Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

TRUMP

74.640 Posts
Pagina: «« 1 ... 3694 3695 3696 3697 3698 ... 3732 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 9 gnocchi. 6 september 2024 16:59


    'Laatste strohalm': Conservatieve veteraan zegt dat Trumps Arlington-stunt hem zijn steun heeft gekost
    Brad Reed
    6 september 2024 8:32AM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-2024-2669140581/

    Een veteraan die in het verleden Republikeinse presidentskandidaten heeft gesteund, heeft het officieel gehad met voormalig president Donald Trump.

    In een interview met het Britse The Times onthulde Wayne Collins dat hij in de afgelopen weken zijn “laatste strohalm” had bereikt toen Trump een campagnevideo filmde op Arlington National Cemetery en toen een van Trumps medewerkers naar verluidt een woordenwisseling kreeg met een medewerker van de begraafplaats die hen probeerde tegen te houden om het gebied voor campagnedoeleinden te gebruiken.

    “Ik denk niet dat hij respectvol was en dat komt omdat ik fundamenteel denk dat hij geen respect heeft voor het leger,” zei Collins, die dit najaar op de Democraat Kamala Harris zal stemmen. “Hij hecht geen waarde aan de levens van de mensen die hij naar het front zou sturen en dat zou op zichzelf al diskwalificerend moeten zijn.”

    Collins sprak ook zijn angst uit over wat Trump zou doen als hij een tweede termijn in het Witte Huis zou krijgen met weinig tot geen beperkingen op zijn acties.

    “Hij heeft duidelijk gemaakt dat er niets is dat hij niet zou doen om de macht te behouden, van zeggen dat hij toekomstige verkiezingen zal annuleren tot het ontslaan van 'wakkere' generaals,” zei hij. “Als hij het Witte Huis krijgt, kan deze stemming onze laatste zijn.”

    Fred Wellman, een gevechtsveteraan uit het Amerikaanse leger die lid is van VoteVets en op de Republikeinen stemde tot de opkomst van Trump in 2016, vertelde The Times dat het gedrag van de voormalige president op Arlington de aandacht trok van veteranen die anders wegbleven van de politiek.

    “Het Arlington-debacle was anders”, legde Wellman uit aan de krant. “Zelfs mijn niet-kaart dragende veteranenvrienden die in het weekend waterskiën in plaats van aandacht te besteden aan politiek, waren diep beledigd. Arlington is heilig.”
  2. forum rang 10 luchtschip 6 september 2024 17:04
    Het verhaal van Tim Pool/Tenet Media is duidelijk fascinerend.

    2 personen in de US hadden $ 10 miljoen uit Rusland ontvangen om influencers te betalen om video's met pro Russische misinformatie te verspreiden.
    Tim Pool kreeg $400.000 per maand om deze video's te produceren en die uitgezonden werden op diverse media kanalen met miljoenen volgers.

    Maar.........

    Volgens een FBI-beëdigde verklaring die deze week is vrijgegeven, houden de Russen een actieve lijst bij van 2.800 beïnvloeders, van wie 600 in de VS.

    De FBI heeft de lijst niet vrijgegeven

    Wie is er nog meer mee bezig?
    En staan er ook Nederlandse influencers op deze lijst en wie zouden dat zijn ????

    deel uit de aanklacht tegen Tenet Media/Tim Pool en anderen

    pbs.twimg.com/media/GWyhAaBWwAE3P9R?f...

    x.com/daithaigilbert/status/183201654...
  3. forum rang 6 Opentop 6 september 2024 17:35
    quote:

    Opentop schreef op 3 september 2024 13:02:

    @luchtschip , ja het wordt steeds minder leuk om X te volgen. De absurde tweets krijgen alle vrijheid.
    Het probleem is niet dat er leugens en waarheden staan.
    Het probleem is dat maar weinig mensen in staat zijn om echt te kunnen onderscheiden wat klopt en wat nonsense is.
    Musk is een heel gevaarlijke spin in het geheel. Ook hier plaatst hij het niet het is een re-tweet. Zijn commentaar zegt ook niet dat het zo is, maar intussen ziet het publiek een foto van Harris in een communistische outfit. Dat blijft hangen.
    Musk weet dat maar al tegoed.

