Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Avantium AEX:AVTX.NL, NL0012047823

Laatste koers (eur) Verschil Volume
2,235   0,000   (0,00%) Dagrange 2,035 - 2,270 819.449   Gem. (3M) 331,2K

Avantium 2024

3.391 Posts
Pagina: «« 1 ... 159 160 161 162 163 ... 170 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Ray 17 september 2024 12:27
    www.ad.nl/politiek/europese-commissie...
    <<
    Premier Schoof reageert op X verheugd op de nieuwe positie van Hoekstra. ‘Dit is een belangrijk dossier dat onze toekomst bepaalt in Europa: hoe we onze economische groei vormgeven, innovatie stimuleren en duurzaam investeren’, schrijft hij.

    Sophie Hermans

    In Nederlandse diplomatieke kringen werd tevreden gereageerd, zo was in Straatsburg te horen. Hij zit ‘middenin alle gesprekken over de uitvoering van het Draghi-rapport’ over de concurrentiekracht van de EU, dat centraal komt te staan in het werkprogramma van ‘Brussel’ de komende vijf jaar.” Zijn portefeuille is te vergelijken met die van Sophie Hermans als minister in Den Haag heeft. Doordat Hoekstra er ook Belastingen bij krijgt, zit hij bovendien bij de gesprekken over geld, zo zei een diplomaat.
    >>
    Ook maar uitnodigen volgende maand.
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 september 2024 12:57
    Faerch groeit naar 60.000 ton rPET-recycling voor trays
    verpakkingsmaterialen | VerpakkingsManagement | september 12, 2024

    De Deense verpakkingsproducent Faerch heeft in 2023 belangrijke vooruitgang geboekt op het gebied van duurzaamheid en circulariteit met hun Tray-to-Tray-concept. Dit concept werd gepresenteerd tijdens de NL Packaging Awards en benadrukt Faerch's inzet voor het hergebruik van PET-verpakkingen. Een van hun grootste mijlpalen was de forse uitbreiding van de Cirrec-fabriek in Duiven, Nederland, waar de recyclingcapaciteit is verdrievoudigd naar 60.000 ton post-consumer PET-schaaltjes per jaar.

    ‘De investering in Cirrec is het begin van een ambitieuze opschalingsreis’, zegt Johan Hendriks, de regionale CFO van Faerch. ‘Het doel is gebruikte voedselverpakkingen omzetten in nieuwe voedselverpakkingen.’
    Faerch richt zich al vijf jaar op het sluiten van de productcyclus voor PET-verpakkingen en heeft aanzienlijk geïnvesteerd in de benodigde technologieën. In tegenstelling tot PET-flessen, die al een goede circulaire cyclus hebben, ontwikkelde Faerch een eigen circulaire cyclus specifiek voor PET-schaaltjes. Dit ondersteunt niet alleen hun eigen producten, maar helpt ook de hele verpakkingsindustrie vooruit.
    Het ‘Evolve by Faerch’ concept speelt hierin een sleutelrol, waarbij gerecyclede verpakkingen centraal staan. Faerch benadrukt dat de toekomst van verpakkingen duurzaam moet zijn, met rPET-schaaltjes (gerecycled PET) als hoeksteen van hun strategie.
    Succes na de NL Packaging Awards

    Na hun deelname aan de NL Packaging Awards heeft Faerch's technologie meer bekendheid gekregen in de markt. Hun schaalvergroting naar het verwerken van 60.000 ton post-consumer afval is een belangrijke stap richting een circulaire economie. De groeiende vraag naar rPET-trays biedt zowel milieu- als economische voordelen. Zo verkleint het de CO2-voetafdruk en positioneert het Faerch als leider in duurzaam verpakkingsbeheer. ‘Onze aanpak sluit niet alleen aan bij regelgeving, maar zet ook een nieuwe standaard voor milieuverantwoordelijkheid,’ aldus Hendriks.
    Impact van de PPWR

    De nieuwe Europese Packaging and Packaging Waste Regulation (PPWR) stelt strengere eisen aan verpakkingsbedrijven. Faerch verwelkomt deze regelgeving, omdat het aansluit bij hun circulaire visie. De PPWR introduceert een geharmoniseerd wettelijk kader in de EU, wat Faerch in staat stelt om lange termijn duurzaamheidsplannen te maken. De regelgeving stimuleert bovendien investeringen in rPET-recycling, wat zowel de capaciteit als de prijsstabiliteit ten goede komt.
    Daarnaast kiest Faerch er bewust voor om problematische materialen zoals PVC en PET-multilayer uit te faseren. ‘We maken actief stappen om design for recycling te bevorderen,’ legt Hendriks uit. Dit helpt vervuiling van rPET te verminderen en de circulariteit te verbeteren.

