Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee
Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Koffiekamer« Terug naar discussie overzicht

Rusland

66.054 Posts
Pagina: «« 1 ... 3298 3299 3300 3301 3302 3303 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Mdv 20 juli 2024 08:43
    In Rostov region, 26 drones were shot down, locals reported "arrivals" at airfield and oil depot. VIDEO&PHOTOS
    Rostov Region Governor Vasily Golubev said that a massive drone attack took place on the night of 20 July and that air defenses were in place.
    In total, last night, air defense forces intercepted and destroyed 26 UAVs in Rostov region. There were no casualties as a result of the attack. Emergency services have arrived at the site where the UAV wreckage fell," Golubev said.
    At the same time, local residents on social media report powerful arrivals at the Millerovo military airfield. Local publics report more than 16 explosions near the village of Dolotynka and in the area of the oil depot. They also report fires near the runway and aircraft.

    m.censor.net/en/news/3500650/v_rostov...
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 20 juli 2024 11:06
    Wit-Russische dictator Loekasjenko 30 jaar aan de macht: ’Hij is oud, ziek, paranoïde’

    Rob Savelberg
    Aangepast: 2 uur geleden3 uur geledenin Buitenland

    VILNIUS - Vandaag precies dertig jaar geleden werd Aleksandr Loekasjenko de dictator van Wit-Rusland. De vroegere Sovjet-staat was in 1994 net enige jaren democratisch. De gevluchte dissident Franek Viacorka vertelt hoe onderdrukkend de verstikkende terreur in zijn geboortestaat is.
  3. forum rang 4 shaai 20 juli 2024 17:20
    quote:

    Succes schreef op 19 juli 2024 17:11:

    Ukraine downs Russian Su-25 warplane in Donetsk Oblast

    krainian forces shot down a Russian Su-25 attack aircraft in the Pokrovsk sector of the front in Donetsk Oblast, the Khortytsia group of forces said on July 19.

    The plane was downed by anti-aircraft guns of the 110th Separate Mechanized Brigade as it was attempting to fire at Ukrainian positions, the statement read.

    kyivindependent.com/ukraine-downs-rus...
    benieuwd met wat voor AA guns dat is gebeurd
  4. forum rang 8 Freemoneyforever 20 juli 2024 19:45
    'Alarmerende' toename superbacteriën onder oorlogsslachtoffers Oekraïne en Gaza

    In Gaza en Oekraïne gaan steeds meer multiresistente bacteriën rond. Die zogenoemde superbacteriën reageren niet op antibiotica. Verwondingen bij oorlogsslachtoffers zijn hierdoor steeds moeilijker te behandelen, soms met amputaties of de dood tot gevolg.

    Nieuwsuur sprak artsen, microbiologen, ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen in Nederland en in het buitenland. Zij maken zich ernstig zorgen.

    De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) spreekt van "een alarmerende trend". "Dit kan zich uitbreiden naar buurlanden", waarschuwt dr. Hatim Sati van de antibioticaresistentie-afdeling van de WHO.

    'Motor' achter infectieproblematiek

    Krystel Moussally, epidemioloog bij Artsen zonder Grenzen, ziet dat gevaar ook. "Nieuwe vormen van resistentie, voortgekomen uit de oorlog in Oekraïne, documenteert men nu ook in Europa, in Nederland, in Denemarken, zelfs in de Verenigde Staten."

    Hoe slechter bacteriën te doden of af te remmen zijn door antibiotica, hoe lastiger infecties te bestrijden zijn. Het risico op verspreiding van infecties en op ziekten en sterfgevallen neemt dan toe.

    In Gaza en Oekraïne was er voor de oorlogen al veel resistentie door verkeerd en te veel antibioticagebruik en verkeerde richtlijnen. De oorlogen verergeren de problemen fors. "Oorlog is echt een motor achter infectieproblematiek", zegt klinisch microbioloog Heiman Wertheim, die namens de WHO naar Oekraïne gaat om te helpen.

