Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Aandeel THEON INTERNAT AEX:THEON.NL, CY0200751713

Laatste koers (eur) Verschil Volume
11,540   +0,120   (+1,05%) Dagrange 11,340 - 11,540 8.722   Gem. (3M) 24,6K

Theon

482 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 25 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Mailbox 23 juli 2024 17:50
    quote:

    ikbelegook schreef op 23 juli 2024 14:39:

    www.iex.nl/Premium/Adviezen/800648/Tw...
    Ach ja, bij IEX vinden ze het ook weer nodig om in een speculatief verhaaltje een fonds negatief te benaderen. Helaas is de expertise van de medewerkers ver te zoeken, bij de meeste aandelen gaan ze de fout in en proberen het dan weer op een amateuristische manier te herstellen.
    Driekwart van alle landen in de wereld is bezig om zijn defensie te versterken.Theon zal de eerste 10 jaar amper de grote vraag naar zijn produkten aankunnen. Deze Teun Verhagen denkt dat het over 2 jaar overal vrede is en dat oorlogen zijn uitgebannen.
  2. forum rang 6 Nakennis 23 juli 2024 17:58
    Inderdaad, het aandeel is zeer laag gewaardeerd.

    Her enige wat al heel lang niet meer houdbaar was , was een abonnement op iex. Aaneenrijging van zwakke artikelen en kwaliteit van de auteurs idd ver te zoeken.
    Zojuist om die reden weer flink bijgekocht.

    Ik hecht nul en generlei waarde aan iex premium.
    .
  3. forum rang 8 Leefloon 24 juli 2024 05:56
    quote:

    Katrien schreef op 23 juli 2024 22:00:

    Op het FD staat Theon genoteerd op de smallcap, maar bij brokers niet. Weet iemand hoe dit zit?
    Theon is bij Euronext officieel zowel Small Cap (AScX-index) als Mid Cap (op basis van de beurswaarde). Je zult het dan eigenlijk bij brokers, of een broker, of een dure nepbroker moeten navragen.

    De koersenboer van het FD zal waarschijnlijk in beginsel de samenstelling van de AScX-index volgen, terwijl het voor een broker of dure nepbroker minder vanzelfsprekend kan zijn om een index als ingang te kiezen. Ook kan een indexmutatie zijn gemist (te zien aan een verouderde samenstelling van hun Small Cap) en/of buitenlandse noteringen kunnen weggelaten zijn (te zien aan dat dan ook o.a. Accsys zou moeten ontbreken).

    Ook bij IEX kun je zien dat voor media de AEX, AMX en AScX gebruikelijke ingangen zijn, mogelijk met weglating van aandelen met een centenkoers in tabellen met stijgers en dalers. Behalve dat er sowieso niets is genoteerd op de Small Cap, de Small Cap is geen beurs, is het voor brokers of dure nepbrokers iets minder belangrijk om iets onder een index te presenteren. Dan kan Theon vallen onder noteringen met de beginletter T. Als klant hoef je dan ook minder vaak te gaan zoeken of Theon onder de AEX, AMX, AScX, lokale markt of onder een buitenlandse beurs valt.

    En er bestaat ook niet één definitie, maar meerdere. De (koersenboeren van) media, waaronder het FD, volgen slechts een voor media meest gebruikelijke. Zoals op monitor.iex.nl waar je voor het volgen van Theon niet eerst de beginletter T hoeft te kiezen, en dan Theon uit tientallen noteringen met een T moet kiezen. Een broker of dure nepbrokers hoeft de AScX niet te volgen, en kan een andere indeling gebruiken. Daarom zul je zoiets daar moeten navragen, want de koersenboeren van IEX en het FD volgen zo'n index overduidelijk wel tamelijk trouw. Bovendien kan iedereen constateren dat IEX de AScX als ingang gebruikt, terwijl niet iedereen klant zal zijn van alle brokers met eventuele afwijkende ingangen, zoals de beginletter van een notering.

    Er is dus geen standaard of regel. Het volgen van de samenstelling van de AScX-index is soms gebruikelijk, maar is altijd vrijblijvend. Je zou je ook kunnen afvragen waarom de AScX zou worden gevolgd maar niet de Euronext Tech Leaders of de AEX Industrials. De AEX Industrials lijkt mij relevanter dan hoe het met AScX'er Sligro gaat.

    Tenslotte zou de broker of dure nepbroker ook domweg gemeten kunnen hebben dat de AScX-index té weinig als ingang wordt gebruikt door handelende klanten en Theon daarom onder Overige, of weet ik veel wat, valt. Makkelijker te vinden met de beginletter T dan in meerdere indexen moeten gaan zoeken. Kan ook.

    Kort samengevat: het wel of niet volgen van de AScX, met de kosten van het bijhouden van indexmutaties, is een redactionele keuze, en is afhankelijk van de context. De koersenboer van IEX kan de AScX soms volgen, en soms negeren. Zoals bij de grootste stijgers en dalers van de dag, met daarin alleen noteringen uit de AEX- en AMX-index.
  4. forum rang 5 maci 24 juli 2024 13:20
    quote:

    Nakennis schreef op 24 juli 2024 09:20:

    De medewerkers van Beursgenoten & Geert Schaaij zitten net zoals de grote Nakennis ook nog steeds in Theon:

    www.beursgenoten.nl/mededelingen
    Dan heb je natuurlijk ook al die andere fondsen van ome Greet gezien die momenteel niet lekker gaan.
    Lijkt eerder op een GigA Grote misser daar.
  5. forum rang 5 Bart Meerdink 25 juli 2024 09:48
    quote:

    ikbelegook schreef op 25 juli 2024 08:44:

    Vanmorgen ontvangen….
    Kreeg het ook in de email, van Nikolaos Malesiotis, Head of M&A and IR of THEON Group

    Ik zie het op de website nergens staan, het stond ook niet op de Financial Calendar www.theon.com/investors/financial-cal...

    Opvallend: "The Company continues to progress its pipeline of acquisitions in line with its stated inorganic growth strategy and anticipates announcing its first acquisition post-IPO within a few weeks."

    Lijkt me een positief bericht, overweeg bij te kopen.

    Ik sluit de originele PDF bij.
  6. forum rang 5 maci 25 juli 2024 10:14
    quote:

    Bart Meerdink schreef op 25 juli 2024 09:48:

    [...]
    Kreeg het ook in de email, van Nikolaos Malesiotis, Head of M&A and IR of THEON Group

    Ik zie het op de website nergens staan, het stond ook niet op de Financial Calendar www.theon.com/investors/financial-cal...

    Opvallend: "The Company continues to progress its pipeline of acquisitions in line with its stated inorganic growth strategy and anticipates announcing its first acquisition post-IPO within a few weeks."

    Lijkt me een positief bericht, overweeg bij te kopen.

    Ik sluit de originele PDF bij.
    Mijn bericht kan ik niet meer weghalen; je was me net voor met zenden. Mijne stond nog 'in de wacht' omdat ik de site bekeek en omdat ik Nikos mailde met een paar vragen over het PB..
482 Posts
Pagina: «« 1 ... 20 21 22 23 24 25 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.