Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Aanslagen Hamas in Israël, oktober 2023

7.045 Posts
Pagina: «« 1 ... 342 343 344 345 346 ... 353 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Lieutenant Price 19 september 2024 01:04
    quote:

    luchtschip schreef op 19 september 2024 00:56:

    [...]

    "Iran was inderdaad de grote winnaar van de Tweede Golfoorlog."

    Dat kan toch niet luitenantje, Iran heeft er niet aan mee gedaan.

    Lijkt wel of je Iran propaganda aan het voeren bent en dan nog met wat gelikte leugens.

    Maar dat was begin 2000 waar je over praat om dit forum af te leiden van de slechte ontwikkeling van de Iraanse aanvallen met proxy terroristen op Israel.

    Maar daar doet Iran volgens jou niet aan mee ? of wel ?

    In ieder geval hoor ik berichten dat de Iraanse ambassadeur in Beiroet ook een pieper had die ontplofte.

    maar die piepers werden alleen uitgedeeld onder de Hezbollah strijders.
    Zou de Iraanse ambassadeur in Libanon dan zich actief bemoeien met de hezbollah strijders die Israel aanvallen ?
    Ik hoor dat hij door de ontploffing van zijn pieper blind ingeworpen>

    Weet jij of dit klopt en kun je ons vertellen waarom hij een pieper van de hezbollah terroristen had ?
    Een ambassadeur is toch alleen diplomatiek bezig en geen actieve strijder ?

    Zie in de gequote tekst dat jij goed geïnformeerd bent en dit forum kunt uitleggen hoe de vork in de steel zit met deze Iraanse ambassadeur
    Je hoeft er niet aan mee te doen om te winnen. Eindstand was de VS een paar biljoen dollar lichter, was de invasie niet alleen illegaal en gebaseerd op leugens, maar ook een grote mislukking. Het leidde tot de opkomst van ISIS. En voor Iran? Irak is in de handen van Iran geduwd. Voorheen had Irak een soennietische minderheidsregime onder Saddam Hoessein. Na 2003 werd Irak meer democratisch en kreeg de sjiitische meerderheid in Irak de macht, aangezien Iran ook overwegend sjiitisch is was het bon bon voor hun.

    Maakt dat mij fan van Iran? Feiten opnoemen maakt mij fan van Iran? Het was nota bene DeZwarteRidder die dit in eerste instantie naar voren haalde, niet ik. Hij was degene die beweerde dat Iran de grootste winnaar was van de Tweede Golfoorlog en ik was het roerend met hem eens. Je hoeft niet iedereen te pas en te onpas een ayatollah fan, Iran fan, Hamas supporter, etc. te noemen. Beetje kinderachtig om altijd op de man te spelen als je tegenwind krijgt.
  2. forum rang 10 luchtschip 19 september 2024 01:35
    quote:

    Lieutenant Price schreef op 18 september 2024 18:18:

    [...]
    Iran was inderdaad de grote winnaar van de Tweede Golfoorlog. In plaats van een soennietisch minderheidsregime kreeg Irak opeens een meer democratisch bestuur, en aangezien de meerderheid in Irak sjiitisch is (net als Iran), werd Irak zo in de handen van Iran geduwd. Dat gezegd hebbende...

    Het lijkt me sterk dat de VS en VK, met de beste inlichtingendiensten ter wereld, het per ongeluk aan het verkeerde eind hadden terwijl je gewoon als simpele ziel in de krant kon lezen dat VN wapeninspecteurs, ter plekke in Irak, met een totaal tegenovergestelde conclusie kwamen, namelijk dat Irak hoogstwaarschijnlijk geen WMD's meer had. Bovendien was het voor Irak schier onmogelijk om massavernietigingswapens te produceren in 2002-2003 gezien hun slechte economische staat. Uiteindelijk was het doel van de corrupte Bush regering gewoon zichzelf verrijken door de aan hun verbonden bedrijven, zoals Halliburton, projecten in Irak te gunnen. Cheney, Rumsfeld, Bush, etc. konden zichzelf flink spekken!
    "Iran was inderdaad de grote winnaar van de Tweede Golfoorlog"

    Ja, een land dat niet mee doet als winnaar verklaren
    Je geeft dit forum wel goede informatie of probeer je ons op het verkeerde spoor te zetten ?

