Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel Flow Traders AEX:FLOW.NL, BMG3602E1084

Laatste koers (eur) Verschil Volume
17,460   -0,130   (-0,74%) Dagrange 17,410 - 17,740 102.352   Gem. (3M) 192,3K

Flowtraders 2024

5.562 Posts
Pagina: «« 1 ... 204 205 206 207 208 ... 279 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Jetflow 26 juli 2024 11:01
    quote:

    voda schreef op 26 juli 2024 10:57:

    Beursblik: Flow Traders stelt teleur
    26-jul-2024 10:47

    ING vreest voor aandeelhoudersrevolte.

    (ABM FN-Dow Jones) Flow Traders presteerde slechter dan de consensus, schortte het dividend en wil met geleend geld de groei aanjagen. Zo vatte analist Reg Watson van ING de cijfers van de flitshandelaar samen.

    Het bedrijf rapporteerde in het tweede kwartaal weliswaar een stijging van 61 procent op jaarbasis van het netto handelsinkomen naar 79,5 miljoen euro, maar dat was wel nog altijd zo'n 14 procent minder dan de consensus en de raming van ING.

    De kostenbeheersing was wel beter dan verwacht.

    Dit resulteerde in een EBITDA van 21,1 miljoen, terwijl Watson rekende op 34,1 miljoen euro.

    In een eerder rapport gaf ING aan dat de halfjaarcijfers ook duidelijkheid zouden verschaffen over de balans en het dividend.

    Het oude gezegde 'pas op met wat je wenst' bleek vrijdag echter nog nooit zo toepasselijk geweest, aldus Watson.

    Naast het dividend opschorten, heeft Flow Traders een lening van 25 miljoen euro genomen in een poging zijn handelskapitaal te vergroten.

    Veel zal dit niet helpen, vreest Watson, terwijl Flow Traders wel een belangrijke steun voor de aandelenkoers wegneemt met het laten wegvallen van het dividend.

    ING rekent op veel weerstand van aandeelhouders op dit besluit en vreest voor de koersontwikkeling.

    De bank handhaafde vrijdag het Houden advies met een koersdoel van 17,92 euro.

    Het aandeel van Flow Traders daalde vrijdagochtend met 19 procent naar 15,57 euro.

    Door: ABM Financial News.

    info@abmfn.nl

    Redactie: +31(0)20 26 28 999
    Grappig dat de magische Reg Watson ons al uit het niets had gewaarschuwd voor opeens een verandering in het dividend beleid. Hoe kan hij zoiets nou weten zonder daarover ingelicht te zijn.

    "Het oude gezegde 'pas op met wat je wenst' bleek vrijdag echter nog nooit zo toepasselijk geweest, aldus Watson."

    Bijzonder...
  2. forum rang 6 Tordan 26 juli 2024 11:01
    quote:

    The Saint schreef op 26 juli 2024 11:00:

    Hoe meer je aandelen spreidt met mid cap en small cap aandelen des te groter het risico dat er bleeders tussen zitten zoals flowtraders, Alfen, ebusco etc. etc. Opruimen die rotzooi met vaak slecht management en geen dividend. Zakkenvullers zijn het bij flowtraders. Bij een volatiele beurs zou een flow trader toch bakken met geld moeten verdienen ? Kansloos aandeel !
    Was er dan volatiliteit? Nee dus.
  3. Wijze belegger 26 juli 2024 11:08
    quote:

    beleggertje2020 schreef op 26 juli 2024 10:07:

    [...]
    Nee, alles verkocht ! Heb niks meer in FLOW . Gemiddelde verkoopkoers voor mij was op 16,25 . Zeer boos dat het mooie dividend wordt opgeschort . Investeringsgeld had FLOW gewoon moeten lenen i.p.v het mooie dividend ineens bij de aandeelhouders te gaan weghalen. Dividend was voor mij juist een zeer belangrijke reden om in FLOW te zitten.
    Ik kan beter met heel veel kleinere bedragen BESI en ASMI gaan shorten wanneer er weer nieuwe lagere toppen in die aandelen zijn gezet .
    Gegokt, verloren, maar nu een wijs besluit genomen.
    Niet treuren nu. Er zijn prachtige kansen om gespreid te beleggen in fondsen als asml, alfen, Sofi, amd, plug power, intel, Cisco, ford etc. Blijf wijs, blijf gespreid, blijf de kansen volgen. Het was nooit een betere tijd om te beleggen dan nu, met rentedalingen in het verschiet en de recente koersdalingen. Neem 14 fondsen en blijf erin voor de komende jaren. Rendement en goede nachtrust volgen vanzelf. Het is niet erg te falen, wel erg om daarna de bakens niet te verzetten. WB wenst u succes.
  4. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 26 juli 2024 11:09
    quote:

    Jetflow schreef op 26 juli 2024 10:56:

    Hoe kan het dat er 13 miljoen winst is gemaakt in q2. Maar de shareholders Equity maar met 4 miljoen is gestegen?

    Trading capital is ook maar 16 miljoen hoger dan in q1. Maar ze hebben een 25 miljoen lening afgesloten? Gaat die 25 miljoen dan niet gewoon direct naar de trading Capital?
    Goede vragen, die zonder "financial statements" helaas niet te beantwoorden zijn.

    Ik denk dat je de verschillen vooral moet zoeken in het tussentijds uitgekeerde karige slotdividend (€0,15 per aandeel), aandeleninkoop en share based payments.

    Vorig jaar werd er overigens nog wel een volledig halfjaarrapport gepubliceerd:

    www.flowtraders.com/media/42afspak/ha...

    Wellicht is er in Bermuda geen plicht dit te publiceren en hebben ze dit in het kader van transparantie ook maar afgeschaft. Zou ook goed stroken met hun eigen slogan:

    Adding value to financial markets by driving transparency and efficiency
  5. Jetflow 26 juli 2024 11:11
    Dit is wel een soort nachtmerrie scenario wat nu voor ons afspeelt.

    Dividend opschorten, lening aangaan. Onder het mom van strategic Capital.

    Maar ondertussen geen halfjaarcijfer rapport neerleggen om vertrouwen te creëren.

    Dit geeft alleen maar ruimte voor speculatie waardoor je gewoon denkt dat er iets anders zou kunnen spelen...

    En als aandeelhouder ben je dus niet beschermd daar in Bermuda.

    Stel dat Flow failliet gaat wat kunnen wij dan doen als aandeelhouders? Helemaal niks
  6. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 26 juli 2024 11:12
    quote:

    €URO-Trader schreef op 26 juli 2024 10:34:

    [...]

    P.s.IEX zat er helemaal naast, als professionals. Jammer.

    De MC's van de IENIX zitten er per Definitie ALTIJD naast!

    Jut & Juul die hiervoor de Podcast bij elkaar Giegelden over Aandelen Aankopen..

    Zijn niet voor niets weg gedegradeerd naar een obscuur Praat café..

    Voorbeelden: Pharming en Jet TKWY..

    Maar door hun 'spreiding in de Porto' kan het met een Aandeel soms ook een ..

    Positieve Uitschieter worden..

    Dat dan wéér wel.. :))
  7. Yor7 26 juli 2024 11:13
    quote:

    Masterix schreef op 26 juli 2024 10:33:

    Al jaren vind ik het bijzonder dat mensen nog steeds menen van dividend rijker te worden als belegger. Het is hetzelfde als een kind voor het eerst contant geld op gaat nemen met z'n pinpas. Het geld lijkt in de hand veel meer, maar je saldo op de bank neemt af. Nu krijg je op de bank nog rente.

    Flow traders (de bank) in dit verhaal geeft aan dat ze een hogere spaarrente kunnen aanbieden als ze niks hoeven uit te keren.

    Voor mij dus reden om nu op te pakken en is te kijken of er een reactie terugkomt in koers en anders in q3 na te gaan of ze idd meer renderen

    Voor de mensen die nog steeds denken dat je van dividend rijker wordt
    De journaalpost voor flow trader is eigen vermogen aan bank. Dit is een balans mutatie waardoor het bedrijf dus minder eigen vermogen heeft en minder waard is
    Vrij kort door de bocht dit. Ja, het dividend zou uiiteindelijk van de koers af gaan en nu blijft het binnen boord. Wordt het echter uitgekeerd dan kan ik als aandeelhouder zelf kiezen waar ik het kapitaal wil alloceren. (wat ik nooit herinvesteerde in FLOW) Nu zegt FLOW in weze dat zij zelf betere kansen zien. Gezien het track record van altijd overal kansen zien maar niet leveren durf ik dit te betwijfelen. Die EPS is geen reet waard als het constant in niet renderende investeringen wordt gestopt.

