Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel Ontex BRU:ONTEX.BL, BE0974276082

Laatste koers (eur) Verschil Volume
9,000   +0,060   (+0,67%) Dagrange 8,880 - 9,030 81.153   Gem. (3M) 81,3K

Ontex 2024: overpromise and underdeliver or underpromuse and overdeliver

1.000 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 50 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Gaston Lagaffe 28 augustus 2024 09:31
    quote:

    flurcks schreef op 26 augustus 2024 18:59:

    [...]
    As ik bovenstaande nu toepas op mijn vraag ivm Ontex Brazilie, kan het altijd gebeuren dat de cashflow negatief is ondanks een positieve EBITDA, door bijvoorbeeld een grote stock opbouw (bv omdat ze in de toekomst een stijging van een aantal grondstoffen verwachten), of door grote capex investeringen, of uitbetaalde non-recurring provisies of bepaalde taxes (rekening houdende dat Brazilie 1 van de landen in de wereld is met de grootste ETR kan dit wel een significante impact hebben).

    Uit een andere post begrijp ik echter dat tijdens de conference call er aangegeven is dat de cashflow ook positief is voor Brazilie, wat me eerder bij mijn laatste opmerking van mijn vorige post brengt en het feit dat we hier waarschijnlijk over trapped cash spreken. En dan nog bijkomend over een stijgende hoeveelheid trapped cash als je ieder kwartaal cash blijft genereren. Volgens mij is dit een element dat sterk zal spelen in een discussie met een potentiele koper. En met name welke korting willen ze geven op die cash. Je geeft aan dat er momenteel in EUR sprake is van 57m. Dit zal in realiteit waarschijnlijk een bedrag zijn in BRL. Maar geconsolideerd wordt dit aan de FX rate omgezet in EUR en afgetrokken van de openstaande schulden om aan de NFD te komen gezien Ontex in EUR rapporteert. Echter als je morgen aan een potentiele koper bijvoorbeeld een korting van 20% moet geven op die 57m EUR (door de fiscale moeilijkheden om die cash te repatrieren), ontvang je in cash maar ongeveer 45mEUR, wat onrechtstreeks je NFD doet stijgen met 12m. Dan kan ik mij inbeelden dat er vanuit de Raad van Bestuur, en met name vanuit GBL en ENA, er druk is om dit te proberen compenseren. Dit kan door een hogere multiple te vragen, of de EBITDA naar boven te laten gaan.
    Flurcks, met veel genoegen heb ik je posting gelezen (en AB gegeven). Laten we de discussie (A)Ebitda vs cashflow maar even parkeren maar ik begrijp waar je op doelt. Die trapped cash voor wat betreft Ontex Brazilie zal (en ik heb ze er zelf nooit over gehoord wat wellicht logisch is) een complicerende factor zijn. Zo maar een vraag, welke verkoopprijs (inclusief trapped cash) zie jij voor Ontex Brazilie ? Ik weet, iedereen tast in het duister :-)
  2. forum rang 5 Gaston Lagaffe 28 augustus 2024 09:37
    quote:

    Tordan schreef op 27 augustus 2024 18:10:

    [...]
    En een mooie eindveiling van dik 30000. Het ziet er weer iets beter uit. Nu dan maar eens een mooi persbericht.
    Dagomzetten lijken ook iets toe te nemen. Retail beleggers lijken het aandeel beter te kunnen waarderen (en mogelijk vast te gaan houden). Dagomzetten lijken mij nog steeds te laag voor interesse IB-ers hoewel die 30.000 stuks eindveiling (omgerekend ca € 275.000,-) wellicht een 'eerste teen in het water is'. Al met al schuiven we richting de voorgaande top van € 9,45 (?). Dat persbericht hebben we nodig om richting de € 10,- te kunnen schuiven.
  3. flurcks 28 augustus 2024 15:54
    quote:

    Gaston Lagaffe schreef op 28 augustus 2024 09:31:

    Zo maar een vraag, welke verkoopprijs (inclusief trapped cash) zie jij voor Ontex Brazilie ? Ik weet, iedereen tast in het duister :-)
    Ik volg dit forum al een tweetal jaar op passieve manier, en ik heb met genoegen vastgesteld dat er heel wat kennis en kunde beweegt hier, ook inzake Ontex Brazilie en een potentiele verkoopprijs. Ik wou enkel wat nuance aanbrengen inzake de waarde van de cash.

