Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel BAM Groep Koninklijke AEX:BAMNB.NL, NL0000337319

Laatste koers (eur) Verschil Volume
3,572   -0,066   (-1,81%) Dagrange 3,524 - 3,602 337.367   Gem. (3M) 1,1M

Bam Augustus 2024 Duurzaamheidsstrategie Bam winnaar in de toekomst?

122 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. zaza 1 augustus 2024 11:58
    Groeiende behoefte

    Wij zien een groeiende behoefte aan duurzaam bouwen in onze markten. Opdrachtgevers en de markt eisen steeds meer van ons dat wij verantwoordelijkheid nemen voor zowel sociale als ecologische duurzaamheid. Ons productleiderschap is essentieel om schaalbare, duurzame oplossingen te kunnen bieden. Levenscyclusoplossingen bieden een kans om de voetafdruk van het bedrijf te verkleinen. Duurzaamheid wordt een belangrijke voorwaarde voor groei.

    De gevolgen van de klimaatverandering nemen wereldwijd toe. De temperatuur stijgt door de opwarming van de aarde. Grondstoffen worden schaarser door de toenemende vraag. De kosten om schade door extreem weer te herstellen stijgen en het aantal planten- en diersoorten vermindert door stadsuitbreiding. Daarnaast moeten maatschappelijke uitdagingen worden aangepakt. Een ongezonde en onveilige leefomgeving tast de fysieke en mentale gezondheid aan, en ongelijkheid in kansen beperkt de diversiteit en inclusiviteit.
    Positieve gevolgen voor mens en planeet

    Al deze wereldwijde uitdagingen en ontwikkelingen zijn van invloed op de bouwsector. Wij onderstrepen het belang van deze uitdagingen en ontwikkelingen. Wij willen in de sector het voortouw nemen om een sociaal en ecologisch duurzame omgeving te creëren. Wij hebben de wereldwijde uitdagingen en ontwikkelingen op het gebied van wetgeving, klanten en de bouwsector geanalyseerd. Deze resultaten, in combinatie met de resultaten van onze materialiteitsanalyse hebben we gebruikt om zes kernthema's voor de duurzaamheidsstrategie vast te stellen.

    Met deze duurzaamheidsstrategie blijven wij klanten ondersteunen en stimuleren om hun duurzaamheidsdoelstellingen te versnellen. De komende jaren werken wij samen met partners en andere belanghebbenden om onze bijdrage aan de zes geïntegreerde ‘planet en people’ thema’s te vergroten en de reis naar een positieve impact op ‘people en planet’ voort te zetten.
  2. forum rang 6 bartbas 1 augustus 2024 13:57
    quote:

    zaza schreef op 1 augustus 2024 12:02:

    Ik hoop met dit draadje een serieuze discussie op gang te brengen, zonder al teveel trolgedrag, over de toekomst van bouwen in Nederland en andere landen waar Bam actief is. Heeft Bam hiermee een voorsprong op concurrenten bij het verkrijgen van opdrachten.
    Ik vind ook dat we veel duurzamer moeten leven. De grootste winst valt te behalen in het minder gebruik van consumptie goederen. Hergebruik naast degelijke spullen maken die lang mee gaan en een mentaliteitsverandering bij de bevolking . Daarvoor is meer overheidssturing nodig. Verbied producten, die slecht zijn voor het milieu of de aarde onnodig uitputten. We kunnen met veel minder toe. Waarom ieder seizoen een nieuwe modern mensen verleiden nieuw te kopen, terwijl het oude nog goed is.
    Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Minder produceren en minder verkopen kost banen en maakt het nationaal inkomen kleiner. Alles is nu nog gericht op groei. Er moeten echt knoppen om, maar daarbij vallen veel slachtoffers.
    Productie en consumptie zouden veel meer regionaal moeten plaatsvinden. Waarom al die exotische producten. Wanneer je er veel van gegeten hebt, ga je een Hollandse appel weer waarderen.
    Vermindering van werkgelegenheid zou internationale werknemers overbodig kunnen maken. Scheelt geld, woningen komen vrij en minder energieverbruik. Ook vakanties ver weg zou je kunnen verminderen met een maximale kilometer budget voor het leven aan vliegkilometers. Winsthonger bij bedrijven kun je verminderen door de aandelenhandel aan banden te leggen. Vroeger was er een rijksheffing bij de verkoop en aankoop van aandelen van ik meen 1,2 % per transactie. Kun je zo weer invoeren. Gevolg terugkeer naar vaste aandeelhouders, die minder hijgerig zijn. Zo zou ik nog tal van mogelijkheden kunnen noemen. Maar dat vereist een heel andere manier van leven en wat belangrijk is. Er valt niettemin wel een ontwikkeling te bespeuren bij steeds meer mensen om duurzamer te leven. Uiteindelijk zullen we veel minder inkomen nodig hebben wanneer we de wegwerpmaatschappij en altijd maar meer, meer, meer achter ons laten.