    Los daarvan werkt jouw logica ook andersom. De rendementseis van je aandeelhouders blijft gelijk, zeg 14%. Als de directe aandeelhoudersreturn nu dus effectief met 5% afneemt door het inhouden van het dividend verdisconteerd dit direct in de koers, totdat Flow laat zien dat zijn een dergelijk rendement kunnen genereren op dat kapitaal dat ze inhouden.

    Maar los daarvan: de gemiddelde FLOW belegger zit er in als hedge op zijn portefeuile met een leuk dividend als wachtegeld. Dit veranderd die business case en dat hebben ze gruwlijk onderschat. Je dividendbeleid zodanig wijzigen als bijzinnetje in je kwartaalrapportage is raar. De vraag is nu of je vertrouwen hebt dat het management kan leveren. Gelet op het track record en de communicatie van het management heb dat ik persoonlijk niet.
  8. AB57 26 juli 2024 11:14
    Wel jammer van dat dividend. Was inderdaad altijd 'een sigaar uit eigen doos', maar wel heel slecht hoe ze dat communiceerden en ze begrijpen blijkbaar niet wat voor de aandeelhouder belangrijk is.
    Dat gezegd hebbende, ben ik wel hoopvol voor de toekomst en zou dit mogelijk op lange termijn een goede zet kunnen zijn, aan de hand van 3 plaatjes:
    1: Return on Trading Capital (ROTC): Ze presenteren zelf altijd ROTC als NTI/TC. Dat is eigenlijk een soort bruto winst / geinvesteerd capitaal (GRoTC in plaatje). Zelf vind ik Netto Winst / TC wat meer zeggen, aangezien bij hogere bruto winsten ook hogere bonussen horen. Richting de toekomst ga ik ervan uit dat ze elk jaar 75 mln euro toevoegen aan Trading Capital (niet gek gezien trend uit verleden en huidige aankondiging lijkt me). (G)ROTC heb ik op 55% gezet (FLOW noemde zojuist in call historische bandbreedte 50-80% aannemelijk voor de toekomst). Net ROTC zit in mijn forecast ook aan de lage kant van historische cijfers.

    2. NTI / Net margin: Hier staan de gevolgen van het hogere Trading Capital --> Meer handelsinkomsten.

    3. Op basis van NTI en Net Margin heb ik de EPS bepaald, bij een gelijkblijvend aantal aandelen. Zal natuurlijk niet zo geleidelijk oplopen bij Flow, maar denk dat de trend wel juist zal zijn.

    Conclusie: Ik baal wel van het dividend, maar op lange termijn kan de winstgevendheid van FLOW aardig gaan stijgen. Op het kapitaal dat ze nu niet aan mij uitkeren maar dat bij hen blijft, verwacht ik dat ze ca 12-16% rendement (NROTC) kunnen gaan halen, wat meer is dan het gemiddelde jaarlijkse rendement dat je behaalt met beleggen in aandelen (ca 8-10%). Ze zullen het echter wel waar moeten gaan maken dat ze dit kapitaal even winstgevend gaan aanwenden als het kapitaal in het verleden.
    Zelf ben ik hier wel optimistisch over. Ik hou mijn aandelen vast en heb als koersdoel ca 27,5-35 EUR over een jaar of 5. Daarnaast blijft het een goede hedge indien er wel weer eens een crash plaats vindt.
  9. forum rang 6 Alrob2 26 juli 2024 11:19
    Wat maakt het dividend uit bij deze koersval. Laat ze maar hun werk doen. Gaat tzt wel meer winst opleveren. Mooi instapmoment geweest. Een onderneming vol plannen, vol risico, leuk in de portefeuille voor deze prijs als tegenhanger van die saaie stabiele aandelen. Gewoon een gokje dus, moet kunnen.
5.562 Posts
Pagina: «« 1 ... 204 205 206 207 208 ... 279 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.