    Jouw post verklaart een hoop.
    Betaalde posters op met name X.
  4. forum rang 9 gnocchi. 6 september 2024 18:02
    De nacht voor Kerstmis
    Bill Palmer | 9:09 am EDT 6 september 2024

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/the-nig...

    Nadat Kamala Harris een langzame en gestage stijging zag in de nationale peilingen gedurende haar eerste maand in de race, is het nu eerlijk om te zeggen dat het plateau is bereikt. Harris heeft nu al een paar weken een voorsprong van ongeveer vier punten in de nationale peilingen. Het slechte nieuws voor haar is dat haar cijfers niet verder stijgen. Het goede nieuws voor haar is dat haar cijfers niet weer zijn gedaald. Dit was geen tijdelijke “hobbel”. Ze ligt nu stevig voor. Maar wat gebeurt er nu?

    We zien in feite beweging in de peilingen in sommige swing states. Dat was te verwachten, gezien de zware focus die Harris en haar campagne de laatste tijd hebben gelegd op de swing states. Kamala staat nu gelijk of licht favoriet in North Carolina. Ze staat gelijk of licht achter in Georgia. Dit zijn staten die een maand geleden nog niet eens in het spel waren voor de Democraten.

    Als je je afvraagt of en wanneer de nationale peilingen weer in beweging komen, moet je waarschijnlijk wachten tot het debat. Dat is de volgende keer dat een nationaal publiek op de verkiezingen zal afstemmen. En dus staat er veel op het spel. Donald Trump staat vier punten achter en moet wanhopig een manier vinden om dit debat te winnen als hij weer mee wil doen.

    Het enige voordeel voor hem is dat de verwachtingen voor hem zo laag zijn, dat hij “goed” zou kunnen lijken door niet over zijn veters te struikelen. Kamala Harris ligt stevig voor in de nationale peilingen maar is vastgelopen en dit debat is waarschijnlijk haar grootste kans om weer te gaan stijgen.

    Ondertussen, terwijl we wachten op het debat, zijn Kamala Harris en haar running mate en top surrogaten op een energieke en strategische manier de swing states aan het verkennen. Donald Trump en zijn rechterhand en surrogaten zitten allemaal thuis, zich schijnbaar niet bewust van het feit dat er verkiezingen gaande zijn. En dus kunnen de peilingen in de swing states blijven bewegen, zelfs als de nationale peilingen dat niet doen.

    En eigenlijk zijn peilingen maar peilingen. Verkiezingen worden gewonnen door diegenen die van de bank komen en moeite doen in de echte wereld - en dan hebben we het niet alleen over de kandidaten.
  5. forum rang 9 gnocchi. 6 september 2024 18:25
    1.708 / 5.000
    Advocaat van E. Jean Carroll haalt uit naar Trump tijdens hoorzitting smaadzaak
    Kathleen Culliton
    6 september 2024 11:39AM ET

    Link Engels.
    www.rawstory.com/robbie-kaplan-trump/

    De advocaat van E. Jean Carroll haalde een hele reeks uit naar Trump toen ze het vrijdag in een federaal hof van beroep opnam tegen voormalig president Donald Trump.

    Advocaat Roberta Kaplan leek niet onder de indruk van de argumenten die Trumps advocaten aanvoerden voor een panel van rechters van het Tweede Circuit dat het beroep van de Republikeinse presidentskandidaat tegen het nu $ 90 miljoen kostende vonnis in Carrolls smaadzaak behandelde.

    Op een gegeven moment grapte Kaplan dat Trumps verdediging neerkwam op "Te veel advocaten die proberen een gloeilamp in te draaien."