    "De omgeving die een oorlog creëert is als een feest voor bacteriën waarin ze snel resistent worden en makkelijk worden doorgegeven", zegt Moussally, "Soms krijg je in een halfuur 300 of 400 gewonden binnen. Dan verloopt het schoonmaken van wonden niet optimaal. Dat is een ideaal vehikel voor het verspreiden van een besmetting."
    meer: nos.nl/nieuwsuur/artikel/2529659-alar...
  5. forum rang 6 Opentop 20 juli 2024 20:11
    Niet dat ze het mij verteld hebben maar ik denk dat het westen 2 keer verrast werd
    De eerste keer toen Putin naar Kiev trok en niet die 2 “autonome “ gebieden bleek te bevrijden.
    Al die politici op bezoek bij Putin zagen geen aanleiding dat dit zou gebeuren.
    De 2 e keer was toen bleek hoe zwak de Russen waren. Dat hadden ze zeker niet verwacht anders had men veel harder opgetreden tegen Putin.
    Nu dat dit blijkt heb je weer stromingen die zeggen laten we Putin met respect behandelen dan kan die door de voordeur weg. Dan is er een groep die zegt alles wat we kunnen moet ingezet worden om de Russen te verslaan. Het mooiste zou zijn als we zelf geen troepen hoeven sturen. Ik denk dat veel Amerikanen graag het opnemen met hun wapens tegen de Russen, maar geen militairen sturen. Ze willen graag zien dat ze superieure kwaliteit hebben.
    Ik denk dat het kan.
    Jammer dat we te maken hebben met een populist die de Amerikanen verteld dat Ukraine het zelf maar uitzoekt het kost teveel geld. Dat doet het altijd goed.
  6. JZ 20 juli 2024 20:39
    quote:

    Opentop schreef op 20 juli 2024 20:11:

    De 2 e keer was toen bleek hoe zwak de Russen waren. Dat hadden ze zeker niet verwacht anders had men veel harder opgetreden tegen Putin.

    Een soort scotoma in het groot: the eyes see what the mind wants to see.

    De IDF wordt toch algemeen verondersteld een van de beste legers ter wereld te zijn? Behalve op 7 oktober dan. Of in 1973. Nog wel een paar zaakje s te benoemen.
    De US strijdkrachten dan toch zeker? Tja, ze zijn groot (en niet te vergeten rijk), hebben veel spullen. Maar zegt dat iets over kwaliteit? Vietnam, Afghanistan, Iraq, Mogadishu? Rest van Afrika, weggedrukt door de stille Chinezen en de ruige Russen?
    Maar wij hebben Frankrijk en GBR en de BRD. Nou, poepoe.

    En al die jaren dat men dit narratief in stand hield, kon men rustig verder gaan met het incasseren van het vredesdividend; althans in grote delen van de wersterse wereld.

    Een beetje een lange inleiding om te komen tot Rusland. Een land dat na het uiteenvallen van het machtig gewaande Rode Leger op zoek ging naar zijn diepe ziele-roerselen .. en die tot de dag van vandaag niet gevonden heeft. Het resultaat zagen we in de weken na de inval in Oekraïne. Maar dat land is veerkrachtig, maalt niet om "een paar" doden en is reeds geruime tijd overgeschakeld op een oorlogseconomie.En daar staan we nu; half met de rug tegen de muur. We beseffen het alleen nog niet.
  7. forum rang 10 luchtschip 20 juli 2024 23:41
    quote:

    Bas111 schreef op 20 juli 2024 07:45:

    Update van deepstatemap.live voor 19 juli 2024:

    The enemy [Rusland] advanced:
    2,08 km2 rond Prohres, Rozdolivka
    Totaal vanaf 1 juli: 100,22 km2
    Verzwijg je bewust het feit dat de Russische Zeevloot volledig de Krim heeft verlaten en dus het geheel Zwarte Zee gebied door de Russen is verlaten

    Kun je ook een idee geven van het door de Russen oppervlakte aan zeegebied dat de Russen zijn kwijtgeraakt ?
    Of heb je op de cursus bij de PVV geleerd dat zeewater geen grondgebied vertegenwoordigd en derhalve niet aangemerkt hoeft te worden als terreinverlies voor de Russen ?

    Verzwijg je ook bewust. dat in de Russische Belgorod regio, het Russische leger, de politie en andere officiele diensten ( elektriciteit, waterleveringen zijn stopgezet ) het gebied bij de plaats Shebekino hebben verlaten en het een bufferzone is geworden ?

    >>>Putins bufferzone in Shebekino. Volksrepubliek Belgorod, Rusland :

    video 0:08 minuut geluid aan

    x.com/NOELreports/status/181473096198...
  8. forum rang 10 luchtschip 20 juli 2024 23:46
    En weer een Russische BUK luchtafweersysteem vernietigd -- altijd een spectaculair gezicht omdat de raketten in het lanceersysteem dan ontploffen

    Wanneer een Oekraïense drone beelden maakt van het luchtverdedigingssysteem van de vijand, resulteert dit in een explosie. Het 14e Aparte UAV-regiment vernietigde een Russisch BUK-M1 luchtverdedigingscomplex.

    video 0:41 minuut

    x.com/NOELreports/status/181471956411...
  9. forum rang 10 luchtschip 21 juli 2024 00:17
    Ministerie van Defensie van Oekraine ;

    Pro-Russische Tsjetsjeense soldaten, berucht om hun ‘TikTok’-capriolen*), worden naar de frontlinie gedwongen.

