Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Fiscale optimalisatie

14.969 Posts
Pagina: «« 1 ... 743 744 745 746 747 ... 749 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 mvdp 20 augustus 2024 20:00
    quote:

    DurianCS schreef op 20 augustus 2024 19:49:

    [...]
    Volgens mij denkt van Rij ook een beetje die kant op, maar dan volgens de huidige aanpak met onderscheid sparen en beleggen.

    Ik snap niet goed wat je zegt, en weet niet wat Van Rij denkt - maar wat doet hij er nog toe? Ik bedoel hij heeft die laatste versie aangeboden en dat was het voorlopig. Of heeft hij een belangrijke adviesrol ofzo - bron?

    Of je bedoelt wel Idsinga, maar dan nog meer: bron? Want van hem heb ik nog geen mening gezien dacht ik en daar ben ik zeker in geïnteresseerd.
  2. forum rang 5 DurianCS 20 augustus 2024 20:09
    quote:

    mvdp schreef op 20 augustus 2024 20:00:

    [...]

    Ik weet niet wat Van Rij denkt - maar wat doet dat er nog toe?
    Of heeft hij een belangrijke adviesrol ofzo - bron?

    Of je bedoelt Idsinga, maar dan nog meer 'bron?', want van hem heb ik nog geen mening gezien dacht ik.

    Op zich maakt het inderdaad niet uit wat van Rij er van vindt, maar het feit dat hij openlijk gesteld heeft dat de beoogde aanpak wellicht moeilijk haalbaar is en een verfijining van de huidige aanpak aantrekkelijker zou zijn kan een rol gaan spelen bij de te kiezen aanpak.
  3. forum rang 6 TonyX 21 augustus 2024 10:04
    quote:

    mvdp schreef op 20 augustus 2024 19:54:

    [...]

    Tegelijk ook wel mooi dat ze daar dan nog redelijk open over waren in zo'n interview, dat principes niet per se makkelijk hoeven zijn. Het had een ongemakkelijk randje.
    Je zou het ook -naast een hoog yuppen /nimby gehalte) kunnen zijn als een teken van een zekere wereldvreemdheid of naïviteit behorend bij een nog jonge student.

    Sven Kokkelman had daar zeker stevig op doorgevraagd. Zijn ex collega's bij Quote lieten hem uit eigen gewin er op vriendelijke wijze mee wegkomen. Had ie mazzel mee.

    Maar ik heb respect voor andere denkwijzen, ook al deel ik ze niet, mits die betrokkenen ze dan zelf maar in de praktijk brengen ook al hebben ze er zelfs nadeel van. Daar is hier totaal geen sprake van.
  4. forum rang 6 TonyX 21 augustus 2024 10:10
    Van de euforie van het 6 juni arrest is niet veel meer over.

    De uitleg van het begrip vermogenrendementsbelasting is verworden tot een omzetbelasting van 36% op opbrengsten uit vermogen ipv een winstbelasting. En daarnaast tot een belasting op papieren vermogensmutaties ook, als deze ontstaan zijn door investeringen, papieren waardemutaties welke pas bij realisatie leiden tot daadwerkelijke draagkrachtstijging.

    www.taxlive.nl/nl/documenten/opinie/c...
  5. forum rang 4 mvdp 21 augustus 2024 10:42
    quote:

    TonyX schreef op 21 augustus 2024 10:04:

    [...]

    Maar ik heb respect voor andere denkwijzen, ook al deel ik ze niet, mits die betrokkenen ze dan zelf maar in de praktijk brengen ook al hebben ze er zelfs nadeel van. Daar is hier totaal geen sprake van.

    Ja, als hij de grenzen van die principiële ideeën ruwweg rond z'n eigen situatie trekt, in de zin dat het zijn leven & comfort niet raken zal, terwijl daarvoor geen enkele objectieve maatstaf is: eens, dan ben je bepaald geen Groot Man.
  6. forum rang 6 TonyX 21 augustus 2024 18:38
    quote:

    mvdp schreef op 21 augustus 2024 10:42:

    [...]