    Advocaat voor nationale veiligheid Bradley Moss antwoordde op X: "Dat is voor mij het citaat van de dag."

    Kaplan, wiens cliënt de voormalige president twee keer met succes heeft aangeklaagd voor smaad en seksueel misbruik in verband met een ontmoeting die Trump ontkent in een paskamer van een warenhuis in de jaren negentig, beperkte haar opmerkingen niet tot de advocaten van de Republikeinse presidentskandidaat.

    Ze merkte op dat Trump zelf aanwezig was in de rechtszaal in New York en suggereerde dat zijn stilzwijgen daar veelzeggend was.

    "Meneer Trump is hier vandaag", vertelde Kaplan de rechtbank. "Hij had kunnen getuigen."

    Trumps beroep is gebaseerd op het argument dat bepaald bewijsmateriaal dat tijdens de rechtszaak werd gepresenteerd, ten onrechte is toegelaten, namelijk de Access Hollywood-tape waarin hij opschept over zijn vermogen om "vrouwen bij hun p----- te grijpen" en de getuigenis van een vrouw die zei dat hij haar tijdens een vlucht had betast.

    Vrijdag verdedigde Kaplan de getuigenis door te stellen dat Trump in 1979 de federale wet had overtreden met een daad van eenvoudige aanval.

    "In een vliegtuig raakte de verdachte haar kont aan", zei Kaplan, "sorry, haar kontje."
  6. forum rang 9 gnocchi. 6 september 2024 18:30
    1.558 / 5.000
    Kamala Harris gesteund door een van de zonen van Rupert Murdoch
    Brad Reed
    6 september 2024 7:34AM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/james-murdoch-kamala...

    Vicepresident Kamala Harris kreeg vrijdag een steunbetuiging van een onwaarschijnlijke plek: een zoon van de rechtse mediamagnaat Rupert Murdoch.

    CNBC meldt dat James Murdoch, de voormalige CEO van 21st Century Fox, een van de 88 bedrijfsleiders was die een brief ondertekenden waarin ze de kandidatuur van Harris voor het Witte Huis steunden.

    In de brief betoogden de zakenlieden dat "de zakenwereld er vertrouwen in kan hebben dat ze een president zal hebben die wil dat Amerikaanse industrieën floreren" als Harris in november voormalig president Donald Trump verslaat.

    De brief benadrukt ook dat "de beste manier om de voortdurende kracht, veiligheid en betrouwbaarheid van onze democratie en economie te ondersteunen" is door Harris te kiezen.

    Murdoch, de jongere broer van de huidige voorzitter van News Corp, Lachlan Murdoch, is al lang een dissident binnen de familie Murdoch.

    Hij nam in 2020 ontslag bij het bestuur van het bedrijf van zijn vader en zei in zijn ontslagbrief dat hij aftrad "vanwege meningsverschillen over bepaalde redactionele inhoud die door de nieuwskanalen van het bedrijf werd gepubliceerd en bepaalde andere strategische beslissingen."

    In een interview met The New Yorker het jaar daarvoor hintte hij op de aard van deze meningsverschillen.

    "Het bindweefsel van onze samenleving wordt gemanipuleerd om ons met elkaar te laten vechten, waardoor we de slechtste versies van onszelf worden", zei James Murdoch destijds. "Er zijn standpunten waar ik het echt niet mee eens ben op Fox."
  7. forum rang 8 closer 6 september 2024 18:43
    quote:

    closer schreef op 5 september 2024 19:47:

    Nieuw peilinggemiddelde van FiveThirtyEight (zie bijlage):
    Harris 47.0% (- 0.1), Trump 44.0% (+ 0.2).
    Het lijkt erop dat de standen nu vaker worden bijgewerkt.
    Nieuw peilinggemiddelde van FiveThirtyEight (zie bijlage):
    Harris 47.3% (+ 0.3), Trump 44.2% (+ 0.2).

