Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

TRUMP

73.728 Posts
Pagina: «« 1 ... 3680 3681 3682 3683 3684 ... 3687 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 voda 16 augustus 2024 07:51
    Economen: importheffingen Trump kunnen Nederlandse economie raken
    Gisteren, 21:39 in Financieel

    UTRECHT (ANP/RTR) - Door Donald Trump voorgenomen importheffingen kunnen een grote impact hebben op de Europese en de Nederlandse economie als de Republikein later dit jaar de Amerikaanse presidentsverkiezingen wint. Daarvoor waarschuwen economen van Rabobank in een rapport.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/183073219...
  2. forum rang 8 closer 16 augustus 2024 13:09
    Nepkiezers uit 2020 doneren duizenden aan Trump-Vance-campagne

    'Trump en Vance houden extremistische verkiezingsontkenners in toom om de herfstverkiezingen aan te vechten', waarschuwt waakhond

    Uit campagnefinancieringsgegevens blijkt dat de mensen die als nepkiezers optraden in een poging de presidentsverkiezingen van 2020 ongedaan te maken, sindsdien geld blijven doneren aan Donald Trump , J.D. Vance en andere Republikeinen. Dit onderstreept de rol die zij nog steeds spelen in de Amerikaanse politiek.

    Sommige nepkiezers worden strafrechtelijk vervolgd voor hun daden. Sommigen blijven belangrijke overheidsfuncties bekleden.

    Verder lezen: www.theguardian.com/us-news/article/2...
  3. forum rang 8 Succes 16 augustus 2024 20:35
    ... De wereld is veranderd, maar Trumps retoriek lijkt een instrument met maar één toon. Verteerd door woede en frustratie verliest Trump zijn campagne uit het oog. ...

    -------------

    Republikeinen beginnen hun geduld met Trump te verliezen: ‘Stop met zaniken!’

    Donald Trump slaagt er maar niet in om stevig campagne te voeren tegen Kamala Harris. Liever begint hij te pas en te onpas over Joe Biden. Steeds meer Republikeinen beginnen hun geduld te verliezen. Maar kan Trump stoppen met Trump zijn?

    www.volkskrant.nl/buitenland/republik...

    Donald Trump staat op een podium in Montana, voor duizenden kiezers, als hij zich opeens recht in de ziel laat kijken. ‘Wáárom ben ik met hem in debat gegaan?’, vraagt hij, buiten de autocue om. Het is vaak op deze momenten, waarop hij improviseert, dat Trump zichzelf het meest blootgeeft. ‘Als we niet hadden gedebatteerd, was hij er nog geweest. Kun je het voorstellen?’

    Het is inderdaad moeilijk te bevatten. Donald Trump die Joe Biden mist.

    ...
  4. forum rang 10 luchtschip 16 augustus 2024 23:52
    quote:

    closer schreef op 16 augustus 2024 14:52:

    Trump doet poging tot intellectuele toespraak over economie
    www.youtube.com/watch?v=90C5rZPTy5g
    Trumps begrip van de economie komt blijkbaar neer op ‘Groot doosje Tic Tac, klein doosje Tic Tac’.

    video verkorte versie van de Daily Show 4:00 minuut

    x.com/TheDailyShow/status/18242650689...
  5. forum rang 9 gnocchi. 17 augustus 2024 07:48

    Palmer Rapport
    Tim Walz is zojuist geëxplodeerd in de TikTok-scene.
    Bill Palmer | 5:47 pm EDT 16 augustus 2024

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/tim-wal...

    TikTok is al lange tijd het onderwerp van Kamala Harris memes, en een paar weken geleden besloot ze er munt uit te slaan door haar eigen TikTok account te lanceren. Het werd met groot enthousiasme ontvangen. Nu doet haar running mate Tim Walz hetzelfde.

