Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Rusland

68.375 Posts
Pagina: «« 1 ... 3385 3386 3387 3388 3389 ... 3419 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 shaai 10 september 2024 18:50
    quote:

    Succes schreef op 10 september 2024 16:45:

    Vuurwapens belanden na oorlog in het criminele circuit

    Vuurwapens gebruikt in oorlogen in Joegoslavië en Oekraïne circuleren nu in het criminele circuit, vertelt journalist Sinan Can in De Nieuws BV. De wapens belanden via een omweg bij de misdadigers en worden gebruikt voor verkeerde doeleinden.

    Een groot deel van de liquidaties die plaats vinden in West-Europa, worden gepleegd met vuurwapens die gebruikt zijn tijdens de oorlog in Joegoslavië. "Wapens zijn duurzaam en daarom een goed handelswaar", legt Can uit. "Met het juiste onderhoud gaan ze erg lang mee."
    Verschillende oorlogen

    Niet alleen uit de oorlog in Joegoslavië circuleren wapens, in Frankrijk en Duitsland zijn de eerste wapens uit de oorlog in Oekraïne al onderschept. In Zuid-Spanje zijn zelfs de eerste NAVO-wapens al in beslag genomen. Het onderzoek van Can vond plaats naar aanleiding van zijn nieuwe documentaireserie 'De Wapenroute', waarin hij de reis van de moordwapens van de moord op Theo van Gogh, Pim Fortuyn en Peter R. De Vries volgde.

    Geen plan
    "Op dit moment monitoren Europa en de NAVO enkel het probleem, maar er moet een plan komen voor na de oorlog in Oekraïne", benadrukt Can. "Gaan we een smelterij bouwen, of laten we het zo en laten we de wapens weer belanden in het criminele circuit?"

    www.nporadio1.nl/nieuws/binnenland/22...
    "Gaan we een smelterij bouwen, of laten we het zo en laten we de wapens weer belanden in het criminele circuit?"

    het lijkt me nu toch wel duidelijk dat: 'wie wat bewaart, die heeft wat' voor het leger wel van belang is. Nederland en Denemarken hebben nu bijna niets meer, zelfs Rusland met zijn enorme bewaarvelden moet al bij Korea aankloppen, eindeloze rijen domme bommen zijn opeens slim met paar vleugeltjes en een GPS etc etc
  2. forum rang 10 luchtschip 10 september 2024 19:30
    Voorzitter van het Huis van Buitenlandse Zaken, Michael McCaul, in een Axios-interview :

    De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken en de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Lammy zullen naar Kiev reizen om Oekraïne te informeren dat de beperkingen op het gebruik van langeafstandsraketten tegen Russisch grondgebied zullen worden opgeheven.

    video 2:27 minuut

    x.com/igorsushko/status/1833537909485...
  3. forum rang 10 luchtschip 10 september 2024 20:03
    Een inwoner van de regio Tsjernihiv, Okraine, toonde de nasleep van een massale vissterfte in de rivier. De video is opgenomen op 8 september.

    Eind augustus werd bekend dat de Russen gevaarlijke stoffen hadden gedumpt in de Seym-rivier, die door de Kursk-regio loopt en uitmondt in de Oekraïense Desna-rivier. De Desna-rivier mondt uit in de Dnipro-rivier. De vergiftiging veroorzaakte besmetting.

    het vervuilde water kan Kiev bereiken, maar er wordt aangenomen dat de vervuiling niet zo geconcentreerd is dat deze een grote bedreiging vormt.

    vido2:01 minuut

    x.com/Gerashchenko_en/status/18335499...
  4. forum rang 10 luchtschip 10 september 2024 20:13
    'Innochka, dat is kl*te, er is ook bij ons ingebroken.'

    Naar verluidt hebben de Russische soldaten zich opnieuw schuldig gemaakt aan plunderingen in de Kursk-regio.

    Deze keer werd een afleverpunt van Wildberries ( een Russische supermarkt keten ) in Glushkovo, dat 10 km verwijderd is van de posities van het Oekraïense leger, beroofd.

    video 1:03 minuut Engels ondertiteld

    x.com/Gerashchenko_en/status/18335298...

    in de tweede video ook een beroving door Russische soldaten van goederen van Russische inwoners op 7 september
  5. forum rang 10 luchtschip 10 september 2024 20:32
    "Zelfs bij gevechten met kleine wapens worden we dodelijk getroffen oor de eenvoudigste aanvalsgeweren!"

    Russische soldaten plaatsten een video van een test van het Russische kogelwerende vest "Modul-Monolit", geproduceerd door NPO Special Materials (St. Petersburg).