    Maar dat was zo'n 20 jaar geleden

    Nu, anno 2024, zijn de ayatollah's actief bezig in Amerika met de presidentsverkiezingen :

    >>>WASHINGTON (AP-- Associated Press )

    Iraanse hackers stuurden mensen die betrokken waren bij de campagne van president Joe Biden ongevraagde informatie die was gestolen uit de campagne van de Republikeinse Donald Trump, zeiden de FBI en andere federale instanties woensdag.

    >>>>Een gezamenlijke verklaring van ODNI, FBI en CISA over hackers voor de Islamitische Republiek Iran die onenigheid proberen te zaaien in het Amerikaanse politieke systeem.

    In de verklaring staat dat de hackers ongevraagde e-mails naar Biden-functionarissen stuurden met het gestolen materiaal uit de campagne van voormalig president Trump.

    De ontvangers van deze e-mails hebben niet geantwoord en die informatie is niet vrijgegeven.

    De hackers zijn ook doorgegaan met het sturen van de gestolen informatie naar Amerikaanse mediaorganisaties.

    “Sinds de gezamenlijke openbare verklaring van ODNI, FBI en CISA van 19 augustus 2024 over de Iraanse verkiezingsinvloedinspanningen heeft de FBI aanvullende details vernomen over de inspanningen van Iran om onenigheid te zaaien en de uitkomst van Amerikaanse verkiezingen vorm te geven.

    Iraanse kwaadwillende cyberactoren stuurden eind juni en begin juli ongevraagde e-mails naar personen die destijds in verband werden gebracht met de campagne van president Biden. Deze e-mails bevatten een fragment uit gestolen, niet-openbaar materiaal van de campagne van voormalig president Trump als tekst in de e-mails.

    Er is momenteel geen informatie waaruit blijkt dat deze ontvangers hebben geantwoord. Bovendien hebben Iraanse kwaadaardige cyberactoren sinds juni hun inspanningen voortgezet om gestolen, niet-openbaar materiaal in verband met de campagne van voormalig president Trump naar Amerikaanse mediaorganisaties te sturen.”

    x.com/yashar/status/1836528063888388568

    Begrijp dat je dit forum met meerdere postings, zeer gedetailleerd de tweede golfoorlog hebt beschreven en Iran, die geen partij was, als winnaar hebt verklaard .

    Kun je ons over deze hackingsactiviteiten van Iran rond de presidentsverkiezingen in de US ook gedetailleerd informeren ?
  3. forum rang 10 luchtschip 19 september 2024 02:38
    quote:

    Lieutenant Price schreef op 18 september 2024 01:37:

    [...]
    Hezbollah is in eerste instantie gewoon een politieke organisatie met een militante tak. Alleen Westerse landen zien Hezbollah als terreurbeweging, buiten het Westen (een grote meerderheid) zien landen Hezbollah niet als terreurbeweging. Overigens produceert Hezbollah amateurcijfers vergeleken met Israël. Israël heeft tienduizenden burgers vermoord vanaf 7 oktober inclusief meer dan 10,000 kinderen. Al voor 7 oktober hebben ze al tientallen tot honderden Palestijnse burgers vermoord per jaar, ook op de Westelijke Jordaanoever waar ze niets te zoeken hebben.

    Hoezo onbewezen krachttermen? Oorlogsmisdaden en apartheid zijn niet bewezen? Er ligt meer dan genoeg bewijs op tafel bij het ICC, ICJ, Amnesty, HRW, etc. Zelfs een blinde kip kan het nog zien.

    Ik steun trouwens geen Hezbollah, ayatollahs, Hamas, of wat dan ook waarvan u mij beschuldigt. Ik steun Israël echter ook niet en ik zie Israël als de hoofdaanstichter van 80% van de ellende. Als er trouwens één land is dat veelvuldig terugvalt in de slachtofferrol en maar niet kan stoppen over "antisemitisme" dan is het Israël wel.

    Moet overigens wel heerlijk zijn om zo zwart-wit te denken. Persoon A heeft kritiek op Israël dus diegene móét wel een Hamas of Hezbollah sympathisant zijn. Kom eens met echte tegenargumenten om uitspraken of rapporten van het ICC, ICJ, Amnesty, HRW, VN en talloze andere onafhankelijke organisaties of instanties te weerleggen. En steeds Israëlische bronnen zoals NIW of CIDI citeren gaat niet op, dat zijn natuurlijk geen onafhankelijke bronnen.
    "Kom eens met echte tegenargumenten om uitspraken of rapporten van het ICC, ICJ, Amnesty, HRW, VN en talloze andere onafhankelijke organisaties of instanties te weerleggen."