    Ja, als hij de grenzen van die principiële ideeën ruwweg rond z'n eigen situatie trekt, in de zin dat het zijn leven & comfort niet raken zal, terwijl daarvoor geen enkele objectieve maatstaf is: eens, dan ben je bepaald geen Groot Man.
    Dat was mijn conclusie ook.
  7. forum rang 6 TonyX 22 augustus 2024 12:31
    https://www.taxlive.nl/nl/documenten/opinie/uitvergroot/over-kosten-en-box-3/

    In het zogenoemde Kerst-arrest heeft de Hoge Raad geoordeeld dat er vanaf 2017 geen toereikende rechtvaardiging is voor het forfaitaire stelsel van box 3. De Hoge Raad besliste dat alleen het door belanghebbende behaalde werkelijke rendement belast mocht worden.

    In de juni-arresten heeft de Hoge Raad het begrip ‘werkelijk rendement’ nader ingevuld (zie V-N 2024/28.3 en V-N 2024/29.7). Daarbij zijn er wat mij betreft ten minste twee opvallende aspecten. Het eerste is dat ongerealiseerde vermogensmutaties in aanmerking moeten worden genomen. Het tweede is dat, behoudens financieringslasten, kosten buiten beschouwing blijven. In deze column wil ik het met name over dat laatste punt hebben.

    Bij kosten denk ik bij financiële instrumenten aan beheer- en bewaarkosten en bij onroerend goed aan beheerkosten en onderhoudskosten. De vraag is echter wel hoe ver de Hoge Raad wil gaan. Beleggingsfondsen zijn tegenwoordig verplicht de Total Expense Ratio, de onderliggende kosten van het fonds, te vermelden. Ik ga ervan uit dat de Hoge Raad alleen doelt op eigen kosten van belanghebbende, maar het zou goed zijn als dat wordt bevestigd.

    Bij een participatie in een fiscaal transparant fonds zullen daar naar ik aanneem in het licht van het arrest van 2 augustus 2024 (V-N 2024/35.4) ook een pro-rata-deel van de kosten van zo'n fonds onder vallen.

    Beheerkosten worden vaak met hetzelfde doel gemaakt, namelijk in een poging het rendement te verhogen door actiever beheer. Het maakt daarbij niet uit of dat een door de belastingplichtige zelf ingeschakelde (vermogens)beheerder betreft, een beheerder van een transparant fonds of een beheerder van een fiscaal niet-transparant fonds. Als de Hoge Raad inderdaad alleen doelt op eigen kosten van de belastingplichtige, dan worden hier materieel gelijke gevallen ongelijk behandeld.

    Een soortgelijke ongelijke behandeling zie ik bij een groot oud pand met hoge onderhoudskosten en een kleiner nieuw pand met lage onderhoudskosten. De brutohuur in het eerste geval is hoger, maar de netto-opbrengst (na onderhoudskosten) en de waarde van het pand zijn hetzelfde. Ook al is de draagkracht gelijk, de heffing verschilt.

    De Hoge Raad motiveert de uitsluiting van kosten vanuit het gegeven dat de forfaitaire rendementen voor box 3 ook werden bepaald zonder rekening te houden met kosten. Die vaststelling ziet echter niet op een individueel geval, maar op een gehele groep. Het effect werd dus door alle belastingplichtigen in beginsel op dezelfde wijze gevoeld. Ik zie hier geen discriminatie. De uitsluiting van de aftrek van kosten raakt echter de individuele belastingplichtige. Ik zie hier, zoals hierboven uiteengezet, wel discriminatie.