    In een aantal van de gebruikte peilingen staat Harris inmiddels op 50%.
  8. forum rang 8 closer 6 september 2024 19:29
    34m geleden 18.51 uur CEST
    Het federale hof van beroep in Manhattan heeft vrijdag de merites van Donald Trumps beroep tegen het vonnis in de zaak E. Jean Carroll in twijfel getrokken.

    De pogingen van Donald Trump om het vonnis van een civiele jury in Manhattan voor seksueel misbruik en smaad van 5 miljoen dollar te vernietigen, werden vrijdag door een federaal hof van beroep met scepsis ontvangen. Rechters vroegen zich af of zijn klachten over het bewijsmateriaal tijdens het proces wel terecht waren.

    Verder lezen: www.theguardian.com/us-news/live/2024...
  9. forum rang 10 luchtschip 6 september 2024 19:30
    quote:

    Opentop schreef op 3 september 2024 13:02:

    @luchtschip , ja het wordt steeds minder leuk om X te volgen. De absurde tweets krijgen alle vrijheid.
    Het probleem is niet dat er leugens en waarheden staan.
    Het probleem is dat maar weinig mensen in staat zijn om echt te kunnen onderscheiden wat klopt en wat nonsense is.
    Musk is een heel gevaarlijke spin in het geheel. Ook hier plaatst hij het niet het is een re-tweet. Zijn commentaar zegt ook niet dat het zo is, maar intussen ziet het publiek een foto van Harris in een communistische outfit. Dat blijft hangen.
    Musk weet dat maar al tegoed.

    De grote vraag is, werkt Musk voor zichzelf > of werkt hij voor bijvoorbeeld de Chinezen ? Ik denk niet dat hij achter Rusland staat daar is het belang voor hem niet groot genoeg voor. Wellicht zijn Space-X programma maar ik denk niet dat Rusland gaat voor de Tesla's .
    Dat hij Trump als "useful idiot"ziet daar ben ik wel van overtuigt.
    "De grote vraag is, werkt Musk voor zichzelf > of werkt hij voor bijvoorbeeld......"

    Beste Opentop,

    het is vrijwel zinloos, om te proberen iets zinnigs te zeggen over de beweegredenen en andere landen t noemen waar Musk belangen bij zou hebben.

    Het gebeurt allemaal in het geheim en niemand weet er iets van ( behalve de FBI en CIA en nog een paar diensten die zich met spionage bezig houden ).

    Ga zeker niet uitpluizen welk land belangrijk is voor Musk's bedrijven als Tesla en SpaceX

    Musk werkt binnen een plan van Rusland en China samen met Trump en zijn Republikeinse kliek en miljardairs om de rijkdom van de US in zijn geheel te confisqueren.

    Alleen de belastinginkomsten van de US zijn al zo'n $ 4.000 miljard per jaar.

    Het is de bedoeling dat Trump aan de macht komt en dictator wordt, waarbij de overheidsdiensten tot een minimum beperkt worden, zodat de belastinginkomsten verdeeld wordt onder de kliek van Trump en zijn baas-dictators van andere landen.

    Musk speelt binnen dit spel een belangrijke rol om Trump aan de macht te helpen middels pro Trump en anti Democraten-boodschappen op zijn discussie site X ( voorheen Twitter ).

    Er zijn indicaties dat Elon Musk voor Rusland, China en/of Saudi Arabie werkt, die allen tegen de Westerse wereldhegemonie zijn en graag de duizenden miljarden dollars van de US willen inpikken plus de US kennis en expertise op vele gebieden.

    Er zijn speculaties dat Musk Twitter gekocht heeft om het failliet te laten gaan, waardoor de vrijheid van discussie in het Westen een grote slag wordt toegebracht.

    Er zijn speculaties dat Musk Twitter heeft gekocht om Trump aan een overwinning in de presidentsverkiezing van November 2024 te helpen.

    Er gebeurt bij Musk te veel achter de schermen waar wij als gewone mensen geen inzicht in hebben.