    >>>Francesca Albanese
    Speciaal rapporteur van de Verenigde Naties voor de bezette Palestijnse gebieden

    Francesca Albanese beschuldigt Israël nu van “Domicide, Urbicide, Scholasticide, Medicide, Culturele Genocide en Ecocide.”

    video 0:21 minuut

    x.com/HillelNeuer/status/183649863071...

    En wat rijmt er op “Domicide, Urbicide, Scholasticide, Medicide, Cultural Genocide and Ecocide.” :

    Brain is fried :

    Het betekent dat je hersenen overbelast raken met gedachten, werk of taken, waardoor je veel stress ervaart. Als je hersenen gebakken zijn, wordt het moeilijk om na te denken en heb je wat rust nodig.

    >>>wat deze dame uitkraamt als speciaal rapporteur van de Verenigde Naties voor de bezette Palestijnse gebieden tart iedere beschrijving.

    Ik bedoel dat jij, Lieutenant Price, ook wel beïnvloed bent door bepaalde indoctrinatie om te pas en te onpas te schermen met krachtige taal als Israel pleegt genocoide, in israel is apartheid en Israel pleegt oorlogsmisdaden.

    Maar deze dame is dusdanig geïndoctrineerd, gehersenspoeld en geïntimideerd door de meest kwaadaardige terroristen en in de Vn door kwaadaardige dictatoren van lidstaten dat de Israel verachtende woorden totaal ongerechtvaardigd zijn.

    Als je deze vrouw als onafhankelijke rapporteur wilt bestempelen en haar oordeel gebruikt ter ondersteuning van jouw mening dan adviseer ik je naar een psychiater te gaan en je terug te trekken van dit forum

    Het is schaamteloos dat de "onafhankelijke" VN zich zo presenteert met deze complete wartaal beoordelingen.

    Jouw bijdrages kan ik ook niet serieus nemen wanneer je deze vrouw met deze uitspraken ter verdediging neemt en je op haar beroept om jouw gelijk te verdedigen

    Het moet niet gekker worden op dit forum
  4. forum rang 5 Voorheen_bekend_als_Test 19 september 2024 06:57
    quote:

    Lieutenant Price schreef op 19 september 2024 00:05:

    [...]
    De rapporten en uitspraken van VN wapeninspecteurs in 2002-2003 kon je gewoon in de krant lezen hoor voordat de invasie begon. Dat was niet achteraf beschikbare informatie. Iedereen die luisterde naar de VN wapeninspecteurs en niet louter naar de propaganda van de Amerikanen kon makkelijk zien dat het een hele poppenkast van de Amerikanen was.
    Het is niet verwonderlijk dat u het nooit verder heeft geschopt dan luitenant.
  5. forum rang 10 voda 19 september 2024 08:04
    OORLOG ISRAËL

    Dag 349 van de oorlog tussen Israël en Hamas
    LIVE | Exploderende walkietalkies van Japans bedrijf: ’Dit type al 10 jaar niet meer gemaakt’
    Aangepast: 21 min geleden 30 min geleden in Buitenland

    Terreurgroep Hezbollah is dinsdag getroffen door een mysterieuze aanval: exploderende piepers zorgden in Libanon voor een bloedbad. Er vielen zeker acht doden en bijna 3000 gewonden. Volg hier de laatste ontwikkelingen in ons liveblog.

    www.telegraaf.nl/nieuws/839322965/liv...
  6. Lieutenant Price 19 september 2024 08:58
    quote:

    luchtschip schreef op 19 september 2024 02:38:

    [...]

    "Kom eens met echte tegenargumenten om uitspraken of rapporten van het ICC, ICJ, Amnesty, HRW, VN en talloze andere onafhankelijke organisaties of instanties te weerleggen."

    >>>Francesca Albanese
    Speciaal rapporteur van de Verenigde Naties voor de bezette Palestijnse gebieden

    Francesca Albanese beschuldigt Israël nu van “Domicide, Urbicide, Scholasticide, Medicide, Culturele Genocide en Ecocide.”

    video 0:21 minuut

    x.com/HillelNeuer/status/183649863071...

    En wat rijmt er op “Domicide, Urbicide, Scholasticide, Medicide, Cultural Genocide and Ecocide.” :

    Brain is fried :

    Het betekent dat je hersenen overbelast raken met gedachten, werk of taken, waardoor je veel stress ervaart. Als je hersenen gebakken zijn, wordt het moeilijk om na te denken en heb je wat rust nodig.