    Wat de bouw betreft, denk ik dat we wat duurzaamheid in een experimenteel stadium zitten, noodzakelijk om goede mogelijkheden voor duurzaamheid te ontdekken en toe te passen. In dit stadium zie ik dat het bakken met geld kost en het leven alleen maar duurder maakt. Waar vroeger een gebouw in een week gesloopt werd zie ik de slopers meer dan een jaar bezig. En maar hopen dat al die ijzeren en houten materialen hergebruikt worden . Massa’s aan machines worden vervroegd afgeschreven omdat het elektrisch moet. Dat gesjouw met loodzware accu’s s duur en inefficiënt.
    Ook afvalverwerking wordt onbetaalbaar en je ziet veel. Vervuiling door dumping. De overheid zal wereldwijd particuliere initiatieven moeten ondersteunen om te voorkomen, dat onze kinderen nog op deze aardkloot kunnen leven. Dat moet in een realistisch tempo gebeuren om geen onnodige weerstand op te roepen, en begeleidt met passende en doeltreffende propaganda. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Tot zover deze spontane reactie met een wat van de hak op de tak springerige inhoud.
  3. Fred107 1 augustus 2024 14:56
    quote:

    zaza schreef op 1 augustus 2024 12:02:

    Ik hoop met dit draadje een serieuze discussie op gang te brengen, zonder al teveel trolgedrag, over de toekomst van bouwen in Nederland en andere landen waar Bam actief is. Heeft Bam hiermee een voorsprong op concurrenten bij het verkrijgen van opdrachten.
    uitstekend, ik doe mee. En ik ben er van overtuigd dat de BAM wat duurzaam bouwen betreft echt vooraan bezig is.
    Ik heb er vertrouwen in de komende jaren. De bouw is booming en broodnodig.
  4. forum rang 4 axie 2 augustus 2024 15:51
    quote:

    GeenPaniek schreef op 2 augustus 2024 15:41:

    [...]
    Gaat niet vanzelf, eerst blindturen op iets betere macro cijfertjes. Dow is nog steeds leidend, ook voor de andere beurzen. Als Amerika springt, hoppen wij er achteraan.
    Daarom beter vasthouden aan je eigen plan!
    Daling bij BAM is zo overdreven. Nasdaq staat 2% lager met alle techfondsen die heel cyclus gevoelig zijn. En BAM daalt 3% waarbij de huizen die nog gebouwd moeten gaan worden in NL nog gebouwd moeten worden.....beurs lijkt me niet rationeel, maar heeft wel altijd gelijk....
  5. forum rang 4 axie 2 augustus 2024 17:30
    quote:

    HenkdeV schreef op 2 augustus 2024 16:41:

    Uit allerlei cijfers blijkt dat de economie (wereldwijd) inzakt.
    Laat nog maar eens zien hoe terecht de renteverlaging in Europa was.
    Ondanks alle tegenwerpingen op dit forum:-)).
    In Europa, specifiek zag je dat al veel langer. De inflatie maskeerde de werkelijke groei. Bedrijven vertelden mij dat ze alleen door de inflatie groeiden, maar in volume daalden. Nu de inflatie afkoelt is dit veel zichtbaarder geworden.
  6. forum rang 8 HenkdeV 2 augustus 2024 17:42
    quote:

    axie schreef op 2 augustus 2024 17:30:

    [...]

    In Europa, specifiek zag je dat al veel langer. De inflatie maskeerde de werkelijke groei. Bedrijven vertelden mij dat ze alleen door de inflatie groeiden, maar in volume daalden. Nu de inflatie afkoelt is dit veel zichtbaarder geworden.
    Gelukkig kijkt de ECB (deze keer) wel door de cijfers heen.
  7. Napi 2 augustus 2024 18:45
    Overigens vandaag iets meegemaakt met Saxo.
    Ik handel met turbo’s. Vandaag was er geen bied en laat koers van GS.

    Ik heb hierover gebeld met Saxo. Aangezien het geen product is van hun konden zij er niet veel mee en verwezen ze me naar GS. Het telefoontje met hun heeft uiteindelijk een half uur geduurd en in die tijd daalde de koers van BAM van 3,68 naar 3,63. Dit grapje betekende duizend euro minder opbrengst. Met dank aan GS.
  8. Brinkhorst 3 augustus 2024 09:56
    quote:

    HenkdeV schreef op 3 augustus 2024 09:10:

    Op de huidige koers gaat "men" er vanuit dat BAM over 2024 een Ebitda marge gaat maken van ongeveer 4%. Bij 5% zou de koers toch op zijn minst 4,50 euro moeten zijn. Heb niet het idee dat het aandeel op de huidige koers duur is:-).
    Inderdaad Henk, komt allemaal goed. Mooi instap- en bijkoopmoment momenteel.
  9. forum rang 4 amice 3 augustus 2024 11:24
    quote:

    HenkdeV schreef op 3 augustus 2024 09:10:

    Op de huidige koers gaat "men" er vanuit dat BAM over 2024 een Ebitda marge gaat maken van ongeveer 4%. Bij 5% zou de koers toch op zijn minst 4,50 euro moeten zijn. Heb niet het idee dat het aandeel op de huidige koers duur is:-).
    Met de genoemde cijfers en jouw conclusie zal iedereen het eens zijn. Maar de niet genoemde cijfers (stroppen of meevallers van de hoofdpijn projecten) zullen door iedereen verschillend worden ingeschat , gevoelsmatig. Alleen bam medewerkers of adviseurs die aan deze hoofdpijn projecten werken , kunnen het resultaat van deze projecten beter inschatten, maar mogen terecht niets zeggen. Eerst als die onzekerheid is weggenomen, zal de koers kunnen stijgen,
  10. zaza 3 augustus 2024 12:40
    Het banenrapport van Amerika en bovendien de angst voor een grote aanval van Iran en zijn proxies, zullen de markt nog wel een aantal dagen blijven beheersen. Dat zal ook gevolgen hebben voor de koers van Bam de komende week en misschien langer. Het doet verder niets af aan de lange termijn vooruitzichten van Bam en andere bouwbedrijven in Nederland. Wel ben ik bang dat het regeerakkoord van de nieuwe regering, gevolgen zal hebben op de bouwproductie van huizen en infrastructurele werken in Nederland. Wel denk ik dat Bam een concurrentievoordeel zal hebben op bouwbedrijven die minder innovatief bezig zijn.
122 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 ... 7 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.