liggen in duurzaamheid en kwaliteit. Alle appartementen worden verwarmd, gekoeld en voorzien van warm water via een centraal systeem dat uitgerust is met de meest efficiënte technologieën.

    Klik hier voor meer informatie over project Waterfront.
  5. forum rang 6 OnoMatopee 20 september 2024 02:05
    DOK+ (Mechelen, België) bereikt hoogste punt

    Eerste bewoners aan het Keerdok reeds verwacht in de zomer van 2025

    Pal in het hart van de nieuwe Keerdokbuurt, aan het nieuwe groene Rode Kruisplein verlopen de uitvoeringswerken aan DOK+ voorspoedig. De bouwwerken bereikten immers hun hoogste punt. Volgens eeuwenoude traditie werd bijgevolg dan ook de meiboom geplant. Die meiboom symboliseert voorspoed en geluk voor de toekomstige bewoners. Die bewoners worden reeds verwacht in de zomer van 2025.
    DOK+ (Mechelen, België) bereikt hoogste punt

    ‘Met de meiboomplanting wordt er opnieuw een mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van de Keerdoksite tot een levendige buurt. Tegen de zomer van 2025 zullen de eerste bewoners in DOK+ hun intrek nemen en de wijk tot leven brengen. Het vergroende Rode Kruisplein, het nieuwe Keerdokpark en de nabijheid van het water zullen er mee voor zorgen dat de Keerdokwijk in het centrum van Mechelen een leefomgeving wordt waar het aangenaam wonen en vertoeven is’, aldus Greet Geypen (tweede schepen in het college van burgemeester en schepenen van Mechelen).

    Daarnaast beschikt het gebouw over een gemeenschappelijk dakterras met moestuin en een gelijkvloerse ruime fietsenstalling.
    DOK+ (Mechelen, België) bereikt hoogste punt

    ‘DOK+ is een toonbeeld van hoe stadsvernieuwing en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Met de aanleg van het nabijgelegen groene Rode Kruisplein en de toepassing van geavanceerde energietechnieken zoals geothermie en riothermie, maken we van Mechelen een toekomstbestendige stad. Dit project staat symbool voor onze visie om niet alleen te bouwen aan een mooie stad, maar vooral een stad die klaar is voor de uitdagingen van morgen’, zei burgemeester Bart Somers.

    De moderne architectuur van de hand van Polo Architecten, de toplocatie aan het water in het hart van de nieuwe Keerdokwijk het gebruik van de meest duurzame en innovatieve technieken voor verwarming en koeling, maken DOK+ futureproof. Iets dat ook werd geapprecieerd door de toekomstige bewoners van DOK+.

    Door in het gebouw appartementen te voorzien met oppervlakte tussen 65 m² en 170 m² en een evenwichtige variatie van één, twee of drie slaapkamers aan te bieden, trekt DOK+ ook een zeer gevarieerd publiek aan. DOK+ zal worden bewoond door jong en oud, wat de levendigheid van de buurt ten goede komt.
    DOK+ (Mechelen, België) bereikt hoogste punt

    Ook het naburige gelegen Van der Valk-hotel gelooft in deze hotspot in centrum Mechelen. Zij zullen op de gelijkvloers een ontmoetingsplek (healthy broodjeszaak of een wijnbar) openen. Tussen het Van der Valk-hotel en DOK+ komt het nieuwe en groene Rode Kruisplein met een veertigtal klimaat robuuste bomen en voldoende ruimte om te flaneren en te genieten.

    ‘DOK+ is meer dan een woonproject: het is een blauwdruk voor duurzame stedelijke ontwikkeling. Door het gebruik van riothermie en geothermie creëren we hier een toekomstbestendig woonproject dat perfect aansluit bij onze ambitie om Mechelen groener en klimaatvriendelijker te maken. De combinatie van deze innovatieve technieken met groene oases toont dat duurzaamheid niet alleen gaat over energie, maar ook over het maken van een aangename en kwaliteitsvolle omgeving. Dit project vormt een belangrijke stap in de vergroening van onze stad’, aldus Patrick Princen.

    Meer informatie op: www.mechelen.be/stadsvernieuwing/keerdok en www.DOK-MECHELEN.BE
  6. forum rang 8 HenkdeV 20 september 2024 08:54
    Klein stukje uit de T.A. van Royce Tostrams van vandaag over de AEX:
    Voor de liefhebbers: het gehele artikelstaat elders op de AEX.

    Grafiek 5: AEX consolideert binnen langetermijnuptrend
    Technisch maakt de AEX pas op de plaats binnen de langetermijnuptrend.

    Begin 2024 werd de top van juni 2023 rond 795,20 punten opwaarts gebroken. Kort daarna werd het oude all-time high op 829,66 punten (de top van 18 november 2021) opwaarts doorbroken. Vervolgens heeft de AEX begin augustus een hogere bodem gevormd boven het oude all-time high op 829,66 punten.

    Het eerstvolgende koersdoel ligt op 949,14 (top van 19 juli). Na een doorbraak daarvan kan de AEX in eerste instantie de 1000-puntengrens opzoeken. De stijgende 200-dagenlijn (glooiende rode lijn) bevestigt het positieve technische plaatje.

    Dat het maar uit moge komen.
  7. forum rang 8 HenkdeV 20 september 2024 09:05
    quote:

    gpjf schreef op 20 september 2024 08:59:

    Is er ook zo’n samenvatting voor Bam of mag dat hier niet ?
    De T.A. van Royce staat "open en bloot" op de IEX.
    Klein stukje daaruit tonen moet kunnen.
    Eigenlijk maar ik reclame voor de IEX.
    Dat doe ik niet met tegenzin trouwens.
    Je kunt er heel veel (gratis) informatie krijgen.