    De inzet van Tsjetsjeense soldaten aan de frontlinie en om Russische soldaten op te leiden illustreert de wanhoop en de druk op de middelen binnen het Russische leger.

    video 0:54 minuut Engels ondertiteld

    x.com/DefenceHQ/status/18146617663132...

    *) Tik Tok capriolen van de Tsjetsjeense soldaten --vaak laten ze stoere video's zien van gevechten aan het front-- in werkelijkheid gewoon een beschermde ruimte zonder een vijand in de buurt --alleen voor de show om te laen zien hoe goed ze zogenaamd zijn
  10. forum rang 5 Mdv 21 juli 2024 00:35
    quote:

    JZ schreef op 20 juli 2024 20:39:

    [...]
    Een soort scotoma in het groot: the eyes see what the mind wants to see.

    De IDF wordt toch algemeen verondersteld een van de beste legers ter wereld te zijn? Behalve op 7 oktober dan. Of in 1973. Nog wel een paar zaakje s te benoemen.
    De US strijdkrachten dan toch zeker? Tja, ze zijn groot (en niet te vergeten rijk), hebben veel spullen. Maar zegt dat iets over kwaliteit? Vietnam, Afghanistan, Iraq, Mogadishu? Rest van Afrika, weggedrukt door de stille Chinezen en de ruige Russen?
    Maar wij hebben Frankrijk en GBR en de BRD. Nou, poepoe.

    En al die jaren dat men dit narratief in stand hield, kon men rustig verder gaan met het incasseren van het vredesdividend; althans in grote delen van de wersterse wereld.

    Een beetje een lange inleiding om te komen tot Rusland. Een land dat na het uiteenvallen van het machtig gewaande Rode Leger op zoek ging naar zijn diepe ziele-roerselen .. en die tot de dag van vandaag niet gevonden heeft. Het resultaat zagen we in de weken na de inval in Oekraïne. Maar dat land is veerkrachtig, maalt niet om "een paar" doden en is reeds geruime tijd overgeschakeld op een oorlogseconomie.En daar staan we nu; half met de rug tegen de muur. We beseffen het alleen nog niet.
    Wat een kolder verhaal, er zijn maar 2 partijen die half met de rug tegen de muur staan en dat zijn Oekraïne en Rusland en ze weten het allebei. De rest vd wereld speelt politieke spelletjes en leeft rustig door...
  11. forum rang 5 Mdv 21 juli 2024 00:44
    Slovak PM blasts Ukraine's Lukoil sanctions as oil flow stops
    July 20 (Reuters) - Slovakia will not be a "hostage" to Ukraine-Russia relations, its Prime Minister Robert Fico told his Ukrainian counterpart in a call on Saturday, after Kyiv placed Russian group Lukoil on a sanctions list, leading to a halt in deliveries.

    Slovakia and Hungary said this week they had stopped receiving oil from key supplier Lukoil (LKOH.MM), opens new tab after Ukraine imposed a ban last month on the transit of resources from the Russian energy company via its territory.

    www.reuters.com/world/europe/slovak-p...

    www.reuters.com/business/energy/kreml...
  12. forum rang 10 luchtschip 21 juli 2024 00:59
    Bevolking in Krasnodar, Rusland is de stroomuitvallen zat en gaat uit protest de straat op
    Temperaturen van 40 graden Celsius en dan geen airco en geen werkende koelkast

    >>>De gevangenis in, als je niet wilt lijden voor de Russische dictator.

    De kiezers van Putin gaan de straat op vanwege stroomstoringen in Zuid-Rusland.

    In Krasnodar zijn er al een maand stroomstoringen met temperaturen van 40 graden.

    Nadat de burgemeester met allerlei valse excuses op de bijeenkomst verscheen, begonnen de Russische veiligheidstroepen demonstranten uiteen te drijven en de meest luidruchtige demonstranten te arresteren.

    Tot nu toe zijn minstens twee mensen aangehouden: een man en een vrouw.