    >>>wat deze dame uitkraamt als speciaal rapporteur van de Verenigde Naties voor de bezette Palestijnse gebieden tart iedere beschrijving.

    Ik bedoel dat jij, Lieutenant Price, ook wel beïnvloed bent door bepaalde indoctrinatie om te pas en te onpas te schermen met krachtige taal als Israel pleegt genocoide, in israel is apartheid en Israel pleegt oorlogsmisdaden.

    Maar deze dame is dusdanig geïndoctrineerd, gehersenspoeld en geïntimideerd door de meest kwaadaardige terroristen en in de Vn door kwaadaardige dictatoren van lidstaten dat de Israel verachtende woorden totaal ongerechtvaardigd zijn.

    Als je deze vrouw als onafhankelijke rapporteur wilt bestempelen en haar oordeel gebruikt ter ondersteuning van jouw mening dan adviseer ik je naar een psychiater te gaan en je terug te trekken van dit forum

    Het is schaamteloos dat de "onafhankelijke" VN zich zo presenteert met deze complete wartaal beoordelingen.

    Jouw bijdrages kan ik ook niet serieus nemen wanneer je deze vrouw met deze uitspraken ter verdediging neemt en je op haar beroept om jouw gelijk te verdedigen

    Het moet niet gekker worden op dit forum
    Kom dan met onafhankelijke bronnen die Israël in het gelijk stellen. Let op, onafhankelijke bronnen. Niet Israël zelf of die propaganda zoals CIDI. Waarom laat Israël trouwens nog steeds geen onafhankelijke pers toe in de Gazastrook? Waarom laten ze die niet gewoon toe als ze het gelijk aan hun zijde hebben?
  7. Lieutenant Price 19 september 2024 09:04
    quote:

    luchtschip schreef op 19 september 2024 01:35:

    [...]

    "Iran was inderdaad de grote winnaar van de Tweede Golfoorlog"

    Ja, een land dat niet mee doet als winnaar verklaren
    Je geeft dit forum wel goede informatie of probeer je ons op het verkeerde spoor te zetten ?

    Maar dat was zo'n 20 jaar geleden

    Nu, anno 2024, zijn de ayatollah's actief bezig in Amerika met de presidentsverkiezingen :

    >>>WASHINGTON (AP-- Associated Press )

    Iraanse hackers stuurden mensen die betrokken waren bij de campagne van president Joe Biden ongevraagde informatie die was gestolen uit de campagne van de Republikeinse Donald Trump, zeiden de FBI en andere federale instanties woensdag.

    >>>>Een gezamenlijke verklaring van ODNI, FBI en CISA over hackers voor de Islamitische Republiek Iran die onenigheid proberen te zaaien in het Amerikaanse politieke systeem.

    In de verklaring staat dat de hackers ongevraagde e-mails naar Biden-functionarissen stuurden met het gestolen materiaal uit de campagne van voormalig president Trump.

    De ontvangers van deze e-mails hebben niet geantwoord en die informatie is niet vrijgegeven.

    De hackers zijn ook doorgegaan met het sturen van de gestolen informatie naar Amerikaanse mediaorganisaties.

    “Sinds de gezamenlijke openbare verklaring van ODNI, FBI en CISA van 19 augustus 2024 over de Iraanse verkiezingsinvloedinspanningen heeft de FBI aanvullende details vernomen over de inspanningen van Iran om onenigheid te zaaien en de uitkomst van Amerikaanse verkiezingen vorm te geven.

    Iraanse kwaadwillende cyberactoren stuurden eind juni en begin juli ongevraagde e-mails naar personen die destijds in verband werden gebracht met de campagne van president Biden. Deze e-mails bevatten een fragment uit gestolen, niet-openbaar materiaal van de campagne van voormalig president Trump als tekst in de e-mails.

    Er is momenteel geen informatie waaruit blijkt dat deze ontvangers hebben geantwoord. Bovendien hebben Iraanse kwaadaardige cyberactoren sinds juni hun inspanningen voortgezet om gestolen, niet-openbaar materiaal in verband met de campagne van voormalig president Trump naar Amerikaanse mediaorganisaties te sturen.”

    x.com/yashar/status/1836528063888388568

    Begrijp dat je dit forum met meerdere postings, zeer gedetailleerd de tweede golfoorlog hebt beschreven en Iran, die geen partij was, als winnaar hebt verklaard .