    Om te antwoorden op je vraag. Als een buitenstaander is het altijd moeilijk om een exacte waarde inschatting te geven over een potentiele verkoopstarget, gezien er heel wat elementen spelen waar je niet direct zicht op hebt. De belangrijkste zijn natuurlijk EBITDA en multiple, en uiteindelijk zijn ze beiden heel subjectief (ondanks dat iedereen altijd zegt dat ze objectief zijn :-) ). Ik verklaar me nader voor de EBITDA. In theorie kijk je naar de toekomstige EBITDA, waarvoor dan bijvoorbeeld een 3 jaren business plan gebruikt wordt. Iedereen die in één of andere business gezeten heeft, weet dat dergelijk business plan op dag 1 al achterhaald is. En dit is nog meer bewaarheid de laatste jaren met een dergelijke volatiele economische omgeving. Uiteindelijk probeert een potentiele koper de 'lucht' in dergelijk business plan in te schatten en er uit te laten. Hiervoor zal de historische en bewezen EBITDA als een referentie gebruikt worden. In concreto denk ik dat dit ook een element is dat speelt bij Ontex Brazilie. We zien namelijk een sterke operationele verbetering met een stijgende EBITDA. Jammergenoeg hebben we echter geen zicht op de gedetailleerde budgetten die doorgaans in een VDD opgenomen worden.

    Daarnaast zijn er een aantal andere elementen die kunnen spelen, zoals de potentiele legal disputes of fiscaal/juridische structuur, die de uiteindelijke verkoopprijs kunnen beinvloeden, veelal in negatieve zin. Op deze laatste hebben we ook beperkt zicht, maar het lijkt me dat de Braziliaanse cash hier duidelijk een bepaalde rol kunnen spelen. In dit verband heb ik ooit een dossier gezien met een Noord-Afrikaans land waar de cash het land nooit mocht verlaten wegens de restricties van de lokale Nationale Bank. Je kon die som dus enkel gebruiken in dat land en daar herinvesteren. Natuurlijk weten potentiele geinteresseerden dit ook, en proberen ze dan een korting te onderhandelen op deze som.

    Rekening houdende dat er minder druk op de verkoop zit qua timing, naar de banken en markt toe, gezien de NFD/EBITDA ratio nu in een eerder veilige omgeving zit en nog steeds in een goeie richting evolueert, denk ik dat het management nu iets meer uit de deal probeert te halen. Reden waarom het allemaal waarschijnlijk wat langer duurt. En het probleem is natuurlijk dat je als beursgenoteerde entiteit altijd voorzichtig moet zijn inzake communicatie van M&A activiteit. En daar begrijp ik wel de frustratie van de beleggers. Zelf heb ik ooit een dossier van dicht meegemaakt waar dergelijk proces meer dan 2 jaar geduurd heeft.

    Alles bij elkaar denk ik dat er een aantal bedragen qua prijs circuleren op dit forum die steek houden, maar waarbij ze misschien een bijkomende korting (geen idee hoeveel) op de cash zouden moeten verrekenen. Bijkomend heb ik geen zicht op hoeveel mogelijks geinteresseerde partijen er kunnen zijn. Misschien dat iemand hier op het forum daar een terdege analyse over kan maken :-). In het geval er maar 1 echte potentiele kooppartij is, drukt dat ook altijd de prijs en kan het daardoor langer duren.
  4. forum rang 5 Gaston Lagaffe 28 augustus 2024 17:28
    quote:

    silverbullet schreef op 28 augustus 2024 15:46:

    Het vogeltje is weer gevangen en terug in het kooitje, maar zij weet nu wat vrijheid is en zal haar kans zeker benutten om er weer uit te vliegen.
    Het is een mooi vogeltje (dat steeds mooier wordt). Daar ligt het niet aan :-)
  5. forum rang 6 keffertje 29 augustus 2024 08:04
    Niet het bericht waarop wij allen wachten, maar wel weer een positieve vibe

    Ontex brengt Dreamshield® 360º-technologie voor babybroekjes op de markt in Europa