    Hoef het FD nu niet meer te lezen:-).
  8. forum rang 4 Doemebest 20 september 2024 09:33
    quote:

    gpjf schreef op 20 september 2024 08:59:

    Is er ook zo’n samenvatting voor Bam of mag dat hier niet ?
    BAM consolideert binnen lange termijn uptrend, technisch maakt BAM een pas op de plaats, begin 2024 werd de oude top 4,38 van 2019 doorbroken vervolgens vinden we steun rond de 3,48 indien de 4,38 doorbroken wordt kunnen we door naar de 5 euro, zo niet hebben we pech.

    Maak het verhaal zelf verder af en trek de lijntjes.:)
  9. HrundivBakshi 20 september 2024 11:46
    quote:

    Doemebest schreef op 20 september 2024 09:33:

    [...]BAM consolideert binnen lange termijn uptrend, technisch maakt... bla, bla, bla... zo niet hebben we pech.

    Maak het verhaal zelf verder af en trek de lijntjes.:)
    Kijk, dit is nou eens een mooie technische analyse. Doe er uw voordeel mee...
  10. forum rang 6 bartbas 20 september 2024 14:07
    quote:

    HrundivBakshi schreef op 20 september 2024 11:46:

    [...]

    Kijk, dit is nou eens een mooie technische analyse. Doe er uw voordeel mee...
    Zo gaat het altijd als, als etc. Technische analyse is een verdienmodel voor de technisch analist. Doordat veel mensen deze lijnentrekkers volgen, heeft het op korte termijn enige voorspellende waarde. Maar in feite is het gebakken lucht. Ik zie ook vaak dat Nico bakker bij hetzelfde aandeel regelmatig tot andere conclusies komt dan Roy Tostrams.
    Ik hou het maar bij de fundamentele info en trek daar mijn conclusies uit. Klakkeloos volgen van deskundigen lheeft me al verschillende keren veel geld gekost. Voordat een analyse gepubliceerd wordt, informeren beleggingsanalisten. Die kunnen dan goedkoop inkopen of nog voor een mooie prijs verkopen en profiteren van het kuddegedrag van de massa, die geloof hecht aan die adviezen en ze opvolgt. Het gaat allemaal om de poen.
  11. forum rang 8 HenkdeV 20 september 2024 14:57
    quote:

    bartbas schreef op 20 september 2024 14:07:

    [...]
    Zo gaat het altijd als, als etc. Technische analyse is een verdienmodel voor de technisch analist. Doordat veel mensen deze lijnentrekkers volgen, heeft het op korte termijn enige voorspellende waarde. Maar in feite is het gebakken lucht. Ik zie ook vaak dat Nico bakker bij hetzelfde aandeel regelmatig tot andere conclusies komt dan Roy Tostrams.
    Ik hou het maar bij de fundamentele info en trek daar mijn conclusies uit. Klakkeloos volgen van deskundigen lheeft me al verschillende keren veel geld gekost. Voordat een analyse gepubliceerd wordt, informeren beleggingsanalisten. Die kunnen dan goedkoop inkopen of nog voor een mooie prijs verkopen en profiteren van het kuddegedrag van de massa, die geloof hecht aan die adviezen en ze opvolgt. Het gaat allemaal om de poen.
    Net of jouw "adviezen" altijd zo goed zijn.
    BAM zou na de cijfers omhoog gaan volgens jou, nou dat is uitgekomen:-))).

    En voor de rest beweer jij weer van alles, zonder enig bewijs erbij te leveren.

    En waarom volg jij klakkeloos adviezen van deskundigen, blijf vooral zelf nadenken.

    Hoef je daarna ook niemand, anders dan jouzelf, de schuld te geven.

    Een ander de schuld geven is een teken van zwakte.

    Ja maar hij zei.........................:-)).
  12. forum rang 8 HenkdeV 20 september 2024 15:20
    Alhoewel ik ook de voorkeur geef aan fundamentele analyse (kijk ook eens naar strategische analyse), heb ik meerdere keren geconstateerd, dat de analyse van RT op de AEX redelijk goed werkt.

    Diverse keren geconstateerd dat de steunniveaus die hij aangeeft hout snijden.

    Waarvan akte.
  13. forum rang 8 HenkdeV 20 september 2024 15:56
    quote:

    Rob schreef op 20 september 2024 15:38:

    [...]

    Prachtig, indien de 4,38 doorbroken wordt kunnen we door naar de 5 euro!

    Ik zal de TA even aanvullen. Indien de 5 euro doorbroken wordt kunnen we door naar de 5,50

    :)

    Ik kijk er nooit naar die TA's
    En uiteindelijk komt de koers op 10 euro, dat is in 2018/2019 al door een visionair voorspeld:-).
  14. forum rang 4 Doemebest 20 september 2024 16:14
    quote:

    HenkdeV schreef op 20 september 2024 15:56:

    [...]

    En uiteindelijk komt de koers op 10 euro, dat is in 2018/2019 al door een visionair voorspeld:-).
    De door jou gewaardeerde RT riep ruim 10 jaar geleden ook al dat de AEX door de 1000 zou gaan en ooit krijgt ook hij gelijk.
715 Posts
Pagina: «« 1 ... 16 17 18 19 20 ... 36 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.