    Kun je ons over deze hackingsactiviteiten van Iran rond de presidentsverkiezingen in de US ook gedetailleerd informeren ?
    1. Geloof er eigenlijk weinig van dat Iran hier achter zit. De VS is niet een heel betrouwbare bron. Of hebben ze die massavernietigingswapens in Irak gevonden in 2003?
    2. Stel dat Iran wel hierachter zit. Wat kan mij het eigenlijk schelen. Amerika bemoeit zich met alle landen in de wereld en hun interne aangelegenheden, dan krijgen ze nu een koekje van eigen deeg.
  8. forum rang 6 benbelegger 19 september 2024 09:13
    Oude meuk

    De Japanse fabrikant van het type walkietalkie waarvan woensdag honderden exemplaren zijn ontploft in Libanon, zegt deze apparaten al lang niet meer te maken. Het bedrijf ICOM achter de bewuste IC-V82 meldt dat het de laatste portofoons van dit type tien jaar geleden heeft gemaakt en geleverd.

    "De IC-V82 is een portofoon die tussen 2004 en oktober 2014 werd geproduceerd en geëxporteerd, ook naar het Midden-Oosten. Dit werd ongeveer tien jaar geleden beëindigd en sindsdien zijn ze niet meer verkocht vanuit ons bedrijf", meldt ICOM een dag na de reeks ontploffingen.

    Lees verder: www.hln.be/buitenland/japanse-fabrika...
  9. forum rang 6 benbelegger 19 september 2024 09:28
    quote:

    Lieutenant Price schreef op 19 september 2024 08:58:

    [...]
    Kom dan met onafhankelijke bronnen die Israël in het gelijk stellen. Let op, onafhankelijke bronnen. Niet Israël zelf of die propaganda zoals CIDI. Waarom laat Israël trouwens nog steeds geen onafhankelijke pers toe in de Gazastrook? Waarom laten ze die niet gewoon toe als ze het gelijk aan hun zijde hebben?
    Er is al sinds 2006 geen onafhankelijke pers geweest in de Gaza-strook (want er woonde geen Israëliet meer).

    Dus wat dat betreft is er niets veranderd.
  10. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 september 2024 09:34
    quote:

    benbelegger schreef op 19 september 2024 09:13:

    Oude meuk

    De Japanse fabrikant van het type walkietalkie waarvan woensdag honderden exemplaren zijn ontploft in Libanon, zegt deze apparaten al lang niet meer te maken. Het bedrijf ICOM achter de bewuste IC-V82 meldt dat het de laatste portofoons van dit type tien jaar geleden heeft gemaakt en geleverd.

    "De IC-V82 is een portofoon die tussen 2004 en oktober 2014 werd geproduceerd en geëxporteerd, ook naar het Midden-Oosten. Dit werd ongeveer tien jaar geleden beëindigd en sindsdien zijn ze niet meer verkocht vanuit ons bedrijf", meldt ICOM een dag na de reeks ontploffingen.

    Lees verder: www.hln.be/buitenland/japanse-fabrika...
    Ik zei het al eerder: de Mossad heeft gewoon een eigen fabriekje opgericht voor 'speciale' radio's en biepers.

    Op zich is dat niet zo moeilijk, maar het verkopen van deze 'speciale' apparaten aan Hezbollah was een gigantische 'sting' operatie zoals alleen de Mossad kan uitvoeren.
  11. forum rang 6 benbelegger 19 september 2024 09:35
    quote:

    Lieutenant Price schreef op 19 september 2024 09:04:

    [...]
    1. Geloof er eigenlijk weinig van dat Iran hier achter zit. De VS is niet een heel betrouwbare bron. Of hebben ze die massavernietigingswapens in Irak gevonden in 2003?
    2. Stel dat Iran wel hierachter zit. Wat kan mij het eigenlijk schelen. Amerika bemoeit zich met alle landen in de wereld en hun interne aangelegenheden, dan krijgen ze nu een koekje van eigen deeg.
    Je kwam laatst met ISIS aandragen en begint weer over Irak in 2003.

    Ik heb je laatst vertelt dat ISIS en Iran vijanden van elkaar zijn.