    In het Kerst-arrest legt de Hoge Raad juist zelf ook een verband met het in art. 14 EVRM neergelegde discriminatieverbod. Wat mij betreft heeft de Hoge Raad, door de aftrek van kosten uit te sluiten, zelf een rechtsregel gecreëerd die in strijd komt met dat discriminatieverbod. Daarmee staat dit deel van de juni-arresten wat mij betreft op zijn minst op gespannen voet met het Kerst-arrest.
  8. forum rang 7 A3aan 22 augustus 2024 12:55
    Weer een heel verhaal. Mijn kleindochter, studente, 22 jaar, woont in een appartement van mij. WOZ-waarde 200.000 euro. Verkoopwaarde wat hoger denk ik. Zij betaalt mij 440 euro huur, zodat zij de maximale huursubsidie kan incasseren. Ik betaal aan de VVE 200 euro per maand en verder gemeentelijke belastingen en waterschap. De huidige box 3 belasting zorgt ervoor dat ik er jaarlijks geld bij moet leggen. Dat is in dit geval niet erg omdat het mijn kleinkind betreft. Mijn winst moet uiteindelijk uit de in de toekomst overwaarde komen.
  9. forum rang 5 graham20 22 augustus 2024 13:40
    Nou dan wordt het een flinke "tegenvaller" als je doorgaat met het behalen van megawinsten op de high frequency handel in DSM en andere oud-vaderlandse aandelen dit jaar. Want zonder die winsten zou je box 3 heffing over de van je kleindochter ontvangen huur (of de markthuur die wat hoger zou kunnen zijn) een stuk lager zijn dan de ca. €360 per maand die je nu kan verwachten.
  10. forum rang 7 ffff 22 augustus 2024 18:37
    Vooruit. Eventjes tussendoor . ..Voor die spaarzame Randstad-investeerder en Randstad volger...:

    instrument koers absoluut verschil relatief verschil
    RANDSTAD NV
    43,100
    +0,69 +1,63%

    Randstad alweer naar leuke winst na het verscheiden van zijn eminente oprichter......
    Dat hoofdstuk dus ook al in de koers verwerkt...... Emoties.... twijfel......toch investeren..... en winst. Zo is de beurs weer te verteren!

    Peter
  11. forum rang 5 graham20 22 augustus 2024 21:03
    quote:

    ffff schreef op 22 augustus 2024 18:37:

    Vooruit. Eventjes tussendoor . ..Voor die spaarzame Randstad-investeerder en Randstad volger...:

    instrument koers absoluut verschil relatief verschil
    RANDSTAD NV
    43,100
    +0,69 +1,63%

    Randstad alweer naar leuke winst na het verscheiden van zijn eminente oprichter......
    Dat hoofdstuk dus ook al in de koers verwerkt...... Emoties.... twijfel......toch investeren..... en winst. Zo is de beurs weer te verteren!

    Peter
    Niks investeren. Niks beleggen. Niks vermogensbeheer.

    De frequente adverteerders voor online gokken op deze site hebben een goed inzicht in het bereik.
  12. forum rang 7 ffff 23 augustus 2024 15:12
    Lol, Graham,

    Wat druipt de jaloezie er toch weer met bakken vanaf. Ach, denk ik dan: Graham bezit nog niet eens één procentje van wat ik bij elkaar wist te ploeteren, maar commentaar heeft ie altijd. Alles weet ie beter, alleen presteert ie het niet.....

    Goud gaat eindelijk ook lekker, Graham. Als je het maar niet in Frankrijk koopt en verkoopt. Maar dat zul je ongetwijfeld gelezen hebben.

    Peter, investeerder en consciëntieuze beheerder. Ik ben net 5 minuutjes klaar vandaag...... Wat een rompslomp weer.......
  13. forum rang 8 Succes 23 augustus 2024 15:55
    Nieuwsbrief 22-08-2024
    bondvoorbelastingbetalers.nl/nieuws_2...

    Geachte lezer,
    Deze nieuwsbrief bevat belangrijke informatie voor u. Afgelopen week heeft de Belastingdienst ons geïnformeerd dat bij ongeveer 52.000 mensen vóór half september een definitieve aanslag 2021 op de deurmat valt. Mocht u tot deze groep behoren, lees dan in deze nieuwsbrief wat dit voor u betekent.