    Vooruitgang en uitdagingen voor Faerch

    Faerch heeft al langere tijd third-party certificaten die het gerecyclede PET-gehalte van hun producten bevestigen. Dit is een belangrijk in de strijd tegen greenwashing en sluit aan bij nieuwe wetgevingen, zoals de Spaanse Plastic Tax. Verder heeft het Science Based Targets initiative (SBTi) de emissiedoelen van Faerch goedgekeurd. Het bedrijf streeft naar een emissiereductie van 50% tegen 2030 (met 2022 als ijkpunt), met als einddoel netto nul emissies in 2040.

    Goedkope virgin plastic

    Een belangrijke uitdaging blijft echter de lage prijs van virgin plastic, wat duurzame keuzes minder aantrekkelijk maakt. Toch biedt rPET stabiliteit, omdat de prijs hiervan minder afhankelijk is van olieprijzen. Faerch blijft zich inzetten om de acceptatie van gerecycled materiaal te vergroten, vooral in transparante verpakkingen. ‘We zien parallellen met de ontwikkeling van rPET-flessen en blijven optimistisch over de toekomst,’ aldus Hendriks. ‘Faerch is vastbesloten om de industrie verder te leiden naar een circulaire toekomst, waarbij innovatie, technologie en regelgeving hand in hand gaan.’
  3. Ray 17 september 2024 13:03
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 17 september 2024 11:07:

    [...]

    Als ik moest kiezen tussen gerecyclede PET of veel te dure half-plantaardige PEF, dan is de keuze niet moeilijk,
    Een rond vierkant: contradictio in terminis.
    Familie van silverbullet?

    www.google.com/url?sa=t&source=we...
    <<
    Recyclability of PEF
    To fully meet the requirements of our time, not only the plant-based source,
    performance, and cost of PEF are important, but the end-of-life and circularity of PEF
    are equally important. PEF can be used as a single layer in bottles for soft drinks,
    beer, and juices, replacing glass bottles, aluminium cans, and multilayer bottles. PEF
    has proven fit-for-purpose with existing sorting and recycling facilities. PEF can be
    recycled mechanically and chemically in a similar way using the same equipment used
    to recycle PET. In addition, PEF can easily be distinguished from PET and other plastics using near-infrared technology, allowing it to be sorted from any PCR or deposit system waste streams.
    >>
  4. Ray 17 september 2024 14:25
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 17 september 2024 11:45:

    [...]
    We kwakken ze dadelijk gewoon erbij, totdat PEF de overmaat heeft. :)
    "Mag ik 1 kg PET van u?"
    "Sorry meneer, die is niet meer voorhanden."
    "Vervelend, heeft u dan 1 kg rPET voor me?"
    "Nee, die wordt net als de recycled dinosaurus ook niet meer geleverd. Ik heb iets veel beters voor u: PEF"
    "Mmm, lekker."

    @DZR, Ik kop hem zelf wel in: fantast(isch).
  5. RAMO 17 september 2024 17:43
    quote:

    Jetflow schreef op 17 september 2024 17:27:

    Dead cat bounce weer de afgelopen tijd. 25% erbij omdat de markt omhoog gaat. Als de markt weer omdraait gaat Avantium weer terug naar 1.60
    Oh ja stom van mij, ik vergat te vermelden dat de AEX vanaf afgelopen woensdag wel ruim 2% is gestegen. Dat maakt inderdaad dat Avantium met 25 % is gestegen sinds de bodem van afgelopen week. Dank voor de alertheid.
  6. Piet2010 17 september 2024 20:50
    Interessant artikel over Faerch, maar begrijp ik nu goed dat ze van gebruikte pet-flessen bakjes maken ? dat lijkt me geen ultieme oplossing; dan moet je nog steeds nieuwe pet-flessen maken. Ik lees nergens dat ze van pet-flessen nieuwe pet-flessen maken.
    Overigens denk ik dat Faerch heel gemakkelijk zou kunnen overstappen op het recyclen van pef flessen.
  7. forum rang 4 silverbullet 18 september 2024 14:49
    quote:

    Ray schreef op 17 september 2024 13:03:

    [...]
    Een rond vierkant: contradictio in terminis.
    Familie van silverbullet?

    www.google.com/url?sa=t&source=we...
    <<
    Recyclability of PEF
    To fully meet the requirements of our time, not only the plant-based source,
    performance, and cost of PEF are important, but the end-of-life and circularity of PEF
    are equally important. PEF can be used as a single layer in bottles for soft drinks,
    beer, and juices, replacing glass bottles, aluminium cans, and multilayer bottles. PEF
    has proven fit-for-purpose with existing sorting and recycling facilities. PEF can be
    recycled mechanically and chemically in a similar way using the same equipment used
    to recycle PET. In addition, PEF can easily be distinguished from PET and other plastics using near-infrared technology, allowing it to be sorted from any PCR or deposit system waste streams.
    >>
    nulla familia mea

    rond vierkant?
    Misschien iets voor Avantium ?

    Ik ga voor de vierkant met afrondingen, ben een realist en rationele denker
  8. lady 19 september 2024 12:01
    Bottom line Beursduivel >
    Avantium is kansrijk, maar risicovol. Garanties dat dit project slaagt, zijn er niet. Speculatieve beleggers , raden wij aan om een eventuele investering in dit aandeel beperkt te houden. Hold-advies, koersdoel vanwege de onverwachte extra financieringsbehoefte wel van 2.5 naar €2,25.
    koers 19.9 > €1.89 > verwatering > extra aandelen of extra schulden
    € 1.5 ?
  9. forum rang 8 aextracker 21 september 2024 13:27
    quote:

    Ray schreef op 15 september 2024 23:21:

    [...]
    Over het van de beurs halen heb ik ook zitten nadenken/fantaseren.
    Geen idee overigens hoe het zit met de beschermingsconstructies bij Avantium.
    Stel:
    1) Big oil ziet dat er tractie ontstaat en wil de boel dwarsbomen/vertragen. Opkopen en wat je niet boeit weer verkopen. De rest lekker stof laten verzamelen. Reken maar eens uit wat het zou kosten: aandelen opkopen, lening aflossen, andere lopende verplichtingen betalen. Hoeveel tijdwinst zouden ze dan kunnen kopen en wat is de waarde daarvan?
    2) Een (grote) potentiele licentiekoper zou de afweging kunnen maken: ga ik voor de licenties de kas van Avantium 20 jaar spekken of koop ik Avantium helemaal maar. Je hebt dan de hoogste prioriteit bij de Avantium resources en kan zelf de locatie en timing voor de verkoop van licenties aan concurrenten bepalen. Een monopolist die zelf de oligopolie vorm gaat geven.
    Voor scenario 2 is visie, lef, kapitaal en geduld nodig.

    Scenario 1 lijkt mij vrij onwaarschijnlijk.
    AVTX is simpelweg "te marginaal om aandacht aan te besteden" door big-oil.
  10. Ir en Largo 24 september 2024 11:55
    FDCA is een geweldig product met ontelbare mogelijkheden ik geloof in Avantium.
    Na de emissie aankondiging waren er weer geweldige kansen op de beurs om €'s te verdienen, afgelopen maand behoorlijk druk gehad met handelen. Nu even wachten op hoe de emissie er uit komt te zien met nieuwe kansen.
    Ik wordt altijd blij van een emissie dan weet ik zeker dat de kassa gaat rinkelen.
  11. varkensboer 25 september 2024 08:34
    www.recycletheone.com/recycling-pet-p...

    Ik denk dat de DZR gelijk heeft dat Avantium grote concurrentie heeft met PET wat goed te recyclen is. De vraag is dan maar hoever het lukt om dit alternatief in de markt te zetten. De markt voor alternatieve toepassingen van FDCA is kleiner dan de flessen, dus daar gaat wel een groot gedeelte verloren als er geen extra stappen gemaakt worden.