    Tijdens het experiment bleek dat alle vijf de kogels de pantserplaat doorboorden. De soldaat uitte zijn ontevredenheid over de kwaliteit van het zware en nutteloze materieel: "F*cking awesome! Bedankt, Ministerie van Defensie!"

    video 1:47 minuut Engels ondertiteld

    x.com/Gerashchenko_en/status/18335228...

    Ze zijn boos dat ze die zware kogelwerende vesten mee moeten sjouwen terwijl ze geen kogel tegen houden
  6. forum rang 8 het zwaard 11 september 2024 08:21
    Verenigde Staten 'werken' aan toelating voor Oekraïne om langeafstandswapens in te zetten
    De Amerikaanse president Joe Biden heeft dinsdag gegarandeerd dat de Verenigde Staten "werken" aan een toelating voor Oekraïne om langeafstandswapens in te zetten in Rusland. Biden reageerde zo op vragen over de aanhoudende oproep van zijn Oekraïense ambtgenoot Volodymyr Zelensky, die basissen wil aanvallen van waaruit het Russische leger opereert in de oorlog met Oekraïne.

    De verklaringen van Biden komen kort nadat het Westen Iran verweten had dat het raketten heeft geleverd aan Rusland om Oekraïne te bestoken. De westerse landen lanceren daarom nieuwe sancties tegen Teheran.

    Kiev roept zijn bondgenoten op om de beperkingen op langeafstandswapens op te heffen. Zo zou het op Russisch grondgebied "legitieme" militaire doelwitten kunnen aanvallen. Het zou bijvoorbeeld gaan om luchtmachtbasissen van waaruit vliegtuigen opstijgen die Oekraïne bombarderen.
  7. forum rang 8 het zwaard 11 september 2024 08:33
    Oekraïne zegt wapenproductie in 2024 te hebben verdubbeld
    Oekraïne heeft de wapenproductie sinds begin dit jaar verdubbeld, vergeleken met 2023. Dat zegt de Oekraïense premier Denys Sjmyhal. Voor Oekraïne is de productie van wapens een belangrijke uitdaging, tegen een beter uitgerust Russisch leger.

    "Tijdens de eerste acht maanden van 2024, hebben we onze wapenproductie verdubbeld ten opzichte van 2023", aldus de premier tijdens een persconferentie in Kiev. Oekraïne wil dit jaar "meer dan een miljoen drones" produceren.

    De Oekraïense defensie-industrie - vaak met westerse financiering of partnerschappen - is sterk ontwikkeld sinds het begin van de Russische invasie in februari 2022, om het gebrek aan middelen te compenseren. Eind augustus kondigde de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de geslaagde test aan van de eerste ballistische raket van Oekraïense makelij.
  8. forum rang 5 Mdv 11 september 2024 11:10
    Russia’s Murmansk region is being attacked by UAVs - governor. VIDEO

    The Murmansk region of Russia reported an attack by "enemy drones".
    Our region is being attacked by enemy drones. Therefore, I ask you to understand a number of temporary restrictions that we have to introduce," he said, adding that air defence forces will be working.

    According to the Russian media, two airports in the Murmansk region have introduced the "Carpet" plan due to the threat of UAVs.

    m.censor.net/en/video_news/3509309/bp...
  9. forum rang 10 luchtschip 11 september 2024 13:00
    De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken en de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Lammy zijn aangekomen in Kiev.

    Op de achtergrond is voormalig opperbevelhebber Zaluzhnyi, nu ambassadeur in Groot-Brittannië, te zien.

    x.com/NOELreports/status/183379649323...

    Doel van het bezoek is Oekraïne toestemming te geven om met Westerse raketten militaire doelen diep in Rusland te raken.

    Vliegtuigen die glijbommen en raketten op Oekraine afschieten, staan ver weg geparkeerd en mogen niet beschoten worden.
    Wanneer die vliegtuigen vernietigd worden kunnen ze ook geen bommen of raketten afvuren
    Ook munitie opslag van Noord Korea en Iran kunnen dan getroffen worden

    Het is wachten op de officiele mededeling en zien of er geen restricties bij `zijn.
  10. forum rang 10 luchtschip 11 september 2024 13:26
    quote:

    Mdv schreef op 11 september 2024 11:10:

    Russia’s Murmansk region is being attacked by UAVs - governor. VIDEO

    The Murmansk region of Russia reported an attack by "enemy drones".
    Our region is being attacked by enemy drones. Therefore, I ask you to understand a number of temporary restrictions that we have to introduce," he said, adding that air defence forces will be working.