    De Department of Justice heeft nu verschillende personen en media instanties aangeklaagd voor buitenlandse beïnvloeding van de verkiezingen en bovendien gezegd dat er nog zo'n 2.000 partijen zijn, die ook de verkiezingen namens buitenlandse dictators willen beïnvloeden.

    Musk hoort daar ongetwijfeld bij en we zullen hopelijk binnen enige tijd meemaken dat hij aangeklaagd zal worden.
    Dan zal er meer duidelijk worden over de rol van Elon Musk en voor welke dictators hij actief bezig is
  10. forum rang 8 closer 6 september 2024 19:32
    14m geleden 19.12 CEST
    Strafrechtelijke veroordeling Trump uitgesteld tot na de verkiezingen

    De rechter in de strafzaak in New York waarin Donald Trump eerder dit jaar werd veroordeeld voor verkiezingsfraude in verband met zwijggeldbetalingen aan Stormy Daniels en een doofpotaffaire, heeft de veroordeling van de voormalige president uitgesteld tot na de verkiezingen.

    Rechter Juan Merchan in Manhattan heeft de datum van uitspraak uitgesteld van 18 september naar 26 november.

    Verder lezen: www.theguardian.com/us-news/live/2024...
  11. forum rang 8 closer 6 september 2024 19:43
    quote:

    luchtschip schreef op 6 september 2024 19:30:

    Er zijn speculaties dat Musk Twitter gekocht heeft om het failliet te laten gaan, waardoor de vrijheid van discussie in het Westen een grote slag wordt toegebracht.
    Dat betwijfel ik. Een failliet Twitter heeft vooral veel voordelen:
    - nepnieuws wordt een grote slag toegebracht.
    - shaming, blaming en online agressie worden een grote slag toegebracht
    - minder bubbles van gelijkgestemden
    - minder polarisatie
    - Musk wordt wat armer
    - en voor jou een betere nachtrust!
  12. forum rang 6 Opentop 6 september 2024 19:54
    Luchtschip dank voor je toelichting . Menigeen denkt dat je absurde ideeën geeft.

    Ik denk dat niet. Er gebeuren zaken die niet beschreven worden, nieuws waarde, of betrokkenheid bij de zaak.
    Een voorbeeld bij weinig mensen bekend.
    Brazilië is corrupt dat is geen nieuws.
    Onder Lula kon 1 firma enorm groeien.
    Ze bleken echter 2200 politici van de 2800 omgekocht te hebben. Daarbij allerlei lager geplaatste ambtenaren etc. Dus zowel de regering als de oppositie is omgekocht.
    Dat komt uit
    Bedrijf bekent maakt een deal 20 miljard dollar de grootste settlement in de wereld ooit. In 10 jaar te betalen
    3 jaar later, de regering is terug de komende jaren hoeven niet betaald te worden de reeds betaalde bedragen worden terugbetaald.

    Zo werken zaken in de praktijk.
  13. forum rang 7 Fred 62 6 september 2024 19:59
    quote:

    closer schreef op 6 september 2024 19:43:

    [...]
    Dat betwijfel ik. Een failliet Twitter heeft vooral veel voordelen:
    - nepnieuws wordt een grote slag toegebracht.
    - shaming, blaming en online agressie worden een grote slag toegebracht
    - minder bubbles van gelijkgestemden
    - minder polarisatie
    - Musk wordt wat armer
    - en voor jou een betere nachtrust!
    Slaap ik daarom zo goed.
    Geen X of twitter geen Facebook of Meta.
    Geen Insta of linktin.

    Een ouwe Dino.
  14. forum rang 9 gnocchi. 6 september 2024 22:25

    1.928 / 5.000
    Campagne van Donald Trump geeft op in drie staten
    Bill Palmer | 15:00 uur EDT 6 september 2024

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/donald-...