    Voor Poetin is het belangrijker om Oekraïners te bombarderen en te doden.

    video 0:20 minuut geluid aan

    x.com/yasminalombaert/status/18146761...
  13. forum rang 7 plusmin 21 juli 2024 02:26
    quote:

    luchtschip schreef op 21 juli 2024 00:59:

    Bevolking in Krasnodar, Rusland is de stroomuitvallen zat en gaat uit protest de straat op
    Temperaturen van 40 graden Celsius en dan geen airco en geen werkende koelkast

    >>>De gevangenis in, als je niet wilt lijden voor de Russische dictator.

    De kiezers van Putin gaan de straat op vanwege stroomstoringen in Zuid-Rusland.

    In Krasnodar zijn er al een maand stroomstoringen met temperaturen van 40 graden.

    Nadat de burgemeester met allerlei valse excuses op de bijeenkomst verscheen, begonnen de Russische veiligheidstroepen demonstranten uiteen te drijven en de meest luidruchtige demonstranten te arresteren.

    Tot nu toe zijn minstens twee mensen aangehouden: een man en een vrouw.

    Voor Poetin is het belangrijker om Oekraïners te bombarderen en te doden.

    video 0:20 minuut geluid aan

    x.com/yasminalombaert/status/18146761...
    Minstens 2 arrestanten?
    Schokkend nieuws!
  14. forum rang 7 plusmin 21 juli 2024 03:18
    quote:

    JZ schreef op 20 juli 2024 20:39:

    [...]
    Een soort scotoma in het groot: the eyes see what the mind wants to see.

    De IDF wordt toch algemeen verondersteld een van de beste legers ter wereld te zijn? Behalve op 7 oktober dan. Of in 1973. Nog wel een paar zaakje s te benoemen.
    De US strijdkrachten dan toch zeker? Tja, ze zijn groot (en niet te vergeten rijk), hebben veel spullen. Maar zegt dat iets over kwaliteit? Vietnam, Afghanistan, Iraq, Mogadishu? Rest van Afrika, weggedrukt door de stille Chinezen en de ruige Russen?
    Maar wij hebben Frankrijk en GBR en de BRD. Nou, poepoe.

    En al die jaren dat men dit narratief in stand hield, kon men rustig verder gaan met het incasseren van het vredesdividend; althans in grote delen van de wersterse wereld.

    Een beetje een lange inleiding om te komen tot Rusland. Een land dat na het uiteenvallen van het machtig gewaande Rode Leger op zoek ging naar zijn diepe ziele-roerselen .. en die tot de dag van vandaag niet gevonden heeft. Het resultaat zagen we in de weken na de inval in Oekraïne. Maar dat land is veerkrachtig, maalt niet om "een paar" doden en is reeds geruime tijd overgeschakeld op een oorlogseconomie.En daar staan we nu; half met de rug tegen de muur. We beseffen het alleen nog niet.
    Wat een sloot onzin!
    7 okt '23 was een grootschalige onverwachtte terriostische aanval op vaak kleine nederzettingen en een dansfeest, om daarmee de kracht van de IDF ter discussie te stellen bewijst u geen enkel benul te hebben van waar u het over heeft. Zonder die kracht had Israël allang niet meer bestaan met al die kwaad willende geesten om hun heen.

    U schrijft: "De US strijdkrachten dan toch zeker? Tja, ze zijn groot (en niet te vergeten rijk), hebben veel spullen. Maar zegt dat iets over kwaliteit? Vietnam, Afghanistan, Iraq, Mogadishu?".
    Een volgend bewijs dat u er weinig benul van heeft.
    3x meer defence budget dan China, 9x meer dan rusland en 12x meer dan India.
    Ze besteden als nr1 méér dan de rest van de top 10 samen!
    en.wikipedia.org/wiki/List_of_countri...

    En verkiezen een strategie van hoogwaardige kwaliteit t.o.v. kwantiteit voor hun materieel.
    Vietnam (lang geleden), Afghanistan en Mogadishu waren guerilla-oorlogen/slagvelden, en in niets te vergelijken met de huidige situatie in Oekraïne.
    In Iraki oorlog 1 hebben ze Irak heel snel uit Koeweit gewerkt, in Irai oorlog 2 werd de elite van Sadam finaal de pan in gehakt in korte zeer tijd 9 dankzij hoogwaardig materieel vooral.

    En dan volgt u met:
    "Maar dat land (rusland dus) is veerkrachtig, maalt niet om "een paar" doden en is reeds geruime tijd overgeschakeld op een oorlogseconomie. En daar staan we nu; half met de rug tegen de muur. We beseffen het alleen nog niet."