    Opmerkelijk genoeg heeft het TikTok-account van Tim Walz 100.000 volgers gekregen in de eerste twee uur van zijn bestaan. Dit betekent dat de jongere generatie niet alleen achter Kamala staat, maar ook achter haar running mate. Als je zo ver gaat om een kandidaat te volgen op sociale media, is dat een goed teken dat je waarschijnlijk gaat stemmen.

    Ondertussen lijkt Donald Trump te zijn gestopt met Twitter, slechts een paar dagen na zijn terugkeer op het platform. Hij heeft sinds dinsdag niets meer getweet. Trump hapert op sociale media, terwijl Kamala Harris en Tim Walz online domineren.
  6. forum rang 9 gnocchi. 17 augustus 2024 07:55

    Palmer Rapport
    Het vliegtuig van JD Vance moest net een noodlanding maken
    Bill Palmer | 5:50 pm EDT 16 augustus 2024

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/jd-vanc...

    Het vliegtuig van JD Vance heeft vanmiddag een noodlanding moeten maken door een defect aan de apparatuur, volgens verschillende grote nieuwszenders. De grappen over Donald Trump die probeert zich te ontdoen van Vance als zijn running mate zijn losgebarsten. Maar in werkelijkheid is hier een verhaal.

    Het vliegtuig van Vance moest uitwijken vanwege een mechanisch defect, een paar dagen nadat het vliegtuig van Donald Trump hetzelfde moest doen. Houd in gedachten dat ze allebei reisden met vliegtuigen die eigendom zijn van Trump, en we weten allemaal dat Trump een vrek is die waarschijnlijk niet graag geld uitgeeft aan zaken als vliegtuigonderhoud.

    Trump was uiteindelijk erg laat voor zijn Montana rally als gevolg van het uit elkaar vallen van zijn waardeloze vliegtuig, waardoor de rally nog minder energie opleverde dan hij al geweest zou zijn. En nu wordt Vance's rally schema beïnvloed door Trump's andere waardeloze vliegtuig dat uit elkaar valt.
  7. forum rang 9 gnocchi. 17 augustus 2024 08:09

    'Ze zullen alles vernieuwen': Dems lachen als James Comer belooft buitenlandse banden Walz te onderzoeken
    Kathleen Culliton
    16 augustus 2024 12:07PM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/oversight-committee-...

    De aankondiging van de Republikeinen van het Huis vrijdag dat er een onderzoek komt naar de running mate van vicepresident Kamala Harris leidde tot geeuwen op sociale media van Democraten die zeiden dat ze die show al eerder hebben gezien.

    De House Oversight commissie ging naar X om het nieuws te delen dat Rep. James Comer (R-KY) - die het onderzoek leidde naar de vermeende buitenlandse banden van President Joe Biden - een onderzoek zou doen naar Gov. Tim Walz (D-MN) en zijn vermeende buitenlandse banden.

    “Het lijkt erop dat we zijn verlengd voor een tweede seizoen,” antwoordde commissielid Rep. Jared Moskowitz (D-FL), ”wat verrassend is gezien de @RottenTomatoes score.”

    Comer beschuldigde Walz ervan banden te hebben met functionarissen van de Chinese Communistische Partij en een “toewijding” aan de partij te onderhouden, aldus de aankondiging.

    “De CCP heeft geprobeerd de Verenigde Staten te vernietigen door middel van gecoördineerde beïnvloedings- en infiltratiecampagnes die gericht zijn op elk aspect van het Amerikaanse leven, inclusief onze eigen gekozen functionarissen,” zei Comer in een verklaring.

    “Amerikanen zouden zich ernstig zorgen moeten maken over het feit dat gouverneur Walz, de vicepresidentiële running mate van Kamala Harris, een langdurige en gezellige relatie heeft met China.”

    Walz, een voormalig leraar, gaf les in China na zijn studie en is sindsdien ongeveer 30 keer teruggekeerd, wat volgens een recent rapport van Reuters tot bezorgdheid onder conservatieven leidde.