    Eerder deze week wees Palmer Report erop dat de campagne van Donald Trump opgaf en zich terugtrok uit New Hampshire. Dit is belangrijk omdat de staat weliswaar een lange kans was voor Trump, maar zijn campagne het al lang zag als een terugvaloptie. Als Trump een van de belangrijkste swing states zou verliezen, zou hij dat misschien kunnen goedmaken door een verrassing te bewerkstelligen in New Hampshire.

    Nu blijkt dat Trump opgeeft en zich terugtrekt uit drie staten. Hij laat New Hampshire, Virginia en Minnesota links liggen. Trump zou waarschijnlijk nooit een van deze staten winnen. Maar zijn campagne zag ze als net competitief genoeg dat een verrassing in elk van hen mogelijk zou zijn. Niet meer. Het is zelfs nog erger voor hem dan dat. Hoewel Trump zich niet heeft teruggetrokken uit Michigan of Wisconsin, geeft hij nu het minimum uit in die staten, wat suggereert dat hij niet denkt dat hij ze kan winnen.

    Dit betekent dat Trump inderdaad de strategie volgt die ik in mijn column van donderdagochtend heb uiteengezet: hij probeert het kiescollege te winnen door Pennsylvania, North Carolina en Nevada te winnen. Dit is een gevaarlijke strategie voor hem, omdat het betekent dat Kamala Harris hem kan verslaan door simpelweg een van die drie staten te winnen. En als ze dat doet, heeft Trump geen terugvalscenario meer.

    Aangezien Trump gelijk staat in North Carolina en slechts iets achterloopt in Pennsylvania en Nevada, heeft hij nog steeds een pad naar de overwinning. Maar het is een heel smal pad. Als er nog zestig dagen te gaan zijn en een presidentskandidaat alle paden naar 270 opgeeft, behalve één, zegt dat boekdelen over hoe slecht die kandidaat eraan toe is. Zelfs terwijl dit zich afspeelt, is Trump nog steeds grotendeels van het campagnepad af terwijl hij zijn wonden likt en klaagt over haaien. Nu is onze kans om de score op te voeren.
  15. forum rang 10 luchtschip 6 september 2024 23:17
    quote:

    gnocchi. schreef op 6 september 2024 08:53:

    MSNBC's Chris Hayes speelt verwoestende supercut af van Trumps 'overduidelijke mentale achteruitgang'.
    Matthew Chapman
    5 september 2024 9:17PM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-decline/

    Een MSNBC presentator zei dat de cognitieve strubbelingen van voormalig president Donald Trump met de dag duidelijker worden - en het is op een punt gekomen dat hij moeite heeft om nog een samenhangende beleidsverklaring te formuleren.

    “Als hij gekozen wordt, zal hij de oudste persoon zijn die ooit beëdigd is als president van de Verenigde Staten,” zei Chris Hayes op donderdag in ‘All In’. “Hij is een man die lijdt aan een duidelijke mentale achteruitgang. Maar in tegenstelling tot de ademloze berichtgeving over de leeftijd en fitheid van Joe Biden ... zien we lang niet zoveel discussie over de verminderde mentale scherpte van Trump.”

    Verslaggevers, merkte Hayes op, lijken Trump “op een curve in te schalen” omdat “hij altijd al aan het ratelen en onsamenhangend is geweest.”

    [....]

    Trump werd vandaag op een economisch forum gevraagd welke specifieke wetgeving hij zou steunen op het gebied van hervorming van de kinderopvang, en hij dit antwoord gaf.