    Overigens de discussie over een FDCA plant bouwen. Er zijn veel grote partijen die capex budgetten hebben per jaar van miljarden. Daar past wel een FDCA fabriek bij met een bouwtijd van 4 jaar als er een goede business case ligt na starten flagship en FDCA in de markt staat.
  12. forum rang 9 nine_inch_nerd 25 september 2024 08:46
    quote:

    varkensboer schreef op 25 september 2024 08:34:

    www.recycletheone.com/recycling-pet-p...

    Ik denk dat de DZR gelijk heeft dat Avantium grote concurrentie heeft met PET wat goed te recyclen is. De vraag is dan maar hoever het lukt om dit alternatief in de markt te zetten. De markt voor alternatieve toepassingen van FDCA is kleiner dan de flessen, dus daar gaat wel een groot gedeelte verloren als er geen extra stappen gemaakt worden.

    Overigens de discussie over een FDCA plant bouwen. Er zijn veel grote partijen die capex budgetten hebben per jaar van miljarden. Daar past wel een FDCA fabriek bij met een bouwtijd van 4 jaar als er een goede business case ligt na starten flagship en FDCA in de markt staat.

    Lijk me verstandig naar de opening te gaan en die vraag te stellen en die discussie met Tom aan te gaan.
    Het bedrijf (CMD presentatie en PR, CEO talk heeft het ook genoteerd) verzekert dat PEF gewoon in de 'recyclemolen' van huidige plastic-route geïntroduceerd kan worden.
    By the way. Iedereen praat constant over PET, maar er zijn nog meer plasticvormen die nu gewoon bijelkaar worden gegooid ter recycling.
  13. forum rang 5 Daexter 25 september 2024 08:52
    quote:

    varkensboer schreef op 25 september 2024 08:34:

    www.recycletheone.com/recycling-pet-p...

    Ik denk dat de DZR gelijk heeft dat Avantium grote concurrentie heeft met PET wat goed te recyclen is. De vraag is dan maar hoever het lukt om dit alternatief in de markt te zetten. De markt voor alternatieve toepassingen van FDCA is kleiner dan de flessen, dus daar gaat wel een groot gedeelte verloren als er geen extra stappen gemaakt worden.

    Overigens de discussie over een FDCA plant bouwen. Er zijn veel grote partijen die capex budgetten hebben per jaar van miljarden. Daar past wel een FDCA fabriek bij met een bouwtijd van 4 jaar als er een goede business case ligt na starten flagship en FDCA in de markt staat.

    Ik denk dat jullie daar geen gelijk in hebben. Als je alleen kijkt naar het hergebruiken van het materiaal en stelt dat het goedkoper is dan PEF. Ja dan wel. Maar punt is dat PEF een veel hogere kwaliteit levert, iets wat PET niet kan evenaren. Niet voor alles is die hoge kwaliteit nodig, maar voor alles met een houdbaarheidsdatum wel degelijk.

    Overigens bedraagt het aandeel van verpakkingsmaterialen (inclusief flessen) nog niet de helft van de totale plasticconsumptie. En de wereldwijde vraag naar plastics gaat de komende 25 jaar verdrievoudigen is de verwachting. Dus ben helemaal niet zo bang voor wat "concurrentie" de markt is groot genoeg.
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 september 2024 09:00
    quote:

    Daexter schreef op 25 september 2024 08:52:

    [...]

    Ik denk dat jullie daar geen gelijk in hebben. Als je alleen kijkt naar het hergebruiken van het materiaal en stelt dat het goedkoper is dan PEF. Ja dan wel. Maar punt is dat PEF een veel hogere kwaliteit levert, iets wat PET niet kan evenaren. Niet voor alles is die hoge kwaliteit nodig, maar voor alles met een houdbaarheidsdatum wel degelijk.

    Overigens bedraagt het aandeel van verpakkingsmaterialen (inclusief flessen) nog niet de helft van de totale plasticconsumptie. En de wereldwijde vraag naar plastics gaat de komende 25 jaar verdrievoudigen is de verwachting. Dus ben helemaal niet zo bang voor wat "concurrentie" de markt is groot genoeg.
    Die betere kwaliteit voor de houdbaarheid is totale nonsens, want niemand wil frisdrank of vruchtensap jarenlang bewaren. Bovendien moet die kwaliteit nog blijken.
3.391 Posts
Pagina: «« 1 ... 159 160 161 162 163 ... 170 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.