    Singer vertelde eerder deze maand aan Reuters dat “Republikeinen basisfeiten verdraaien”, en zei dat Walz het opnam tegen de Chinese Communistische Partij en “altijd Amerikaanse banen en productie op de eerste plaats heeft gezet”.

    Harris-Walz woordvoerder James Singer vertelde Raw Story dat zijn reactie op de beschuldigingen hetzelfde blijft.

    Comer's dreigement van een lopend onderzoek wekte niet de bezorgdheid van nationale veiligheidsadvocaat Bradley Moss, die reageerde op Moskowitz' kwinkslag met een eigen retort.

    “Je kent Netflix,” schreef Moss. “Ze vernieuwen alles.”

    Comer's impeachment onderzoek naar Biden - die hij beschuldigde van het aannemen van steekpenningen van buitenlandse entiteiten om zijn zoon Hunter Biden te beschermen - werd algemeen beschouwd als een flop.

  8. forum rang 10 DeZwarteRidder 17 augustus 2024 13:26
    Plots is Donald Trump de oude, seniele man: hoe leeftijd na het vertrek van Biden wel degelijk nog een rol speelt in de campagne

    En plots is Trump (78) ‘de ouwe’. In opiniepeilingen vinden méér Amerikanen hem - na de exit van Biden - te oud om president te zijn. Tegenstanders noemen hem seniel, elke pauze in een speech wordt geanalyseerd alsof het een hersenpanne betreft. Maar is er ook werkelijk iets aan de hand? En wordt leeftijd hét wapen in de politieke strijd?

    Nadine Van Der Linden 17-08-24, 11:30 Laatste update: 12:53
  9. forum rang 9 gnocchi. 17 augustus 2024 18:51

    Dit is nu de Kamala Harris show
    Bill Palmer | 9:09 am EDT 17 augustus 2024.

    Link Engels.

    www.palmerreport.com/analysis/this-is...

    Donald Trump blijft zichzelf metaforisch in brand steken om aandacht te krijgen, op zulke uitzinnige manieren dat je je zorgen moet maken of hij zichzelf uiteindelijk niet letterlijk in brand steekt. Trump blijft krankzinnige persconferenties houden, nu met Cheerios. Hij blijft het ras van Kamala Harris in twijfel trekken. Nu maakt hij veteranen weer zwart. Alles zodat hij die avond de tv aan kan zetten en zijn gezicht kan zien, ook al is het in de vorm van negatieve aandacht.

    Maar zelfs als Trump zichzelf in brand blijft steken, helpt het hem allemaal niet. Na twee weken van krankzinnige stunts is Trump weer wat verder achterop geraakt in de peilingen. Zelfs als je sceptisch bent over de peilingen, kun je naar elke andere meting en fundamenteel onderzoek kijken en concluderen dat Kamala Harris momenteel aan de winnende hand is. Ze wint niet alleen, het is nu haar show.

    Kamala Harris is degene die gigantische rally's houdt in swing states die niet alleen haar momentum laten zien, maar ook dienen als motivatie voor die rally-gangers om het werk te gaan doen dat nodig is om Harris meer stemmen te bezorgen. Daar zijn politieke bijeenkomsten tenslotte voor.

    Kamala Harris is degene die duidelijk de touwtjes in handen heeft als het gaat om de voortdurende impasse over de debatten. Trump probeerde te eisen dat het debat op Fox News zou plaatsvinden, maar nadat Harris daar smakelijk om had gelachen, gaf Trump toe en stemde in plaats daarvan in met ABC News. Dat is wat er gebeurt als je aan het verliezen bent: je hebt nergens invloed op.