    Waar gaat het over?
    De belastingdienst heeft de plicht binnen 3 jaar u een definitieve aanslag op te leggen. Het blijkt dat 52.000 mensen nog géén definitieve aanslag 2021 hebben ontvangen. De aanleiding voor onze nieuwsbrief is dat de Belastingdienst aangeeft de recente box 3-uitspraken van de Hoge Raad niet te hebben verwerkt in deze definitieve aanslagen. Zoals u weet, heeft de hoogste rechter in Nederland op 6 juni jongstleden geoordeeld dat alleen daadwerkelijk behaald rendement belast mag worden.

    Wat betekent dit voor u?
    Als u tot deze groep van 52.000 mensen hoort, ontvangt u hierover eerst binnen enkele dagen een brief van de Belastingdienst. In deze brief wordt aangekondigd dat u voor half september uw definitieve aanslag 2021 zult ontvangen. Bovendien geeft de Belastingdienst aan meer tijd nodig te hebben de recente box 3-uitspraak van de Hoge Raad te verwerken in uw definitieve aanslag 2021.

    Wat kunt u doen?
    Als u nu zo uw definitieve aanslag inkomstenbelasting 2021 ontvangt, adviseren wij u de volgende stappen :

    > Als uw definitieve aanslag 2021 aangeeft dat u nog een bedrag moet betalen, dan is ons advies dit te betalen.

    > Stel uw rechten daarbij wel veilig door binnen 6 weken online bezwaar aan te tekenen tegen uw definitieve aanslag inkomstenbelasting 2021. Wij adviseren alleen online bezwaar te maken en niet per post. U kunt dit doen door bij de Belastingdienst in te loggen met uw DigiD. ...

    Om uw verwachtingen zo goed mogelijk te managen, hebben wij de belangrijkste zaken in de planning van de Belastingdienst voor u samengevat. Zie hieronder:

    Wat kunt u verwachten? / En wanneer (indicatief)?

    >De Belastingdienst verstuurt informatiebrieven naar belastingplichtigen over de box 3-uitspraak van 6 juni. - In oktober 2024

    >De Belastingdienst vraagt u aangifte inkomstenbelasting 2024 in te dienen - In maart en april 2025

    >De Belastingdienst stelt een online formulier ter beschikking, waarmee u uw daadwerkelijk behaald rendement kunt opgeven - In juni 2025

    >De Belastingdienst stuurt u een nieuwe definitieve aanslag inkomstenbelasting voor de jaren 2021 tot en met 2024 - In 4e kwartaal 2025.
  14. forum rang 5 graham20 23 augustus 2024 16:23
    quote:

    ffff schreef op 23 augustus 2024 15:12:

    Lol, Graham,

    Wat druipt de jaloezie er toch weer met bakken vanaf. Ach, denk ik dan: Graham bezit nog niet eens één procentje van wat ik bij elkaar wist te ploeteren, maar commentaar heeft ie altijd. Alles weet ie beter, alleen presteert ie het niet.....

    Goud gaat eindelijk ook lekker, Graham. Als je het maar niet in Frankrijk koopt en verkoopt. Maar dat zul je ongetwijfeld gelezen hebben.

    Peter, investeerder en consciëntieuze beheerder. Ik ben net 5 minuutjes klaar vandaag...... Wat een rompslomp weer.......
    Pjotr,
    Sinds ongeveer 100 jaar wordt in de artsenijkunde de leer van "evidence based medicine" aangehangen. Artsen gaan uit van feiten, niet van vermoedens zonder enige grondslag in de feiten. In deze thread is gesuggereerd dat jij arts zou zijn. Dat lijkt me uitgesloten. Jouw puberale bijdragen barsten van ongefundeerde aannames.

