Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Aandeel AMG Critical Materials N.V. AEX:AMG.NL, NL0000888691

Laatste koers (eur) Verschil Volume
16,730   +0,510   (+3,14%) Dagrange 16,320 - 17,140 316.500   Gem. (3M) 202,3K

AMG 2024

8.082 Posts
Pagina: «« 1 ... 328 329 330 331 332 ... 405 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Fox WIld 12 augustus 2024 17:29
    quote:

    Kruimeldief schreef op 12 augustus 2024 17:07:

    Er staat op een andere site een interview met het management van AMG met daarin een aantal door ons ingestuurde vragen.
    Met wel hele korte antwoorden van één zin die weinig nieuws bevatten.
    Ze hadden volgens mij weinig zin in het interview...
  2. SRD 12 augustus 2024 17:37
    quote:

    Fox WIld schreef op 12 augustus 2024 17:29:

    [...]

    Met wel hele korte antwoorden van één zin die weinig nieuws bevatten.
    Ze hadden volgens mij weinig zin in het interview...
    inderdaad afhoudende atwoorden. zal niet helpen om de shorters weg te krijgen, eerder om aan te moedigen zoals misschien vandaag is gebeurd.
  3. forum rang 4 Mrs. Smith 12 augustus 2024 17:44
    quote:

    geldmaker schreef op 12 augustus 2024 17:04:

    [...]

    Niet op reageren mrs Smith.
    Allemaal schoten voor de boeg zonder inhoud.
    Haha #geldmaker gewoon oprechte interesse naar de onderbouwing ! Er zij er helaas nog maar weinig forumleden met een goede onderbouwing uitzonderingen als Lamsrust daargelaten...... Allemaal onliners zonder ..... Denk aan de omzet te zien dat het shortersgilde bezig is We gaan zien of het op of afbouw is ......
  4. forum rang 6 christo1 12 augustus 2024 17:56
    quote:

    andropovke schreef op 12 augustus 2024 16:18:

    [...]

    AMG eindigd net als Polestar .
    Met de rug tegen de muur.
    Europese batterijfabricanten en chinese batterijfabricanten zullen wel heel blij zijn dat er een Europese speler AMG lithium hydroxide kan leveren, want de EU gaat de verplichting opleggen dat batterijfabricanten een minimum percentage grondstoffen moeten gebruiken die in de EU zijn vervaardigd, dus chinese batterijfabricanten zoals CATL zullen niet zomaar batterijen in de EU op de markt brengen met louter chinese input.

    Het licht is er aan het einde van de tunnel, maar je moet het willen zien, ik kijk reeds vooruit naar begin 2025.

    Mvg.
  5. toontjeavanti 12 augustus 2024 18:07
    Allianz: prijsval lithium en nikkel zitten energietransitie dwars
    Artikel door ANP Producties

    DEN BOSCH (ANP) - De prijsval van kritische metalen als lithium, kobalt en nikkel zit de wereldwijde energietransitie dwars, waarschuwt Allianz Trade. Volgens de kredietverzekeraar zorgen de prijsdalingen voor onzekerheid en schrikken ze investeerders in duurzame energie af.

    Het uitstel van investeringen is slecht nieuws voor Europa. Brussel wil juist op het gebied van de winning van kritische metalen een inhaalslag maken om zo de afhankelijkheid van landen als China te verkleinen.

    Lithium, kobalt en nikkel zijn essentieel voor de productie van batterijen, energieopslag, elektrische voertuigen, windturbines, zonnepanelen en andere groene technologieën. Ze zijn dan ook van groot belang voor een succesvolle energietransitie.

    Paradoxale situatie

    Door de vele klimaatmaatregelen zouden deze metalen een goudmijn moeten zijn, maar het huidige marktbeeld is anders, stelt Johan Geeroms, risicodirecteur Benelux van Allianz Trade. "Het is een paradoxale situatie. Duidelijk is dat de vraag naar deze metalen enorm toeneemt. Wereldwijde klimaatdoelen zijn zonder kritische metalen onhaalbaar. Je verwacht daardoor een prijsopdrijvende werking. Maar we zien juist heftige dalingen."

    In de afgelopen achttien maanden zijn de lithiumprijzen bijvoorbeeld met 85 procent gedaald. Belangrijke oorzaak is de forse stijging van het aanbod, dat sinds 2021 met 70 procent is toegenomen. Naast het extra aanbod speelt volgens Geeroms ook speculatie een belangrijke rol bij de prijsbewegingen.

    Afhankelijkheid

    Net als met olie neemt volgens Geeroms de afhankelijkheid van metalen toe. Dat maakt de Europese Unie kwetsbaar voor manipulatie en handelsoorlogen. Naast oliekartel OPEC dreigt er een soort kartel voor deze metalen te ontstaan, waarbij landen met metalen de prijs en het aanbod bepalen. Om de kloof aan de aanbodkant te dichten, zou Brussel volgens Geeroms allianties en partnerschappen moeten sluiten met mineraalrijke landen. Ook zou recycling hoog op de agenda moeten staan bij overheden en bedrijven.
    Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) voorziet dat de vraag naar kritische metalen de komende jaren aanzienlijk zal stijgen, mogelijk zelfs verdubbelen of verdrievoudigen. Een hogere vraag en hogere prijzen zouden de mijnbouwactiviteiten moeten aanjagen. "Maar alles draait om timing. En voor veel investeerders is het nu niet het juiste moment", aldus Geeroms.

    Zou er dan eindelijk licht aan het eind van de AMG tunnel komen?
  6. forum rang 6 christo1 12 augustus 2024 18:15
    Concurrentie krijgt ook vandaag klappen maar die zijn pure lithium spelers, AMG heeft het geluk een grote afdeling vanadium te hebben weliswaar ook met lage prijzen momenteel maar wel winstgevend en dan nog wat kleinere afdelingen die ook winstgevend zijn

    Dus AMG kan wel tegen een stoot en kan de huidige lithium malaise uitzweten.

    Mvg
  7. forum rang 6 Trx7 12 augustus 2024 19:12
    quote:

    christo1 schreef op 12 augustus 2024 18:15:

    Concurrentie krijgt ook vandaag klappen maar die zijn pure lithium spelers, AMG heeft het geluk een grote afdeling vanadium te hebben weliswaar ook met lage prijzen momenteel maar wel winstgevend en dan nog wat kleinere afdelingen die ook winstgevend zijn

    Dus AMG kan wel tegen een stoot en kan de huidige lithium malaise uitzweten.

    Mvg
    Maakt niet zoveel uit toch, koers toch ook hard onderuit? Of bedoek je dat ze nog harder gedaald zouden zijn?
  8. forum rang 6 Lamsrust 12 augustus 2024 20:01
    www.theaustralian.com.au/subscribe/ne...

    “Speculation is mounting that US-based Albemarle may be considering selling down its 49 per cent stake in the Greenbushes lithium mine to its Australian-listed partner IGO.”

    Er is dus wat speculatie dat ALB zeer goede assets moet gaan verkopen om de capex pijplijn te financieren.

    Uit de Q&A sessie met AMG management op een ander beleggersmedium blijkt wel duidelijk dat AMG voorlopig geen grote capex verplichtingen wil aangaan. Er worden wel scenario’s uitgewerkt voor verticale integratie in Europa. Volgende stap is uiteraard dit Lithium team te downsizen, i.e. zo’n heel project team kan op een gegeven moment op de waakvlam, al die mensen kosten veel geld en leveren niets op indien er geen capex projecten lopen.
8.082 Posts
Pagina: «« 1 ... 328 329 330 331 332 ... 405 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.