    Kamala Harris is ook degene die over het algemeen positieve media-aandacht krijgt als ze aandacht krijgt, terwijl Trump over het algemeen negatieve media-aandacht krijgt als hij aandacht krijgt. Sommigen zullen nog steeds volhouden dat Trump op de een of andere manier driedimensionaal schaak speelt en dat zijn capriolen van de laatste tijd deel uitmaken van een supergeheime strategie om hem terug in het spel te krijgen. Maar als dat het geval was, zouden zijn peilingen nu stijgen. In plaats daarvan dalen ze nog steeds.

    Donald Trump is te zwak om nog campagne te voeren in de swing states. Misschien is hij psychologisch te zwak om steeds door Harris te worden ingehaald. Misschien is hij fysiek te zwak om naar swing states te reizen. Maar hoe dan ook, deze man is gewoon zwak. Hij wil wanhopig dat dit zijn show is, maar hij kan niet eens proberen te concurreren.

    Ondertussen maakt Kamala Harris er haar show van. Na een energieke tour langs de dichtstbijzijnde swing states in de afgelopen twee weken, was ze vrijdag in North Carolina. Het lijkt erop dat die staat toch weer in het spel zit. Trump dacht dat hij North Carolina voor zich had. Natuurlijk dacht hij dat hij deze verkiezing voor elkaar had, terwijl hij in werkelijkheid nooit meer dan een punt of twee voor lag op president Biden in de gemiddelden van de peilingen. Nu staat Trump achter Kamala Harris, niet alleen in de peilingen, maar ook als het gaat om het beheersen van het verhaal. Dit is nu de Kamala Harris show.
  10. forum rang 9 gnocchi. 17 augustus 2024 19:07

    OPGEVEN!
    Bill Palmer | 11:19 pm EDT 16 augustus 2024.

    Link Engels.
    www.palmerreport.com/analysis/quitter...

    Het lijkt erop dat Donald Trump is gestopt. Nee, niet de presidentiële race. Maar Trump gooit de handdoek in de ring voor iets anders, wat veelzeggend is over hoe ver hij is afgedreven.

    Na een veelgehypte terugkeer op Twitter eerder deze week, lijkt Donald Trump het platform alweer te hebben verlaten. Hij (of zijn babysitters) plaatste eerder deze week een stortvloed aan tweets, waardoor het leek alsof hij echt terug zou komen naar het platform. Maar vanaf nu is zijn meest recente tweet meer dan drie dagen oud. Trump blijft manisch berichten posten op Truth Social, maar die berichten worden niet op Twitter geplaatst.

    Waarom is dit belangrijk? Omdat Twitter belangrijk is. Ondanks de groeiende problemen van het platform, de verslechterende reputatie en de verwarrende naamsverandering, is Twitter nog steeds het relevante politieke platform. Het voortdurende falen van Donald Trump om voordeel te halen uit Twitter, vooral met een account met 90 miljoen volgers, is een bonkers niveau van onbekwaamheid.

    Natuurlijk, Trump bezit zijn eigen rivaliserende sociale netwerk. Maar wat dan nog? Truth Social is sowieso stervende. Het is het niet waard om in stand te worden gehouden. En door alleen op Truth Social te posten, laat Trump een enorme kans liggen om kiezers te bereiken, zijn basis aan te wakkeren en zelfs om geld in te zamelen. Trump's falen om deel te nemen aan Twitter is een van de grootste strategische fouten die een moderne presidentskandidaat ooit heeft gemaakt - en het wordt alleen verdoezeld omdat Trump het zo druk heeft met het maken van zoveel andere soorten krankzinnige fouten.

    De voortdurende afwezigheid van Donald Trump op Twitter is al het bewijs dat Trump deze verkiezingen niet echt probeert te winnen. Hij denkt misschien dat hij probeert te winnen. Maar hij denkt ook dat Nikki Haley Nancy Pelosi is. Wie weet wat zijn handlangers hem in zijn versufte toestand hebben verteld over deze platforms? Gelukkig voor ons verknalt Trump het in elk geval.
  11. forum rang 9 gnocchi. 17 augustus 2024 19:32
    Kinderachtig': Psychotherapeut zegt dat laatste Trump toespraak 'obsessieve behoefte om aardig gevonden te worden' verraadt
    Sarah K. Burris
    16 augustus 2024 1:06PM ET.