    Hierbij een artikel van een "thee-drinker" die een en ander verduidelijkt:

    "En dan is er de animositeit tussen ISIS en Hamas. Hoewel ze teruggaan op dezelfde radicaal-soennitische leer en voor de gruwelijkheid van hun geweld niet voor elkaar onderdoen, verketteren ze elkaar. ISIS vindt dat de strijd moet gaan over een wereldhegemonie voor de salafistische islam, terwijl het de Palestijnen gaat om hun staat en het verjagen van de Israëliërs uit dat grondgebied."
    .............
    "De ISIS-aanval in Iran heeft echter wel het opvallende gevolg dat ze in het voordeel is van de Amerikanen en zelfs Israël. De drie blijken in Iran een gemeenschappelijke vijand te hebben. Maar ook omdat de aanval de Amerikanen in Irak aan een reden hebben geholpen waarom de anti-ISIS-coalitie nog niet kon worden opgedoekt."

    Lees alles: juditneurink.eu/de-driehoek-van-isis-...
  12. forum rang 6 Bulletje Rozenwater 19 september 2024 09:43
    quote:

    Lieutenant Price schreef op 19 september 2024 09:04:

    [...]
    1. Geloof er eigenlijk weinig van dat Iran hier achter zit. De VS is niet een heel betrouwbare bron. Of hebben ze die massavernietigingswapens in Irak gevonden in 2003?
    2. Stel dat Iran wel hierachter zit. Wat kan mij het eigenlijk schelen. Amerika bemoeit zich met alle landen in de wereld en hun interne aangelegenheden, dan krijgen ze nu een koekje van eigen deeg.
    @2 de VS probeert sinds ww2 vrijwel belangeloos de wereldvrede te handhaven. Dit door de eenvoudige doctrine dat geweld tussen staten niet getolereerd wordt. Soms met geweld en het verdient niet altijd de schoonheidsprijs. Het werkt, met een ongekende, relatieve periode met vrede als gevolg. Zo is Nederland ook door de VS teruggefloten met zijn oorlog in Indonesië. Dat het nu geopolitiek spannend wordt heeft alles te maken met de afnemende macht van de VS en de opkomst van China. China en Rusland willen juist weer terug naar het verleden, oorlog als voortzetting van politiek met imperialisme als doel.

    Maar u vind dit kennelijk een goede ontwikkeling, meer en grootschaliger oorlogen.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 september 2024 10:05
    Nieuwe details over ontploffende apparatuur in Libanon
    Zo begon Mossad jaren geleden al in diepste geheim met dodelijke sabotage van Hezbollah-piepers

    Ralph Dekkers
    Aangepast: 5 min geleden6 min geledenin Buitenland

    TEL AVIV - Steeds meer wordt duidelijk over de spectaculaire sabotageactie die terreurgroep Hezbollah trof in het hart. Hezbollah heeft de piepers die massaal explodeerden gekocht bij een bedrijf dat de Israëlisch geheime dienst speciaal voor die reden had opgezet. Het gaat om BAC Consulting, officieel gevestigd in Boedapest, maar in feite slechts een bedrijf op papier dat diende als dekmantel voor de Mossad. Israël zette de afgelopen jaren meer bedrijfjes op om de operatie te verbloemen.
  14. forum rang 5 Lekker Truitje 19 september 2024 10:43
    Luchtschip, over dat "Iran deed niet eens mee met de Golfoorlog, dus hoe kunnen ze dan winnaar zijn?" >
    wel eens gehoord van "Twee honden vechten om een been en een derde loopt er mee heen".
    Zo'n geweldige winst van Iran lijkt het mij nou ook weer niet te zijn, maar de soennitische tegenstander in Irak zijn ze wel mooi kwijt geraakt, ze hebben nu invloed in Syrie, Libanon/Hezbollah en Gaza/Hamas en noord Yemen. Ze zijn hofleverancier van wapens in Rusland.
    Erg veel rijker zijn ze er niet door geworden. En de soennieten in de arabische wereld hebben nog steeds moeite met Iran. Ze zitten echter wel gewoon samen in de Opec bijv.
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 september 2024 11:05
    Zo kon Israëlische geheime dienst explosieven verstoppen in duizenden biepers en ze allemaal tegelijk laten afgaan

    RECONSTRUCTIE
    Toen Hezbollah uit veiligheidsoverwegingen 5.000 nieuwe biepers bestelde, had niemand in de smiezen dat in elk geleverd toestelletje 3 tot 5 gram springstof zat verstopt. Verschillende bronnen onthullen nu hoe de Mossad, de Israëlische geheime dienst, daarin is geslaagd. Van een maandenlange voorbereiding en een infiltratie in de bieperfabriek tot een speciaal stukje code in het toestel: zo ging de ongeziene geheime operatie in zijn werk. “Er waren ook biepers die niet afgingen. Daar kon Hezbollah veel uit leren.”

