Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Rusland

66.226 Posts
Pagina: «« 1 ... 3307 3308 3309 3310 3311 3312 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. IEX - Forummoderator 26 juli 2024 07:08
    Allen

    Ter info.
    Het forum beleid van IEX wordt in het algemeen bepaald door het weren van foute informatie op onze forums. En specifiek foute info die een gevaar vormt voor de veiligheid.

    Josti5 is bijvoorbeeld eerder geschorst vanwege een post over vaccinaties. Het is niet erg als iemand niet weet dat niets de volksgezondheid meer ten goede is gekomen dan de ontwikkeling van vaccinaties. Het is wel erg als een poster, op basis van één voorbeeld zonder enige kennis van de literatuur, op onze forums suggereert dat een vaccinatie (die al miljarden malen is gezet) gevaarlijk is en beter niet genomen kan worden. Hij brengt daardoor direct het leven van kinderen in gevaar.

    Verder is de opkomst van het fascisme, nu met name belichaamt door Putin's Rusland en zijn volgelingen elders, een direct gevaar. Fascisme in de zin van een anti-democratische geweldsideologie die zowel van links als van rechts kan komen.
    Posters die direct of indirect, bewust of onbewust, fascisme promoten en daarmee de extreme kwaadaardigheid van mensen als Putin, kunnen worden geweerd van onze forums.
    Een voorbeeld. Willempie is geschorst omdat hij suggereerde dat de hedendaagse nazi's in Oekraine zitten.

    Daar komt nog bij dat een historisch kenmerk van (proto)fascisten is dat ze meer en harder schreeuwen dan fatsoenlijke mensen. Dat geschreeuw willen wij niet op onze forums.

    Veel van dat geschreeuw wordt rechtstreeks gehaald van fascistische websites, met name in de VS, al dan niet (in)direct gefinancierd door Putin. Sites die gespecialiseerd zijn in het framen van fatsoenlijke mensen met halve en hele leugens. Ook al hebben veel posters niets zelf bedacht, ook meelopers die leugens plaatsen op onze forums kunnen worden geblokt.

    Zo is recent Lepre Chaun geschorst, na diverse waarschuwingen, vanwege het plaatsen van een post waarin Antifa beschuldigd werd van de aanslag op Trump. De pleger van deze moordaanslag werd zelfs bij naam genoemd in deze post. In werkelijkheid betrof het een Italiaanse journalist.

    Anderzijds willen we niet de hele discussie doodslaan dus er wordt, binnen grenzen, wel wat toegelaten.
    Net zoals de waarheid gezegd mag worden over publieke personen die (met of zonder Putin-speldje) het (proto)fascisme proberen te legitimeren.

    Tenslotte over de vrijheid van meningsuiting. Wij leggen niemand een strobreed in de weg om zelf een website op te zetten en daar te posten wat men wil. Maar op onze forums hebben wij alle recht om zelf te bepalen wat gewenst is en in wiens gezelschap wij willen verkeren.

    Groet Henk
  2. Bas111 26 juli 2024 07:36
    quote:

    Bas111 schreef op 25 juli 2024 15:48:

    De pro-Oekraïense site deepstatemap.live heeft ook al een update gegeven voor 25 juli 2024;
    hier zoals altijd ALLE genoemde gebiedswijzigingen:

    The enemy [Rusland] advanced:
    4,93 km2 nabij Panteleymonivka, Ivanivka, Prohres, en in en nabij Novoselivka Persha, Vovche

    Totaal vanaf 1 juli: 133,92 km2
    Na de bovenstaande update over 25 juli, heeft de pro-Oekraïense en objectieve site deepstatemap.live gisteravond - anders dan gebruikelijk - nog een tweede update gegeven over diezelfde dag.
    Hierna zoals altijd ALLE daar genoemde gebiedswijzingen:

    The enemy [Rusland] advanced :
    3,87 km2 nabij Prohres, Lysychne, Vesele, Zhelanne, Panteleimonivka
    Dit brengt het totaal voor die dag op 9 km2

    Totaal vanaf 1 juli: 137,79 km2
  3. forum rang 8 het zwaard 26 juli 2024 08:55
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 26 juli 2024 08:39:

    NOELREPORTS
    @NOELreports
    ·
    33m
    Russian losses per 26/07/24 reported by the Ukrainian general staff

    +950 men
    +7 tanks
    +11 APVs
    +36 artillery pieces
    +73 UAVs


    Een zo te lezen "betere dag" voor de Russen, zowel aan mankracht als aan bewapening !
  4. forum rang 6 marique 26 juli 2024 09:08
    quote:

    Beur schreef op 25 juli 2024 23:24:

    [...]Het verbaast me nogal dat jij jezelf daarover verbaast. Kom op zeg!
    Het dagelijks melden van een paar km2 terreinwinst zegt niets of nauwelijks iets over het strategisch belang en kan bij mij sowieso meteen het vuilnisvat der irrelevantie ingekieperd worden.
    Maar ook in in absolute termen gesproken gaat het om een natte scheet in Russische terreinwinst: zoals ik een paar dagen geleden al meldde in ongeveer 1 maand tijd nog geen 1/5 deel van de Noordoostpolder! Over een half jaar dan een gebied ter grootte van de hele Noordoostpolder? Indrukwekkend hoor.
    Wanneer het poster Bas echt gaat om een gezond en intelligent tegenwicht te laten horen voor al te rooskleurige geluiden hier voor Oekraïne laat hij dan met meer ter zake doende cijfers komen.
    Het dagelijks melden van gedode Russische soldaten en vernietigd Russische oorlogsgereedschap is bijzonder relevant voor het ontwikkelen van het onderontwikkeld strategisch inzicht van forumgenoten.
  5. Bas111 26 juli 2024 09:51
    quote:

    marique schreef op 26 juli 2024 09:08:

    [...]