    Link Engels.
    www.rawstory.com/trump-narcissism-chi...

    Psychotherapeut en advocaat Nick Carmody analyseerde de toespraak en beschikbaarheid voor de pers van Donald Trump op donderdag en benadrukte de “kinderachtige, narcistische, obsessieve behoefte van de ex-president om aardiger gevonden te worden dan iemand anders ([president Joe] Biden)”.

    Dr. Carmody legde vrijdag op X uit dat wat zich blijft manifesteren in de pogingen van Trump om beleidstoespraken te houden, is dat hij zichzelf opbouwt in de realiteit die hij probeert te creëren.

    Hij wees op een plek in Trumps commentaar waar hij opschepte dat het hoofd van de Taliban “mij ‘uwe excellentie’ noemde.” Trump vroeg zich af: “Ik vraag me af of hij dat tegen Biden zegt. Ik betwijfel het.”

    Lees ook: Hoe het narcisme van Donald Trump nu een grote bedreiging vormt

    In Trumps toespraak van woensdag wees Carmody erop dat Trumps obsessie met Biden bijna als een “slechte relatie” is die hij niet kan loslaten, ook al is Biden niet langer zijn tegenstander.

    Carmody greep terug op een opmerking die hij eerder deze maand maakte toen hij de persconferentie van Trump in Mar-a-Lago onder de loep nam.

    “Trump denkt letterlijk als een kind,” schreef hij. “Hij klinkt als een 3-jarige die de kerstman in het winkelcentrum vertelt wat een goede jongen hij is geweest.....en welk buurjongetje gemeen tegen hem is geweest,” zei Carmody bij een fragment van Trumps toespraak waarin hij het had over Facebook-bedenker Mark Zuckerberg.

    In een gesprek met de Muckrake Political Podcast wees Carmody op een aflevering van Don Lemon's streaming show waarin het duidelijk werd dat “iedereen uitgeput en gefrustreerd is. Iedereen wil de politieke situatie of MAGA, of Republikeinen of zelfs Trump door enige nuance of zelfs evolutie bekijken.”

    In eerste instantie kwam de steun voor Trump voort uit wat volgens hem in het recht inzake onrechtmatige daad wordt beschreven als “opzettelijk toebrengen van emotionele nood”, wat volgens hem verwant is aan het “bezitten van de liberalen”. Er zijn mensen die ooit roddelbladen en de National Enquirer kochten, die nu politiek zien als een vorm van entertainment met Trump als de entertainer bij uitstek, zei hij.

    Nu, voegde hij eraan toe, hebben diezelfde Enquirer-lezers toegang tot de “constante trolling” via dingen als “The Five” op Fox of het luisteren naar zogenaamde “shock jocks” op AM-radioshows.

    Wat hij zag tijdens het RNC, herinnerde hij zich, was dat sommigen probeerden mensen bij de Trump-campagne te betrekken met andere tactieken dan de “onvolwassen, kleinzielige, conflictueuze en triggerende”. Zo waren er Gold Star-moeders en moeders die hun kinderen verloren aan fentanyl.

    Mensen als Hulk Hogan en Dana White zijn cruciaal om dat beeld van mannelijkheid hoog te houden, zei hij, want Trump is daar de antithese van geworden met zijn klachten en slachtofferschap. Deze bondgenoten van Trump hebben kiezers aangetrokken die anders geen aandacht hadden, volgens de analyse.

    Bekijk de volledige clip van de podcast hieronder.
    www.youtube.com/watch?v=aldO_pmq3Dc&a...
  12. forum rang 10 luchtschip 18 augustus 2024 01:00
    quote:

    luchtschip schreef op 18 augustus 2024 00:09:

    De rally van Trump begint over 3 minuten

    Hint : kijk eens naar de lege zitplaatsen

    video 0:10 minuut geluid aan

    x.com/notcapnamerica/status/182489833...
    Trump's campagnerally in Wilkes-Barre, Pennsylvania.