    • Ontex heeft de Dreamshield 360º-technologie op de markt gelanceerd
    • Dreamshield 360º-technologie presteert sterk in onafhankelijke consumentenpanels
    • Aanhoudende marktgroei doordat consumenten overstappen van luiers naar babybroekjes
    Aalst, België, 29 augustus 2024 – Ontex Group NV, een toonaangevende internationale ontwikkelaar en producent van persoonlijke verzorgingsproducten, kondigt met trots de commerciële lancering aan van babybroekjes met Dreamshield 360º-innovatie. De Dreamshield 360°-technologie - ontworpen met een unieke barrière voor vaste en vloeibare ontlasting en een 360°-pasvorm voor bescherming en comfort - is verkrijgbaar in de winkels in Duitsland. Andere markten volgen naarmate de productie in Ontex-fabrieken wordt opgevoerd.
    Consumentenvoorkeur bevestigd in tests door consumentenpanels
    Dreamshield 360º babybroekjes presteerden superieur in meerdere consumentenpanels ten opzichte van concurrerende producten. Consumenten spraken hun voorkeur uit voor Dreamshield 360º, met name voor absorptievermogen, de afwezigheid van lekken, droogheid en pasvorm. In een recent Frans onderzoek vond 65% van de consumenten het absorptievermogen van babyproducten uiterst belangrijk, terwijl 55% de noodzaak benadrukte om de babyhuid droog te houden en 62% comfort als een cruciale factor beschouwde. Dreamshield 360º blonk op al deze gebieden uit in consumentenpanels ten opzichte van concurrenten, waardoor de technologie een voetje voor krijgt bij zowel ouders als retailers.
    De nieuwe reeks babybroekjes is voorzien van drievoudige lekbarrières en maakt gebruik van de gepatenteerde SeconDRY®-technologie van Ontex, wat zorgt voor een algehele antilekpasvorm en ultieme droogheid.
    Sterke marktvraag naar babybroekjes
    Ontex zag vorig jaar een sterke groei in de verkoop van babybroekjes en deze trend zet zich voort in 2024. De uitrol van de technologie voor babybroekjes is begonnen in Europa en er is ruimte voor uitbreiding naar andere regio's. De productie volgt de vraag van retailers in Europa, die de resultaten van Dreamshield 360º zagen in een Duitse consumentenpanel1 en zien hoe consumenten van luiers overstappen op babybroekjes, zowel in Europa als in Noord-Amerika.
    Laurent Nielly, President van Ontex Europe, verklaarde: "Consumenten zien babybroekjes niet langer als een trainingstool, maar als een kwaliteitsproduct dat hun dagelijks leven dag en nacht gemakkelijker maakt. De Dreamshield 360°-innovatie stelt onze retail partners in staat om de volgende generatie babybroekjes te leveren die consumenten willen: babybroekjes die superieure
  6. bruguy 29 augustus 2024 09:47
    KBC: de luierfabrikant meldt de commerciële lancering van de Dreamshield 360°-technologie in babybroekjes.
    Dat toont volgens KBC Securities aan dat Ontex niet alleen inzet op kostenbesparingen en efficiëntiemaatregelen om de prestaties te verbeteren, maar ook blijft investeren in R&D en innovatie om het commerciële momentum te behouden. Op basis van het sterk verbeterde winstmomentum, de solide groeivooruitzichten en ambities in Noord-Amerika en de aantrekkelijke intrinsieke forward waardering handhaaft KBCS hun “Kopen”-aanbeveling en 12 euro koersdoel.
  7. MilesDavis 30 augustus 2024 08:50
    quote:

    bruguy schreef op 29 augustus 2024 09:47:

    KBC: de luierfabrikant meldt de commerciële lancering van de Dreamshield 360°-technologie in babybroekjes.
    Dat toont volgens KBC Securities aan dat Ontex niet alleen inzet op kostenbesparingen en efficiëntiemaatregelen om de prestaties te verbeteren, maar ook blijft investeren in R&D en innovatie om het commerciële momentum te behouden. Op basis van het sterk verbeterde winstmomentum, de solide groeivooruitzichten en ambities in Noord-Amerika en de aantrekkelijke intrinsieke forward waardering handhaaft KBCS hun “Kopen”-aanbeveling en 12 euro koersdoel.
    Om dit te te schrijven moet je geen analist zijn. Die 12 euro staat al 2j op het bord. Eingenlijk zouden ze een hoger koersdoel moeten geven. AI scoort hier beter dan die flat liner van een kbc analist.
  8. forum rang 6 Tordan 3 september 2024 09:35
    quote:

    voda schreef op 3 september 2024 06:07:

    Landesbank Baden-Württemberg geeft koopadvies voor Ontex
    dinsdag 3 september 2024 - 06:08u -

    Landesbank Baden-Württemberg geeft koopadvies voor Ontex met een koersdoel van € 13,83.

    www.guruwatch.nl/advies/173544/Ontex/...
    Dank Voda.
    Koers doet echter niets in die richting.
    Die 13,83 kan alleen bij een zeer goede prijs voor Brazilië.
    Daarnaast moeten de marges dan duidelijk boven de 12% liggen en sterke omzetgroei in de USA.
    Laat maar komen dat nieuws, we wachten er al veel te lang op.
  9. forum rang 5 Gaston Lagaffe 3 september 2024 10:35
    quote:

    voda schreef op 3 september 2024 06:07:

    Landesbank Baden-Württemberg geeft koopadvies voor Ontex met een koersdoel van € 13,83.
    Opmerkelijk dat deze Landesbank het kleine buitenlandse Ontex volgt. Ieder koopadvies is welkom maar hoe komen ze in godsnaam uit bij Ontex ? Je hebt honderden van dit soort kleine bedrijven.
  10. forum rang 5 Gaston Lagaffe 3 september 2024 10:41
    quote:

    Tordan schreef op 3 september 2024 09:35:

    [...]
    Laat maar komen dat nieuws, we wachten er al veel te lang op.
    We leven nu (al ?) in september dus de vraag wordt steeds actueler : wat is nu het probleem ? Hoewel ik het niet waarschijnlijk acht dat Ontex Brazilie niet verkocht kan worden moet je er wel rekening mee houden (het is eerder gebeurd). Ik dacht dat ze bij deze 2e verkooppoging nu al weer 11 (?) maanden bezig zijn.
  11. KAATSCLUB 3 september 2024 11:35
    quote:

    Gaston Lagaffe schreef op 3 september 2024 10:41:

    [...]We leven nu (al ?) in september dus de vraag wordt steeds actueler : wat is nu het probleem ? Hoewel ik het niet waarschijnlijk acht dat Ontex Brazilie niet verkocht kan worden moet je er wel rekening mee houden (het is eerder gebeurd). Ik dacht dat ze bij deze 2e verkooppoging nu al weer 11 (?) maanden bezig zijn.
    Je weet wat het probleem is ......heb het trouwens reeds meermaals gepost.
  12. MilesDavis 3 september 2024 11:40
    quote:

    Gaston Lagaffe schreef op 3 september 2024 10:35:

    [...]Opmerkelijk dat deze Landesbank het kleine buitenlandse Ontex volgt. Ieder koopadvies is welkom maar hoe komen ze in godsnaam uit bij Ontex ? Je hebt honderden van dit soort kleine bedrijven.
    Buffet kiest zij dossiers ook zorgvuldig. Mss komen ze uit met een sterke onderwaardering die niet te lang kan blijven duren.

    Voor de longs die hier al een tijdje zitten , zien we wel degelijk positieve signalen maar voor ons duurt het te lang de uitvoering strategie. Je moet niet onder de prijs verkopen maar nu is echt wel het momentum aangebroken om een landmark te zetten en terug tegen een nomale notering op de beurs.

    Dat je met 20k dit aandeel 2% kan doen zakken zegt genoeg. Hun klanten jebben voordien al ingekocht maar toch moet Ontex dringend werk maken van een exit beurs.PE is een veel beter klimaat.
  13. forum rang 5 Gaston Lagaffe 4 september 2024 22:34
    quote:

    KAATSCLUB schreef op 3 september 2024 17:06:

    [...]
    Yep, en het liefst voor of met de bekendmaking van KW3 cijfers op 24 oktober.
    Dat zou heel mooi zijn. Eind oktober hebben lang genoeg gewacht :-) Als het 2025 wordt begint de kans op afstel groter te worden. Het blijft Zuid Amerika, voor je het weet zit je in een volgende crisis.
1.000 Posts
Pagina: «« 1 ... 44 45 46 47 48 ... 50 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.