    Ook nu weer: ik zou jaloers op je zijn; je beweert dat ik niet nog geen 1% van jouw vermogen zou bezitten; dat ik iets niet zou presteren (zonder vermelding van wat). Allemaal beweringen zonder enige evidence whatsoever.

    Je hebt hier nog nooit iets inhoudelijks geschreven waar andere iets aan hebben, waaruit blijkt dat je kennis hebt van beleggingen, van belasting of van recht - ook al heb je deze thread eufemistisch "fiscale optimalisatie" genoemd. Niet blijkt dat je enige vakliteratuur leest. Verder dan De Tijd kom je niet. Een abonnement op FD, FT, WSJ of internationale beleggingsbladen heb je niet. Kost te veel. Maar wel blaten over je €130 miljoen. Niet echt overtuigend.

    Je moet herhaaldelijk en obsessief bedelen naar gratis nieuws over Goldschmeding, die een kind van 6 via Google binnen 30" vindt. Jij niet.

    Waarom zou ik jaloers zijn op een medelijdenwekkende daytradende exhibitionist, die dag in dag uit de wereld moet vertellen hoe goed hij wel niet is, zonder daar overigens ooit enig bewijs voor te leveren?
  15. forum rang 5 graham20 23 augustus 2024 16:52
    quote:

    Succes schreef op 23 augustus 2024 15:55:

    > Als uw definitieve aanslag 2021 aangeeft dat u nog een bedrag moet betalen, dan is ons advies dit te betalen.

    > Stel uw rechten daarbij wel veilig door binnen 6 weken online bezwaar aan te tekenen tegen uw definitieve aanslag inkomstenbelasting 2021. Wij adviseren alleen online bezwaar te maken en niet per post. U kunt dit doen door bij de Belastingdienst in te loggen met uw DigiD. ...

    Om uw verwachtingen zo goed mogelijk te managen, hebben wij de belangrijkste zaken in de planning van de Belastingdienst voor u samengevat. Zie hieronder:

    Wat kunt u verwachten? / En wanneer (indicatief)?

    >De Belastingdienst verstuurt informatiebrieven naar belastingplichtigen over de box 3-uitspraak van 6 juni. - In oktober 2024

    >De Belastingdienst vraagt u aangifte inkomstenbelasting 2024 in te dienen - In maart en april 2025

    >De Belastingdienst stelt een online formulier ter beschikking, waarmee u uw daadwerkelijk behaald rendement kunt opgeven - In juni 2025

    >De Belastingdienst stuurt u een nieuwe definitieve aanslag inkomstenbelasting voor de jaren 2021 tot en met 2024 - In 4e kwartaal 2025.
    Ik zou - in het uitzonderlijke geval dat je wbr lager is dan het forfait - niet wachten tot Idsinga het berekeningsformulier in 2025 IV toezend, maar direct bij het in oktober te maken bezwaar de berekening mee zenden, al is het maar omdat je geen rente ontvangt over teruggaaf van teveel betaalde belasting.
  16. forum rang 8 Succes 13 september 2024 17:14
    Regeerakkoord: maatregelen die uw portemonnee raken

    Het Regeerakkoord is zojuist gepresenteerd. Een overzicht van maatregelen, waaronder lastenverlichting, belastingvrijstelling inkoop eigen aandelen, tegenbewijsregeling in box 3 en einde salderingsregeling.

    ... We zetten een aantal maatregelen voor u op een rij ...

    Box 3
    > De overdrachtsbelasting voor woningbeleggers gaat omlaag van 10,4% naar 8%.
    > Het kabinet werkt aan een tegenbewijsregeling. Dit moet het mogelijk maken om het daadwerkelijk behaalde rendement over het hele vermogen (bijvoorbeeld vastgoed, obligaties en aandelen) aan te tonen.
    ...

    www.beursgorilla.nl/column/804024/Reg...
14.969 Posts
Pagina: «« 1 ... 743 744 745 746 747 ... 749 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.