    Kamala Harris HQ twitter account :

    Trump: Would that be okay, North Carolina?

    (He is in Pennsylvania)

    x.com/gtconway3d/status/1824938493946...

    George Conway, Republikein maar anti MAGA Trump sekte :

    Imagine if Joe Biden, Kamala or anyone else on this entire f—king planet had said this
  13. forum rang 10 luchtschip 18 augustus 2024 01:05
    quote:

    luchtschip schreef op 18 augustus 2024 00:09:

    De rally van Trump begint over 3 minuten

    Hint : kijk eens naar de lege zitplaatsen

    video 0:10 minuut geluid aan

    x.com/notcapnamerica/status/182489833...
    Kamala Harris HQ :

    Het publiek van Trump verlaat de zaal terwijl hij onsamenhangend bazelt tijdens zijn rally in Pennsylvania, waardoor er nog meer lege stoelen achterblijven

    video 0:15 minuut

    x.com/lauferlaw/status/18249363832841...
  14. forum rang 10 luchtschip 18 augustus 2024 01:13
    Slaapverwekkend, Trump's speech tijdens zijn rally in Pennsylvania

    >>Voormalig president Trump heeft het over Dana Bash, reporter bij CNN :
    :

    “Niemand weet hoe ze haar voornaam moeten uitspreken.

    Is het ‘Day-na’ of ‘Dah-na’? Niemand weet het. Het is al twintig jaar aan de gang; ze bestaat al heel lang. Is het ‘Day-na’ of ‘Dah-na’? En nu zal het nepnieuws zeggen: ‘Trump wist niet hoe ze haar voornaam moest uitspreken.’

    Ze weet zelf niet eens hoe ze haar naam moet uitspreken.”

    video 0:22 minuut

    x.com/yashar/status/1824921012087189541
  15. forum rang 10 luchtschip 18 augustus 2024 02:08
    Trump : de grootste onbenul op economisch gebied over invoer tarieven

    Tijdens zijn rally in Pennsylvania

    Trump :

    Een tarief is een belasting op het buitenland. Veel mensen zeggen graag dat het een belasting voor ons is. Nee... Het is een belasting die geen invloed heeft op ons land.

    video 0:30 minuut

    x.com/mcuban/status/1824946314112639364

    bij de reacties :

    IDIOOT!

    Donald Trump begrijpt er niets van.
    Tarieven zijn belastingen op importen die worden doorberekend aan consumenten en bijdragen aan de inflatie.

    Toelichting :

    De Republikeinen willen de belasting voor de super rijken verlagen.
    Om toch geld binnen te halen om de overheidsuitgaven te bekostigen, willen zij de import tarieven verhogen.
    De miljoenen gewone Amerikanen zien hun producten uit het buitenland door de importheffing duurder worden en zijn zij degenen die de klos zijn van de belastingverlaging voor de rijken.

    Import tarieven zorgt voor koopkrachtverlaging en inflatie

    Trump probeert zijn MAGA volgers met een babbeltruc verhaal te imponeren.

    Maar een Amerikaan met meer dan twee hersencellen trapt daar toch niet in.
  16. forum rang 10 luchtschip 18 augustus 2024 02:24
    Trump tijdens de rally in Pennsylvania

    Trump : Ik heb 100 miljoen dollar uitgegeven in mijn campagne tegen Joe Biden, nu moeten we het tegen iemand anders opnemen. Ik vind dat ze mij de 100 miljoen dollar moeten terugbetalen.

    video 0:18 minuut

    x.com/Acyn/status/1824928058815701368
73.728 Posts
Pagina: «« 1 ... 3680 3681 3682 3683 3684 ... 3687 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.