    Om 'een paar' doden malen ze duidelijk zeker niet, zelfs niet hun eigen nodeloze slachtoffers.
    poetin draait rusland de economische nek om, slechts voor eigen gewin en glorie. De oorlogseconomie zorgt voor een nog grotere achterstand in economische ontwikkeling en nu ze aan de rand zijn gebracht van een paria-staat zorgen de vele sancties toekomstig voor nog veel meer tegenslagen daar.

    Waarom voelt u zich gedwongen zulke onzin te schrijven?
    Er staat er maar 1 met z'n rug tegen de muur en dat is poetin. Hij kan niet terug en komt ook niet vooruit!
    Ondertussen groeit de binnenlandse weerstand verder en verder en ook vanuit zijn eigen kringen zal die weerstand blijven groeien.

    Dit, terwijl ALLE NATO landen hun defenciebudgetten sterk hebben verhoogd, de NATO er 2 leden erbij heeft gekregen en de westerse wapenproductie ook een nieuwe impuls krijgt.

    Als poetin dit had geweten had nooit zijn smerige vinger naar Oekraïne uitgestoken, of denkt u van wel?
    Hij is al zijn respect en diplomatieke aanzien kwijt, heeft geen actieve vloot meer in 'zijn' Zwarte Zee en is zelfs het Vlaggenschip aldaar vrij snel al verloren net als grote delen van zijn elite troepen compleet verloren en vernietigd zijn.

    Men overschatte rusland wereldwijd schierlijk en nu blijkt het geen grote boze rode grizlybeer maar een slome koale met een grote bek dat niets anders kan dan dreigen met nucleaire wapens omdat ze verder bijna niets anders meer hebben om mee te dreigen...

    Mocht u een kennisgebied hebben waar u wél verstand heeft? Blijf daar dan bij en verkondig geen onzin over iet waar u dénkt iets van te weten...

    Succes!
  15. Janus Kiep 21 juli 2024 03:33
    Bedankt voor de antwoorden rond Kraland.

    Vwb Trump en Zelensky. Ik verwacht snel een wederzijds staakt het vuren tussen NATO en Rusland. Beide partijen zijn geschrokken van de verder opgelopen spanningen. En Trump, voorheen ongeleid projectiel en hardliner, is de welbekende aanslag niet te boven geraakt en is veranderd in een vredesduif.

    Dit overigens tot grote irritatie van zijn achterban.

    Ik verwacht niet dat deze wapenstilstand lang stand houdt. Het staakt het vuren zal meteen leiden tot een soort van kruitvat dat uiteindelijk zal ontploffen. De onderlinge verschillen, haat en frustratie zijn te groot. Met alle gevolgen van dien. Ik verwacht dat Putin zijn pijlen in de vorm van raketten in het verdere vervolg dan ook zal gaan richten op Europa, mede omdat er nog maar weinig van zijn leger over is vwb manschappen. Met Putin speel je niet.
  16. forum rang 7 Fender bass 21 juli 2024 07:56
    quote:

    Janus Kiep schreef op 21 juli 2024 03:33:

    Bedankt voor de antwoorden rond Kraland.

    Vwb Trump en Zelensky. Ik verwacht snel een wederzijds staakt het vuren tussen NATO en Rusland. Beide partijen zijn geschrokken van de verder opgelopen spanningen. En Trump, voorheen ongeleid projectiel en hardliner, is de welbekende aanslag niet te boven geraakt en is veranderd in een vredesduif.

    Dit overigens tot grote irritatie van zijn achterban.

    Ik verwacht niet dat deze wapenstilstand lang stand houdt. Het staakt het vuren zal meteen leiden tot een soort van kruitvat dat uiteindelijk zal ontploffen. De onderlinge verschillen, haat en frustratie zijn te groot. Met alle gevolgen van dien. Ik verwacht dat Putin zijn pijlen in de vorm van raketten in het verdere vervolg dan ook zal gaan richten op Europa, mede omdat er nog maar weinig van zijn leger over is vwb manschappen. Met Putin speel je niet.
    Interessant alias, de voormalige dorpsgek van Den Bosch ;-)

    Hoe bedoel je 'een wapenstilstand tussen NATO en Rusland'? Bij mijn weten wordt daartussen niet gevochten.
    Als je bedoelt dat veel NAVO landen Oekraïne steunen met wapens en inlichtingen.. veel meer landen steunen, ook veel buiten de NAVO.
    Moeten alle landen hun steun staken dan?
    Wat voor een staakt het vuren bedoel je?

    En een staakt het vuren dat meteen zal leiden tot een kruitvat dat zal ontploffen??? Heel raadselachtig.
66.054 Posts
Pagina: «« 1 ... 3298 3299 3300 3301 3302 3303 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.