    Het dagelijks melden van gedode Russische soldaten en vernietigd Russische oorlogsgereedschap is bijzonder relevant voor het ontwikkelen van het onderontwikkeld strategisch inzicht van forumgenoten.
    .... vooral als die cijfers komen van de onafhankelijke Ukrainian general staff zelf!
  6. forum rang 8 Freemoneyforever 26 juli 2024 10:06
    quote:

    Bas111 schreef op 26 juli 2024 09:51:

    [...] .... vooral als die cijfers komen van de onafhankelijke Ukrainian general staff zelf!
    Ik kan me wel voorstellen dat die staff geen Russische propaganda verspreidt.

    Ik vraag me echter af in hoeverre de Ukrainian general staff onafhankelijk is.
  7. JanGerrits 26 juli 2024 10:15
    quote:

    marique schreef op 26 juli 2024 09:08:

    [...]

    Het dagelijks melden van gedode Russische soldaten en vernietigd Russische oorlogsgereedschap is bijzonder relevant voor het ontwikkelen van het onderontwikkeld strategisch inzicht van forumgenoten.
    Dat niet, maar we horen graag goed nieuws.
  8. forum rang 8 Freemoneyforever 26 juli 2024 10:23
    Russische en Chinese bommenwerpers voor het eerst samen vlak bij Alaska

    Rusland en China hebben met strategische bommenwerpers samen patrouilles uitgevoerd vlak bij Alaska, meldt het Russische ministerie van Defensie. De VS en Canada hebben de vliegtuigen vervolgens met gevechtsvliegtuigen onderschept.
    nos.nl/artikel/2530226-russische-en-c...
  9. forum rang 8 Freemoneyforever 26 juli 2024 10:27
    Russische drones vallen Oekraïense elektriciteitscentrales aan

    Rusland heeft in de nacht vannacht Oekraïense energiefaciliteiten in twee regio's aangevallen met drones, wat leidde tot verstoringen in de elektriciteitsvoorziening, aldus de nationale netbeheerder op vrijdag.

    Ukrenergo zegt dat de stroomvoorziening voor de meeste consumenten in de noordelijke regio's Tsjernihiv en Zjytomyr al is hersteld.
    www.bnr.nl/nieuws/internationaal/1055...
  10. forum rang 8 closer 26 juli 2024 10:33
    09:41
    Adviseur Zelensky: overeenkomst met Poetin is ‘deal met de duivel’

    Een vredesovereenkomst met Rusland zou neerkomen op een ‘deal sluiten met de duivel’, aldus een topadviseur van de Oekraïense president Zelensky tegen The Associated Press. Volgens adviseur Mykhailo Podolyak zou Poetin een vredesovereenkomst alleen gebruiken om tijd te kopen om zijn leger te versterken.

    ‘Een deal met Rusland betekent instemming om de oorlog op een andere schaal te gaan voeren, met andere tegenstanders, en meer doden,’ aldus Podolyak vandaag. Terwijl Oekraïne in de oostelijke provincies aanhoudend vecht tegen de Russische troepen, neemt vanuit het Westen de druk toe om tot een duurzaam einde van de oorlog te komen.

    Verder lezen: www.volkskrant.nl/buitenland/liveblog...
  11. forum rang 10 DeZwarteRidder 26 juli 2024 11:35
    Oekraïners zijn oorlogsmoe: bijna helft wil grondgebied afstaan aan Rusland in ruil voor vrede

    Terwijl Oekraïne worstelt op het slagveld, groeit de druk op onderhandelingen met Rusland. Oekraïners zijn oorlogsmoe. Ze blijken steeds minder bereid om te vechten voor elk stukje grond. ,,Iedereen wacht eigenlijk af wat er gaat veranderen in Amerika.”

    Bob van Huët 24-07-24, 11:30 Laatste update: 24-07-24, 12:12
  12. forum rang 7 Beur 26 juli 2024 11:35
    quote:

    marique schreef op 26 juli 2024 09:08:

    [...]

    Het dagelijks melden van gedode Russische soldaten en vernietigd Russische oorlogsgereedschap is bijzonder relevant voor het ontwikkelen van het onderontwikkeld strategisch inzicht van forumgenoten.
    En dat geeft forumlid Bas een vrijbrief om als "gezond" tegengeluid dit cijfertjescirkus nog eens verder op te drijven en dagelijkse bijna zotte updates te plaatsen over miniscule Russische terreinwinsten van 1 of 2 km2 zeker?
    Lekker puh-niveautje......
  13. forum rang 5 Mdv 26 juli 2024 11:59
    Another Successful Ukrainian ATACMS Strike on a Crimean Airfield

    Ukrainian forces struck the Novofedorivka airfield in the Saki region with the missiles overnight, destroying a radar station, ammunition storage and wounding two Russian soldiers.

    In the early hours of Friday, July 26, an air alert was declared on the Crimean Peninsula, which is temporarily occupied by Russia. Explosions were heard in Novofedorivka, the Okunivka area, and Simferopol. Eyewitnesses report a fire at the “Saki” airfield in Novofedorivka, where the detonation of ammunition was also heard.

    www.kyivpost.com/post/36416
66.226 Posts
Pagina: «« 1 ... 3307 3308 3309 3310 3311 3312 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.