    According to the Russian media, two airports in the Murmansk region have introduced the "Carpet" plan due to the threat of UAVs.

    m.censor.net/en/video_news/3509309/bp...
    Murmansk ligt ca 2.700 km van Oekraine
    www.google.nl/search?q=distance+murma...

    kaart bij rode aanwijzer Murmansk

    maps.app.goo.gl/bDkXf4xbQWMjPWLMA

    foto van het. vliegveld van Murmansk
    pbs.twimg.com/media/GXLmiOsXoAANSkL?f...

    Kunnen die drones zulke afstanden afleggen of zijn ze door mensen in de buurt bestuurd in Rusland, Noorwegen Finland of de Barentszee
  11. PeterW 11 september 2024 15:47
    Internationaal recht vereist teruggave van de Krim aan Oekraïne – President van Turkije

    Khrystyna Bondarieva , STANISLAV POHORILOV — Woensdag 11 september 2024, 14:27

    Recep Tayyip Erdogan, de president van Turkije, heeft gezegd dat de Krim overeenkomstig het internationaal recht aan Oekraïne moet worden teruggegeven.

    Bron: Erdogan, in een videotoespraak tot de deelnemers aan de Krim Platform Leiders Top, waarvan de tekst is geciteerd door het Turkse staatsagentschap Anadolu , meldt European Pravda

    Details: Erdogan merkte op dat de annexatie van de Krim, waar Turkije zich vanaf het begin tegen verzette, het lijden van de Krim-Tataren, die 80 jaar geleden van het schiereiland werden gedeporteerd, nog verder heeft verergerd.

    Citaat van Erdogan: "Onze steun voor de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekraïne is onwrikbaar. De teruggave van de Krim aan Oekraïne is een vereiste van het internationaal recht."

    Hij benadrukte dat het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van de Krim-Tataren een van de prioriteiten is van het buitenlandse beleid van Turkije.

    Erdogan benadrukte ook dat Krim-Tataren het recht hebben op een vrij, veilig en vreedzaam leven in hun thuisland.

    Citaat van Erdogan: "Het is verheugend dat Nariman Dzhelyal, vicevoorzitter van de Nationale Assemblee van Krim-Tataren, in juni werd vrijgelaten na bijna drie jaar gevangenschap. We hopen op de snelle vrijlating van alle Krim-Tataren, inclusief de broers Asan en Aziz Akhtemov."

    Erdogan sprak de hoop uit dat de oorlog in Oekraïne zou eindigen met een rechtvaardige en duurzame vrede, gebaseerd op de territoriale integriteit, soevereiniteit en onafhankelijkheid van Oekraïne.

    www.pravda.com.ua/eng/news/2024/09/11...
  12. forum rang 8 het zwaard 11 september 2024 16:23
    VK blokkeert opnieuw Russische schepen die ondanks sancties gas en olie transporteren
    Het Verenigd Koninkrijk legt opnieuw sancties op aan tien Russische schepen die volgens het VK ondanks internationale sancties gas en olie transporteren. Met de schepen, die deel uitmaken van de zogenoemde Russische schaduwvloot, zou Rusland de westerse beperkingen voor de export van aardgas en olie omzeilen.

    Met de inkomsten uit de illegale uitvoer van aardolie en -gas kan Moskou de oorlog met Oekraïne deels financieren. De Russische schaduwvloot bestaat naar verluidt uit honderden verouderde Russische vrachtschepen, waarvan de verzekeringen en eigendomspapieren niet op orde zijn. Die verouderde tankers varen onder andere vlaggen over Europese wateren en kunnen zo olie vervoeren naar landen die nog wel grondstoffen uit Rusland importeren.

    Tien verdachte schepen mogen nu niet meer aanmeren in havens in het Verenigd Koninkrijk. Bij elkaar opgeteld zouden drie van de schepen sinds de Russische inval in Oekraïne voor ruim 4,5 miljard euro aan olie hebben verscheept. Afgelopen juni kondigden het VK en de Europese Unie voor het eerst een vergelijkbaar sanctiepakket aan voor vier andere verdachte schepen.
  13. forum rang 8 Succes 11 september 2024 16:56
    Chairman of the House Foreign Affairs Committee: Blinken to notify Ukraine it can use ATACMS missiles inside Russia

    The United States will soon officially notify Ukraine of its permission to use ATACMS short-range ballistic missiles inside Russia.
    The War Zone reported on this with reference to the House Foreign Affairs Committee chairman.

    Currently, the U.S. government is expected to officially announce the decision, which will allow Ukraine to use ATACMS missiles inside Russia.

    Blinken, along with his counterpart from the UK, Foreign Secretary David Lammy, is to visit Kyiv to officially inform President Zelensky.

    ...

    mil.in.ua/en/news/chairman-of-the-hou...
68.375 Posts
Pagina: «« 1 ... 3385 3386 3387 3388 3389 ... 3419 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.