    Marc Coppens 18-09-24, 13:34 Laatste update: 18-09-24, 17:24
  16. forum rang 6 De amateur 19 september 2024 13:15
    quote:

    Bulletje Rozenwater schreef op 19 september 2024 09:43:

    [...]

    @2 de VS probeert sinds ww2 vrijwel belangeloos de wereldvrede te handhaven. Dit door de eenvoudige doctrine dat geweld tussen staten niet getolereerd wordt. Soms met geweld en het verdient niet altijd de schoonheidsprijs. Het werkt, met een ongekende, relatieve periode met vrede als gevolg. Zo is Nederland ook door de VS teruggefloten met zijn oorlog in Indonesië. Dat het nu geopolitiek spannend wordt heeft alles te maken met de afnemende macht van de VS en de opkomst van China. China en Rusland willen juist weer terug naar het verleden, oorlog als voortzetting van politiek met imperialisme als doel.

    Maar u vind dit kennelijk een goede ontwikkeling, meer en grootschaliger oorlogen.
    Belangeloos? Gaat allemaal om invloed en macht en vooral gezien de historie sinds de 2e wereldoorlog heeft de USA voor alles gezorgd behalve vrede. Ik zou China en Rusland ook niet als hetzelfde zien, dan had China Taiwan allang binnengevallen maar China weet dat het stabiliteit nodig heeft anders gaat hun economie helemaal naar de klote.

    De relatieve vrede die we kennen bestaat voornamelijk uit bredere welvaart en kernwapens.
  17. Lieutenant Price 19 september 2024 13:52
    quote:

    Bulletje Rozenwater schreef op 19 september 2024 09:43:

    [...]

    @2 de VS probeert sinds ww2 vrijwel belangeloos de wereldvrede te handhaven. Dit door de eenvoudige doctrine dat geweld tussen staten niet getolereerd wordt. Soms met geweld en het verdient niet altijd de schoonheidsprijs. Het werkt, met een ongekende, relatieve periode met vrede als gevolg. Zo is Nederland ook door de VS teruggefloten met zijn oorlog in Indonesië. Dat het nu geopolitiek spannend wordt heeft alles te maken met de afnemende macht van de VS en de opkomst van China. China en Rusland willen juist weer terug naar het verleden, oorlog als voortzetting van politiek met imperialisme als doel.

    Maar u vind dit kennelijk een goede ontwikkeling, meer en grootschaliger oorlogen.
    Ik heb bijna mijn thee uitgespuugd over mijn toetsenbord door het lezen van uw eerste zin. De Amerikanen voeren bij schering en inslag oorlog om dubieuze redenen, soms zelfs flagrante leugens zoals in Irak in 2003. Je kan van alles zeggen over Rusland, maar China heeft al decennialang geen grootschalige oorlog gevoerd. Dat kan je niet zeggen over de Amerikanen. "Democratie en vrijheid" is een enorme leugen van de Amerikanen, ze vallen alleen landen binnen die niet gehoorzaam zijn en niet aan het lijntje van de VS hangen. Waarom denk je dat de VS nooit Saudi-Arabië of Qatar is binnengevallen? Die zijn nog gehoorzaam. De VS heeft in de jaren 80 zelfs democratieën in Zuid-Amerika omvergeworpen en vervangen voor militaire junta's. En Saddam Hoessein? Dat was eerst nog een geweldige vriendje van de VS. Toen Saddam Iran binnenviel in de jaren 80, toen was Amerika nog Saddam's grootste fan en kreeg hij allerlei steun van de Amerikanen. Het meest ironische? Toen gebruikte Saddam Hoessein nog wél chemische wapens, dat vonden de Amerikanen helemaal prima. Pas toen Saddam van koers veranderde waren de Amerikanen niet meer blij met hem. Maar tuurlijk, allemaal in de naam van democratie en vrijheid natuurlijk!