    “Ik zat en iemand, we hadden senator Marco Rubio en mijn dochter Ivanka waren zo invloedrijk op dat onderwerp, het is een heel belangrijk onderwerp,” zei Trump. “Maar ik denk dat als je het hebt over het soort cijfers waar ik het over heb, dat, omdat kinderopvang kinderopvang is, weet je, het iets is dat je moet hebben in dit land, je moet het hebben. Maar als je over die cijfers praat, vergeleken met het soort cijfers waar ik het over heb door buitenlandse landen te belasten op een niveau dat ze niet gewend zijn, maar ze zullen er heel snel aan wennen. En het zal ze er niet van weerhouden om zaken met ons te doen, maar ze zullen een zeer aanzienlijke belasting hebben als ze producten naar ons land sturen. Die getallen zijn zoveel groter dan alle getallen waar we het over hebben, inclusief kinderopvang, dat het gaat schelen, ik kijk ernaar uit om binnen een vrij korte periode geen tekorten meer te hebben.”
    Trump sprak nog een minuut lang in dezelfde trant en concludeerde: “Dit gaat over America First. Dit gaat over Make America Great Again. We moeten het doen omdat we op dit moment een falende natie zijn.”

    www.youtube.com/watch?v=tPYktDoJE_w
    Reshma Saujani, de functionaris van de Economic Club of New York die Trump vroeg naar kinderopvang, naar aanleiding van zijn epische woordsalade, bekritiseert op CNN Trump vanwege zijn ‘beledigende’ reactie en zegt dat hij ongeschikt is om president te zijn.

    CNN interview 1:44 minuut

    x.com/atrupar/status/1832155922245746818
  16. forum rang 10 luchtschip 7 september 2024 01:19
    quote:

    luchtschip schreef op 6 september 2024 23:39:

    Liz Cheney zegt dat haar vader, de voormalige Republikeinse vice-president van de Verenigde Staten, op Kamala Harris stemt.

    Landsbelang boven Partijbelang

    video 0:28 minuut

    x.com/RpsAgainstTrump/status/18321259...
    Jim Sciutto, CNN :

    Dat zijn twee voormalige Republikeinse vicepresidenten, waaronder Trumps eigen Mike Pence, die weigeren hem te steunen.

    Er bestaat geen precedent hiervoor.

    x.com/jimsciutto/status/1832189432234...
  17. forum rang 10 luchtschip 7 september 2024 01:33
    Dick Cheney, de voormalige Republikeinse vice president onder George W Bush geeft zelf een verklaring :

    Dick Cheney :

    ‘In de 248-jarige geschiedenis van ons land is er nog nooit iemand geweest die een grotere bedreiging voor onze republiek vormt dan Donald Trump. Hij probeerde de laatste verkiezingen te stelen met behulp van leugens en geweld om zichzelf aan de macht te houden nadat de kiezers hem hadden afgewezen. Hij kan nooit meer macht toevertrouwd worden.

    "Als burgers hebben we allemaal de plicht om het land boven partijdigheid te stellen om onze grondwet te verdedigen. Daarom zal ik mijn stem uitbrengen op vice-president Kamala Harris."

    x.com/MacFarlaneNews/status/183216719...
  18. Gijs T 7 september 2024 01:38
    quote:

    closer schreef op 6 september 2024 19:32:

    14m geleden 19.12 CEST
    Strafrechtelijke veroordeling Trump uitgesteld tot na de verkiezingen

    De rechter in de strafzaak in New York waarin Donald Trump eerder dit jaar werd veroordeeld voor verkiezingsfraude in verband met zwijggeldbetalingen aan Stormy Daniels en een doofpotaffaire, heeft de veroordeling van de voormalige president uitgesteld tot na de verkiezingen.

    Rechter Juan Merchan in Manhattan heeft de datum van uitspraak uitgesteld van 18 september naar 26 november.

    Verder lezen: www.theguardian.com/us-news/live/2024...
    Dit is niet de uitspraak in deze zaak die ik verwacht had, maar eigenlijk maakt dit ook niet veel uit.
    Als er nu een inhoudelijke uitspraak zou worden gedaan, en Trump zou worden veroordeeld, zou hij zeker in beroep gaan. Wint Trump in november de verkiezingen, dan zal hij er als president voor zorgen dat die uitspraak wordt ingetrokken of teruggedraaid, door zichzelf presidentieel pardon te verlenen.
    En als Trump de verkiezingen niet wint, dan is een inhoudelijke uitspraak in november vroeg genoeg.
  19. forum rang 10 luchtschip 7 september 2024 05:30
    quote:

    closer schreef op 6 september 2024 19:43:

    [...]
    Dat betwijfel ik. Een failliet Twitter heeft vooral veel voordelen:
    - nepnieuws wordt een grote slag toegebracht.
    - shaming, blaming en online agressie worden een grote slag toegebracht
    - minder bubbles van gelijkgestemden
    - minder polarisatie
    - Musk wordt wat armer
    - en voor jou een betere nachtrust!
    op mijn opmerking :

    "Er zijn speculaties dat Musk Twitter gekocht heeft om het failliet te laten gaan, waardoor de vrijheid van discussie in het Westen een grote slag wordt toegebracht."

    reageer jij met dat te betwijfelen.

    >>>voor twitter staan de inkomsten uit adverentie inkomsten--een grote daling aan advertentie-inkomsten leidt ertoe dat de kosten uiteindelijk niet meer betaald kunnen worden, waar een faillissement onafwendbaar wordt.

    >>>De exodus van adverteerders uit X neemt toe : 26% is van plan om te bezuinigen

    Jaarlijks onderzoek wijst op de groeiende bezorgdheid over de inhoud van platforms en het vertrouwen in de verspreide informatie

    >>>De advertentie-inkomsten die naar X stromen, zijn in vrije val sinds Musk de site, toen bekend als Twitter, in oktober 2022 voor 44 miljard dollar kocht, waarbij hij beweerde dat deze zijn potentieel als platform voor ‘vrije meningsuiting’ niet had waargemaakt.

    >>>advertentie inkomsten in 2021 : 4,46 miljard dollar
    in 2022 : een terugval naar $ 4,14 miljard

    in Oktober 2022 nam Musk Twitter over voor $ 44 miljard

    Hierna volgt een halvering van de advertentie inkomsten die in 2024 $ 1,9 miljard zullen bedragen

    “Marketeers zijn merkbeheerders en moeten vertrouwen op de platforms die ze gebruiken”, zegt Gonca Bubani, directeur bij Kantar.
    “X is de afgelopen jaren enorm veranderd en kan van de ene op de andere dag onvoorspelbaar zijn. In die omgeving is het moeilijk om vertrouwen te hebben in de veiligheid van je merk.”

    lees verder
    www.theguardian.com/media/article/202...

    Een bedrijf met sterk dalende inkomsten ( advertentieomzet ) zal het niet lang volhouden.

    Musk's enige doel momenteel is Trump aan een overwinning te helpen en tot de november verkiezing en tot de inauguratie van Trump is het financieel waarschijnlijk nog wel vol te houden.

    Als Trump wint, maakt het niet meer uit wat er met meningsuiting opTwitter gebeurt, want Trump zal iedereen vervolgen, wiens mening kritisch over Trump is.
    Financiele toestand van X ( voorheen. Twitter ) maakt ook niet meer uit, want Trump zal het belastinggeld voor een groot deel in zijn eigen zakken en de zakken van zijn kliek ( waaronder Musk ) stoppen.

    Jouw genoemde punten, nepneuws verspreiden, shaming, blaming en online agressie en polarisatie `zijn tools om Trump de verkiezingsoverwinning te geven.
    Wanneer Trump in november 2024 zou winnen en in januari 2025 ingehuldigd wordt als president, zijn de door jou genoemde punten overbodig geworden.

    Immers Trump zal, overeenkomstig Project 2025, geen kritieke mening meer tolereren en dat doe je onder meer door het unieke discussieplatform X op te heffen.
    Musk wordt er niet armer van, want er wordt door een kleine Trump kliek ( waaronder Musk ) massaal geld uit de ruif van belasting inkomsten ( ca 4.000 miljard dollar ) binnengeschransd.
74.640 Posts
Pagina: «« 1 ... 3694 3695 3696 3697 3698 ... 3732 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.