    Blijf maar lekker geloven in die fabels. De wereld is een stuk complexer dan "Israël goed, VS goed, Rusland slecht, Iran slecht, China slecht". Je moet het alleen wel willen zien.
  18. Guzzi 19 september 2024 14:19
    Ik heb bijna mijn thee uitgespuugd over mijn toetsenbord door het lezen van uw eerste zin. De Amerikanen voeren bij schering en inslag oorlog om dubieuze redenen, soms zelfs flagrante leugens zoals in Irak in 2003. Je kan van alles zeggen over Rusland, maar China heeft al decennialang geen grootschalige oorlog gevoerd. Dat kan je niet zeggen over de Amerikanen. "

    Idd, waar haal je het vandaan rozenwater jonguh jonguh
  19. forum rang 10 luchtschip 19 september 2024 15:12
    quote:

    Lieutenant Price schreef op 19 september 2024 09:04:

    [...]
    1. Geloof er eigenlijk weinig van dat Iran hier achter zit. De VS is niet een heel betrouwbare bron. Of hebben ze die massavernietigingswapens in Irak gevonden in 2003?
    2. Stel dat Iran wel hierachter zit. Wat kan mij het eigenlijk schelen. Amerika bemoeit zich met alle landen in de wereld en hun interne aangelegenheden, dan krijgen ze nu een koekje van eigen deeg.
    Je reageerde op dit bericht :

    quote
    Iraanse hackers stuurden mensen die betrokken waren bij de campagne van president Joe Biden ongevraagde informatie die was gestolen uit de campagne van de Republikeinse Donald Trump, zeiden de FBI en andere federale instanties woensdag.
    unquote

    Typisch een reactie van iemand die Iraanse propaganda verspreidt aangaande de door Iran gesteunde aanvallen van Hamas ( Gaza ) op Israel en de vervolg ontwikkelingen aangaande de aanvallen van Hezbollah ( Libanon ) en de Houthi's ( Yemen ) eveneens op Israel.

    Iran schaamt zich er niet voor om ook de Amerikaanse presidentsverkiezingen te beïnvloeden en dan reageert ons luitenantje met het in diskrediet brengen van de Amerikaanse informatiebron door te vertellen dat hij deze informatie niet gelooft omdat de VS geen betrouwbare bron is.

    En in tweede instantie, stel dat Iran wel achter de beïnvloeding van de verkiezingen in Amerika zit, dan vind ik ( Lieutenant Price ) het niet erg en steun Iran

    Tja, je begint kleur te bekennen als iemand die Iraanse propaganda verspreidt en daarmee de wereldwijde Jihad steunt teneinde een wereldwijde intifada te bewerkstelligen.

    Deze Jihad is begonnen bij een beestachtige barbaarse inval in Israel gevolgd door raket beschietingen op Israel vanuit Gaza door Hamas en Islamic Jihad, raketbeschietingen op Israel door Hezbollah vanuit Libanon, raketbeschietingen op Israel door de houth's in Yemen en raketbeschietingen op Israel door Iran zelf, die tevens de coördinator en financier was van de aanvallen van de terroristen uit Gazza, Libanon en Yemen.

    En wanneer Israel zich verweert en in de tegenaanval gaat, verkettert Lieutenant Price dit als genocide, oorlogsmisdaden en beschuldigt Israel van apartheid.

    Geen kwaad woord van Lieutenant Prince over Iran en zijn 3 proxy terroristen groepen en zelfs een goed woord heeft voor de beïnvloeding door Iran van de US presidentsverkiezingen

    De pro Iran en anti Israel propaganda druipt er van af bij deze gewaardeerde forumschrijver,Lieutenant Price, die chargerend en brutaal de objectieve forumschrijvers afbluft met name aangaande bronnen die hij bij voorbaat afdoet als niet onafhankelijk.

    Hij hecht meer vertrouwen aan bronnen van de VN, bijvoorbeeld deze :

    Brain-fried :
    Francesca Albanese,Speciaal rapporteur van de Verenigde Naties voor de bezette Palestijnse gebieden, beschuldigt Israël nu van “Domicide, Urbicide, Scholasticide, Medicide, Culturele Genocide en Ecocide.”

    video. 0:21 minuut Engels gesprokenEngels ondertiteld

    x.com/HillelNeuer/status/183649863071...

    Ze haalt nu wel alles uit de kast, met onzinnige krachttermen, en kiest partij voor Hamas, waarbij ze de barbaarse aanval van 7 oktober, de massale aanval met raketten en drones op Israelische burgerdoelen vanuit 4 landen blijkbaar normaal vindt en iets wat israel niet opmaak reageren

    >>>Je kan wel bluffen met onafhankelijke bronnen, maar wat de VN hier doet is geen onafhankelijke opstelling, maar de VN treedt hier op als woordvoerder van Hamas en daarbij ook nog de rol van Iran verhult.
7.045 Posts
Pagina: «« 1 ... 342 343 344 345 346 ... 353 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.